stereo tape deck της AKAI . Θα χρειαστω βοηθεια.

nikolai asimov

Senior Member
19 August 2012
558
ενταξει ειμαι λιγο τυχερος. περα απο το πικαπ της pioneer pl-51 που τσιμπησα απο τον πατερα μου πριν 10 χρονια, δεν μου περασε ποτε απο το μυαλο να παρω και να ξαναλειτουργησω ενα μαγνητοφωνο της ΑΚΑΙ. βρεθηκε στο παταρι αραγμενο ,διπλα βρηκα τις μπομπινες και το manual. προκειται για μοντελο AKAI GX-210D. δεν εχει εσωτερικο ενισχυτη το συγκεκριμενο μοντελο.

ενα θεμα ειναι που θα βρω νεες ταινιες εγγραφης γιατι δεν θελω να σβησω τις παλιες. πως να καθαρισω τις κεφαλες και πολλα αλλα θεματακια.

Πως και αποφάσισες να ακούσεις μουσική από αυτό ? Τόσο καλά παίζει ? Δεν έχω ακούσει ποτέ, αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι κάτι σαν το κασετόφωνο εφόσον έχει ταινία.

Πως και αποφάσισες να ακούσεις μουσική από αυτό ? Τόσο καλά παίζει ? Δεν έχω ακούσει ποτέ, αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι κάτι σαν το κασετόφωνο εφόσον έχει ταινία.

η βασικη πηγη ακροασης παραμενει βεβαιως το βινυλιο αλλα ηθελα να προσθεσω και το μαγνητοφωνο στο συστημα. με φτιαχνει μονο που το βλεπω να γυρναει.

οι glass & crystal ferrite heads συμφωνα με τον κατασκευαστη εγγυωνται μουσικο αποτελεσμα επιπεδου real hi-hi. απλως πρεπει να βρω καλες καινουργιες ταινιες.

Όταν βάλεις καινούριες ταινίες θα κάνει το γνωστό φύσημα που έκαναν και τα κοινά κασετόφωνα ?

Φιλε μου για μαγνητοφωνα μιλαμε
αλλο κασετα αλλο ταινια
Ξακιναμε απο τουλαχιστον τετραπλασια πληροφορια στον ιδιο χρονο και φτανουμε σε πολλαλπασια αυτου.

Όταν βάλεις καινούριες ταινίες θα κάνει το γνωστό φύσημα που έκαναν και τα κοινά κασετόφωνα ?

βασικα το μπομπινοφωνο διαβαζει την ταινια απο κεφαλη η οποια βγαζει πολυ καλη ποιοτητα επιπεδο hi-fi. θα σκαναρω απο το operator's manual ενα κειμενο σχετικα με τις κεφαλες που ειναι αρκετα κατατοπιστικο.

το εβαλα και λειτουργει μια χαρα. ενα θεμα μονο προεκυψε. ενω κανει εγγραφη κανονικα, οταν ακουω την ηχογραφηση δεν εχει ενταση καθολου λες και λειπει καποιου ειδους ενισχυση γραμμης. ξερετε που μπορει να οφειλεται αυτο?

Πολυ απλα οφειλεται οτι εβγαλες ενα αυτοκινητο αντικα απο το παρκινγκ και ξεκινησες να πας με αυτο Αθηνα Ρωμη ...πρακτικα απιθανο !!! Να εισαι απολυτα σιγουρος οτι ακομα και αν ηταν σφραγισμενο στο κουτι του κατα λαθος στοκ σε καποιο καταστημα ολα αυτα τα χρονια ειναι δεδομενο οτι αν το ξεσφραγιζες τωρα και το εβαζες να παιξει θα ειχε καποια λειτουργικα προβληματα .

Στα συγκεκριμενα μοντελα που οι μεταγωγες play /rec γινονται με διακοπτες ειναι συχνη περιπτωση οτι αυτοι μαζευουν σκονη χωμα βρωμιες κλπ , αναμενεις παρομοια προβληματα και σε αλλους διακοπτες λιγοτερο σημαντικους , και φυσικα γερασμενους πυκνωτες και προβληματα στις κολλησεις ..

Κλασσικη εικονα ενος παλιου μηχανηματος .

Σαφως εαν ετσι οπως ειναι λειτουργουν τα περισσοτερα σημαινει οτι με ενα καλο σερβις απλα θα κενταει .

Φιλικα

Σακης Πετροπουλος

βασικα το μπομπινοφωνο διαβαζει την ταινια απο κεφαλη η οποια βγαζει πολυ καλη ποιοτητα επιπεδο hi-fi. θα σκαναρω απο το operator's manual ενα κειμενο σχετικα με τις κεφαλες που ειναι αρκετα κατατοπιστικο.

ας προσέχουμε λίγο τι γράφουμε.

δεν ισχύουν αυτά τα πράγματα.
Όλα κεφαλές έχουν και στην ίδια αρχή βασίζονται όλα.

Η ποιότητα των μαγνητοφώνων οφείλεται στο πλάτος του μέσου (ταινία) και στην ταχύτητα σε σχέση με τα κασετόφωνα. Κατά τα άλλα είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.

ας προσέχουμε λίγο τι γράφουμε.

δεν ισχύουν αυτά τα πράγματα.
Όλα κεφαλές έχουν και στην ίδια αρχή βασίζονται όλα.

Η ποιότητα των μαγνητοφώνων οφείλεται στο πλάτος του μέσου (ταινία) και στην ταχύτητα σε σχέση με τα κασετόφωνα. Κατά τα άλλα είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Δηλαδή τα μαγνητόφωνα που τα κατατάσεις σε ποιότητα ήχου ? Μεταξύ κασετοφώνων και cd ?

Ισως ο φιλος μας προσπαθει να εστιασει μεταξυ των απλων κεφαλων και των γυαλινων ...Οι διαφορες τους παντως δεν ειναι ηχητικες ...ειναι τεχνικες .

Επισης θα συμφωνουσα για την ποιοτητα των μαγνητοφωνων αλλα οχι του συγκεκριμενου και μην ξεχναμε οτι το CD εχει επικρατησει μονο και μονο λογο της διαχρονικοτητας και της ευκολιας που παρεχει ... για να το χρησιμοποιησει οποιοσδηποτε δεν χρειαζεται κατι ειδικο ...Αντιθετα σε ενα μαγνητοφωνο και στις ταινιες ,η εγγραφη , η ποιοτητα σαν υλικο της ιδιας της ταινιας , αλλα και η κατασταση του ιδιου του μαγνητοφωνου παιζουν πολυ μεγαλο ρολο στην ποιοτητα ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Επισης θα συμφωνουσα για την ποιοτητα των μαγνητοφωνων αλλα οχι του συγκεκριμενου και μην ξεχναμε οτι το CD εχει επικρατησει μονο και μονο λογο της διαχρονικοτητας και της ευκολιας που παρεχει ... για να το χρησιμοποιησει οποιοσδηποτε δεν χρειαζεται κατι ειδικο ...Αντιθετα σε ενα μαγνητοφωνο και στις ταινιες ,η εγγραφη , η ποιοτητα σαν υλικο της ιδιας της ταινιας , αλλα και η κατασταση του ιδιου του μαγνητοφωνου παιζουν πολυ μεγαλο ρολο στην ποιοτητα ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

προφανώς μιλάμε για τα μαγνητόφωνα γενικώς και όχι για το συγκεκριμένο.
Και φυσικά όταν μιλάμε για μαγνητόφωνο και λέμε ότι είναι καλύτερο από cd εννοούμε ένα καλό και σωστό μαγνητόφωνο όπως λέμε και για ένα καλό και σωστό cd.
Αλλωστε όλα τα cd γράφονταν (και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα γράφονται) από μαγνητοταινίες και μαγνητόφωνα.
Συγκρίνουμε μέσα γενικώς και όχι ένα χαλασμένο από το ένα μέσο με ένα καλό από το άλλο.

Απάντηση: Re: stereo tape deck της AKAI . Θα χρειαστω βοηθεια.

Φιλε μου για μαγνητοφωνα μιλαμε
αλλο κασετα αλλο ταινια
Ξακιναμε απο τουλαχιστον τετραπλασια πληροφορια στον ιδιο χρονο και φτανουμε σε πολλαλπασια αυτου.

Ακριβώς!!:ernaehrung004: