Stereophile products of the year 2011

Το χρώμα στο έφτιαξα,

Πολλές ευχές!

Είναι εποχή και για χαρτιά, αλλά θα πρότεινα κάτι διαφορετικό από ‛παπά’ :D

Να είσαι καλά tmjuju ευχαριστώ και ανταποδίδω. (τις ευχές)
(σαν πολεμικές τέχνες μου ακούγεται το tmjuju αλλά μου αρέσει)

*έχασα μερικά italic αλλά δεν πειράζει.
και είμαι έτοιμος -δηλ. περιμένω- την απάντηση

edit:
χαρτιά δεν παίζω.

Re: Απάντηση: Stereophile products of the year 2011

-
καιρό είχα να μπώ να χαζέψω.
[στον εαυτό μου: και έχουμε μπεί και σε Άγιες Μέρες… (για να κολαζόμαστε)]

παιδιά (AUDIOLYTIC k’ Γιώργος ΚΟΨ.) πόσο έχουν τα ηχεία (Maestro 2.0 κ’ Voxativ) στην Ελλάδα;
Γιατί αναφέρεστε (και συγκρίνετε) σε $ και σε τρίτες χώρες;

Για το Stereophile πού: Εχει τον τρόπο και την δύναμη να ξαναμοιράζει την τράπουλα όποτε θέλει.
Ωραίος παπατζής έχει γίνει. (όχι τώρα. χρόνια)

Αν δεν σας "ξανακούσω", Καλά Χριστούγεννα!

Για το Maestoso (οχι το Grasioso 2.0) που ειναι το top of the line,η εταιρεια συστηνει μια τιμη γυρω στα 15000 ευρω.

Επισης,δεν υπαρχει μοντελο "Maestro 2.0",αλλα Grasioso 2.0 που ειναι το δευτερο στην σειρα και κοστιζει περιπου 10000 ευρω.

Last edited:
Καλησπέρα κι από μένα

Λοιπόν, το περιοδικό το παίρνω ανελλιπώς από το 1993, αρκετά χρόνια νομίζω για να του κάνω κι εγώ ένα ριβιού (του περιοδικού). Το έχω λατρέψει κατά καιρούς όπως και μισήσει κατά άλλους καιρούς. Η μόδα με τα Products of the Year μπήκε κατ' απαίτηση του ανταγωνισμού, αφού κι άλλα την είχαν καθιερώσει και πρώτ' από όλα το αντίπαλον δέος (The Absolute Sound). Όσο ο συγχωρεμένος J.G.Holt ήταν στο τιμόνι του, ήταν εξαίρετο ως περιοδικό και το προτιμούσα από το TAS, έστω κι αν σ' αυτουνού το τιμόνι ήταν ο έτερος Καππαδόκης (Harry Pearson).

Μετά πέρασε μια περίοδο με τον Larry Archibald στο τιμόνι, αλλά ο Holt κρατούσε γερά τα μπόσικα και δεν ξέφευγε από την αρχική του αποστολή. Στη συνέχεια, αν θυμάμαι καλά, ανέλαβε ο John Atkinson και κατόπιν το περιοδικό πουλήθηκε στην Source Interlink Magazines LLC, κάτω από τη σκέπη της οποίας μπήκαν κι άλλα έντυπα, όπως το Home Theater Magazine και το Shutterbug (φωτογραφία), αλλά και δεκάδες άλλα αυτοκινήτου, σκαφών, σπορ, lifestyle κ.ο.κ. Τα νέα αφεντικά δεν παίζουν. Το περιοδικό πρέπει να έχει διαφημίσεις, να υποστηρίζει τη βιομηχανία AV και να προτρέπει τον αναγνώστη να γίνει εν δυνάμει καταναλωτής "κλειστοίς όμασι" και αν γίνεται να διατηρεί τη φινέτσα και τη φήμη του παρελθόντος. Δεν θυμάμαι αν για κάποιο διάστημα στάθηκε στο τιμόνι του ο Robert Harley (σαν αρχισυντάκτης, εννοώ) αλλά μάλλον όχι. Ίσως και γι αυτό να έφυγε με τα μπούνια όταν ανέλαβε αρχισυντάκτης στο TAS.

Πάντως, όσο κι αν εμπορευματοποιήθηκε, εξακολουθεί να κρατάει το επίπεδό του και οι δοκιμές του να είναι τεκμηριωμένες, τουλάχιστον πολύ περισσότερο από τα άλλα του χώρου, εξαιρουμένου βέβαια του TAS. Στο παρελθόν, στα χρόνια του Holt, υπήρχε μια λυσσαλέα κόντρα μεταξύ των δύο περιοδικών. Το ένα κατηγορούσε το άλλο ότι του έκλεβε τις ιδέες, τα εξώφυλλα κλπ., αλλά κανένας εκ των δύο δεν τόλμησε ποτέ να αμφισβητήσει την αξία των δοκιμών του άλλου.

Σχετικά με τα Products of the Year, έ, ας μην τα παίρνουμε όλα τοις μετρητοίς. Κάποια από τα προϊόντα μπορεί να αξίζουν τον τίτλο, κάποια όχι και κάποια να είναι στη λίστα κατ' απαίτηση των εταιρειών. Έτσι συμβαίνει παντού, στον ειδικό τύπο, με ότι κι αν ασχολείται.

Καλό βράδυ.
-

[

Φαίνεται πως όταν μπαίνω μέσα στο φόρουμ πατάω και σβήνω κατά λάθος το φώς.
Αλλιώς δεν εξηγείται.
(το σαμποτάζ :-) το αποκλείω)

Για να επανέλθω στο θέμα (μου),
που ξεκίνησε επειδή οι συγκρίσεις γίνονταν σε $

AUDIOLYTIC μπερδεύτηκα. με μπέρδεψες με τα Maestoso, Grasioso.
(αν και νομίζω πως τελικά ξεμπερδεύτηκα)

Εγώ ρώτησα για αυτό που ανέφερε ο Γιώργος Κοψ. στο ποστ 17.

Γιώργος Κοψ.: Πάνο κοστίζει όσο το Maestro 2.0 που αντιπροσωπεύεις:
http://www.acoustic-preference.com/distribution.php
http://www.higherfi.com/mobi/audio_speakers/7

Και στο οποίο εσύ (με το ποστ 25) απήντησες:
Το λινκ λεει πραγματι αυτο που λες.Η τιμη στην Ευρωπη αλλη ειναι...................

Να συμπεράνω λοιπόν πώς το Maestoso 2.0 (το οποίο στο link του HigherFi αναφέρεται λανθασμένα σαν Maestro 2.0) κοστίζει στην Αμερική 27.000 $ και στην Ευρώπη γύρω στις 15.000 ευρώ.
Σωστά;
Εάν λοιπόν έχω συμπεράνει σωστά, θεωρώ πολύ δίκαιη την τιμή της Ευρώπης (15.000 e).

Το Voxativ φίλε Γιώργο; είναι άτημο; :-)

Αν θέλουν οι διαχειριστές φωτίζουν τα μηνύματα μου.
Ή μου λένε τι κάνω λάθος.
Διαφορετικά, η άλλη λύση είναι να μπαίνουν και να τα διαβάζουν οι αναγνώστες με …φακό. :-)

Last edited by a moderator:
Μιχαλη Φ.

Ναι σωστα καταλαβες.Η τιμη των 15000 ευρω ειναι για το Maestoso 2.0

Δεν υπαρχει μοντελο Maestro.

Edit:
και να ήμουν και σκοτεινός τύπος -'να πάει στο διάολο'

Θεοσκοτεινος............ουτε που φαινεσαι :laugh:

ασε που στο quote των ποστ σου βγαινουν περιεργα "font,font,font".....και δεν συμμαζευεται.........κατι κανεις εσυ :flipout:

Μιχάλη, μήπως κάνεις copy-paste από το word; Σ' αυτή την περίπτωση μεταφέρει τα font settings και δίνει σαν προεπιλεγμένο χρώμα το μαύρο.

Μιχάλη F.,
Στο menu πάνω ψηλά, επέλεξε ‛My Profile’
Στη συνέχεια από το Menu αριστερά επέλεξε ‛My Account’ -> ‛Επεξεργασία Επιλογών’

Βρές την επιλογή Message Editor Interface
Υποθέτω ότι έχεις επιλέξει ‛Enhanced Interface’,
Άλλαξε το σε ‛Simple text editor’

(με αυτό τον τρόπο λογικά θα ξεπεράσεις το πρόβλημα που συνήθως προκύπτει από copy paste)

Η ετήσια λίστα των καλύτερων προϊόντων δεν είναι ευαγγέλιο ρε παιδιά...

Είμαι κι εγώ συνδρομητής αρκετά χρόνια, και βλέποντας τις παλαιότερες λίστες, είναι πολύ εύκολο να τους κατηγορήσεις ότι σπρώχνουν το ένα η το άλλο προϊόν. Δεν θα μπω σε παραδείγματα, αλλά αν τις δείτε θα εκπλαγείτε με κάποιες προτάσεις!

Είναι απαραίτητο φερειπείν να βγαίνει κάθε χρόνο πικάπ της χρονιάς; Τη μία χρονιά βγαίνει ένα πικάπ των 150.000 Ευρώ, και την άλλη βγαίνει ένα των 1000 Ευρώ....

Το θέμα δεν είναι αυτό όμως... Διαβάζουμε, παίρνουμε ιδέες, μας ανοίγει η όρεξη , πάμε να ακούσουμε το ένα η το άλλο και μετά αν γουστάρουμε τα σκάμε κι όλας....

Ο καθένας μας έχει τα δικιά του αυτιά, τη δικιά του τσέπη και τις προκαταλήψεις του. Προσωπικά ηχείο τύπου voxativ δεν πάω ούτε να το ακούσω. Πήγα να ακούσω τα Lowther, τα RYDECO, κάτι άλλα που δε θυμάμαι πως τα λέγανε και έφυγα γελώντας...

Ο πωλητής άλλαζε τα CD το ένα μετά το άλλο ψάχνοντας την "καλή" ηχογράφηση....Του ενός του είχανε πάρει το καλό καλώδιο , του αλλουνού δεν είχαν στρώσει οι λάμπες, ο τρίτος που με άκουσε να βήχω με ενημέρωσε διακριτικά ότι αν είμαι κρυωμένος δεν ακούω καλά και τέτοια .....

Δεν πάει να λέει ο κάθε stereophile, δεν τα αξιολογώ καν....

AUDIOLYTIC: κατι κανεις εσυ

εγώ κάνω
+ Reply to Thread
γράφω το μήνυμα και δίνω Submit Reply
τι άλλο να κάνω; να …βάψω τον τοίχο; :-)
(πάντως εκεί που γράφω το μήνυμα, ο "τοίχος" είναι λευκός :-))

Guybrush: Μιχάλη, μήπως κάνεις copy-paste από το word;
Αυτό κάνω Στέργιε. Όπως οι περισσότεροι αν όχι όλοι. Σε όλα τα φόρουμ.
Συντάσσω το μήνυμα, συνδέομαι και το επικολλώ.

Tmjuju θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τις οδηγίες σου.
Αν το πετύχω έχει καλώς. αλλιώς, καλή καρδιά.
(δεν θα πάω και στο …Πανεπιστήμιο για να γράφω στα φόρουμ :-))

Εσύ πάντως αν θες φώτισε τα μηνύματά μου. (έστω με εκείνες τις οικονομικές. τις φθορίου :-))
και αν μπορέσεις, πρόσεξε λίγο και τα italic.
ευχαριστώ.

Last edited by a moderator:
ΜΦ,
Την πατάς από αυτοματισμός του Word / IE που φαντάζομαι χρησιμοποιείς
Τα copy / paste σου μεταφέρουν και χρωματικούς κώδικες (άθελα σου).
Κάνε αυτό που σου είπα παραπάνω εάν θες.

Διαφορετικά, μη μεταφέρεις κείμενο από το work με copy/paste απευθείας στο foum! Πέρνα το πρώτα μέσα από ένα Notepad (και πάλι copy paste από noptepad) να χάνονται οι χρωματικοί κώδικες που σου κρύβει το word κατά το copy.

Για να μη θεωρούμε ότι όλοι οι αυτοματισμοί είναι υπέρ μας :D Ουτε στην πληροφορική ουτε στο audio :D

-
καιρό είχα να μπώ να χαζέψω.
[στον εαυτό μου: και έχουμε μπεί και σε Άγιες Μέρες… (για να κολαζόμαστε)]

Γιώργος ΚΟΨ.) πόσο έχουν τα ηχεία Voxativ στην Ελλάδα;

Αν δεν σας "ξανακούσω", Καλά Χριστούγεννα!

Μιχάλη εσύ είσαι?

Μέσα στο σκοτάδι δεν σε κατάλαβα....:operator:
για να σου λύσω την απορία το Voxativ Ampeggio by Schimmel pianos http://www.schimmel-piano.de/index.php?id=2&L=1 που πήρε το βραβείο της χρονιάς κοστίζει στην Γερμανία που παράγεται -μέσα στο Βερολίνο- 19.900 ευρώ (με ΦΠΑ 19%), στη χώρα μας είναι ίδια τιμή προσαρμοσμένη στο δικό μας ΦΠΑ και είναι 20.568 ευρώ.

Στον τιμοκατάγο έχει και μια έκδοση carpenters (του ξυλουργού, χωρίς την συνδρομή της Schimmel) για το ίδιο ηχείο σημαντικά φθηνότερη.
Τα υπόλοιπα δια ζώσης., στον καφέ....

Καλές γιορτές !-bye-

υ.γ. Αυτά που λέτε για τα χαρτιά και την τράπουλα, δεν τα καταλαβαίνω δεν παίζω χαρτιά.....αλλά έχω να πω ότι η πρώην Αρχιμηχανικός της Mercedes, Dipl. Ing. Dr. I. Adler, που δημιούργησε τα μεγάφωνα Voxativ έχει έναν dealer στη Νέα Υόρκη, δεν φαντάζομαι ότι την ξέρει τόσο καλά την τράπουλα...ή με τέτοια νούμερα χρειάζεται κι ένας να την κόψει!!!
(πρόσφατα έχει και ένα δεύτερο μαγαζί σε όλες τις ΗΠΑ συνολικά)

Last edited:

...
υ.γ. Αυτά που λέτε για τα χαρτιά και την τράπουλα, δεν τα καταλαβαίνω δεν παίζω χαρτιά.....αλλά έχω να πω ότι η πρώην Αρχιμηχανικός της Mercedes, Dipl. Ing. Dr. I. Adler, που δημιούργησε τα μεγάφωνα Voxativ έχει έναν dealer στη Νέα Υόρκη, δεν φαντάζομαι ότι την ξέρει τόσο καλά την τράπουλα...ή με τέτοια νούμερα χρειάζεται κι ένας να την κόψει!!!
(πρόσφατα έχει και ένα δεύτερο μαγαζί σε όλες τις ΗΠΑ συνολικά)

Τα της τράπουλας τα έγραψα εγώ. Κι επειδή δεν εννοούσα κάτι αρνητικό για την εταιρεία, τα προιόντα ή τις πρακτικές της, ας το εξηγήσω λίγο παραπάνω. Εννοούσα ότι το περιοδικό σαν "παντοκράτορας" του χώρου έχει την δύναμη να "σπρώχνει" την αγορά όπως επιθημεί. Το να πλασάρει ένα τόσο avant garde προιόν δίπλα στα αγαπημένα του πχ Magico εντάσεται IMO σε μια προσπάθεια να ανανεωθεί και το ίδιο.

ΥΓ: Γιώργο, τσιτώνεις πολύ εύκολα τελευταία και δεν αξίζει.

Καλές γιορτές σε όλους.