Stereophile Vs Ηχος

Αν δεν σε ενδιαφέρουν αποκλειστικά συσκευές Krell τελευταίας γενιάς, είναι άχρηστη πληροφορία και έχουμε γεμίσει από αυτές και δυσκολεύουμε τον εγκέφαλο μας καθώς και την ζωή μας.

Την Κυριακή 8 Ιουλίου καλύτερα να διαμαρτυρυθούμε για τα καμένα δάση μας, έξω από τη βουλή στις 7 το απόγευμα και να ζητήσουμε άμεση αναδάσωση.

Βρε Κοψ αμα γνωριζεις τι ακριβως ειναι η cast συνδεση πες μας και αασε να κρινουμε ποσο ρησιμη ή αχρηστη πληροφορια ειναι.
Οσο για την αναδασωση εχεις δικιο αλλα εδω ειναι εκτος θέματος.

Krell δεν σκοπεύω να πάρω. Παρόλα αυτά όμως καθαρά ακαδημαϊκά θα ήθελα να μάθω τι είναι αυτή η συνδεσμολογία cast.
Αλλά μάλλον ούτε εσύ ξέρεις...

Απάντηση: CAST

CAST (Current Audio Signal Transmission) is the name Krell has given to its novel analog connection scheme. In an ordinary audio system, signal is transmitted in the voltage domain and every component and connecting cable operates as a separate entity that interacts with the other system elements in its own peculiar way. Put as simply as possible, CAST takes advantage of Krell's Current Mode Technology (CMT) to transmit signal as current. This has several advantages -- for one thing, it causes the entire chain of CAST components to behave as if they were a single global circuit. Rather than dictating that the preamp's output be low and the power amplifier's impedance be high, which creates a situation where the interconnecting-cable's impedance can affect (even distort) the signal voltage operating the amplifier, CAST transfers current from a high-impedance source to a low-impedance load, minimizing (if not outright eliminating) the cable's effect on signal transmission. And, if you're using a CD player, the signal can be taken straight off the DACs without going through a I-to-V conversion stage. Krell claims CAST is responsible for a 6dB noisereduction alone.

http://www.krellonline.com/pdf/KPS25sc.pdf

Last edited:
Αν δεν σε ενδιαφέρουν αποκλειστικά συσκευές Krell τελευταίας γενιάς, είναι άχρηστη πληροφορία και έχουμε γεμίσει από αυτές και δυσκολεύουμε τον εγκέφαλο μας καθώς και την ζωή μας.

Ποιές είναι δηλαδή, οι άχρηστες πληροφορίες?
Ποιός θα κρίνει ποια πληροφορία είναι χρήσιμη για ποιόν?
Γιατί η γνώση γύρω απο τα του χόμπυ, να δυσκολεύει τον εγκέφαλο?
Γιατί οι δυσκολίες του χόμπυ να δυσκολεύουν τήν ζωή μας?
Και γιατί βάζετε τα "μας" "ούμε" είδατε κανέναν άλλο με παρόμοια άποψη?

Re: Απάντηση: Stereophile Vs Ηχος

Krell δεν σκοπεύω να πάρω. Παρόλα αυτά όμως καθαρά ακαδημαϊκά θα ήθελα να μάθω τι είναι αυτή η συνδεσμολογία cast.
Αλλά μάλλον ούτε εσύ ξέρεις...

Απ'ότι λέει ο κατασκευαστής, πρόκειται για "κακό" ταίριασμα εξόδου - εισόδου (τελικού). Όταν το φορτίο ενός σταδίου ενίσχυσης είναι μικρότερο από την εσωτερική του αντίσταση, το κέρδος και η διαθέσιμη τάση εξόδου μειώνονται δραματικά, οι παραμορφώσεις αυξάνονται.
Αν όμως έχω ένα στάδιο που δίνει ας πούμε με φορτιο σωστό 15Vrms, με λάθος ματσάρισμα 5 και εγώ χρειάζομαι 1, τότε όλα είναι εντάξει.
Γιατί όμως να μπω στον κόπο να χαραμίσω κέρδος και στάθμη?
Γιατί - λέει η krell - έτσι δεν επηρεάζουν καθόλου τα καλώδια τα χαρακτηριστικά της συσκευής. Σωστό, οι παρασιτικές χωρητικότητες και επαγωγές των καλωδίων είναι αμελητέες σε σχέση με π.χ. 2-3 κΩ αντίσταση εισόδου . Το ίδιο είναι όμως και σε σχέση με 10-20 κΩ, τουλάχιστον για συχνότητες κάτω των 100kHz.
Γενικά, ακόμα και ένας μέτριος προ με αντίσταση εξόδου π.χ. 1κΩ (μόνο σε κάρτα ήχου έχω δει τόσο ψηλή) οδηγεί 10-20κΩ (στάνταρ είσοδος των τελικών) με οποιδήποτε interconnect χωρίς να προσθέτει παραμορφώσεις ή οτιδήποτε άλλο μετρήσιμο με τις συνήθεις μετρήσεις μέχρι τους 100κΗζ. Οι ακουστές διαφορές των καλωδίων δεν εξηγούνται με τις μετρήσεις.

Διάφορες "θεωρίες" αέρα πατέρα που εμφανίζονται κατά καιρούς (ότι λέει αν "χαλάσει" η συπεριφορά στους 300κΗζ, αυτό επηρεάζει τον ήχο), είναι απλώς επιστημονικοφανείς, αστήρικτες και βλακώδεις.
Εκτός βέβαια, αν ο προ λαμβάνει και ενισχύει κανένα ραδιοσταθμό μακρών και φορτίζεται με υψηλές συχνότητες τόσο που παραμορφώνει παντού. Θεωρητικά δυνατό, η λύση είναι σωστή θωράκιση κ.τ.λ για να μπαίνουν μέσα μόνο οι επιθυμητές συχνότητες. Αυτό εφαρμόζεται μεταξύ άλλων σε όλα τα όργανα μέτρησης (παλμογράφους, βολτόμετρα) και δουλεύει μια χαρά.

Ηθικόν δίδαγμα: Άλλη μια "καινοτομία" που δεν χρειάζεται με αυστηρά τεχνικά κριτήρια.
Μπορεί βέβαια παρόλα αυτά όντως να παίζει καλύτερα - πρώτη φορά θα είναι??

άμεση σύγκριση cast-συμβατικό δεν μπορεί να γίνει, μιας και η συσκευή στην έξοδο cast έχει διαφορετικό στάδιο εξόδου. Μπορεί οι όποιες ηχητικές διαφορές να οφείλονται σε αυτό και όχι στο "κόλπο" του κακού ματσαρίσματος.

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

ευχαριστούμε το Μανώλη Καστρουνή

αλλά...

πιάσε το αυγό και κούρευ' το...
γιά να μην πω εκείνη την παροιμία που τελειώνει σε ...αγνάντευε

ειλικρινέστατα δεν κατάλαβα τίποτα από το κείμενο στα αγγλικά, υποψιάστηκα απλά αυτά που ανέλυσε ο Κωνσταντίνος και μετά την ανάλυσή του αυτή κατέληξα και εγώ με τη σειρά μου στα σχόλιά μου.

Μερικές σκέψεις σχετικά με τα προηγούμενα σχόλια :

1) Για οσους δέν κατάλαβαν , οι συμβατικές καταστάσεις είναι οταν η έξοδος του πρό να είναι πηγή τάσης (ή να πλησιάζει αυτή τήν κατάσταση ) με μικρή αντίσταση εξόδου που τείνει θεωρητικά πρός το μηδέν (0) (ώς ωφείλει σάν πηγή τάσης )
Σε αυτή τήν τεχνολογία (που δέν αναφέρεται εντελώς ξεκάθαρα καθόσον δέ υπάρχει ούτε ένα σχετικό block ) ο προενισχυτής (ή σχεδόν κάθε προενισχυτικό στάδιο αυτού του είδους ) προσομοιάζει μάλλον μιά πηγή ρεύματος με αντίσταση εξόδου που τείνει πρός το +απειρο (ώς ωφείλει σάν πηγή ρεύματος )

2) Η Krell ΠΟΥΘΕΝΑ δέν ανακοίνωσε οτι με αυτή την συνδεσμολογία / τοπολογία , τα καλώδια δέν επηρεάζουν τον ηχο , ανακοίνωνει όμως οτι τον επηρεάζουν ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

3)Παρόμοια τεχνολογία είχε αναπτύξει παλιότερα και η CODA με κάποιο συναφές Current Drive σύστημα.

4) Πνεύμα οιασδήποτε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ σε συσκευές τέτοιου είδους ΔΕΝ υφίσταται και δέν έχει και καμμιά λογική , όπως λογική δέν έχει και μιά σύγκριση "μήλα με πορτοκάλια"

Δηλαδή βρε Μανώλη αυτοί που θα πάρουν αυτόν τον Κρελ δεν θα έχουν προβλήματα με το ματσάρισμα καλωδίων?

Δηλαδή εγώ αυτό κατάλαβα.
Δηλαδή απαλλάξαμε από τους δυστυχείς κατόχους τους από ένα σοβαρό πρόβλημα

συγχωρέστε με προκαταβολικά αν κάτι δεν έπιασα.

Δηλαδή βρε Μανώλη αυτοί που θα πάρουν αυτόν τον Κρελ δεν θα έχουν προβλήματα με το ματσάρισμα καλωδίων?

Δημήτρη , απλά μεταφέρω απόσπασμα απο το λινκ που μάς έβαλες ο Μανώλης Καστρουνής , οπου ανακοινώνετε σαφέστατα .
Τι να σε πώ μάνα μ :ernaehrung004:

Δημήτρη καλά κατάλαβες όσοι έχουν ή σκέφτονται για Krell που έχει cast (λίγα και ακριβά μοντέλα) είναι καλύτερη σύνδεση αυτή ή όσο καλύτερα μπορεί να τους πάει μία πηγή krell με cast, αφού υπάρχουν και καλύτερες. Σε σύνδεση προ-τελικού Krell είναι μονόδρομος, καρατσεκαρισμένο.

Βέβαια δεν ξέρω πόσο καλύτερη έγινε η ζωή σου από αυτή τη πληροφορία......αλλά που ξέρεις μπορεί να σου/μας ανοίξει η όρεξη?

Βρε Γιώργη, ξέρεις.
όπου ακούω πολλά κεράσια, τρώω μήλα

Βρε Γιώργη, ξέρεις.
όπου ακούω πολλά κεράσια, τρώω μήλα

Δημήτρη περί ορέξεως τα γνωστά...:firstprize:

αλλά ξέρεις η μουσική ακούγεται κι ας ακούσουμε λίγο παραπάνω και θα καταλάβουμε το τι και το πως, δεν χρειάζεται τόση ανάλυση, αν βρεθεί στο δρόμο σου το cast και το ακούσεις θα το καταλάβεις όπως και κάθε καλή συσκευή άλλωστε....more music more summer less headache.:ernaehrung004:

δεν υπάρχει περίπτωση Γιώργο.
Αν βρεθεί στο δρόμο μου θα το σηκώσω και θα το πάρω σπίτι μου.

Κατά τα άλλα, σε βιτρίνα να είναι, ούτε θα το κοιτάξω.
Υπάρχουν σοβαρότερες προτεραιότητες στη ζωή αυτή.