Steve Wozniak: Η Apple πρέπει να φτιάξει κινητό με Android

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
16,256
Λιβαδειά

O Steve ‛Woz’ Wozniak «χτυπάει» ξανά με συνέντευξή του στο WIRED μιλώντας για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων με τον γνωστό του …ιδιαίτερο τρόπο. Ο ιδρυτής και πρώην εργαζόμενος της Apple αναφέρθηκε κυρίως στο Android και επιχειρηματολόγησε ότι η Apple πρέπει να κυκλοφορήσει μια συσκευή με λειτουργικό Android!​

«Δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να κρατήσει την Apple εκτός της αγοράς του Android ως μια δευτερεύουσα αγορά», δήλωσε ο Woz. «Θα ανταγωνιζόμασταν πολύ καλά. Οι άνθρωποι αρέσκονται στη μοναδική εμφάνιση και στην παραγωγική διαδικασία που κάνουμε στα προϊόντα μας συγκριτικά με άλλες Android προτάσεις. Θα παίζαμε σε δύο αρένες ταυτόχρονα».

Ο Steve Wozniak στάθηκε και στην κατακραυγή που δέχτηκε η Apple πέρσι όσον αφορά την απαίτηση του Τύπου για την παρουσίαση του περιβόητου iTV ή iWatch. «Τα σπουδαία προϊόντα έρχονται από μυστική ανάπτυξη», είπε. «Βάζεις μικρές ομάδες σπουδαίων ανθρώπων και δεν τους νοιάζει τι σχολιάζουν άλλοι άνθρωποι. Μια νέα κατηγορία προϊόντων δεν συμβαίνει πολύ συχνά. Μπορεί να συμβεί μία φορά τη δεκαετία. Μερικές φορές πρέπει να περιμένεις για ένα από αυτά να έρθει».

Συνεχίζει λέγοντας ότι «αν έχεις κάτι πραγματικά καλό, μην το αλλάξεις, μην το χαλάσεις. Πιάνεις ένα τηλέφωνο Samsung και λες ‛smile’ και τραβάει μια φωτογραφία, αλλά πόσο καινοτόμο είναι αυτό; Απλά πετάς μέσα πολλές λειτουργίες».

«Οι άνθρωποι δεν επιλέγουν τα κινητά τους με βάση τα χαρακτηριστικά», πρόσθεσε. «Πιστεύω ότι η Apple υπερέχει στο να μπορεί να λέει όχι».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Woz εδώ.

wozniak-with-an-apple.jpg

[via]
(Send from Nexus 5)

H apple θα προτιμήσει να χρεοκοπήσει παρα να βγαλαει κινητο με android...

Μάλλον η Apple θα χρεωκοπήσει αν βγάλει κινητό με Android. Ο μόνος λόγος που πουλιούνται iphone είναι το λειτουργικό, το design και η αίσθηση της μοναδικότητας που προέρχεται από το πρώτο.

Πλεον οποιος παιρνει apple (μετα το iphone4 δηλαδη) ειναι σαν να αγοραζει το ιδιο κινητο σε λιγο μεγαλυτερη εκδοση. Ενω αντίστοιχα οι διαφορες s3 με s4 ειναι μεγαλυτερες. Το iphone ειναι μοδα.Το λειτουργικο ειναι απαραδεκτο κατα την γνωμη μου.Ειχα το 4 απο τοτε που βγηκε και πριν λιγο καιρο πηρα το s4. Οι διαφορες ειναι απλα χαώδεις...

Μάλλον η Apple θα χρεωκοπήσει αν βγάλει κινητό με Android. Ο μόνος λόγος που πουλιούνται iphone είναι το λειτουργικό, το design και η αίσθηση της μοναδικότητας που προέρχεται από το πρώτο.

Πάντως αν ζήσεις λίγο καιρό στην Αμερική και δεις σε ένα πχ τραπέζι εστιατορίου 10 ατόμων να υπάρχουν 12 iPhone αυτή η "μοναδικότητα" είναι που θα σε κάνει κατευθείαν να ψάξεις για εναλλακτικές.

Δεν είναι θέμα "ψωνίσματος" (να θες να είσαι ο μόνος που έχεις κάτι), αλλά καταντάει πραγματικά κουραστικό όταν σε μια αίθουσα στα 100 κινητά τα 98 είναι iPhone.

Βέβαια στα δύο χρόνια που είμαι εδώ, βλέπω να πέφτει πολύ switching στον κύκλο μου, οπότε μάλλον δεν είμαι ο μόνος.

δεν υπάρχει κανενας λόγος να φορέσει android η apple.ετσι το βλέπω τουλάχιστον εγώ.αντιθετα πρέπει χτυπήσει τους κατασκευαστες τηλεφωνων hi end.δεν μπορει να μένει με 1 μοντέλο.Βγάλε πάνω από 4 ιντζες τηλεφωνο και κράτα και ένα μοντέλο σαν το 4s που θα ειναι προσιτό (τιμή) στον πολύ κόσμο που δεν τον ενδιαφέρουν τα χαρακτηριστικά.τι μου βγαζεις το iphone 5c με τόσα λεφτα;;;ποιος να το πάρει εφοσον υπάρχει το 5 και το 5s;;

περα από το htc m8 που είναι τηλεφωναρα κατι samsung lg και αλλα κινητα με specs περιεργα και φανφάρες για τις οποιες δεν υπαρχουν εφαρμογες που να υποστηριζουν τους 852 πυρηνες υπαρχει μονο το μηλο εκτος βεβαια αν καποιος βγαζει τα ματια του να βλεπει ταινιες εκει παρε μια samsung tv kai eisai αρχοντας

Καλά δεν είναι η πρώτη κουταμάρα που λέει ο Wozniac, μερικές φορές πρέπει να το κάνει επίτηδες.

αν και θεώρησα οτι εχει πάθει καποιο εγκεφαλικό οταν διάβασα τον τίτλο, προχωρώντας πιο κάτω θεωρώ οτι δεν ειναι κακή η ιδέα του!

Σαν δεύτερη πλατφόρμα, με την ωραία κατασκευή, ποιότητα και design της Apple σίγουρα θα έχουν μεγάλη επιτυχία. Φανταστείτε για πόσους το ιδανικό τηλέφωνο θα ηταν ενα apple design / ποιότητα με android λειτουργικό. Πραγματικά θα μονοπωλούσε!

Τα Mac book pro παντως με λειτουργικο windows μια χαρα ανταγωνιστικοτατα ηταν.

Υπαρχει κοσμος που εκτιμα την Apple περισσοτερο για το hardware της .

Μά Νάθ τό hardware δεν είναι τίποτε σπουδαίο ,βρίσκεις πολύ καλλίτερο υλικό καί σε λογικές τιμές.Αυτό πού τό δίνει εμπορική υπεαξία είναι τό λειτουργικό.Στήν ουσία αυτό αγοράζουμε
Προσωπικά πρίν 4 χρόνια πήρα το 4 s καί δεν είχα καμμία άλλη σχέση,σήμερα είμαι σχεδόν 90% apple

εγω παντως apple-droid για το hardware θα αγοραζα.
Εχει αυτή την κακή τάση, να λειτουργεί άψογα οποιοδήποτε hardware κομμάτι του κινητού, πράγμα που δεν το εχω δει μεχρι τωρα σε android κατασκευαστές, ολα εχουν ενα μικρό κουσουρι.