Στην αναζήτηση της καλύτερης 37" LCD ...

Σίγουρα.. Προσωπικά, είχα συνδεμένο το pc σε μια plasma και σε monitor για της εργασίες γραφείου. Επίσης, κάθε 1 ώρα gaming, έβαζα να παίξει ένα κανάλι στην tv (με zoom). Δεν παρατήρησα κανένα πρόβλημα. Πίστευω πως οι lcd είναι συμβατικές λύσεις. Το άλλο μειονέκτημα των πλάσμα που αναφέρται συχνά είναι η μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος (όπως ανάφερες εσύ νομίζω σε προηγούμενο thread, 10 E παραπάνω το χρόνο). Οπότε και πάλι δεν είναι κάτι τόσο αρνητικό. Πάντως, για να μην ξεφεύγουμε από το thread του φίλου, την είδα και εγώ την e30 στο Πλαίσιο Θεσσαλονίκης και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.. Τα χρώματα ήταν πολύ φωτεινά και ζωηρά, ενώ της G30 ήταν πιο φυσικά ( έδειχναν και οι 2 έναν αγώνα τένις και η διαφορά ήταν εμφανής στο γρασίδι). Όσο περνάει ο καιρός βέβαια, η εικόνα της G30 θα δυναμώνει.. Αφού λοιπόν το lag είναι χαμηλό σε gaming mode, πιστεύω πως είναι μια καλή επιλογή για της ανάγκες του φίλου.

Last edited:
Πάντως, για να μην ξεφεύγουμε από το thread του φίλου, την είδα και εγώ την e30 στο Πλαίσιο Θεσσαλονίκης και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.. Τα χρώματα ήταν πολύ φωτεινά και ζωηρά, ενώ της G30 ήταν πιο φυσικά ( έδειχναν και οι 2 έναν αγώνα τένις και η διαφορά ήταν εμφανής στο γρασίδι).

Εμένα πάλι μου τα χρώματα μου φάνηκαν κάπως ψυχρά, αλλά σαν γενική εικόνα μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Ενδεχομένως φυσικά οι ρυθμίσεις που έγιναν από τους υπεύθυνους του καταστήματος να μην ήταν και οι καταλληλότερες ή απλά άφησαν τις προεπιλεγμένες, όπως γίνεται συνήθως. Όσο για το lag, με βάση τα περισσότερα reviews που έχω δει μέχρι σήμερα, πρέπει να είναι κοντά στα 20 ms. Για το Digitalversus... μάλλον οι τύποι είναι προκατειλημμένοι με την Panasonic γενικά. Εν τω μεταξύ για εναλλακτική κοιτάζω και την LG LV5500, ενώ για το μέγεθος μάλλον θα πάω σε 42" (γιατί ο χώρος που ήταν να μπει αρχικά δεν παίρνει μεγαλύτερη από 32") και θα τη βάλω ίσως σε κάποιο άλλο δωμάτιο. Όσο περνάει ο καιρός σκέφτομαι και την εναλλάκτικη λύση του Yperion, να κρατήσω την LG SL8000 για μένα και να την αντικαταστήσω στο σαλόνι με plasma, βλέπε Panasonic G30 (42" λόγω τιμής βασικά) ή LG PV350 (50"). :guitarist:

Λογικά είναι θέμα ρυθμίσεων.. Για την s30 δεν σκέφτεσαι; Πιστεύω πως θα είναι μια καλή πλάσμα για 700-750Ε. Την περιμένω πως και πως..

Λογικά είναι θέμα ρυθμίσεων.. Για την s30 δεν σκέφτεσαι; Πιστεύω πως θα είναι μια καλή πλάσμα για 700-750Ε. Την περιμένω πως και πως..

Δεν τη βλέπω να έρχεται σύντομα... Πάντως από τιμή μάλλον θα είναι αρκετά κοντά στη G30, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πάντως η 37άρα Panasonic E30 έχει πέσει πλέον στα 650 ευρώ, κάτι που την κάνει ακόμα πιο ελκυστική σαν αγορά. :2thumb22sup:

Λοιπόν επανέρχομαι μετά από καιρό. Μαλλον πάω προς Panasonic G30, αφού την έχω δει από κοντά και τη συνέκρινα με την αδερφή της E30. Πάντα εφόσον καταφέρω να πείσω με παζάρι να μου την αφήσουνε κοντά στα 800 ευρώ (42"). Θα ήθελα να πάω και σε μεγαλύτερη αλλά υπάρχει οικονομική δυσκολία. Παρένθεση, υπάρχει και η PV350 στις 50" με χαμηλότερη τιμή αλλά ταυτόχρονα και μία αξεπέραστη φοβία προς αυτό το μέγεθος από τους υπόλοιπους στο σπίτι. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν αξίζει να πάω σε μια ακριβή plasma από τη στιγμή που ενδέχεται η τηλεόραση να παίζει σε 4:3 όσο καιρό λείπω από το σπίτι. Ίσως να έβλεπα την U30 και σε μεγαλύτερο μέγεθος, έστω και αν υστερεί αρκετά σε ποιότητα εικόνας και ευκολίες ?

Καλυτερα να το αποφυγεις το 4:3 ειτε με LCD και ποσο μαλλον με πλασμα.

Αλλωστε θεμα συνηθειας ειναι οποτε θα προσαρμοστουν ολοι συντομα.

Έξι μήνες μετά το άνοιγμα αυτού του thread και απόφαση για τηλεόραση ακόμα δεν... Εν τω μεταξύ έχουν εμφανιστεί κάθετες γκρίζες γραμμές στην SL8000 που έχω στο σπίτι (φαίνονται κυρίως σε φωτεινό, μονόχρωμο πλάνο) και σκέφτομαι εάν δεν γίνεται επισκευή, λόγω παλαιότητας του μοντέλου (εντάξει του 2009 είναι, όχι και τόσο παλιά), να ζητήσω καμμιά 46άρα Panasonic G30 σε αντικατάσταση από το κατάστημα που είχε αγοραστεί... :hippy: Το μόνο σίγουρο είναι πως, εφόσον επισκευαστεί η SL, θα πάει για χρήση κυρίως για PS3 και αθλητικούς αγώνες, ενώ η καινούργια (όποτε γίνει η αγορά της, ελπίζω σύντομα καθώς το τέλος του κόσμου πλησιάζει... :earmuffs:) θα πάει στο σαλόνι για τηλεοπτικό σήμα και ταινίες. Όπως γράφω και προ τριμήνου, LG PV350 και Panasonic G30 είναι οι επικρατέστερες, ενώ εμφανίστηκε και η S30 πρόσφατα σε περιορισμένα καταστήματα και μόνο στις 42". Αναμένω λοιπόν νεότερα την επόμενη εβδομάδα από το service, για την SL και θα επανέλθω στο thread.

υπάρχουν και χειρότερα μην σε παίρνει από κάτω. από τα χριστούγεννα το έψαχνα - έφτασα 2 φορές στα πρόθυρα να κλείσω την 50vt20 τελικά το σκέφτηκα με το 3d και αν αξίζει να δώσεις μια περιουσία (1900) για κάτι που είναι στον αέρα - άλλαξα τη διαρρύθμιση του καθιστικόυ - έστησα εν τω μεταξύ προβολέα για ταινίες και τώρα αξιώθηκα να πάρω εκμεταλευόμενος την προσφορά του κωτσόβολου για την s30 (θέαση τηλεορπτικού και σειρές sd).

με βάση την εμπειρία μου από τις συνθήκες των καταστημάτων όπου χάνουν οι πλάσμα και αυτά που διαβάζω από κάποια μέλη του φόρουμ (κάτοχοι πλάσμα και lcd) θα πρότεινα g30.
με βάση την 2 ημερών εμπειρία μου από την 42s30 προτείνω την g30 με τα χίλια.
όλα όσα λένε κάποια μέλη του φόρουμ τα είδα να περνάνε μπροστά από τα μάτια μου - ομοιότητα με crt - απόδοση με κλειστά φώτα - κίνηση - φυσικότητα χρωμάτων - μεταμόρφωση της τιβι μόλις κλείσουν τα φώτα κλπ.

και η g30 είναι αρκετά καλύτερη από την s30 σε αντανακλάσεις και έχει και το καλό πάνελ.

δεν λέω ότι είναι η τέλεια τηλεόραση αλλά στα χρήματα της δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτε καλύτερο εκτός αν καποιος θέλεις designates καταστάστασεις - θέλει να μπαίνει στο ιντερνετ από την τηλεόραση του - δίνει 800 για μια τηλεόραση και δεν μπορεί να δώσει άλλα 60κάτι να πάρει ένα media player κλπ.

για την lg διαβάζω στο νήμα της ότι υπάρχουν κάποια θεματάκια. ρίξε μια ματιά αν και είναι σε τιμή λουκουμάτη.

να αναμένεις και άλλο δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποια δραματική μείωση τιμών ήδη από τον ιούνο έχουν κατέβει αρκετά οι πανασόνικ. να πάνε λίγο πιο κάτω δεν νομίζω οτι αξίζει να περιμένεις για 20-30 ευρώ με δεδομένο ότι μιλάμε για 700-800 ευρώ.

Σίγουρα δεν με παίρνει από κάτω. Απλά υπάρχει μια οικονομική στενότητα για την ώρα και σε συνδυασμό πως οι διακοπές έχουν τελειώσει και έχω επιστρέψει στη Αθήνα, καθυστερούν την αγορά για ακόμα κάποιους μήνες. Έχω διαβάσει το σχετικό thread για την PV350 και δεν είδα κάτι που να με απογοητεύει, όπως επίσης έχω διαβάσει το αντίστοιχο για την G30 και βλέπω μόνο καλά σχόλια γι' αυτήν. Κάθε φορά που την βλέπω σε κατάστημα μου φαίνεται ολοένα και καλύτερη σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Παρένθεση, η φθηνότερη τιμή για 42" G30 που βρήκα στη Κύπρο ήταν τα 900 ευρώ, κανονική κλοπή... Όσο για το εξωτερικό media player νομίζω πως η αγορά του είναι επιβεβλημένη, ενώ επιπλέον λειτουργίες όπως η σύνδεση στο δίκτυο από την τηλεόραση δεν με απασχολούν. Ίσως να είναι χρήσιμη η ύπαρξη PVR, αλλά πέραν αυτού τα λοιπά extra στις φετινές τηλεοράσεις δε με συγκινούν. Εν ολίγοις, πρώτος στόχος η G30, μόλις αυτό γίνει οικονομικά δυνατό και αναμονή και υπομονή λίγο καιρό ακόμα για την αγορά. :beatnik2:

Συνεχίζω από το τελευταίο μου post. Έχει γίνει ήδη η αγορά εξωτερικού media player, του WD TV Live (2011) το οποίο αναμένεται για παραλαβή σε 2-3 εβδομάδες, το μόνο που λείπει πλέον είναι η καινούργια τηλεόραση ;) . Υποψήφιες παραμένουν οι ίδιες, LG PV350 με τιμή 600 ευρώπουλα και Panasonic G30 στα 760 (οι τιμές είναι οι καλύτερες δυνατές για αγορά από κατάστηματα στην Κύπρο και είναι εν πάση περιπτώσει μέσα στο budget). Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ο χώρος στον οποίο θα αντικαταστήσουν την ήδη υπάρχουσα LG SL8000 (42") είναι αρκετά φωτεινός. Ήδη με την SL8000 οι ανακλάσεις ήταν αρκετές λόγω της γυαλιστερής της επιφάνειας. Φαντάζομαι πως στην G30, λόγω και του αντιανακλαστικού φίλτρου οι ανακλάσεις θα είναι σε παρόμοια επίπεδα, ευελπιστώντας για λιγότερες. Στην PV350 όμως δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, ενώ λόγω και του μεγέθους της θα υπάρχουν περισσότερες ανακλάσεις κάτι που θα δυσκολεύει τη θέαση, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί τελικά είναι αν η ποιότητα της εικόνας και στις δύο plasma αλλοιώνεται σε φωτεινές συνθήκες. Έχοντας δει και τις δύο σε συνθήκες καταστήματος (με σχετικά έντονο φωτισμό) θα έλεγα πως η G30 καταφέρνει να διατηρεί την ποιότητα της εικόνας σε πολύ καλά επίπεδα σε αντίθεση με την PV350 της οποίας το μαύρο "γκριζάρει" πολύ. Έχοντας λοιπόν αυτό ως το τελευταίο κριτήριο αγοράς και σε σύγκριση πάντα με την ήδη υπάρχουσα "γυαλιστερή" LCD πιστεύετε πως θα ήταν σωστή η επιλογή της Panasonic G30 (42") (για να κλείσει και αυτό το thread μετά από οχτώ μήνες... :D ) ?

Last edited:
Οι παραπανω inches αποζημiωνουν με το παραπανω την οποια γυαλαδα. Και για να μην τρελαθουμε τελειως, θα εχει οτι αντανακλασεις θα ειχε και μια crt.
Τις πρωτες 1-2 μερες θα τις βλεπεις, μετα ειναι απλα θεμα συνηθειας. Αλλο απλα ειναι ανοιχτη η τηλεοραση και ριχνω καμμια ματια, και αλλο βαζω ταινια και
βλεπω. Εκει οι παραπανω inches κανουν τη διαφορα. Στη τελικη τοτε ΘΕΣ να τραβηξεις και καμμια κουρτινα να φτιαξεις ατμοσφαιρα.
Και στα 2,5 μετρα, οι 50 inch μονο πολλες δεν ειναι. Θα σου φανουν πολλες μεχρι να πεταξεις τη συσκευασια.
Αναρωτιεμαι αν θες 8 μηνες για να διαλεξεις τηλεοραση, με τα υπολοιπα τι γινεται? :P

Γενικά το σκαλίζω το θέμα για οποιαδήποτε αγορά... :smile: Το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι 50" στα 2,5 μέτρα απόστασης όσο τα αν θα βλέπω εικόνα ή τον εαυτό μου στο τέλος. Έχω αναφέρει ότι και η LCD που έχω έχει αρκετές ανακλάσεις, οπότε είμαι συνηθισμένος και χρησιμοποιώ κουρτίνες και ρολά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό που με απωθεί όμως από την LG PV350 είναι η απουσία οποιουδήποτε αντιανακλαστικού φίλτρου και το "γκριζάρισμα" στο μαύρο που έχω αναφέρει και πιο πάνω, σε φωτεινές συνθήκες.

Last edited:
Εχεις σκεφτει την περιπτωση να φορας αντιανακλαστικα ρουχα? Ετσι σιγουρα δεν θα φαινεσαι :) :P Κατανωω βεβαια τη δυσκολια του να φανταστει κανεις το πως θα ειναι κατι στο χωρο του. Τωρα για το μαυρο σε φωτεινες συνθηκες, ποσο κινηματογραφικη σημασια εχει οταν οι συνθηκες ειναι πασαρελλα? :)
Απο καποιο σημειο και μετα θα πρεπει να μπαινει και ο παραγοντας κοστος στις επιλογες. Σιγουρα υπαρχουν διαφορες μεταξυ ενος μοντελου των 600 ευρω και ενος των 3000 (μιλαω γενικοτερα) αλλα αν με 600 ευρω παιρνεις κατι πολυ καλο κατα γενικη παραδοχη, η διαφορα κοστους για κατι καλυτερο σε συγκεκριμενα σημεια πλεον αυξανεται τραγικα, και αντικειμενικα δεν δικαιολογειται. (Εκτος βεβαιως απο τη λεγομενη ενγκαβλοτητα, η οποία ετσι κιαλλιως δεν μετριεται..) :D

Παρε αυτη που σου κανει κλικ.

Μιχάλη αν τα ποσοστά χρήσης παραμένουν τα ίδια με το αρχικό ποστ δηλαδή ταινίες - gaming και ελάχιστο τηλεοπτικό θα πρότεινα στα 2.5m να πας σε 50άρα.

έχω την 42άρα s30 στo 1.90 -2.10m. στα αθλητικά από νόβα που βλέπω κυρίως είναι οκ η εικόνα και μπορώ να σου πώ ότι έχει και κάποια νερουλιάσματα πολλές φορές και πάω την πολυθρόνα πίσω. σε digea ειναι οκ. σε hd θα ήθελα παραπάνω.

όμως σε ταινίες 720p - 1080p με μπάρες είναι πολύ μικρή. πάω κοντύτερα ακόμα και στο 1.5m - με παίρνει. και υπόψην ότι σε τέτοιο φορμά (2.35:1) δεν μπορώ να δώ σε τηλεόραση παρά μόνο σε προβολέα (στην τηλεόραση μου φαίνεται οτι έχει πρόβλημα - και το γυρνάω 16:9 βλέποντας όλους τους ηθοποιούς φασούλες).

μεταξύ ιδίων διαστάσεων ασυζητητή g30 αλλά προφανώς είναι εκτός budget. η lg έχει σαφώς χειρότερο μαύρο και πιο πολλές αντανακλάσεις αλλά είναι μεγαλύτερη και η μεγάλη εικόνα αποζημιώνει. θέλει σκέψη το πράγμα για 42g30 vs 50pv350 και ειδικά όταν μιλάμε για σχεδόν αποκλειστική θέαση περιεχομένου hd (gaming - ταινίες). οι αντανακλάσεις της pv παλεύονται - κλείνεις μπατζούρια - σκούρες κουρτίνες ενδεχομένως - το μέγεθος της g30 που θα σου φανεί σύντομα μικρό δεν γίνεται να μεγαλώσει.

ερώτημα βέβαια αποτελεί η συμπεριφορά των πλασμα σε gaming αλλά φαντάζομαι το έχεις ψάξει και μιλάς για ώρες που δεν δημιουργεί πρόβλημα.

Η χρήση που αναφέρω στο πρώτο post θα καλυφθεί με την ήδη υπάρχουσα LG SL8000. Η καινούργια που θα αντικαταστήσει την SL θα χρησιμοποιείται κυρίως για τηλεοπτικό, με πολύ ποδόσφαιρο και για ταινίες, όπως γράφω και πιο πάνω. Αυτό που θέλω οποσδήποτε να αποφύγω στη καινούργια είναι οι έντονες ανακλάσεις και τυχόν εμφάνιση soap opera effect στο τηλεοπτικό των 50 Hz (όπως είχαμε συζητήσει και στο thread της S30). Με αυτά τα δεδομένα και έχοντας υπόψιν πως μόνο στις Panasonic, μεταξύ των plasma, υπάρχει το IFC (ή οτιδήποτε άλλο σχετικό), θεωρώ πως η επιλογή της G30 είναι ουσιαστικά μονόδρομος. Όσο για το μέγεθος, δεν με παίρνει για μεγαλύτερη γιατί στη Κύπρο μιλάμε για εντελώς διαφορετικές τιμές. Στην πλειονότητά τους όλες οι μεγάλες τηλεοράσεις είναι υπερτιμημένες. Αν λοιπόν δεν προκύψει κάποια σημαντική μείωση στα μοντέλα των 46" και 50" στο πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με βλέπω να παίρνω την 42" G30. Με τις υφιστάμενες τιμές που βρίσκουμε στο skroutz πολύ ευχαρίστως θα έκανα την υπέρβαση ακόμα και για τις 50". Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει, τουλάχιστον όσο οι τιμές παραμένουν τόσο ψηλές...

Καλημέρα σε όλους :biggrin1: . Τελικά, από χθές, είμαι κάτοχος μιας LG PV350. Η επιλογή μεταξύ αυτής, στα 589 ευρώ και της Panasonic G30 στα 759 (42") και 1050 (46"), ήταν τελικά μονόδρομος. Πρώτες εντυπώσεις αρκετά θετικές. Το μέγεθος φαντάζει ιδανικό στα 2,5 μέτρα, αν και θα έπαιρνε και μεγαλύτερη ίσως... :smile: Η τοποθέτησή της στην επιτοίχια βάση έγινε σχετικά εύκολα (το δύκολο κομμάτι ήταν να βγει από το κουτί της), βοήθησε φυσικά το λεπτό της πλαίσιο και το σχετικά χαμηλό της βάρος. Η κίνηση στο τηλεοπτικό (50 Hz) είναι λίγο πιο smooth από ότι έχω συνηθίσει αλλά δεν αποτελεί πρόβλημα. Μένει μόνο να βρω τις σωστές ρυθμίσεις για τις ταινίες γιατί χθες που έπαιξα λίγο Merlin από το WD Live, η εικόνα έκανε κάποια σπασίματα/σκαλώματα στη κίνηση. Περισσότερα στο σχετικό νήμα κατόχων. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τη βοήθεια και τις συμβουλές σχετικά με την αγορά της τηλεόρασης ;) .