Στην Ελλάδα τον Ιούνιο ο Bob Dylan!

Τον ειδα στη χτες και με απλα λογια ηταν εκπληκτικος
αρκει να ξερεις να τον αποκωδικοποιησεις
οι πιτσιρικαδες χρειαζονται περισσοτερη μελετη

για οσους πανε στην Αθηνα η συμβουλη μου ειναι να πανε με ανοιχτο μυαλο γιατι
δεν σου χαριζει τιποτα,
και τιποτα δεν ειναι προφανες ή αυτονοητο

ετσι απλα
τα ειπες ολα !

:grinning-smiley-043

Να επισημάνω ότι ο Ντύλαν δεν είναι απόμαχος ούτε γερασμένος, ούτε δίνει συναυλίες για τα τελευταία ένσημα ... αυτά ισχύουν για τύπους που έβγαλαν καλό δίσκο ή έκαναν κάποιο χιτάκι προ σαράντα ετών και προσπαθούν ακόμη να εξαργυρώσουν την τότε επιτυχία ....
Ο Ντύλαν βγάζει ακόμη καλούς δίσκους, πχ. τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει τους απολύτως κορυφαίους Love & Theft και Modern Times ....

Πιάστηκε λίγο η ψυχή μου με τα "απόμαχος" και τα "κουρασμένος" και τα λοιπά.
Και δεν συμφωνώ καθόλου.
Ένας κουρασμένος άνθρωπος δεν βγαίνει στον δρόμο,ένας απόμαχος ζητιανεύει τις παλιές δόξες με κόλπα και τσαλίμια,δεν στέκεται απόμακρος.

Προσωπικά δεν με ξενίζει καθόλου.
Δεν περίμενα διαχύσεις και καλοπιάσματα.
Και γουστάρω απεριόριστα αυτούς που κλωτσάνε μέχρι να ψοφήσουν.

Συμφωνώ μαζί σου,αλλά...ιδιορρυθμίες <<μεγάλων>>,ας τις δεχτούμε με επιείκεια.
Μα γι αυτό είναι μεγάλοι!
Τώρα, όσον αφορά τα περί αρπαχτής, γερασμένου κλπ που είπα και αποδοκιμάσθηκαν, δυστυχώς γράφω από ταμπλετ όχι τόσο άνετο στη γραφή (με την εκνευριστικοτατη ευκολία της αυτοματηςσυμπληρωσης) οπότε επιφυλάσσομαι μόλις βρεθω με το άλλο εργαλειο!

Να επισημάνω ότι ο Ντύλαν δεν είναι απόμαχος ούτε γερασμένος, ούτε δίνει συναυλίες για τα τελευταία ένσημα ... αυτά ισχύουν για τύπους που έβγαλαν καλό δίσκο ή έκαναν κάποιο χιτάκι προ σαράντα ετών και προσπαθούν ακόμη να εξαργυρώσουν την τότε επιτυχία ....
Ο Ντύλαν βγάζει ακόμη καλούς δίσκους, πχ. τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει τους απολύτως κορυφαίους Love & Theft και Modern Times ....

ο χειροτερος δισκος του ειναι το τρισαθλιο christmas in the heart

Ο Bob Dylan κι εμείς: Ήμασταν στη συναυλία στο Terra Vibe

Λευκό καπέλο με μεγάλο γείσο, πράσινο πουκάμισο, μαύρο κουστούμι και λευκή κάθετη ρίγα στο παντελόνι. Σαν να έβγαινε από ταινία του παρελθόντος, ο Μπομπ Ντίλαν εμφανίστηκε στη σκηνή του Terra Vibe για να μοιραστεί με το κοινό του μουσικές από την σπουδαία ιστορία του.

Η αλήθεια είναι πως η επίσκεψη του θρυλικού Dylan δεν συγκέντρωσε μεγάλο πλήθος. Ο κόσμος δεν ήταν τόσος, όσος θα περίμενε κανείς για ένα τέτοιο ραντεβού, γεγονός που αποδίδεται στο live του 2010, όπου πολλοί έφυγαν απογοητευμένοι από μια συναυλία δίχως ροκ αισθητική, όπως είχε ακουστεί.

Ωστόσο, ο κόσμος που επισκέφτηκε το βράδυ της Δευτέρας την Μαλακάσα, δεν έμοιαζε απογοητευμένος. Ναι, ο Ντίλαν δεν είπε "Καλησπέρα" δεν είπε "Γεια σου Αθήνα" ή έστω ένα "Ευχαριστώ" όταν έπεσε η αυλαία. Όμως, για κάποιους όλα αυτά είναι γαρνιτούρες και όσα "σερβίρει" ο Ντίλαν δεν τις έχουν ανάγκη. Το κοινό δε χρειάστηκε τις περιζήτητες μεν, θρυλικές δε επιτυχίες του, για να περάσει καλά. Ετερόκλητο σε όλα του, απόλαυσε πιο μοναχικά τον ποιητή. Από πιτσιρίκια μέχρι πεντηντάρηδες, μαθητές, φοιτητές και τουρίστες, όσοι παρευρέθηκαν στη συναυλία άραζαν νοσταλγικά στις αναμνήσεις τους.

Ο ήχος ήταν καθαρά ακουστικός. Από το "Things Have Changed" μέχρι το "Desolation Row" και το "Ballad Of A Thin Man", αφηγήθηκε τις μουσικές ιστορίες του. Δίχως την κιθάρα του, πέρασε την περισσότερη ώρα καθισμένος στα πλήκτρα από όπου και ερμήνευσε τα περισσότερα κομμάτια. Για τις στιγμές που σφύριζε τη φυσαρμόνικα του, τα λόγια περισσεύουν. Ο "νεαρός" με τη βαθιά φωνή από τη Μινεσότα, ήταν μαζί μας. Και ήταν απολαυστικός.

Ήσυχος και όχι υποτονικός, απαλός και όχι βαρετός, ο θρύλος της μουσικής που έντυσε μουσικά γενιές και δεκαετίες, έστησε ένα live για όσους κουβαλούν σιωπηλά στιγμές. Στιγμές που αφέθηκαν σε εκείνον για συντροφιά και παρηγοριά και σίγουρα όχι για όσους περίμεναν -δικαιολογημένα ίσως- ένα σκανδαλιστικό "Like a rolling stone" live.

ΥΓ. Η στιχομυθία μοναχικού μεσήλικα με τον υπάλληλο του μπαρ εξηγεί όλα τα παραπάνω:

- Γέμισε το, ε και βάλε λίγο παραπάνω. Είναι η βραδιά μου απόψε. Ο Ντίλαν και εγώ, όπως παλιά.

Ιωάννα Κρανιώτη

Ο Bob Dylan κι εμείς: Ήμασταν στη συναυλία στο Terra Vibe

Ο ήχος ήταν καθαρά ακουστικός. Από το "Things Have Changed" μέχρι το "Desolation Row" και το "Ballad Of A Thin Man", αφηγήθηκε τις μουσικές ιστορίες του. Δίχως την κιθάρα του, πέρασε την περισσότερη ώρα καθισμένος στα πλήκτρα από όπου και ερμήνευσε τα περισσότερα κομμάτια. Για τις στιγμές που σφύριζε τη φυσαρμόνικα του, τα λόγια περισσεύουν. Ο

Σόλο αρπαχτή ο μπάρμπας.....

Απάντηση: Re: Στην Ελλάδα τον Ιούνιο ο Bob Dylan!

Σόλο αρπαχτή ο μπάρμπας.....

Βρε Αρχηγε, τον Μεγαλο Μανιτου τον αποκαλεις Αρπαχτρα; τι ειναι...Scorpions;

" Along with fans of Bob Dylan who were now disappointed, or confused, or angry over his new music, people were recruited out of the folk clubs to come to his shows and break them up; in other words, people paid to leave. When Dylan finished the first half of his shows, playing by himself, and then returned with the band, there were group walkouts and foot-stomping. There were banners unfurled and signs raised.

Like a Rolling Stone was always the last song, and on most nights the musicians had to fight their way to it; sometimes, when they got there, in the middle of the song, when it was flying under its own power like a machine that would keep going whether the musicians kept playing or not, Dylan would take his hands from his Stratocaster and cup them like a megaphone and scream through his fingers." Greil Marcus

αυτα συνεβαιναν το 65
απο
http://www.theguardian.com/music/2005/may/13/bobdylan

Μόνο σε μια χώρα σαν την Ελλάδα η βλαχιά είναι σε τέτοιο υψηλό επίπεδο που ο κόσμος απαιτεί από το καλλιτέχνη να χαιρετά τον κόσμο……….
Αν ήμουν φαν του καλλιτέχνη και τον άκουγα να λέει «καλισπερά Ατήνα» θα έσπαγα όλους του δίσκους του.
Ας το επιβεβαιώσει κάποιος γιατί εγώ ούτως ή άλλως δεν ξέρω πολλά για τον Ντύλαν, αλλά παρόλα αυτά έχω την αίσθηση πως πάντα υπήρξε κάπως αντικοινωνικός

Μόνο σε μια χώρα σαν την Ελλάδα η βλαχιά είναι σε τέτοιο υψηλό επίπεδο που ο κόσμος απαιτεί από το καλλιτέχνη να χαιρετά τον κόσμο……….
Αν ήμουν φαν του καλλιτέχνη και τον άκουγα να λέει «καλισπερά Ατήνα» θα έσπαγα όλους του δίσκους του.
Ας το επιβεβαιώσει κάποιος γιατί εγώ ούτως ή άλλως δεν ξέρω πολλά για τον Ντύλαν, αλλά παρόλα αυτά έχω την αίσθηση πως πάντα υπήρξε κάπως αντικοινωνικός

δεν νομιζω οτι η βλαχια ειναι σε υψηλο επιπεδο στη χωρα
αν ηταν θα ειχαμε και μεγαλους καλιτεχνες :music-smiley-004:-bye-

δεν νομιζω οτι η βλαχια ειναι σε υψηλο επιπεδο στη χωρα
αν ηταν θα ειχαμε και μεγαλους καλιτεχνες :music-smiley-004:-bye-

η αμερικανο βλαχιά είναι άλλο πράγμα.....εδώ αναφέρομαι στον πρωτευουσιάνο Ελληνα Καραβλάχαρο αυτόν που βλέπει μπάλα και λέει "πάμε μωρή Ελλαδάρα", που ταυτόχρονα καταναλώνει τον πολύτιμο χρόνο του ψάχνοντας που κρύβεται το καρότο και ΝΑΙ Ο ΊΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ, που γκρινιάζει γιατί ο Ντύλαν δεν του είπε "Good evening Giorgos, I love you".....-bye-

η αμερικανο βλαχιά είναι άλλο πράγμα.....εδώ αναφέρομαι στον πρωτευουσιάνο Ελληνα Καραβλάχαρο αυτόν που βλέπει μπάλα και λέει "πάμε μωρή Ελλαδάρα", που ταυτόχρονα καταναλώνει τον πολύτιμο χρόνο του ψάχνοντας που κρύβεται το καρότο και ΝΑΙ Ο ΊΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ, που γκρινιάζει γιατί ο Ντύλαν δεν του είπε "Good evening Giorgos, I love you".....-bye-

:grinning-smiley-043

Όταν ο Ντίλαν εξηλέκτρισε την τότε ακουστική φολκ, αποδοκιμάστηκε έντονα. Μάλιστα αυτό υπάρχει καταγεγραμμένο στις ταινίες του φεστιβάλ στο Νιούπορτ, το 1965. Πάντα ήξερε, τι ήθελε να κάνει και να πει και ποτέ δεν πορεύτηκε σε σχέση με αυτό που περίμεναν οι άλλοι. Είναι γεγονός ότι η συμπεριφορά του -μουσική και προσωπική- διαρκώς απασχολούσε και ενίοτε προκαλούσε. Θέμα πάλι, θυμάμαι, εκεί στα τέλη του '70, είχε ανακύψει και με τη "χριστιανική" μεταστροφή του αλλά αυτός πάλι αγνοώντας το κοινό, έκανε τα δικά του.

Re: Απάντηση: Re: Στην Ελλάδα τον Ιούνιο ο Bob Dylan!

o μπαρμπας δεν ηταν ποτε Ηι-End ...

Βρε Αρχηγε, τον Μεγαλο Μανιτου τον αποκαλεις Αρπαχτρα; τι ειναι...Scorpions;

Τρελλή αρπάχτρα όμως!!

Ούτε μουσικούς να πληρώσει, ούτε καν την κιθάρα του δεν κουβάλησε!...Μια φυσαρμόνικα στο βαλιτσάκι
με τις αλλαξιές και πάμε για κονόμες...

Scorpions?....Αλλοι από κει!

δηλαδη βρε φιλε ο Paul που σε καθε συναυλια σηκωνει και σημαια και λεει I love you Brazil
τι θα κανεις θα σπασεις ολουσ τους δισκους του
( και απο οτι μου ειπαν εχεις πολλους και κατι σπανια Ιαπωνεζικα )

PaulMcCartney.jpg

7082977285_939c1a6def_z.jpg

5159700099_165bb7702c_z.jpg

ελα και μην μου πεις
- αυτα θα τα χαρισω σε σενα

Re: Απάντηση: Re: Στην Ελλάδα τον Ιούνιο ο Bob Dylan!

Τρελλή αρπάχτρα όμως!!

Ούτε μουσικούς να πληρώσει, ούτε καν την κιθάρα του δεν κουβάλησε!...Μια φυσαρμόνικα στο βαλιτσάκι
με τις αλλαξιές και πάμε για κονόμες...

Scorpions?....Αλλοι από κει!

ασε Καπετανιο τρελλη αρπαχτρα που λενε
αν ηξερε και τι ενισχυταρες εχεις στο αμπαρι σου θα σου ζηταγε βοηθεια για το στησιμο
-bye-

Mια σημαια για καθε χωρα?Οπου παιζει δηλαδη σηκωνει και την εκαστοτε σημαια? :icon15:
Αυτο ειναι ο ορισμος της αρπαχτης κι οχι ο Ζιμμερμαν...

δηλαδη βρε φιλε ο Paul που σε καθε συναυλια σηκωνει και σημαια και λεει I love you Brazil
τι θα κανεις θα σπασεις ολουσ τους δισκους του
( και απο οτι μου ειπαν εχεις πολλους και κατι σπανια Ιαπωνεζικα )

PaulMcCartney.jpg

7082977285_939c1a6def_z.jpg

5159700099_165bb7702c_z.jpg

ελα και μην μου πεις
- αυτα θα τα χαρισω σε σενα

Δεν θα σπάσω τίποτα γιατί αν δεν υπήρχε Paul δεν θα υπήρχε live and let die, και αν δεν υπήρχε live and let die τότε με τι θα χτυπιόταν η Jennifer Lawrence στο American Hustle?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.