Στην Ελλάδα τον Ιούνιο ο Bob Dylan!

Δεν τον είδα.
Τα χρόνια που μεγάλωνα με το ροκ (1967-1974) οι ...ελληνοχριστιανοί είχαν απαγορεύσει τις συναυλίες.
Μόλις το 1980 (νομίζω...) έσκασαν μύτη εδώ οι Dr. Feelgood και οι Police, η Koko Taylor και ο Albert Collins. Στους δεύτερους δεν καταδέχτηκα καν να πάω: ροκ γκρουπ που λέγεται "Η Αστυνομία"(sic) ; Υπαγε οπίσω μου...
Εμαθα να απολαμβάνω τη μουσική κυρίως από δίσκους και, κατά προτίμηση, κατά μόνας.
Tον έμαθα και τον αγάπησα μέσα από τους δίσκους του, τις συνεντεύξεις του, τα βιβλία που γράφτηκαν γι αυτόν.
Τον πάω με χίλια: είναι το πνεύμα του ροκ που εγώ λάτρεψα προσωποποιημένο: στα 70-φεύγα του παραμένει αγριόγατος και κακό σπυρί στον κώλο. Και καθόλου ...customer friendly.

Δεν τον είδα.
Τα χρόνια που μεγάλωνα με το ροκ (1967-1974) οι ...ελληνοχριστιανοί είχαν απαγορεύσει τις συναυλίες.
Μόλις το 1980 (νομίζω...) έσκασαν μύτη εδώ οι Dr. Feelgood και οι Police, η Koko Taylor και ο Albert Collins. Στους δεύτερους δεν καταδέχτηκα καν να πάω: ροκ γκρουπ που λέγεται "Η Αστυνομία"(sic) ; Υπαγε οπίσω μου...
Εμαθα να απολαμβάνω τη μουσική κυρίως από δίσκους και, κατά προτίμηση, κατά μόνας.
Tον έμαθα και τον αγάπησα μέσα από τους δίσκους του, τις συνεντεύξεις του, τα βιβλία που γράφτηκαν γι αυτόν.
Τον πάω με χίλια: είναι το πνεύμα του ροκ που εγώ λάτρεψα προσωποποιημένο: στα 70-φεύγα του παραμένει αγριόγατος και κακό σπυρί στον κώλο. Και καθόλου ...customer friendly.

Στο μόνο που συμφωνώ Κωστή!!

Last edited:
Αν και είμαι νεαρός (περίπου Χιούη σε σχέση με σένα θείε Ντόναλντ), είμαι βέβαιος ότι οι συναυλίες που αναφέρθηκαν έγιναν το 1978 ... η πρώτη που πήγα όμως ήταν κανά 2 χρόνια μετά, στους Birthday Party γιατί διάβαζα κάτι τύπους σαν και σένα ... πως να δω χαΐρι ...

Αν και είμαι νεαρός (περίπου Χιούη σε σχέση με σένα θείε Ντόναλντ), είμαι βέβαιος ότι οι συναυλίες που αναφέρθηκαν έγιναν το 1978 ... η πρώτη που πήγα όμως ήταν κανά 2 χρόνια μετά, στους Birthday Party γιατί διάβαζα κάτι τύπους σαν και σένα ... πως να δω χαΐρι ...

Το τέλος εποχής ήρθε τον Μάρτιο του 1980 όταν εμφανίστηκαν οι Police στο Σπόρτινγκ. Την ίδια χρονιά μας επισκέφθηκαν και οι Ιan Gillan στη Ριζούπολη, Joan Baez και Ray Charles στο Λυκαββηττό, Lene Lovich, Koko Taylor και Albert Collins στο Σπόρτινγκ, οι Fisher Z και ο Τom Robinson στο Θέατρο Ολύμπια και τέλος οι Charles Aznavour, Dalida, Joe Dassin στο Παναθηναϊκό στάδιο. Τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1980 εμφανίστηκαν και οι Amanda Lear, Dizzy Gillespy, Al Bano και Romina Power, Duke Ellington, Ella Fitzerald και Shirley Bassey. Tο Σεπτέμβριο του 1981 ο Rory Gallacher έπαιξε στο γήπεδο της AEK, ενώ αρχές φθινοπώρου του 1982 πραγματοποιήθηκε ένα τριήμερο mini festival στο Σπόρτινγκ όπου έπαιξαν οι Birthday Party, Fall και New Order. Το 1982 ήρθαν για συναυλίες οι Roxy Music, Talking Heads και B.B. King. Το 1983 οι Bauhaus εμφανίστηκαν στο Σπόρτινγκ, όπως και οι U.F.O. και Uriah Heep. Το 1984 εμφανίστηκε ο Eric Clapton στο Σπορτινγκ, o Nick Cave στο club Hima, οι Dire Straits στο ΣΕΦ τον Μάϊο του 1985 και ο Mike Oldfield.

Πηγή: mixgrill.gr

Δεν τον είδα.
Ναι, Κώστα, αξέχαστος ο Albert Collins στο Σπόρτινγκ, το '80, και στο Λυκαβηττό το '83, ο Van Morrison και μετέπειτα ο John Mayall με τον Mick Taylor. Οι King, ήρθαν αργότερα, ο Albert το 1992 και ο BB (και) το 1994, πάλι στο Λυκαβηττό, που υπήρξε το αγαπημένο συναυλιακό μου μέρος.

Για τον Ντίλαν, συμφωνώ απόλυτα...

Last edited:
Re: Απάντηση: Στην Ελλάδα τον Ιούνιο ο Bob Dylan!

Εχω τον Ηχο που εχει κριτικη στη συναυλια απο το Δασκαλοπουλο...

κι εγώ. "έχασα" τον Sting στο fretless (μπάσο).
δεν πειράζει: είδα τον John Cale να παίζει fretless - και μαζί, το Χριστό φαντάρο -bye-

Mια σημαια για καθε χωρα?Οπου παιζει δηλαδη σηκωνει και την εκαστοτε σημαια? :icon15:
Αυτο ειναι ο ορισμος της αρπαχτης κι οχι ο Ζιμμερμαν...

bre ροκοσαλονακιδες με τα cd σας και τα ωραια amplifier
που θα μας πειτε ποια αρπαχτη εκανε ο Μacca η ο Ζιμμερμαν
που ησασταν οταν ο Dylan κοντραριζοταν και αυτοσχεδιαζε με τον Van Morison στην Λεοφωρο
kai ο Μαcca γκρεμιζε το Ολυμπια στο Παρισι

:Banane0::Banane0::smash:

Το τέλος εποχής ήρθε τον Μάρτιο του 1980 όταν εμφανίστηκαν οι Police στο Σπόρτινγκ. Την ίδια χρονιά μας επισκέφθηκαν και οι Ιan Gillan στη Ριζούπολη, Joan Baez και Ray Charles στο Λυκαββηττό, Lene Lovich, Koko Taylor και Albert Collins στο Σπόρτινγκ, οι Fisher Z και ο Τom Robinson στο Θέατρο Ολύμπια και τέλος οι Charles Aznavour, Dalida, Joe Dassin στο Παναθηναϊκό στάδιο. Τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1980 εμφανίστηκαν και οι Amanda Lear, Dizzy Gillespy, Al Bano και Romina Power, Duke Ellington, Ella Fitzerald και Shirley Bassey. Tο Σεπτέμβριο του 1981 ο Rory Gallacher έπαιξε στο γήπεδο της AEK, ενώ αρχές φθινοπώρου του 1982 πραγματοποιήθηκε ένα τριήμερο mini festival στο Σπόρτινγκ όπου έπαιξαν οι Birthday Party, Fall και New Order. Το 1982 ήρθαν για συναυλίες οι Roxy Music, Talking Heads και B.B. King. Το 1983 οι Bauhaus εμφανίστηκαν στο Σπόρτινγκ, όπως και οι U.F.O. και Uriah Heep. Το 1984 εμφανίστηκε ο Eric Clapton στο Σπορτινγκ, o Nick Cave στο club Hima, οι Dire Straits στο ΣΕΦ τον Μάϊο του 1985 και ο Mike Oldfield.

Πηγή: mixgrill.gr

Πωπω, ρεζίλι έγινα ... πρέπει να αρχίσω να παίρνω μάκα και αργινίνη ...

...πάντως, από την παραπάνω αναφορά λείπουν αρκετές συναυλίες τις οποίες παρακολούθησα, όπως λίγες μέρες μετά τους B. Party, πάλι στο Σπόρτιν ήταν ο Πήτερ Χάμμιλ με τον κιθαρίστα των Buzzocks ... στο Ολύμπια νομίζω ήταν και οι Stranglers ....ωραίες εποχές ... του Ρόρυ ήταν μια τρέλλα, στους Ρόξυ είχα πάει (εννοείται) από το πρωί, μπούκαρα μετά την συναυλία και στο πάρτυ στο Χίλτον ...

Έχω ένα φιλαράκι,με παίρνει μια φορά στο εξάμηνο και ούτε.
Συνήθως για να βγούμε το ίδιο βράδυ.

Και πάντα βγαίνουμε και πάντα δεν λέμε τίποτα,απλώς τα πίνουμε,αλλά υπάρχει μια περίεργη αίσθηση πως είμαστε εμείς κι ο κόσμος είναι απέξω.
Ούτε καληνύχτα δεν λέμε στο φεύγα καλά-καλά,μισή κι αυτή,λες και θα τα πούμε πάλι την άλλη μέρα.

Έτσι θα πήγαινα στο Dylan,έτσι τον έχω καταλάβει από όταν τον άκουσα και χωρίς να ξέρω και πολλά.
Από εκείνο το ολόκληρο απόγευμα στα δεκατέσσερα μου που κατάφερα μετά από ούτε ξέρω πόσες ακροάσεις να καταλάβω τι έλεγε στο Sara για να γκαρίζω κι εγώ μαζί του,έγινε από τους δικούς μου.
Κι ας μην λέει καληνύχτα.Μου έχει πει άλλα,πιο ουσιαστικά.

Μόνο σε μια χώρα σαν την Ελλάδα η βλαχιά είναι σε τέτοιο υψηλό επίπεδο που ο κόσμος απαιτεί από το καλλιτέχνη να χαιρετά τον κόσμο……….
Αν ήμουν φαν του καλλιτέχνη και τον άκουγα να λέει «καλισπερά Ατήνα» θα έσπαγα όλους του δίσκους του.
Ας το επιβεβαιώσει κάποιος γιατί εγώ ούτως ή άλλως δεν ξέρω πολλά για τον Ντύλαν, αλλά παρόλα αυτά έχω την αίσθηση πως πάντα υπήρξε κάπως αντικοινωνικός

να πω την αλήθεια, νιώθω κάπως άβολα, που με κατηγοριοποιείς σε αυτό που ονομάζεις greek βλαχιά. Εγώ δεν ζήτησα κάτι τέτοιο.... ένα good afternoon ή ένα hi guys ή απλώς bye ή έστω κάτι τέτοιο.

Από αυτό που λέω εγώ, μέχρι αυτό που λες εσύ υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Κι επειδή αντιδικούμε πάνω σε αυτό, έψαξα και ρώτησα άτομα που τον παρακολούθησαν πέρυσι και ο ένας που τον είδε στο Αννόβερο στο Swiss Lif Hall και η κόρη μου που τον είδε στη Ρώμη στο κλάμπ Atlantico μου είπαν ότι είχε αρκετά καλή επαφή με το κοινό.

To '80 ηρθαν οι Μπατσοι Σπυρο...

Ημουν εκεί...!

Θυμάμαι ένα ξεγυρισμένο χτύπημα που έφαγε με την κεφαλή του μπάσου ένας
τεχνικός, όταν άθελα του και πάνω στην έξαψη γύρισε απότομα ο Κεντρής....

Καθώς εσείς συζητάτε για το αν ο Dylan θα πρεπει να τα χει καλά με το promotion η να πει ωραία και καλά τις ιστορίες του σαν γνησιος story teller που είναι και να παει στην ευχή του Θεού,απ τα ηχεία πέρασε σαν αερικό το περίγραμμα του Johnny Winter με το life is hard...Αυτομάτως μου γεννήθηκε η επιθυμία για να δω φωτογραφίες του...Βλέποντας την παρακάτω φώτο μου έφυγαν όλες οι απαιτήσεις...Ουτε hi-five θέλω να παίξω μαζί του,ούτε να τον δω να τζαμαρει με το φάντασμα του Τζιμαρα σε κάποιο σκοροφαγωμένο σανίδι,ουτε να τον δω να πλαγιάζει με στυλακι το κορμί του χορεύοντας με την Gibson που χρησιμοποιούσε σαν προέκταση του σώματος του...
Μονο να πάω να του φέρω ένα ποτήρι νερό και να στήσω το αυτί μου δίπλα του για ν' ακούσω ιστορίες από την γεμάτη παραστάσεις ζωη του...

1494012_10883943-reg02-20111110-t114a.jpg

Last edited:
να πω την αλήθεια, νιώθω κάπως άβολα, που με κατηγοριοποιείς σε αυτό που ονομάζεις greek βλαχιά. Εγώ δεν ζήτησα κάτι τέτοιο.... ένα good afternoon ή ένα hi guys ή απλώς bye ή έστω κάτι τέτοιο.

Από αυτό που λέω εγώ, μέχρι αυτό που λες εσύ υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Κι επειδή αντιδικούμε πάνω σε αυτό, έψαξα και ρώτησα άτομα που τον παρακολούθησαν πέρυσι και ο ένας που τον είδε στο Αννόβερο στο Swiss Lif Hall και η κόρη μου που τον είδε στη Ρώμη στο κλάμπ Atlantico μου είπαν ότι είχε αρκετά καλή επαφή με το κοινό.

Καλημέρα, κακώς φίλε το πήρες προσωπικά! Ούτε καν θυμόμουν ότι είχες εκφραστεί αρνητικά.

Κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει πως όταν κάποιος πηγαίνει σε μια συναυλία πρέπει να απαιτεί τον σεβασμό από τον καλλιτέχνη αλλιώς δικαιούται τα λεφτά του πίσω! Ειδάλλως είναι ”greek χυμαδιό” ….
Θα ήταν λάθος πχ δικό μου να αισθανθώ άβολα επειδή κάποιος εμμέσως ίσως με έλεγε “χύμα” κυρίως γιατί αυτό αποτελεί προσωπική γνώμη κάποιου που με την δική μου λογική απλά δεν ισχύει......
Πάντως σε διαβεβαιώνω ότι δεν είχα καμία πρόθεση να επιτεθώ προσωπικά σε κάποιον ή κάποιους,……

Δεν καταλαβαινω γιατι μας ξενιζει η συμπεριφορά ενος καλλιτεχνη!
καθενας με τις παραξενιες του, που μπορεί να εχουν βάση ή όχι, επειδή ..έτσι τους την έδωσε

το ιδιο δε συμβαινει και με δικους μας φίλους, οπως περιγραφει ο sokmav παραπανω?
τους αγαπαμε οπως και ναχει

ειδικα για τον συγκεκριμενο, με βαση την μεχρι τωρα πορεια του, η συμπεριφορα αυτη δεν μου προκαλει ιδιαιτερη εκπληξη

Απάντηση: Re: Στην Ελλάδα τον Ιούνιο ο Bob Dylan!

Δεν θα σπάσω τίποτα γιατί αν δεν υπήρχε Paul δεν θα υπήρχε live and let die, και αν δεν υπήρχε live and let die τότε με τι θα χτυπιόταν η Jennifer Lawrence στο American Hustle?

Ε, ναι!!!!!!!!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στην Ελλάδα τον Ιούνιο ο Bob Dylan!

ο θαυμασμος ειναι για την τζενιφερ η για τον Γιωργο ?

Για τη σκηνη και για το Γιωργο που το θυμηθηκε, συνδιασε και επισημανε!!!:grinning-smiley-043