Στην υγειά των κορόϊδων.......

Απάντηση: Re: Στην υγειά των κορόϊδων.......

τα νουμεράκια αυτά σε λίγο καιρό θα φαίνονται ψείρες μπροστά στων κινέζικων.
Ακόμα η Κίνα είναι σε κατάσταση Ιαπωνίας 1965.
Κάτσε να φτάσει στο 1970...

Βέεεεεεεεεεβαια !!! Σαφώς και συμφωνώ. Ηδη από τώρα δεν έχουν τι να τα κάνουν τα λεφτά αυτοί.....

Απλά αυτοί δεν φαίνονται τόσο πολύ γιατί δεν είναι τα brand name που λανσάρονται από το marketing.

Δεν έχεις ανάγκη από διαγράμματα. Συνέχιζε να αγοράζεις ότι έχει το σήμα του μήλου πάνω να βγάζεις το "μεροκόματο" του "μάγειρα". :flipout:
Ναι ρε Τασο, αυτός είναι ο σκοπος της ζωης μου.. Οπως και εσένα να κράζεις ότι έχει σχέση με την apple, έτσι από αντίδραση :p

ΥΓ. Πολυ ώριμη απάντηση για τον γιο σου! :p

Έχω την εντύπωση ότι ένας top class παίκτης έχει δουλέψει πάρα πολύ περισσότερο στη ζωή του για να κλωτσάει αυτή τη ρημαδομπάλα (σε ακαδημίες από τα 5 του, με φουλ προπονήσεις, ειδική διατροφή, αποχή από κάπνισμα και άλλα πράγματα που πιθανόν θα γούσταρε, διαμονή αποστειρωμένη σε ξενοδοχεία κλπ), από έναν random CEO (σπουδές μέσα στη χλίδα του Χάρβαρντ, και πρώτος μισθός 10 χιλιάρικα συν μερικά εκατομμύρια bonus, απλά για να επικυρώνεις τις αποφάσεις ενός ΔΣ με μια υπογραφή). Εκτός αυτού, κρίνεται και καθημερινά η ποιότητά του, και δεν κρύβεται πίσω από δεκάδες συμβούλους.

Όσο για το τι προσφέρει πρακτικά στην ανθρωπότητα, ας πούμε ότι ο Jobs πράγματι προσέφερε. Ο Cook????

Αυτό που έγραψα ειναι περισσότερο για την ελληνικη πραγματικότητα, και όχι για τον...Μέσι!

Όσο και αν "δούλεψε" ο Α ποδοσφαιστης/μπασκετομπολιστας δεν δικαιολογεί με τίποτα τα λεφτά που παίρνει, ουτε και το γεγονός οτι στα 30 του έχει λεφτα για να ζήσουν και τα εγγόνια του. Μακάρι να είχα κι εγώ δωρεάν διατροφολόγο, γυμναστή και διαμονή σε αποστειρωμένα ξενοδοχεία...Πόσοι απο εμας τα πληρώνουμε αυτά απο τη τσέπη μας; Όσο για τις "στερήσεις", έχουν όσο καιρό θέλουν για να ξεσαλώσουν μετά τα 32-35 χρόνια τους. Όχι πως δεν το κάνουν κατα τη διάρκεια της καριέρας τους: βογκάει η Μύκονος κάθε καλοκαίρι.

Πιο πολύ με εξοργίζει η νοοτροπία οπαδών/δημοσιογράφων που ωρύονται για την...δύσκολη ζωή αυτων των προνομιούχων. Μα τι δύσκολη η ζωή τους! 2-3 ώρες προπόνηση την ημέρα, τρομερά κουραστικά επαγγελματικά ταξίδια, τα πάντα πληρωμένα απο την ομάδα, λεφτά για να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία τους, "σύνταξη¨στα 35...Τύφλα να 'χει ο Βασιλάκης Καΐλας! ;)

Re: Απάντηση: Re: Στην υγειά των κορόϊδων.......

Ψαξε λίγο για τον Cook. Ηταν ο οικονομικός εγκέφαλος πίσω από την επιτυχία της apple. Ο Jobs ήταν ο οραματιστής.
Ομως κανεις δεν αμοιβεται για το τι προσφέρει στην ανθρωπότητα, αλλα για το ποσο χρήμα παράγει.
Αν ήταν έτσι, ο Γκαντι και η Μητέρα Τερεζα θα ήταν στην κορυφη του Forbes σήμερα! :p

Κάτι έιχα διαβάσει στο forum οτι, αν και η Apple έχει μονοψήφιο ποσοστό στις πωλήσεις κινητών παγκοσμίως, τα κέρδη της αντιπροσωπεύουν το 80% των συνολικών κερδών του κλάδου. Με το φτωχό μυαλό μου αυτό σημαίνει οτι πουλάει πανάκριβα ένα προϊόν με χαμηλό κόστος κατασκευής.
Αν ισχύει αυτό, τότε άξιος ο μισθός του! Δεν είναι και εύκολο να κοροϊδεύεις τόσο κόσμο για τόσο καιρό!

Re: Απάντηση: Στην υγειά των κορόϊδων.......

Ελα, ρε Τάσο, όπως λέει κι ο Τάκης, τι σου κάνει εντύπωση; Τώρα έμαθες πως δουλεύει το καπιταλιστικό σύστημα;

Αυτό δεν αναιρεί φυσικά το προκλητικό των μεγεθών και με κάνει να χαίρομαι που κάποιοι από εμάς διατηρούν τουλάχιστον την (όποιας μορφής) ευαισθησία τους.

Γιατί, αγαπητέ Τάκη, το γεγονός ότι μας έχουν ‘’πιάσει κορόιδα’’ εδώ και χρόνια παραμένει (και δεν αναφέρομαι φυσικά σε προϊόντα, τιμές κλπ αλλά σε εγκεφαλική μαλάκυνση – aka, όταν συμβαίνουν όλα αυτά γύρω μας, να βλέπουμε τέτοιες καταστάσεις και όχι μόνο να παραμένουμε απαθέστατοι αλλά να προσπαθούμε να ‘’δικαιολογήσουμε’’ (στους εαυτούς μας πρώτα απ’ όλα) την αποβλάκωσή μας (ανεβάζοντας διαγραμματάκια από το iPad μας, βλέποντας το τελευταίο BD μας κλπ) – αντί να σηκωθούμε και να τα σπάσουμε όλα).

Είναι δε εντελως pathetic αν το σκέφτεις. Τόσα χρήματα, σε τόσους λίγους , χωρίς κανένα νόημα. Τι τον ωφέλησαν τον Jobs; Τι θα ωφελούσουν τον, όποιο, Jobs ακόμα κι αν ζούσε 200 χρόνια; Ευτυχισμένος είσαι με απείρως (κυριολεκτικό στην προκειμένη περίπτωση :p) λιγότερα. Ίσα ίσα που τη ζωή του κάθε κ. Κουκ την απεχθάνομαι (σιγά μην έχει ζωή δλδ….ενα μηχανακι που το ταΐζουν χρήματα είναι).

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στην υγειά των κορόϊδων.......

Κάτι έιχα διαβάσει στο forum οτι, αν και η Apple έχει μονοψήφιο ποσοστό στις πωλήσεις κινητών παγκοσμίως, τα κέρδη της αντιπροσωπεύουν το 80% των συνολικών κερδών του κλάδου. Με το φτωχό μυαλό μου αυτό σημαίνει οτι πουλάει πανάκριβα ένα προϊόν με χαμηλό κόστος κατασκευής.
Αν ισχύει αυτό, τότε άξιος ο μισθός του! Δεν είναι και εύκολο να κοροϊδεύεις τόσο κόσμο για τόσο καιρό!

Δεν είναι τόσο απλα τα πράγματα.. Επειδη η apple έχει πολύ cash, κλείνει νωρίς συμφωνίες και προπληρώνει τους προμηθευτές της σε πολύ χαμηλότερες τιμές, οποτε κρατα το κόστος χαμηλά και βγάζει τα προιοντα της σε ανταγωνιστικές (για την κατηγορια τους) τιμές. Απο την άλλη όμως επενδύει τεραστια κεφαλαια σε Ερευνα και Αναπτυξη, στο δίκτυο ιδιοκτητων καταστημάτων λιανικής ανά τον κόσμο (apple stores) και στο marketing.

Με το φτωχό μυαλό μου αυτό σημαίνει οτι πουλάει πανάκριβα ένα προϊόν με χαμηλό κόστος κατασκευής.

Αντε! Λες να συμβαίνει τέτοιο πράγμα;;;; Κι εγώ που νόμιζα ότι ίσα-ίσα που βγάζει τα έξοδά της πουλώντας το iPhone 900 ευρώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Στην υγειά των κορόϊδων.......

Ελα, ρε Τάσο, όπως λέει κι ο Τάκης, τι σου κάνει εντύπωση; Τώρα έμαθες πως δουλεύεις το καπιταλιστικό σύστημα;

Αυτό δεν αναιρεί φυσικά το προκλητικό των μεγεθών και με κάνει να χαίρομαι που κάποιοι από εμάς διατηρούν τουλάχιστον την (όποιας μορφής) ευαισθησία τους.

Γιατί, αγαπητέ Τάκη, το γεγονός ότι μας έχουν ‛’πιάσει κορόιδα’’ εδώ και χρόνια παραμένει (και δεν αναφέρομαι φυσικά σε προϊόντα, τιμές κλπ αλλά σε εγκεφαλική μαλάκυνση – aka, όταν συμβαίνουν όλα αυτά γύρω μας, να βλέπουμε τέτοιες καταστάσεις και όχι μόνο να παραμένουμε απαθέστατοι αλλά να προσπαθούμε να ‛’δικαιολογήσουμε’’ (στους εαυτούς μας πρώτα απ’ όλα) την αποβλάκωσή μας (ανεβάζοντας διαγραμματάκια από το iPad μας, βλέποντας το τελευταίο BD μας κλπ) – αντί να σηκωθούμε και να τα σπάσουμε όλα).

Είναι δε εντελως pathetic αν το σκέφτεις. Τόσα χρήματα, σε τόσους λίγους , χωρίς κανένα νόημα. Τι τον ωφέλησαν τον Jobs; Τι θα ωφελούσουν τον, όποιο, Jobs ακόμα κι αν ζούσε 200 χρόνια; Ευτυχισμένος είσαι με απείρως (κυριολεκτικό στην προκειμένη περίπτωση :p) λιγότερα. Ίσα ίσα που τη ζωή του κάθε κ. Κουκ την απεχθάνομαι (σιγά μην έχει ζωή δλδ….ενα μηχανακι που το ταΐζουν χρήματα είναι).

Ωραια η φιλοσοφική σου ανάλυση, αλλα δυστυχώς έτσι είναι ο κόσμος που ζούμε..
Και εγώ θα ήθελα δικαιότερη κατανομή πλούτου, να εξαλειφθεί η φτωχια, να μην μ@μ@με τον πλανήτη κλπ αλλα δεν αεροβατώ, γνωρίζω σε τι κόσμο ζω..

Και φυσικά όσοι αντιλαμβάνονται ως ουσιαστικό θέμα του νήματος την Apple, τον Κουκ ή τον Jobs προφανώς κοιμούνται ύπνο βαθύ....

Ελα, ρε Τάσο, όπως λέει κι ο Τάκης, τι σου κάνει εντύπωση; Τώρα έμαθες πως δουλεύει το καπιταλιστικό σύστημα;

Οχι βέβαια. Τα έχω δει χρόνια πίσω με τα ίδια μου τα μάτια πως δουλεύει το σύστημα γι αυτό και έγραψα παραπάνω για τον συνδυασμό που "σκοτώνει" και είναι all time classic.
Ολα τα άλλα είναι να έχουμε να λέμε.

Αντε! Λες να συμβαίνει τέτοιο πράγμα;;;; Κι εγώ που νόμιζα ότι ίσα-ίσα που βγάζει τα έξοδά της πουλώντας το iPhone 900 ευρώ.

Σωωπα ρε Τασο! Ενω τα ανταγωνιστικά μοντελα, όπως το δικό σου είναι φθηνά, ε; :p
Το ότι το iphone πουλάει τρελά, έχει να κάνει και με την σωστη τιμολογιακή πολιτική σε σχέση πάντα με την κατηγορια (high end κινητό) και τις συνεργασίες με τους παροχους με τις οποιες επιδοτήσεις.

Οχι βέβαια. Τα έχω δει χρόνια πίσω με τα ίδια μου τα μάτια πως δουλεύει το σύστημα γι αυτό και έγραψα παραπάνω για τον συνδυασμό που "σκοτώνει" και είναι all time classic.
Ολα τα άλλα είναι να έχουμε να λέμε.

Εχεις δει με τα ματια σου, αλλα δεν κάθεσαι να διαβάσεις καν το άρθρο που παρέθεσες...
Δεν του έδωσαν λεφτά. ΜΕΤΟΧΕΣ του έδωσαν τις οποιες είναι μάλιστα, υποχρεωμένος να κρατήσει έως και 11 χρονια, ώστε να έχει κίνητρο να βλέπει την εταιρία μακροπρόθεσμα. Οταν λοιπόν, έχεις την ν.1 κεφαλαιοποίηση στον κόσμο, είναι έξυπνο να δώσεις μετοχές αντί για ζεστό χρήμα στα στελέχη, ως κίνητρο παραγωγικότητας.
Αν η εταιρία δεν πάει καλα, σε 10 χρονια οι μετοχές μπορεί να είναι σαν τα ομόλογα της Ελλαδας:junk.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στην υγειά των κορόϊδων.......

Ωραια η φιλοσοφική σου ανάλυση, αλλα δυστυχώς έτσι είναι ο κόσμος που ζούμε..
Και εγώ θα ήθελα δικαιότερη κατανομή πλούτου, να εξαλειφθεί η φτωχια, να μην μ@μ@με τον πλανήτη κλπ αλλα δεν αεροβατώ, γνωρίζω σε τι κόσμο ζω..
Τον κόσμο που ζούμε εμείς τον φτιάχνουμε.

Και όσο το μόνο που μας απασχολεί είναι το πόσο γυαλίζει το τάδε app στο iPad μας, θα γίνεται όλο και χειρότερος.

Και ειλικρινά, αν είχα παιδιά, όπως εσύ ή ο Τάσος πχ, θα ήμουν πολύ περισσότερο προβληματισμένος…

Και εν τέλει, ΟΚ, είμαστε κουρασμένοι, βαρεμένοι, αποβλακωμένοι….Τουλάχιστον ας διατηρούμε το μυαλό μας καθαρό, να στροφάρει, να έχουμε κατ ελάχιστον συνείδηση της κατάστασής μας. Και που ξέρεις, κάποια στιγμή, με κάποια αφορμή, ίσως ξυπνήσουμε. Άλλα όσο αρνιόμαστε και αυτό (και νομίζουμε ότι ‘’δεν είμαστε και κορόιδα’’ - που λέει κι η διαφήμιση), είμαστε 101% καταδικασμένοι (όχι τόσο εμείς, όσο τα παιδιά μας (σας για την ακρίβεια :p))

Ναι, ας αρχίσουμε την επανάσταση του "καναπέ"... :p
Μου θυμίζεις όλα αυτά τα επαναστατικά μηνύματα στο facebook :p

ΥΓ. Δεν διαφωνώ μαζί σου, απλά βλέπω ίσως τα πράγματα πιο κυνικά.. Ισως να φταίει που μεγαλώνω.. :p

Κορόιδο δεν αισθανομαι όταν βλέπω κάποιον σαν τον Cook, αυτός τουλάχιστον εχει δουλέψει μια ζωή.

Κορόιδο αισθάνομαι όταν βλέπω 25χρονα να χρυσοπληρώνονται για να κλωτσάνε μια μπάλα ή όταν βλέπω σαχλές ξανθιές να παίρνουν χιλιάρικα για να χαζογελάνε 3 ώρες την ημέρα...

+1

Κορόιδο αισθάνομαι όταν βλέπω 25χρονα να χρυσοπληρώνονται για να κλωτσάνε μια μπάλα ή όταν βλέπω σαχλές ξανθιές να παίρνουν χιλιάρικα για να χαζογελάνε 3 ώρες την ημέρα...
Τα παραπονα σου στους κάφρους που τους πληρώνουν (πηγαίνοντας γήπεδο, πληρώνοντα Nova, παίζοντας στοίχημα κλπ) και στις πολυασχολες κυρίες που τις χαζεύουν.

Ναι, ζουν ανάμεσα μας και ειναι οι ιδιοι / ίδιες που ψηφίζουν (κατι 10ετίες τώρα) - και θα ξαναψηφίσουν - αυτούς που μας έφεραν εδω που μας έφεραν.

Είναι μόνο το 60-70% των συμπατριωτών μας...

Τα παραπονα σου στους κάφρους που τους πληρώνουν (πηγαίνοντας γήπεδο, πληρώνοντα Nova, παίζοντας στοίχημα κλπ) και στις πολυασχολες κυρίες που τις χαζεύουν.

Ναι, ζουν ανάμεσα μας και ειναι οι ιδιοι / ίδιες που ψηφίζουν (κατι 10ετίες τώρα) - και θα ξαναψηφίσουν - αυτούς που μας έφεραν εδω που μας έφεραν.

Αν έβλεπα έστω και 1% τον λόγων μου να έπιαναν τόπο, θα έκανα τα παράπονα ου εκει που πρέπει. Δυστυχώς η βλακεία ειναι πολύ δυνατή. Όποτε ξεκινάω αυτη τη συζήτηση παίρνω την στερεότυπη απάντηση "αφού τα φέρνει, τα παίρνει". Απο που τα "φέρνει", κανείς δεν κάθεται να το ψάξει.

Απάντηση: Re: Στην υγειά των κορόϊδων.......

Αυτό δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά παγκόσμιο...δυστυχώς...!

Re: Απάντηση: Re: Στην υγειά των κορόϊδων.......

Αυτό δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά παγκόσμιο...δυστυχώς...!
Προφανώς (εξάλλου όλοι στα χνάρια των Αμερικάνων βαδίζουμε)

Φυσικά αυτό δεν ειναι δικαιολογία (για τα χάλια μας).

ΥΓ Τουλαχιστον αλλού βλέπουν και κανα Μέσι και καμια ωραία γκόμενα βρε παιδι μου...Εμείς εδω στη μιζέρια του Αγαπούλα και της Ρούλας....:p