Στήριξη surround ηχείων σε σαθρό τοίχο

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Καλησπέρα,

Θέλω να στηρίξω 2 surround ηχεια 7,2 κιλών το καθένα, σε παλιους, σαθρούς τοίχους και δεν νομίζω να το στηρίξουν με ασφάλεια οι απλές τρύπες με ουπα.

Επιπρόσθετα, δεν μπορώ να βάλω βάσεις γιατι κάτω από το ηχείο είναι πέρασμα, οποτε δεν βολεύει μια κλασική βάση δαπέδου.

ια επιπλέον ασφάλεια στην στηριξη του, εχω σκεφτει να μπεί κάτω απο το ηχείο, μια γωνία βιδωτή στον τοίχο, οπου θα στηρίζει το ηχείο μειώνοντας το βάρος που πρέπει να στηρίξει η μοναδική οπή που έχει το ηχείο για στήριξη σε τοίχο.

τι άλλες λύσεις υπάρχουν;
μήπως υπάρχει κατι για σαθρούς τοίχους;

RP-250S-Back.jpg

Last edited by a moderator:
Σου διόρθωσα το χρώμα της γραφής από μαύρο σε αυτόματο, εγώ για παράδειγμα κι όσοι χρησιμοποιούν το μαύρο θέμα δεν βλέπουμε καθόλου τα γράμματα, αν θες άλλο χρώμα στείλε μου π.μ. να το κανονίσω.
Στο πρόβλημά σου τώρα, όταν λες σαθρό, τι εννοείς; Μήπως απλά έχει παχύ στρώμα σοβά; Θα μπορούσες να βάλεις ένα ταμπλά από ξύλο να πιάσουν 4 βίδες στις γωνίες και η βίδα για το ηχείο να είναι πάνω στον ταμπλά, φυσικά θα πρέπει να κανονίσεις για το αισθητικό θέμα του ταμπλά, (χρώμα, επιφάνεια, κ.λ.π.) κάτι άλλο δε μπορώ να σκεφτώ. Οπως και να χει, το καλύτερο είναι να πας σε χρώματα - σιδηρικά να τους εξηγήσεις το πρόβλημά σου κι αυτοί θα σε κατευθύνουν.

Εννοώ ότι αν κάνω τρύπα με τρυπάνι και βάλω ουπα φεύγει εύκολα η βιδα.

Δεν το διακινδυνευω να αφήσω το ηχείο σε μια βιδα που δεν είναι σταθερή στον τοίχο και με τον καιρό θα φύγει.

Μήπως δε βάζεις τη σωστή διάμετρο βίδας για το ούπα; Μήπως έχει μικρό μήκος; Για δοκίμασε να τρυπήσεις πιο βαθιά, να φύγεις απ το σοβά και να βάλεις μακρύτερη βίδα, ειδάλλως ό,τι σου είπα, μόνο σε χρώματα σιδηρικά θα σου δώσουν τη σωστή λύση, με τι τρυπάνι κάνεις τη δουλιά, τι ούπα και τι μήκος βίδας βάζεις;

έχω και εγώ προβλήματα με τοίχους. Υπάρχουν κάποιες ειδικές κόλες ταχείας πήξεως που μπαίνουν στην τρύπα πριν το ούπα αλλά δεν τις έχω χρησιμοποιήσει. Αντί κόλας βάζω στόκο πριν το ούπα και τον αφήνω να στεγνώσει με το ούπο για μια μέρα. Σε κάθε περίπτωση βεβαιώσου ότι έχεις κατάλληλο μήκος βίδας - ούπα και μέγεθος τρυπανιού.

Τριβει ο σοβας ευκολα και βγαινει το ουπα μαζι με τη βιδα.
Σε τετοιες περιπτωσεις, βαζεις μακρια βιδα και τρυπας βαθυτερα να βρεις τουβλο. Αν πεσεις αναμεσα στον σοβα δυο τουβλων ή κοντα σε καποιο νευρο τους και οχι κατευθειαν μεσα σε λουκι τουβλου η δουλεια γινεται.
Αλλιως, πας σε πατεντες του τυπου κολλες ή αλλα υλικα μεσα στην τρυπα, ακομη και ξυλινες σφηνες να πιασει το ουπα οταν ανοιξει επανω τους κλπ
Και 7,5 κιλα ηχειο δεν ειναι και λιγο.

550b653c089dde8e450f1ae4dbf5802f.jpg

Αυτές οι τρύπες είναι από το προηγούμενο ηχείο που ήταν 4,5 κιλά. Το καινούργιο είναι 7,2 κιλά.

Η πολυκατοικία είναι τουλάχιστον 50 ετών. Νεοκλασικό, ψηλοτάβανο με χοντρούς τοίχους.

Τα παλιά σπίτια έχουν πολύ παχύ σοβά, κάνε αυτό που σου είπαμε όλοι, δοκίμασε πιο βαθιά την τρύπα και πιο μεγάλη σε μήκος βίδα, επιμένω όμως, ρώτα το χρωματοπωλείο της γειτονιάς σου, κάτι ξέρουν παραπάνω αυτοί.

εννοείται ότι τέτοιο βάρος ΠΡΕΠΕΙ να πιάσει τούβλο.
Οπωσδήποτε βίδες 7 εκατοστών και άνω.

Και το τούβλο δεν είναι ό,τι καλύτερο, το ούπα πιάνει γερά μόνο σε μπετόν, το τούβλο σπάει με το τρύπημα και το ούπα πιάνει αέρα, μόνο αν είναι τυχερός και πιάσει σε σημείο που έχει πρέκι, με τέτοια τύχη μετά παίζεις και τζόκερ.

Οκ θα πάω αύριο σε ένα χρωματοπωλείο και θα ρωτήσω και ένα φίλο σίδερα.

Γνωρίζει κανείς και πώς να στρώσω τα surround ηχεία;

Στις φωτο τα ουπα ειναι εξω εξω στον σοβα. Οπωσδηποτε μακρυτερες βιδες να παει μεσα οσο το δυνατον το ουπα.
(που θα το φτανει η μακρια βιδα φυσικα)

Δεν χρειαζεσαι καποιο ιδιαιτερο στρωσιμο για τα surround. Απλα καλιμπραρισε ολα σου τα ηχεια με το μικροφωνο ισοσταθμισης του ενισχυτη αν εχει και ξεκινησε να απολαμβανεις τις ταινιες σου. Οποιοδηποτε ειδος στρωσιματος την αναρτησης κλπ των ηχειων, θα συμβει ουτως ή αλλως οταν ξεκινησεις την οποια αναπαραγωγη ταινιων/μουσικης.
Αν θες, απλα μην τα παιξεις σε ακριαιες εντασεις απο το πρωτο λεπτο. Δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
Καλοακουστα και να τα χαρεις. :smile: