Στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες

DimAsi

Supreme Member
25 July 2007
6,259
Αττικό βουνό
Είναι πλέον ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, γιατί έτσι στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας μας και δημιουργούμε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες μας!

Το χρήμα κάνει κύκλο μέσα σε μια αγορά. Σκεφτείτε μερικά απλά παραδείγματα αλλαγών και τις επιπτώσεις τους:

- Αντί για τυρί Gouda αγοράστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί
- Αντί για Coca Cola, Pepsi, αγοράστε αναψυκτικά... Lux, Εψα
- Αντί για Heineken και Amstel αγοράστε Kraft, Βεργίνα ή προτιμήστε ελληνικά κρασιά
- Αντί για μακαρόνια Barrila, Misko που παράγονται από πολυεθνική, αγοράστε μακαρόνια Μέλισσα
- Αντί για γάλα εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε γάλα Αγνό, Μεβγάλ, Όλυμπος, Δέλτα
- Αντί για Ουίσκι αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά
- Αντί για σκληρό τυρί Δανίας, αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπος)
- Αντί για έπιπλα από το ΙΚΕΑ προτιμήστε τους "120 Κατασκευαστές επίπλου" ή άλλους Έλληνες κατασκευαστές.
- Αντί για Camel, Marlboro αγοράστε Καρέλια, Σεκαπ.
- Αντί για καλλυντικά L'Oreal και Maybelline, αγοράστε ΠΕΤΟΥΣΗΣ.
- Αντί για σοκολάτες Nestle, αγοράστε σοκολάτες ΙΟΝ.
- Αντί για καφέ από τα Starbucks πάρτε τον καφέ σας από τον Γρηγόρης Μικρογεύματα.
- Αντί για ρούχα από πολυεθνικές αλυσίδες ψωνίστε από μικρότερα συνοικιακά μαγαζιά.
- Αντί για ταξίδια στο εξωτερικό, προτιμήστε ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ αποδυναμώνετε τις ελληνικές αγορές βοηθώντας την ανεργία και τα χρήματα σας φεύγουν στο εξωτερικό.

ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ουσιαστικά δίνετε το 50% των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις αλυσίδες καταστημάτων ZARA, BERSKA, PULL&BEAR, STRADIVARIUS, MASSIMO DUTTI, OYSHO, ZARA HOME, UTERQUE, TEMPE οι οποίες ανήκουν ΟΛΕΣ στην πολυεθνική INDITEX. Αναλογιστείτε τί μεγάλη ζημιά κάνετε στην οικονομία μας κάθε φορά που αγοράζετε από αυτά τα καταστήματα. Μπορεί να αποτελούν μια φθηνότερη λύση στη δύσκολη αυτή εποχή, αλλά αυτά τα χρήματα δεν κάνουν κύκλο στη δική μας οικονομία. Μπορεί ένα ελληνικό αντίστοιχο ρούχο να σου κοστίσει λίγο παραπάνω, αλλά να είσαι σίγουρος ότι αυτά τα χρήματα θα γυρίσουν έμμεσα σε σένα.

Αν δεν θέλετε να καταντήσουμε να μας ντύνει και να μας ταΐζει ένας σε όλο τον κόσμο, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.

Σκεφτείτε ότι αν η κάθε ελληνική οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε χίλιες οικογένειες θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ και θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4.500.000.000 ευρώ στην αγορά!!!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, γιατί έτσι στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας μας και δημιουργούμε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες μας!

Το χρήμα κάνει κύκλο μέσα σε μια αγορά. Σκεφτείτε μερικά απλά παραδείγματα αλλαγών και τις επιπτώσεις τους:

- Αντί για καφέ από τα Starbucks πάρτε τον καφέ σας από τον Γρηγόρης Μικρογεύματα.

Kαι οι δύο, είναι επιεικώς απαράδεκτοι.

να το κάνουμε. αλλά πρώτα να βάλουν μυαλό οι ρουματζήδες.
οι οποίοι, όποτε πάς, δεν έχουν πάρει απόφαση πως οι καιροί άλλαξαν και προσπαθούν να βγάλουν ...τα σπασμένα του καλοκαιριού.

τα ρούχα, τα κινητά και τις κάθε λογής flashy μαλακίες που γουστάρει ο νεοέλληνας τις έχω χεσμένες γενικώς.
57 χρόνια τον υφίσταμαι γύρω μου τον αρκουδιάρη, να άγεται και να φέρεται μία από δώ και μία από κεί απο τους δύο ...επιβήτορες, τα κόμματα Εξουσίας, να είναι υστερικός, επιδειξίας νεόπλουτος, αφόρητα νταλκαδιάρης και ...χαβαλές, να μου βρωμίζει τον αέρα που αναπνέω.

τον συγχωρώ!.
δεν πιστεύω πως ο μέσος Ευρωπαίος είναι ...καλύτερος.
έχω όμως θέμα με τα πολιτιστικά ...'προϊόντα': τη μουσική του, για την ακρίβεια. Που την αποφεύγω σαν βρωμερό ιό.
Ολους μου τους δίσκους -το μοναδικό μου έξοδο- τους αγοράζω απ Εξω.

Ας στηρίξει ο έλληνας επαγγελματίας εμένα (με τις τιμές - υπηρεσίες - εξυπηρέτηση κλπ) πρώτα, να τον στηρίξω και εγώ.

Όπου δεν υπάρχει διαφορά, επιλέγω τον έλληνα. Δυστυχώς όμως είναι σπάνιες οι περιπτώσεις................

Σε video + audio φόρουμ και δεν αναφέρεις τα ελληνικά ηχεία;;;;;

:)

Δεν το έγραψα εγώ αυτό αλλά μου ήρθε με mail γι αυτό και μου άρεσε .Βάλε εσύ που ξέρεις από ηχεία γιατί εγώ και να θέλω να πω για αυτοκίνητα δεν υπάρχει κάτι σε ελληνικό:bigcry:

Είμαι διατεθειμένος να δικαιολογήσω μικρές αποκλίσεις στις τιμές (λόγω βαριάς φορολόγησης και πανάκριβων ενοικίων), αν είναι να ενισχύσω μια μικρή ελληνική επιχείρηση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως, μιλάμε για εξωφρενικές διαφορές στις τιμές (της τάξεως συχνά άνω του 100%), ενώ και η διαπροσωπική σχέση με τον καταστηματάρχη, ή το after sales πολύ συχνά δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου.

Απάντηση: Re: Στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες

Είμαι διατεθειμένος να δικαιολογήσω μικρές αποκλίσεις στις τιμές (λόγω βαριάς φορολόγησης και πανάκριβων ενοικίων), αν είναι να ενισχύσω μια μικρή ελληνική επιχείρηση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως, μιλάμε για εξωφρενικές διαφορές στις τιμές (της τάξεως συχνά άνω του 100%), ενώ και η διαπροσωπική σχέση με τον καταστηματάρχη, ή το after sales πολύ συχνά δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου.

:ernaehrung004:

- Αντί για τυρί Gouda αγοράστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί
- Αντί για Heineken και Amstel αγοράστε Kraft, Βεργίνα ή προτιμήστε ελληνικά κρασιά
- Αντί για μακαρόνια Barrila, Misko που παράγονται από πολυεθνική, αγοράστε μακαρόνια Μέλισσα
- Αντί για γάλα εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε γάλα Αγνό, Μεβγάλ, Όλυμπος, Δέλτα
- Αντί για Ουίσκι αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά
- Αντί για σκληρό τυρί Δανίας, αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπος)
- Αντί για έπιπλα από το ΙΚΕΑ προτιμήστε τους "120 Κατασκευαστές επίπλου" ή άλλους Έλληνες κατασκευαστές.
- Αντί για Camel, Marlboro αγοράστε Καρέλια, Σεκαπ.
- Αντί για καλλυντικά L'Oreal και Maybelline, αγοράστε ΠΕΤΟΥΣΗΣ.
- Αντί για σοκολάτες Nestle, αγοράστε σοκολάτες ΙΟΝ.
- Αντί για ρούχα από πολυεθνικές αλυσίδες ψωνίστε από μικρότερα συνοικιακά μαγαζιά.

ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ αποδυναμώνετε τις ελληνικές αγορές βοηθώντας την ανεργία και τα χρήματα σας φεύγουν στο εξωτερικό.

ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ουσιαστικά δίνετε το 50% των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις αλυσίδες καταστημάτων ZARA, BERSKA, PULL&BEAR, STRADIVARIUS, MASSIMO DUTTI, OYSHO, ZARA HOME, UTERQUE, TEMPE οι οποίες ανήκουν ΟΛΕΣ στην πολυεθνική INDITEX. Αναλογιστείτε τί μεγάλη ζημιά κάνετε στην οικονομία μας κάθε φορά που αγοράζετε από αυτά τα καταστήματα. Μπορεί να αποτελούν μια φθηνότερη λύση στη δύσκολη αυτή εποχή, αλλά αυτά τα χρήματα δεν κάνουν κύκλο στη δική μας οικονομία. Μπορεί ένα ελληνικό αντίστοιχο ρούχο να σου κοστίσει λίγο παραπάνω, αλλά να είσαι σίγουρος ότι αυτά τα χρήματα θα γυρίσουν έμμεσα σε σένα.

Αν δεν θέλετε να καταντήσουμε να μας ντύνει και να μας ταΐζει ένας σε όλο τον κόσμο, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.

Σκεφτείτε ότι αν η κάθε ελληνική οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε χίλιες οικογένειες θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ και θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4.500.000.000 ευρώ στην αγορά!!!

Καλά τα λέτε αλλά όλοι αυτοί στηρίζονται σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ χέρια διανομής, συσκευασίας, τοπικής διοίκησης κα μεχρι και υπο -εργοστάσια που υπάρχουν εδώ.

Όλοι αυτοί τι θα κάνουν? να απολυθούν αφού δε θα ψωνίζουμε μια?

Και δυστυχως δεν ειναι μονο τα παραπανω. Αντε και ψωνησα Ελληνικο προιον.
Εχω δει συνοικιακους καταστηματαρχες που ναι μεν οταν αγορασεις το Eλληνικο προιον απο το ραφι θα το αντικαταστησουν παλι με Ελληνικο, (αρα εδω φαινεται οτι υπαρχει ενας κυκλος ρευστου μεσα στην Ελλαδα) με τα κερδη τους ομως δεν κανουν ολοι το ιδιο.

Να μην τρωω στα mcdonalds πχ. και να τρωω στην ψησταρια του μητσου.
Αυτος ομως απο τα κερδη του την αλλη μερα θα ψωνισει (ρουχα, τροφιμα κλπ) απο πολυεθνικες. Οποτε σπαει ο κυκλος, τα χρηματα πανε εξω, αλλα οχι απο εμενα αλλα απο...το μητσο.

Ο Μητσος λοιπον αν και του εξηγεις οτι ψωνιζεις απο αυτον εστω και λιγο ακριβοτερα για να στηριξεις την Ελλαδα δεν κανει το ιδιο και καρπωνεται μονο αυτος στην τελικη το οικονομοικο οφελος που εχει ψωνιζοντας φθηνοτερα απο εισαγωμενα. Αυτο με κανει να νοιωθω καπως. !

Για να ειναι πληρης ο κυκλος πλεπει ΟΛΟΙ να το κανουμε αυτο αλλιως δεν εχει σημασια. (Εγω προσπαθω να το κανω οσο μου επιτρεπει η τσεπη μου καθε φορα)

Το ονομα Μητσος ηταν προς παραδειγμα, αλλα γνωριζω αρκετους Αθηνα και επαρχια που το κανουν αυτο.

Last edited:
H διαφορά τιμής του Λογάδι με το Γκούντα είναι σχεδόν 5 ευρώ (τιμή 12,5 ευρώ) ή 40% περισσότερο.

Οι 120 κατασκευαστές δεν έχουν την ποιότητα τις τιμές του ΙΚΕΑ ούτε κατά διάνοια. Επίσης σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα δεν υπάρχουν πλέον ελληνικά υπερκαταστήματα επίπλων, αφού οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τους έχουν φύγει για γειτονικές χώρες ή τα παράγουν εκεί.

Να μείνω Ελλάδα, αλλά συγνώμη οι τιμές των δωματίων στα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν καθοδική πορεία; Το tripadvisor, στο οποίο είμαι συνδρομητής δίνει αύξηση τιμών στο νότιο Αιγαίο για Αύγουστο 9% (μέση τιμή πάνω από 100 ευρώ) και τον Σεπτέμβριο 15& (!!!!!). Σε χειμερινούς προορισμούς που ψάχνει να πάει η κόρη μου ρεφενέ βλέπει 100+ ευρώ το δωμάτιο με τιμές ανώτερες από πέρυσι και μάλιστα με ελάχιστες κρατήσεις.

Στα ρούχα ναι, με χαρά να πληρώσω ελληνικό ρούχο, αλλά να είναι φτιαγμένα στην Ελλάδα κι όχι στα Σκόπια, στη Βουλγαρία και στην Τουρκία. Διότι μου έχει τύχει να παραπονεθώ για ρούχα που πωλούνται ως ελληνικά και είναι φτιαγμένα αλλού και η απάντηση ήταν κάτι σαν "στα ... δια μου τί λες εσύ" αλλά στο πιο ευγενικό. Αν σ' αρέσει πάρτο, αλλιώς μη με ζαλίζεις.

Ακόμη και με το χασάπη που χρησιμοποιώ 15 χρόνια και κάποια κρέατα ήταν ελληνικά, έτυχε να πετύχω έλεγχο στο κατάστημα και μπροστά μου αποκαλύφθηκε ότι τα κρέατα ήταν εισαγωγής και ο ίδιος το ήξερε. Όταν του ζήτησα το λόγο η απάντηση ήταν "συμβαίνουν αυτά...".

Μάλλον πρέπει να το πάρουμε αλλιώς όλοι μας... δεν είμαι διατεθειμένος αντί να πληρώνω ένα ξένο προιόν σε ξένη εμπορική εταιρεία, να πληρώνω το ίδιο ξένο προιόν σε ελληνική εταιρεία.

Και δυστυχως δεν ειναι μονο τα παραπανω. Αντε και ψωνησα Ελληνικο προιον.
Εχω δει συνοικιακους καταστηματαρχες που ναι μεν οταν αγορασεις το Eλληνικο προιον απο το ραφι θα το αντικαταστησουν παλι με Ελληνικο, (αρα εδω φαινεται οτι υπαρχει ενας κυκλος ρευστου μεσα στην Ελλαδα) με τα κερδη τους ομως δεν κανουν ολοι το ιδιο.

Να μην τρωω στα mcdonalds πχ. και να τρωω στην ψησταρια του μητσου.
Αυτος ομως απο τα κερδη του την αλλη μερα θα ψωνισει (ρουχα, τροφιμα κλπ) απο πολυεθνικες. Οποτε σπαει ο κυκλος, τα χρηματα πανε εξω, αλλα οχι απο εμενα αλλα απο...το μητσο.

Ο Μητσος λοιπον αν και του εξηγεις οτι ψωνιζεις απο αυτον εστω και λιγο ακριβοτερα για να στηριξεις την Ελλαδα δεν κανει το ιδιο και καρπωνεται μονο αυτος στην τελικη το οικονομοικο οφελος που εχει ψωνιζοντας φθηνοτερα απο εισαγωμενα. Αυτο με κανει να νοιωθω καπως. !

Για να ειναι πληρης ο κυκλος πλεπει ΟΛΟΙ να το κανουμε αυτο αλλιως δεν εχει σημασια. (Εγω προσπαθω να το κανω οσο μου επιτρεπει η τσεπη μου καθε φορα)

Το ονομα Μητσος ηταν προς παραδειγμα, αλλα γνωριζω αρκετους Αθηνα και επαρχια που το κανουν αυτο.
Και γω όσο αντέχει η τσέπη μου το κάνω.Αλλά μου εχει κάτσει αυτή η οδοντόκρεμα που στην Γερμανία δεν εχει πανω από 1 ευρω και δω έχει 2,5 και βάλε .Να εδω στο λαιμό μου χει κάτσει:smash:

Απάντηση: Re: Στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες

H διαφορά τιμής του Λογάδι με το Γκούντα είναι σχεδόν 5 ευρώ (τιμή 12,5 ευρώ) ή 40% περισσότερο.

Οι 120 κατασκευαστές δεν έχουν την ποιότητα τις τιμές του ΙΚΕΑ ούτε κατά διάνοια. Επίσης σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα δεν υπάρχουν πλέον ελληνικά υπερκαταστήματα επίπλων, αφού οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τους έχουν φύγει για γειτονικές χώρες ή τα παράγουν εκεί.

Να μείνω Ελλάδα, αλλά συγνώμη οι τιμές των δωματίων στα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν καθοδική πορεία; Το tripadvisor, στο οποίο είμαι συνδρομητής δίνει αύξηση τιμών στο νότιο Αιγαίο για Αύγουστο 9% (μέση τιμή πάνω από 100 ευρώ) και τον Σεπτέμβριο 15& (!!!!!). Σε χειμερινούς προορισμούς που ψάχνει να πάει η κόρη μου ρεφενέ βλέπει 100+ ευρώ το δωμάτιο με τιμές ανώτερες από πέρυσι και μάλιστα με ελάχιστες κρατήσεις.

Στα ρούχα ναι, με χαρά να πληρώσω ελληνικό ρούχο, αλλά να είναι φτιαγμένα στην Ελλάδα κι όχι στα Σκόπια, στη Βουλγαρία και στην Τουρκία. Διότι μου έχει τύχει να παραπονεθώ για ρούχα που πωλούνται ως ελληνικά και είναι φτιαγμένα αλλού και η απάντηση ήταν κάτι σαν "στα ... δια μου τί λες εσύ" αλλά στο πιο ευγενικό. Αν σ' αρέσει πάρτο, αλλιώς μη με ζαλίζεις.

Ακόμη και με το χασάπη που χρησιμοποιώ 15 χρόνια και κάποια κρέατα ήταν ελληνικά, έτυχε να πετύχω έλεγχο στο κατάστημα και μπροστά μου αποκαλύφθηκε ότι τα κρέατα ήταν εισαγωγής και ο ίδιος το ήξερε. Όταν του ζήτησα το λόγο η απάντηση ήταν "συμβαίνουν αυτά...".

Μάλλον πρέπει να το πάρουμε αλλιώς όλοι μας... δεν είμαι διατεθειμένος αντί να πληρώνω ένα ξένο προιόν σε ξένη εμπορική εταιρεία, να πληρώνω το ίδιο ξένο προιόν σε ελληνική εταιρεία.
Καλά ειδικά με τον τουρισμό έχεις δίκιο .Το έχουν παρακάνει και είναι και το τελευταίο κάστρο που θα χάσουν αν δεν ξυπνήσουν και δεν χαμηλώσουν τις τιμές ειδικά στους Ελληνες που έχουν θέμα . Είναι δυνατόν να πουλάνε στα έξω πρακτορεία 10 και 20 ευρω το κρεβάτι και πολλές φορές και κάτω από 10 και να ζητάνε από εμάς 100 τη βραδιά ? Τι λέτε ωρέ ? Πάτε καλά ?

Τί λές Αντώνη; Φέτος το νότιο Αιγαίο έκανε ρεκόρ όλων των εποχών. Τα Δωδεκάνησα έχουν πληρότητα αυτή την εποχή 60%. Πώς θα πέσουν οι τιμές;

Μόνο ελληνικά μαγαζά.
Βέβαια και αυτά φέρνουν εισαγόμενα...
Ή κάνουν βαφτίσια...
Όμως απλά δεν αγοράζω π.χ λεμόνια Αργεντινής.
Το θεωρώ προσβολή της προσωπικότητάς μου.

Πάντως στο μαγαζί μου όλα είναι εισαγωγής γαμότι.
Η "ελληνικής κατασκευής" πέθανε εδώ και χρόνια.
Πράγμα που με νευριάζει αφάνταστα.

Έχω φίλη αλλοδαπή εκ μερκελοχώρας ορμώμενη.
Αρρώστια με τα φρούτα.
Εμείς λέει όταν δεν έχουμε ακτινίδια αγοράζουμε τα δικά σας.
Μόλις όμως βγούνε τα δικά μας κόβουμε τα δικά σας μαχαίρι.
Και ας είναι φθηνότερα!!!.
Που να το κάνει έλληνας αυτό.

Θα μου πείτε ότι η μόνη χώρα του πλανήτη που έμεινε σκλαβωμένη για 400 χρόνια είναι η Ελλάς.
Και η ιστορία συνήθως επαναλαμβάνεται με άλλου τύπου σκλαβιές.
Πάντα προσαρμόζεται ο έλλην μόνο για την πάρτη του φυσικά.
Τους υπόλοιπους απλά τους έχει γραμμένους.

Οπότε εμπρός λοιπόν αδέλφια για νέα εποποιία...
Το 2021 είναι κοντά.
Θα κάνωμεν επανάσταση.

Το φρέσκο γάλα, τα λευκά τυριά και οι γραβιέρες του Lidl π.χ. ειναι απο τις εταιρίες Κολιος και Εβροφάρμα και κοστίζουν αισθητά λιγότερο απο τα "επώνυμα" αδελφάκια τους. Γιατι να μην τα αγοράσω απο το Lidl; Δεν θέλω να το δω κι αυτό να φεύγει απο την Ελλάδα όπως η Aldi.

Το φρέσκο γάλα, τα λευκά τυριά και οι γραβιέρες του Lidl π.χ. ειναι απο τις εταιρίες Κολιος και Εβροφάρμα και κοστίζουν αισθητά λιγότερο απο τα "επώνυμα" αδελφάκια τους. Γιατι να μην τα αγοράσω απο το Lidl; Δεν θέλω να το δω κι αυτό να φεύγει απο την Ελλάδα όπως η Aldi.

Μιας που το εθιξες εχεις πληροφοριες περαιτερω για αυτες τις επιχειρησεις γαλακτος ?

Ειναι Ελληνικες ή γερμανικα υποκαταστηματα ?

Παντως και στο Lidl εχουν διωξει κοσμο παρολο που σαν τζιρος εχουν ανεβει λογικα με την κριση που ξεσπασε.
Εννοωντας οτι πολλοι που πριν τα περιφρονουσαν ή πηγαιναν εκει μονο για 3 πραγματα τωρα το εχουν σαν μια αρκετα καλη επιλογη.

Μιας που το εθιξες εχεις πληροφοριες περαιτερω για αυτες τις επιχειρησεις γαλακτος ?

Ειναι Ελληνικες ή γερμανικα υποκαταστηματα ?

Παντως και στο Lidl εχουν διωξει κοσμο παρολο που σαν τζιρος εχουν ανεβει λογικα με την κριση που ξεσπασε.
Εννοωντας οτι πολλοι που πριν τα περιφρονουσαν ή πηγαιναν εκει μονο για 3 πραγματα τωρα το εχουν σαν μια αρκετα καλη επιλογη.

Απολύτως ελληνικές.

Αρα ολα τα γαλακτομικα του Lidl υπο αυτες τις δυο φιρμες ειναι μεταπωληση ετσι ?

Για την εταιρεια Αλτικη ΑΕ που διαχιειριζεται τα ζυμαρικα και την Αρναουτελης ΑΕ που διαχειριζεται ρυζι ξερουμε ?

Last edited:
Να κανω λιγο το συνηγορο του διαβολου? (χωρις παρεξηγηση κουβεντα κανουμε)

Ας αρχισω απο το τελος .......

Ειστε σιγουροι οτι "Το φρέσκο γάλα, τα λευκά τυριά και οι γραβιέρες του Lidl π.χ. ειναι απο τις εταιρίες Κολιος και Εβροφάρμα"

.....και οτι δεν λιγουνε σε λιγους μηνες, για να μην πω μερες?
Φιλος (περσυ) πηρε μελιτζανοσαλατα απο το Λιντλ και εληγε σε λιγοτερο απο 20 μερες.

Το γιατι (αν ειναι απο τις πιο πανω εταιρειες) πωλουνται πιο φθηνα στο Λιντλ απο τα αλλα μεγαλα σουπερ μαρκετ (δε συζητω για μπακαλικα της γειτονιας)ειναι αλλη μεγαλη συζητηση.
Αν θα κοιταξετε τις περισσοτερες μαρκες που πουλαει το Λιντλ, γραφουν οτι "" παρασκευαζονται για λογαριασμο του Λιντλ ""

Εμενα ξερετε τι μου λεει αυτο???
Οτι παει στην ταδε μαρκα και του λεει, θελω αυτο το προιον με αυτη την τιμη,
Μπορεις να μου το φτιαξεις ? δεν μ' ενδιαφερει τι θα βαλεις μεσα αρκει να ειναι σε αυτη την τιμη.
Οι ποσοτητες φυσικα ειναι παρα πολυ μεγαλες, οποτε δυσκολα θα αρνηθει μια
εταιρεια.

Για τα Ελληνικα προιοντα.....
Εσεις νομιζεται οτι η εγχωρια παραγωγη σε κρεας, ψαρι, κ.λ.π. φτανει?
Αφου δεν παραγουμε, πως θα ειναι ντοπια?

Το ιδιο βεβαια γινεται και στα ρουχα, τσαντες, παπουτσια, κ.λ.π. γι' αυτο ειναι ολα εισαγωγης.
Αφου και οι Ελληνικες βιοτεχνιες μετακομισαν στο εξωτερικο.

Για τον τουρισμο.........(επειδη ασχολουμε), φυσικα και τα ξενοδοχια ειναι ακριβα, αφου τους εχουν μεινει (στους ξενοδοχους), ελαχιστα ελευθερα και προσπαθουν απ' αυτα να κερδισουν.
Οταν το πρακτορειο κλεινει το 98% του ξενοδοχειου για ολη τη σεζον, (του φερει δεν του φερει κοσμο) αλλα με 16 Ευρω το δωματιο τι θα κανει?

ΟΧΙ, δεν ειμαι μαζι τους, εναντιον τους ειμαι γιατι τελικα το "πακετο" το
παιρνουν αυτοι και τα πρακτορεια.

Συνεχεια σε λιγο..........

Αυτο το παραδειγμα δειχνει ποσο μεγαλη δυναμη εχουν τα πολυεθνικα μεγαθηρια.

Για την εψα κολα εκανα πολλες φορες καυγα για να μπει στα ραφια και μαλιστα οχι μονο στο γυαλινο μπουκαλακι αλλα στις οικογενειακες συσκευασιες και στα κουτακια.

Απο την αλλη αυτην την ερμη την Λουξ κολα δεν την εχω δει ΠΟΥΘΕΝΑ .

Μιλαμε για την επιτομη της πορτας που εχει φαει.....