ΒΛΑΣΙΔΗΣ
AVClub Fanatic
Ελληνικη γαλακτομικη εταιρεια και με καλυτερη, συγκριτικα, ποιοτητα απο τις πολυεθνικες (απο οσο μπορω να γνωριζω) ειναι η σερραικη Κρι Κρι... γαλα, γιαουρτι, παγωτο απαιχτα... λιγοτερη χρηση σκονης και περισσοτερα φρεσκα υλικα απο τους αλλους... νομιζω ομως οτι προς τα νότια δεν φτανει... (της ειχαν κοψει τον αερα πριν μερικα χρονια οταν προσπαθησε να επεκταθει, με το γνωστο τροπο, συκοφαντικα δημοσιευματα σε φυλλαδες).
Ετσι επεκταθηκε στα σκοπια, ρουμανια κτλ. Το οτι πουλαει το ιδιο παγωτο στα σκοπια 0,5Ε και στην ελλαδα 2Ε θα πρεπει να μας προβληματισει και εμας και αυτους βεβαια.
Κρεατα (χοιρινα, μοσχαρια) εδω και χρονια δεν υπαρχουν ελληνικα στα κρεοπωλεια. Οτι και να λενε οι συνοικιακοι μαγαζατορες, οτι σφραγιδες και να βαζουν, οτι χαρτια και να κρεμανε στους τοιχους εγω δεν τους πιστευω... ποτε ειδατε τελευταια φορα, αρνι ή βοδι να βοσκαει... (εκτος των πολεων εννοω :idea?
Για τις τιμες των δωματιων στα ξενοδοχεια, δεν ειναι και τοσο απλο το θεμα, απο την αποψη οτι επειδη δινει -μεσο ορο- το δωματιο πχ. 10Ε στο ξενο γραφειο, θα πρεπει να το δωσει και 10Ε στον μεμονωμενο... ουτε φυσικα και τα λεφτα που ζητανε δικαιολογουνται σε πολλες περιπτωσεις...
για τα βοοειδή έχω ενστάσεις κατά πόσο όλα είναι εισαγωγής. Η Μακεδονία και η Θράκη είναι γεμάτες αγελάδες. Το ελληνικό γάλα δεν φθάνει όχι γιατί έχουμε έλλειψη αλλά διότι το χρησιμοποιούμε κυρίως για τυρί (πρόβειο, κατσικίσιο, αγελαδινό) και γιαούρτι και λιγότερο για παρασκευή γάλακτος. Το ίδιο πρόβλημα με τη διανομή γάλακτος έχει και η Βουλγαρία και η Ρουμανία.
Υπάρχει πάντως μεγάλο πρόβλημα με τις επιστροφές καθώς το φρέσκο στην Ελλάδα έχει πιο σύντομη ημερομηνία λήξης σε σχέση με τη δυτική και κεντρική Ευρώπη.
Από εκεί και πέρα για τα οπωρολαχανικά και τα όσπρια χρησιμοποιώ μόνο ελληνικά με μια εξαίρεση. Κάθε χρόνο κάνουμε ντομάτα σάλτσα με τον πεθερό μου (περίπου 100 βάζα). Όσο φθηνή και καλή ντομάτα και να πάρουμε (έστω με 0,75 λεπτά) ποτέ δεν γίνεται εξαιρετική. Αντίθετα έχω ανακαλύψει μια ποικιλία ντομάτας στη FYROM, τοπική της γειτονικής πόλης του Μοναστηρίου (λέγεται zagubnal) και με 0,35 λεπτά παίρνω ντομάτα που δεν θα τη βρω πουθενά στη Θεσσαλονίκη για νόστιμη σάλτσα.
Κατσίκια, κλπ. ελληνικά. Πατάτες κλπ. ελληνικά. Αλλά και βιομηχανικά είδη τα προτιμώ ελληνικά.