Στις 5 Μαρτίου το Σχέδιο Νόμου για την νέα ΕΡΤ ΑΕ.

Το θέμα είναι αυτοί που γκρινιάζουν, οποιοσδήποτε άλλος αν έμπαινε, το ίδιο δεν θα κάνανε; Έχουν να προτεινουν κάτι διαφορετικό; Ξέρουν τους υπόλοιπους 130 που κατέθεσαν βιογραφικό; Γιατί δεν έχω ακούσει κανενα άλλο όνομα! Για να δουμε πόσο χειρότερος είναι ο Ταγματάρχης κι ο Τσακνής από αυτούς που απορρίφθηκαν! Γκρίνια για την γκρίνια, δίχως έλεος πια σε αυτην την χωρα!

Eτσι ειναι, αμα εχεις μαθει να θεωρεις τσιφλικι τον χωρο εργασιας σου σου κακοφαινεται να επανερχεται η κανονικοτητα.

Μιλάω και για τους εργαζόμενους που βγαίνουν κάθε 3 και λίγο με ανακοινώσεις, αλλά μιλάω και για όλο το ελληνικό ίντερνετ που κράζει, κράζει, κράζει, εναλλακτική πρόταση, όμως, δεν προτείνει καμία!

Πολυ καλα εκανε η κυβέρνηση (κατ'εμενα) και έγραψε στα φρύδια της.....την ποσπερτ και τον καθε ενα....
Οταν γινει η επανάσταση τότε να γινει συλλογικα η ολη φαση....😴 αλλά τωρα κάποιος έπρεπε να πάρει αποφάσεις.
Νισάφι με τον καθε πικραμενο που νομιζει οτι ειναι πρωθυπουργός.

Ναι, κάποιο πρόβλημα υπάρχει, κυρίως με τον Ταγματάρχη. Ο Τσακνής ίσως δεν έχει εμπειρία στο θέμα, αλλά είναι καθαρός, και αριστερός αν υπάρχει και θέμα ιδεολογίας. Βλέπω όμως ότι το πρόβλημα υπάρχει με τον Ταγματάρχη. Κάτι τους θυμίζει από τα παλιά, αφού ήταν διευθυντής στην ΕΡΤ, αλλά και στην NOVA. Αλλά ούτε εγώ δεν κατάλαβα καλά.
http://www.ertopen.com/news/ellada/koinwnia/item/33662-einai-dynaton-o-l-tagmatarchhs-na-shmatodotei-th-nea-epochh-ths-ert
http://www.ertopen.com/news/ellada/koinwnia/item/33793-syspeirwsh-dhmosiografwn-doyreios-typos-stathera-sto-pleyro-twn-synadelfwn-gia-mia-ert-makria-apo-tis-pathogeneies-toy-parelthontos
Πάντως το θέμα ξεφεύγει από τον συμβολισμό του αγώνα, της ιδεολογίας ή του στόχου, αφού αυτός έχει πια επιτευχθεί. Και εμένα μου κάνει κάτι συνδικαλιστικό.

Οι της ερτοπεν πλεον πανε παλι σε μια δημοσια υπηρεσια που εχει διεθυντες υποδιευθιντες κλπ και δεν ειναι μια αυτοδιαχειριζομενη υπηρεσια οπως ηταν αυτοι εδω και δυο χρονια. Ο Ταγματαρχης Δεν μπορουμε να πουμε αν ειναι ή οχι καταλληλος αλλα οταν ηταν παλια στην ΕΡΤ ετρεξε το ψηφιακο προγραμμα και εφτιαξε και το επιγειο δικτυο στα ραδιοφωνα φτιαχνοντας το stereo RDS και αλλα τετοια που μετα το 2005 τα ειδαμε στην κρατικη ραδιοφωνια.

Απάντηση: Re: Στις 5 Μαρτίου το Σχέδιο Νόμου για την νέα ΕΡΤ ΑΕ.

Καζάνι που βράζει η ΕΡΤ

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=706407
Κάτι πολύ χαρακτηριστικό γίνεται σε αυτό το άρθρο. Είναι τα 2 σχόλια στο τέλος, και κυρίως τα likes στο καθένα. Δεν θα σχολιάσω ότι στο πρώτο σχόλιο έχουμε όλοι τις κατάρες του γράφοντος, αλλά κυρίως μου δίνει την ευκαιρία να πω ότι εγώ βρίσκω πολύ χρήσιμα τα sites που δέχονται σχόλια από τον κόσμο. Και ακόμα καλύτερα αν έχουν και κουμπί like όπως αυτό. Το Βήμα είναι γνωστό μεν, αλλά στα άγνωστα sites πρώτα κοιτάω αν υπάρχουν σχόλια και likes. Έτσι με μία ματιά καταλαβαίνω ποιο πολιτικό κόμμα εκπροσωπεί το site, και σε ποιους αναγνώστες αναφέρεται. Ξέρω με την μία την άποψη του άρθρου πριν καν την διαβάσω. Και με έχει γλυτώσει έτσι πολλές φορές από πολύ άσκοπη ανάγνωση.

Tι εννοείς tolias ? Και εγώ έδωσα like στα 2 σχόλια στο τέλος.
Τι παράξενο βλέπεις δλδ στο σχόλιο "Νομίζω οτι το μόνο θετικό της πρωθυπουργίας Σαμαρά ήταν που έκλεισε την ΕΡΤ." ?

Κ Ανακοινωθηκε απο τον πρωθυπουργο πως η εναρξη της λειτουργιας θα ειναι την ερχομενη Δευτερα.

Ήρθε η επόμενη Δευτέρα αλλα εγώ ακόμα N βλέπω. Που κόλλησε πάλι το κάρο;

Περιμένουμε πρωτα να συνεδριασει σήμερα στις 1 το μεσημέρι η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής και μετα θα ανοίξει...

Από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής «ανακρίνονται» το μεσημέρι οι νέοι διοικούντες την ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής και Λάμπης Ταγματάρχης.

Ήδη η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει υπονοήσει ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ του διορισμού Ταγματάρχη και μάλιστα χθες απάντησε στις αιχμές που άφησε εις βάρος της ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει πρόταση για Ταγματάρχη γιατί δεν μπορεί να αξιοποιούνται φθαρμένα πρόσωπα.

Βεβαίως, το alter ego της Προέδρου της Βουλής στο σκαρφάλωμα των καγκέλων της ΕΡΤ η Ραχήλ Μακρή που επίσης είναι μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας απουσιάζει στο εξωτερικό και μάλιστα πολύ μακριά στο Πεκίνο. Αυτό σημαίνει ότι η Μακρή δεν μπορεί να ψηφίσει και ότι θα αντικατασταθεί από άλλον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπό αυτήν την έννοια ούτε ο Τσακνής ούτε ο Ταγματάρχης θα έχουν πρόβλημα να «εγκριθούν» ως νέα διοίκηση καθώς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος που είχε διατυπώσει ενστάσεις εμφανίζεται να έχει υποχωρήσει των αρχικών του θέσεων.

Ως προς την ουσία τώρα, το θέμα είναι ότι ο αρχισυνδικαλιστής της ΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης κατάφερε να μπει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και επιπλέον να διακόψει τον πρωθυπουργό όταν μιλούσε για την ΕΡΤ λέγοντας ότι καθυστερούν οι προσλήψεις των εργαζομένων. Ο Αλέξης Τσίπρας διατήρησε την ψυχραιμία του και έβαλε στην θέση του τον εισβολέα Καλφαγιάννη ο οποίος δεν μπορεί ακόμη να δεχτεί το γεγονός ότι δεν έχει την δυνατότητα να συμμετέχει ως συνδικαλιστής στο νέο ΔΣ της ΕΡΤ.

Ο πρωθυπουργός όχι μόνο κάλυψε τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά αλλά είπε στον αρχισυνδικαλιστή ότι η ΕΡΤ δεν άνοιξε για να προσλάβει εργαζόμενους αλλά για να υπηρετήσει το συμφέρον του ελληνικού λαού με ανεξάρτητη ενημέρωση. Προηγουμένως είχε αφήσει αιχμές και για την Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι δεν μπορεί να καθυστερεί άλλο η λειτουργία της ΕΡΤ από διάφορα πρόσωπα που βάζουν εμπόδια.

Η κυβέρνηση και ειδικά το Μαξίμου έχουν διαπιστώσει το τελευταίο διάστημα ότι παρά την καλή της χειρονομία να ανοίξει την ΕΡΤ και να δρομολογήσει άμεσα την επαναπρόσληψη των εργαζομένων, αντιμετωπίζεται από αχαριστία και αγνωμοσύνη από πολλούς εξ αυτών. Την ώρα που παίζεται με τους δανειστές η σωτηρία της χώρας, η κυβέρνηση προχωράει σε προσλήψεις κι αντί να βρει συμμάχους βρίσκει απέναντί της αντιπάλους. Και μάλιστα από το ίδιο της το σώμα. Για παράδειγμα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφους της ΕΡΤ που αντιτάχθηκαν στις επιλογές της νέας διοίκησης και είναι από τους πρώτους που προσλαμβάνονται ξανά την ώρα που οι πιστωτές θέτουν ζήτημα επαναπροσλήψεων.

Ο συνδικαλιστής της ΠΟΣΠΕΡΤ Καλφαγιάννης απειλεί ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη για το γεγονός ότι εξαιρείται από το ΔΣ λόγω του ασυμβίβαστου που διασφαλίζει την εκπροσώπηση όλων των εργαζομένων στην νέα ΕΡΤ. Λησμονώντας βεβαίως ότι υπάρχει το ΠΔ 57 του 1985 το οποίο επικαλέστηκαν και στη ΔΕΗ στην περίπτωση Φωτόπουλου το οποίο αναφέρει ρητώς ότι η ιδιότητα μέλους διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα μέλους διοίκησης συνδικαλιστικής οργάνωσης. Πίσω από τις απειλές του ωστόσο κάποιοι βλέπουν ενόχληση για το γεγονός ότι έρχεται έλεγχος στα διοικητικά πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων της ΕΡΤ μέλη των οποίων ήταν και κάποιοι που σήμερα διαμαρτύρονται…

Ένα άλλο θέμα που έχουν οι εργαζόμενοι αλλά δεν βγαίνουν δημοσίως να το πούν, είναι ότι εφόσον επιλέξουν να επιστρέψουν στις θέσεις τους στην ΕΡΤ θα πρέπει να γυρίσουν πίσω τα χρήματα από τις αποζημιώσεις που έλαβαν όταν έκλεισε η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ή να γίνει συμψηφισμός με την εργασίας τους. Είναι στο χέρι τους να αποφασίσουν τι θα πράξουν γιατί κάποιοι που πήραν 50 και 60 χιλιάδες ευρώ θα πρέπει να δουλέψουν πολλά χρόνια για να συμψηφίσουν.

Κοινώς οι εργαζόμενοι κάπου δείχνουν ότι χάνουν το δάσος κοιτάζοντας σ’ ένα δέντρο, αφού η ουσία είναι ότι επιστρέφουν και διαμαρτύρονται θέτοντας ζητήματα τα οποία ακόμη δεν έχουν εκδηλωθεί. Άλλωστε το ουσιαστικό βήμα είναι ότι η ΕΡΤ ανοίγει και οι εργαζόμενου επιστρέφουν κάτι που δεν θα γίνονταν εάν δεν υπήρχε η πολιτική βούληση και ας μην νομίζουν κάποιοι πως κάποιες πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις κυρίως ασφαλιστικών μέτρων θα οδηγούσε σε επαναλειτουργία της καθώς στο δεύτερο βαθμό δεν θα είχαν καμία τύχη.

Η κυβέρνηση τηρεί στάση αναμονής και προκαλεί όσους διαμαρτύρονται προκαταβολικά: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα καθώς γνωρίζει ότι θα είχαν ελάχιστες πιθανότητες δικαίωσης...

http://newpost.gr/post/464411/o-tsipras-o-kalfagiannhs-h-kwnstantopoyloy-kai-h-ert

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καινουργιος Φωτοπουλος εχει γινει ο Καλφαγιαννης....

Εμ βεβαια τωρα θα πρεπει και να δουλεψει και λιγο.....

το πα και παραπανω εδω εχουμε να κανουμε με δημοσιο φορεα που εχει διοικιση κλπ δεν θα ειναι η αυτοδιαχειριζομενη ερτ

ο συνδικαλισμος τελικα ειναι μια μεγαλη πληγη

Oχι μόνο "πλήγη" Νεκ ..."γάγγραινα" !
Ειδικά στην ΕΡΤ αυτή η γάγγραινα είχε απλωθεί παντού γι'αυτό και έπραξε καλώς ο Σαμαράς και την έκλεισε σε μια νύχτα .

Σταμάτησα να διαβάζω εκεί που έγραφε ότι η Μακρή είναι στο Πεκίνο, κι αυτό γιατί την είδα με τα μάτια μου το μεσημερι στην επιτροπη που μεταδίδει ζωντανά το κανάλι της Βουλής ..
Τωρα ΕΡΤ δεν πρόκειται να ανοίξει πριν αναλάβει επίσημα το ΔΣ αύριο, πριν επιστρέψουν οι εργαζόμενοι (μαξιμουμ 20 μερες) και πριν εγκριθουν οι νέες εκπομπές (άγνωστο αν θα πάρει μία μερα ή ενα χρόνο).

Πολλά καλά ήθελε να κάνει ο Σαμαράς αλλά ο σοφός λαός διάλεξε διαφορετικά.
Ειδικά στο θέμα ΕΡΤ που πολλοί το κατήγγειλαν ως μαύρο, άλλοι τόσοι επικροτησαν ως εξυγίανση.
Λάθος βέβαια του Σαμαρά να δώσει στημένη "συνέντευξη" προεκλογικά σε γλάστρες της Νεριτ γιατί ακύρωσε έτσι την όποια εξυγίανση θα έφερνε η "καθαρή" νέα Νεριτ στη θέση της ΕΡΤ των εργατοπατερων.
Και να δείτε που οι τελευταίοι θα διεκδικήσουν συμψηφισμό των αποζημιωσεων απόλυσης με τους μισθούς και τις εισφορές μέχρι την επαναπρόσληψη. Ετσι κι αλλιώς φράγκα για μισθούς δε θα υπάρχουν σε λίγο που θα χρεοκοπήσουμε.

Tι εννοείς tolias ? Και εγώ έδωσα like στα 2 σχόλια στο τέλος.
Τι παράξενο βλέπεις δλδ στο σχόλιο "Νομίζω οτι το μόνο θετικό της πρωθυπουργίας Σαμαρά ήταν που έκλεισε την ΕΡΤ." ?
Τι παράξενο να βλέπω δηλαδή; Από πάντα γινόταν αυτό. Τα δικά σας μέσα, και τα δικά μας μέσα. Παλιότερα γινόταν στις εφημερίδες, γιατί δεν υπήρχαν άλλα ελεύθερα μέσα. Κάποτε στο χωριό μου που πήγαινα διακοπές πήρα μία τοπική εφημερίδα για να δω κάτι τοπικό. Δεν ήξερα τον τοπικό διαχωρισμό των εφημερίδων, και μόλις είδε ο παππούς μου την εφημερίδα την πέταξε γιατί δεν επέτρεπε δεξιά εφημερίδα στο σπίτι του.
Τώρα τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Με τα σχόλια και τα likes βλέπεις αμέσως την πολιτική τοποθέτηση του site, και σε ποιους αναγνώστες απευθύνεται. Οπότε στην περίπτωση μας έχουμε ένα site με την δική σου πολιτική τοποθέτηση, και είναι απόλυτα φυσικό να βάζεις like στο σχόλιο. Κανένα παράξενο. Απλά για εμένα είναι πιο εύκολο να δω αμέσως ποια είναι η πολιτική τοποθέτηση του μέσου, και να μην τρώω την ώρα μου διαβάζοντας την προπαγάνδα του.
Αν τώρα με εγκαλείς γιατί δεν συμμερίζομαι αυτήν την άποψη, και δεν βάζω και εγώ like, είναι απλό. Ότι είναι απόλυτα σωστό για αυτή την πολιτική τοποθέτηση είναι απόλυτα λάθος για την δική μου πολιτική τοποθέτηση. Λέγεται ιδεολογία, και κάνει τους ανθρώπους να βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα. Κανένα παράξενο.

Σταμάτησα να διαβάζω εκεί που έγραφε ότι η Μακρή είναι στο Πεκίνο, κι αυτό γιατί την είδα με τα μάτια μου το μεσημερι στην επιτροπη που μεταδίδει ζωντανά το κανάλι της Βουλής ..
Όντως ήταν εκεί και τα έχωσε άγρια στον Ταγματάρχη. Και όπως έλεγα και στον anastazio, newpost= Τάκης Χατζής. Ξέρω από πριν τι θα διαβάσω. Άσε καλύτερα. Και γλιτώνω και χρόνο.

Έπρεπε να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Έπρεπε ήδη να είχε συνεδριάσει από την Παρασκευή. Αλλά χάλασε η δουλειά, και με το χεράκι της Ζωής.
https://www.efsyn.gr/arthro/anavlithike-i-synedriasi-gia-tin-ert
Οπότε δεν υπήρχε έγκριση διορισμού Τσακνή-Ταγματάρχη, και δεν μπορούσε να ανοίξει η ΕΡΤ την Δευτέρα.
Η συνεδρίαση έγινε την Δευτέρα, εγκρίθηκε, και περιμένουμε την επόμενη φάση της διαδικασίας.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500000124

Και μία παρατήρηση. Τα σχόλια που είπα για τα sites αφορούν τα sites, όχι τους φίλους που τα ανεβάζουν εδώ στο forum. Απλά βρίσκουν την είδηση και την ανεβάζουν. Δεν χαρακτηρίζω δηλαδή τους φίλους για τα sites. Και εγώ ανεβάζω ειδήσεις από όποιο site βρίσκω πρόχειρο. Το τελευταίο πχ παραπάνω που ανέβασα είναι από το in.gr, παρόλο που ξέρουμε τι είναι. Μην παρεξηγηθώ και από τους φίλους δηλαδή. Αφορά μόνο τα sites και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Last edited:

Αν υπήρχε "ΕΡΤ" ή κάτι παρόμοιο χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί η επιστροφή όλων των απολυμένων, θα είχε γίνει επανάσταση (από συνομιλία με απολυμένο).

Επίσημα, το πρόβλημα είναι η συγκρότηση του ΔΣ της ΕΡΤ.
"Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου ΔΣ, σηματοδοτείται η επίσημη έναρξη της ΕΡΤ, αναφέρουν σε ψήφισμα τους οι απολυμένοι της ΕΡΤ."
http://www.enikos.gr/media/315717,A...anetoimoi-na-analavoyme-ta-ka8hkonta-mas.html
Οπότε πρέπει να συγκροτηθεί το ΔΣ της ΕΡΤ. Και φαίνεται ότι η περασμένη Δευτέρα ήταν πολύ αισιόδοξος στόχος. Μόλις την Δευτέρα έγινε η συνεδρίαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την έγκριση των Τσακνή, Ταγματάρχη, και των υπολοίπων μελών του ΔΣ. Από Τετάρτη μπαίνουν στο Ραδιομέγαρο και αρχίζουν.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500000360
Αν και εγώ άκουσα στην εκπομπή του Χατζηνικολάου της Τρίτης ότι ίσως υπάρχουν και κάποια ασυμβίβαστα, που ίσως θα πρέπει να λυθούν. Τα ανέφεραν αρκετοί ακροατές του δηλαδή, και το ανέφερε. Ο Τσακνής είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), και ο Ταγματάρχης είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας της Ελλης Στάη «THE TOC DIGITAL», και έχει και μετοχές εκεί. Αν ισχύουν θα πρέπει να διευθετηθούν και αυτά τα θέματα, και ίσως αργήσει και άλλο το πράγμα.