Στις 5 Μαρτίου το Σχέδιο Νόμου για την νέα ΕΡΤ ΑΕ.

Εσυ παρακολουθουσες ΕΡΤ (η ΔΤ η ΝΕΡΙΤ) κατα κορον,περισσοτερο απο τα ιδιωτικα δηλαδη;Γιατι εγω δεν θυμομουν σε ποιο καναλι της TV τα ειχα βαλει τα κρατικα και νομιζω οτι με βαση την τηλεθεαση τους ηταν αρκετα χαμηλα.Μπορει να φταιει οτι ηταν "ποιοτικα" ενω ο λαος γουσταρει τα "μη ποιοτικα",τα "πιασαρικα" ,τις αμερικανιες.Δε λεω,φυσικα πρεπει να καλυπτονται ολα τα γουστα,αλλα με καποια κριτηρια και καποια ορια.

Όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται, ναι, όποτε άνοιγα την τηλεόραση έβλεπα ΕΡΤ. Όσο ενοχλούν εσένα οι ταινίες απο το Αζερμπαϊτζάν, άλλο τόσο ενοχλούν εμένα οι εκπομπές των ιδιωτικών. Πολλή βαβούρα και ελάχιστο περιεχόμενο.

Εξαιρετικό δελτίο ειδήσεων, πλήρης ενημέρωση, σφαιρική και χωρίς κραυγές. Στα μείον ούτε ένα ρεπορτάζ από μπουζούκια και παραλίες, ούτε ένας πισινός

Απάντηση: Re: Στις 5 Μαρτίου το Σχέδιο Νόμου για την νέα ΕΡΤ ΑΕ.

Στα μείον ούτε ένα ρεπορτάζ από μπουζούκια και παραλίες, ούτε ένας πισινός
Αίσχος! Υποκινούμενη, αντιδεοντολογική και μεροληπτική δημοσιογραφία! Τελικά, το μεγάλο στοίχημα της ΕΡΤ θα είναι να μας κάνει να ξεχάσουμε αυτά που ξέραμε (ή καλύτερα, αυτά που μάθαμε)! Καλή επιτυχία!

Όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται, ναι, όποτε άνοιγα την τηλεόραση έβλεπα ΕΡΤ. Όσο ενοχλούν εσένα οι ταινίες απο το Αζερμπαϊτζάν, άλλο τόσο ενοχλούν εμένα οι εκπομπές των ιδιωτικών. Πολλή βαβούρα και ελάχιστο περιεχόμενο.
Και πολυ καλα εκανες και εβλεπες ΕΡΤ.Και για να φερω ενα παραδειγμα ετσι για να γινω πιο κατανοητος σε οσα λεω γενικα, θα συγκρινω την Ελληνικη κρατικη τηλεοραση (ΕΡΤ,ΔΤ,ΝΕΡΙΤ) με την RAI(η οποια ειναι πολυ μπροστα,μπες στο rai.it και θα δεις),το ZDF,το BBC,τα Γαλλικα κρατικα καναλια,η ακομα και τα κρατικα τουρκικα TRT.Εχουν καμια σχεση;Οχι.Εχουν την ιδια τηλεθεαση;Οχι.Ειχαν/εχουν τα ιδια προγραμματα;Οχι.Μιλαμε ομως για κρατικα καναλια που τα πληρωνουν οι πολιτες των κρατων τους.Ε,οταν γινει η καθε ΕΡΤ/ΔΤ/ΝΕΡΙΤ στο επιπεδο RAI ,τοτε θα την αποδεχθω με πολυ μεγαλυτερη ικανοποιηση κι αυτην και το χαρατσι της.

Last edited:
Υποθετω πως γνωριζεις πως για την ΕΡΤ το τέλος ειναι 3.5 ευρω το μηνα, ενω για το ZDF ειναι 18.5 ε;

Πάντως, όσο τα κοιτάω, τόσο πιο κουραστικά μου φαίνονται τα νέα λογότυπα. Θα τα προτιμούσα πιο διακριτικά, άχρωμα, διάφανα και μικρότερα, έστω και στο ίδιο σχήμα.

Και πολυ καλα εκανες και εβλεπες ΕΡΤ.Και για να φερω ενα παραδειγμα ετσι για να γινω πιο κατανοητος σε οσα λεω γενικα, θα συγκρινω την Ελληνικη κρατικη τηλεοραση (ΕΡΤ,ΔΤ,ΝΕΡΙΤ) με την RAI(η οποια ειναι πολυ μπροστα,μπες στο rai.it και θα δεις),το ZDF,το BBC,τα Γαλλικα κρατικα καναλια,η ακομα και τα κρατικα τουρκικα TRT.Εχουν καμια σχεση;Οχι.Εχουν την ιδια τηλεθεαση;Οχι.Ειχαν/εχουν τα ιδια προγραμματα;Οχι.Μιλαμε ομως για κρατικα καναλια που τα πληρωνουν οι πολιτες των κρατων τους.Ε,οταν γινει η καθε ΕΡΤ/ΔΤ/ΝΕΡΙΤ στο επιπεδο RAI ,τοτε θα την αποδεχθω με πολυ μεγαλυτερη ικανοποιηση κι αυτην και το χαρατσι της.

Νομίζεις οτι το BBC έγινε αυτό που είναι σήμερα με θεϊκή παρέμβαση; Απο το 1946 πληρώνουν οι Άγγλοι (περίπου 100 το χρόνο τότε, 200 τώρα).
Επειδή δεν έχω ψευδαισθήσεις, προτιμώ να δίνω 35 το χρόνο για να φέρνει η όποια ΕΡΤ τις παραγωγές του BBC ή άλλων παρά να περιμένω να συμφωνήσουν οι επιτροπές και τα συμβούλια των δικών μας.

Ακόμα και ο Canone RAI είναι 113,50 ευρώ το χρόνο (βέβαια απευθύνεται σε κατοικίες και όχι όπου υπάρχει μετρητής ρεύματος). Εδώ - στα ιταλικά - τα ποσά που πληρώνουν οι χώρες της Ευρώπης για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Re: Απάντηση: Στις 5 Μαρτίου το Σχέδιο Νόμου για την νέα ΕΡΤ ΑΕ.

ε αρχή είναι ακόμα... πρέπει να κάνουν και λίγο "μπάμ" :p

Έτσι, θα μας το "βαράνε" λίγο στην αρχή γιατί μπορεί κάποιοι να το βλέπουν και να μην το πιστεύουν. :-P

Γιατί στα 2 καινούρια ραδιόφωνα (ERA Spor, Voice Of Greece) o provider είναι " ERT" με διάστημα πρώτο γράμμα ενώ στα υπόλοιπα είναι "ERT" χωρίς;

Υποθετω πως γνωριζεις πως για την ΕΡΤ το τέλος ειναι 3.5 ευρω το μηνα, ενω για το ZDF ειναι 18.5 ε;
Και ποσος ειναι ο μισθος στη Γερμανια ειπαμε;Αν το παμε με τιμες αναγκαστικα θα αναφερουμε και τους μισθους.

Ακόμα και ο Canone RAI είναι 113,50 ευρώ το χρόνο (βέβαια απευθύνεται σε κατοικίες και όχι όπου υπάρχει μετρητής ρεύματος). Εδώ - στα ιταλικά - τα ποσά που πληρώνουν οι χώρες της Ευρώπης για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Κι εδω ισχυει οτι ειπα στον φιλο kostikos για το μισθο,ομως η Ιταλια σιγουρα δεν εχει τους μισθους της Γερμανιας,αλλα παρ'ολα αυτα δες το site της RAI,δες το προγραμμα τους,δες ποσα θεματικα καναλια εχουν και πες μου τι ειναι πιο ακριβο αντιστοιχα με το τι δινει:η ΕΡΤ στα 42 ευρω(3,5x12) ή η RAI στα 113,5 το χρονο ευρω;

Εκτος απο τις τιμες που μου αναφερετε,μπορειτε να μου βρειτε καπου και το ποιες ειναι οι αντιστοιχες μηνιαιες/ετησιες τηλεθεασεις των καναλιων αυτων;Αυτο δεν το λεω υποστηριζοντας το κλεισιμο της ΕΡΤ απο τους προηγουμενους,γιατι αυτο το επιχειρημα χρησημοποιησαν τη χαμηλη τηλεθεαση.Δεν ασχολουμαι καν με το πολιτικο μερος του θεματος "ΕΡΤ" (τουλαχιστον οχι εδω).Το λεω καθαρα σαν τηλεθεατης και σαν φορολογουμενος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Στις 5 Μαρτίου το Σχέδιο Νόμου για την νέα ΕΡΤ ΑΕ.

...η Ιταλια σιγουρα δεν εχει τους μισθους της Γερμανιας,αλλα παρ'ολα αυτα δες το site της RAI,δες το προγραμμα τους,δες ποσα θεματικα καναλια εχουν και πες μου τι ειναι πιο ακριβο αντιστοιχα με το τι δινει:η ΕΡΤ στα 42 ευρω(3,5x12) ή η RAI στα 113,5 το χρονο ευρω;
Καλά, κι εγώ δεν το έγραψα για αντιπαράθεση, απλώς για πληροφόρηση και σύγκριση. Άλλωστε, έχοντας ζήσει χρόνια στην Ιταλία, μπορώ να πως ότι το επίπεδο της RAI είναι εξαιρετικά υψηλό, οι δε τηλεθεάσεις εφάμιλλες των ιδιωτικών. Παίζει άλλωστε και η συνολική επιβάρυνση της ιταλικής οικογένειας να είναι αρκετά μικρότερη της ελληνικής (που πληρώνει ΕΡΤ για το σπίτι που μένει, το μαγαζί που δουλεύει, το σπίτι στο χωριό, την αποθήκη κτλ.)

Αν ο βασικος μισθος στην Ελλαδα ειναι 560ευρω, σε διαβεβαιω πως ο βασικος στην Γερμανια δεν ειναι 2940ευρω. Όσο για τις τηλεθεασεις, προφανως, όσο περισσότερα επενδυονται, τοσο και υψηλοτερη θα ειναι η ποιοτητα των προγραμματων και της τηλεθεασης.

μπορώ να πως ότι το επίπεδο της RAI είναι εξαιρετικά υψηλό, οι δε τηλεθεάσεις εφάμιλλες των ιδιωτικών. Παίζει άλλωστε και η συνολική επιβάρυνση της ιταλικής οικογένειας να είναι αρκετά μικρότερη της ελληνικής (που πληρώνει ΕΡΤ για το σπίτι που μένει, το μαγαζί που δουλεύει, το σπίτι στο χωριό, την αποθήκη κτλ.)
Τα ειπες ολα,δεν χρειαζεται να πω τιποτα παραπανω!

Αν ο βασικος μισθος στην Ελλαδα ειναι 560ευρω, σε διαβεβαιω πως ο βασικος στην Γερμανια δεν ειναι 2940ευρω. Όσο για τις τηλεθεασεις, προφανως, όσο περισσότερα επενδυονται, τοσο και υψηλοτερη θα ειναι η ποιοτητα των προγραμματων και της τηλεθεασης.
Φιλε μου και τοτε που οι μισθοι ηταν υψηλοτεροι στην Ελλαδα και ο κοσμος ουτε καν κοιτουσε τα 3,5 ευρω στο λογαριασμο της ΔΕΗ και η ΕΡΤ κερδιζε και απο τη ΔΕΗ και απο τις διαφημησεις,παλι δεν ειχε ανταγωνιστικο προγραμμα η εστω να πλησιασει στα πρωτυπα (και στην τηλεθεαση) του ZDF και της RAI.Αρα ποτε δεν επενδυσε η ΕΡΤ σε ανταγωνιστικο προγραμμα με υψηλη τηλεθεαση,επειδη δεν την ενοιαζε η τηλεθεαση και για αλλους λογους (αλλουνου παπα ευαγγελια ειναι αυτα) και κατι μου λεει οτι ουτε και τωρα θα το κανει (τωρα βεβαια υπαρχει και η οικονομικη στενοτητα).Και ξαναλεω οτι γιαυτους τους λογους κατακρινω το υπαρχων χαρατσι και την οποια μελλοντικη του μικρη η μεγαλη αυξηση!Και στο κατω κατω ρε ΕΡΤ τηλεοραση για ολους εισαι,δεν εισαι θεματικο καναλι τεχνης πολιτισμου και "ποιοτητας"!Ας κανει θεματικα τα καναλια (ενημερωτικο,πολιτισμικο,αθλητικο,κινηματογραφικο/σειρες οχι μονο κουλτουρας ομως) ετσι να μπορει να βρει ο καθενας οτι γουσταρει κι οχι να απευθεινεται μονο σ'ενα 5-10% του πλυθησμου μονο!

Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα...

http://tvxs.gr/news/internet-mme/pospert-na-proslifthoyn-oi-syggeneis-ton-nekron-tis-ert

μερικοί θεωρούν ότι υπάρχουν "νεκροί της ΕΡΤ"

Εμείς σαν φορολογούμενοι τι φταίμε για να πληρώσουμε νέες προσλήψεις?
Να τα βάλει η ΠΟΣΠΕΡΤ από την τσέπη της αν θέλει.

Απάντηση: Re: Στις 5 Μαρτίου το Σχέδιο Νόμου για την νέα ΕΡΤ ΑΕ.

Πολύ πολιτική κουβέντα βλέπω για πρώτη μέρα, που μερικές φορές ακουμπάει και τα όρια του τρολαρίσματος. Αλλά το θεωρώ τελείως φυσιολογικό. Είναι πολύ έντονο πολιτικό γεγονός, και το κλείσιμο, αλλά και τώρα το άνοιγμα της ΕΡΤ. Είναι φυσιολογικό να προκαλέσει πολιτικά σχόλια, και όλου του φάσματος των απόψεων. Ιδίως όταν και οι ίδιοι στην ΕΡΤ δίνουν τόση πολιτική χροιά στο γεγονός. Το θέμα είναι όμως ότι η ΕΡΤ ξανάνοιξε, και έχει δείξει και παλιότερα ότι μπορεί να δώσει χρήσιμο και ποιοτικό πρόγραμμα. Έχει ξαναγίνει αυτή η κουβέντα και με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Και για το τέλος στην ΔΕΗ, και για όλα. Περιμένω να ρολάρει λίγο το πράγμα για να δούμε αν και πόσο θα βελτιωθεί το πρόγραμμα. Μάλλον μόνο πόσο. Το αν δεν χρειάζεται.
Ένα δείγμα των δυνατοτήτων που μόνο η ΕΡΤ έχει από τα ελεύθερα κανάλια.
http://www.enikos.gr/media/322515,Oi-eyrwpaikoi-agwnes-toy-Mpakoy-sthn-ERT.html

Πότε; Στο site της ΕΡΤ δεν υπάρχει ακόμα πρόγραμμα αν και χθες έλεγαν οτι ξεκινάει μαζί με τα τηλεοπτικά.
Η ερώτηση είναι για την ΕΡΑ Σπορ. Έκανα σάρωση στα κανάλια μετά την έναρξη της ΕΡΤ, και είδα ότι κατέβηκε και η ΕΡΑ Σπορ. Μαζί με τα υπόλοιπα ραδιόφωνα. Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ Σπορ, Κόσμος, Voice of Greece.
Και πληροφοριακά: Υπάρχει ακόμα η ΕΤ3, ως "πειρατικό" ακόμα. Λογικά σε λίγες μέρες θα ανοίξει κανονικά και αυτή, και θα πρέπει να μεταφερθεί και σε συχνότητα της ΕΡΤ. Νέα σάρωση καναλιών. Στη τηλεόραση των γονιών μου που με κάθε σάρωση χαλάει και η σειρά των καναλιών, θα περιμένω και την ΕΡΤ3 για να κάνω σάρωση.
Ποιοι νεκροί αγωνιστές?
Δεν είναι αστειάκι τελικά. Από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που απολύθηκαν, κάποιοι αυτοκτόνησαν, κάποιοι αρρώστησαν και ως άνεργοι δεν είχαν και ασφάλιση, μέχρι και νεκρό είχαμε από ατύχημα στην Λεωφόρο Μεσογείων με τα γεγονότα της κατάληψης της ΕΡΤ. Είπαμε και μην απορείτε. Η ΕΡΤ έχει μεγάλη πολιτική σημασία και προεκτάσεις. Στην εκδήλωση για το άνοιγμα μέχρι και ο πρωθυπουργός Τσίπρας πήγε.
Βέβαια η απαίτηση να προσληφθούν οι συγγενείς των νεκρών δεν με βρίσκει και πολύ σύμφωνο. Νομίζω εδώ το παράκαναν. Είμαι ενάντια στην λογική του Διαίρει και Βασίλευε. Και αυτή η απαίτηση είναι ακριβώς αυτή η λογική, αλλά από την ανάποδη. Γιατί τα ίδια ακριβώς έχουν πάθει και οι απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα. Όλοι λέμε να μην υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ του κόσμου, και εδώ τις διακρίσεις τις βάζουν μόνοι τους. Είναι από τα λίγα πράγματα από τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που με βρίσκει αντίθετο.
Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντικαταστάθηκαν όλοι οι παρουσιαστές ενημερωτικών εκπομπών.
Στο σποτάκι της ΕΡΤ για την ΕΡΑ Σπορ είδα και τον Πέτρο Μαυρογιαννίδη.:smile:
Που είχε πάει στην Νέριτ. Δεν το βρίσκω πάντως λογικό να απομακρυνθούν οι "προδότες" της Νέριτ, όπως είχε ζητηθεί σε κάποια συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ πριν την έναρξη. Νομίζω θα αμβλυνθούν τα πάθη, και θα ενταχθούν και αυτοί. Είναι χρήσιμοι, ξέρουν την δουλειά και έχουν εμπειρία. Νομίζω τελικά όλοι (ή σχεδόν όλοι) θα συμμετάσχουν τελικά.

Όπως και νάναι, καλή αρχή να έχετε. Και καλύτερη συνέχεια.
Α, μην το ξεχάσω. Γιατί κόπηκαν οι ελληνικές ταινίες το μεσημέρι; Κάποιες από αυτές που έδειχνε (ως Νέριτ) ήταν πολύ σπάνιες. Πολλές τις έβλεπα για πρώτη φορά. Πολύ δύσκολο αυτό για παλιά ελληνική ταινία, ειδικά αν τις κυνηγάς όπως εγώ.

Kαι κάποιοι απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα τα έπαθαν αυτά, όπως σωστά αναφέρεις.
Και αρκετοί από αυτούς ψήφισαν τα κόμματα της κυβέρνησης.

Αλλά ξεχάσαμε το βασικό που ισχύει στην Ελλάδα. Μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τα παιδιά της κυβέρνησης.

Και δεν θίγω έτσι όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Υπάρχουν πολύ άξιοι που κακοπληρώνονται σε σχέση με αυτό που προσφέρουν.

Ολος ο δημοσιος τομεας αλλα ειδικα η ΕΡΤ ηταν χωρος "υμετερων" και πολιτικης εκμεταλλευσης απ'ολες τις κυβερνησεις.Μαλιστα ο Σ.Παναγουλης,βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ,ειχε πει για την ΕΡΤ οτι "πρεπει να ανταμειφουν οσοι βοηθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ να γινει κυβερνηση".Αλλα εδω νομιζω οτι πρεπει να μεινουμε στο σχολιασμο καθαρα και μονο του προγραμματος ως τηλεθεατες.Αν ειναι ας ανοιχτει ενα αλλο topic που να μπορουμε να το σχολιασουμε και πολιτικα το θεμα.

Last edited: