στις70" πια η πιο κοντινή απόσταση θέασης?

Nikosgus

New member
27 September 2014
24
Βασικά η ερώτηση μου είναι στα 3 μέτρα θέασης που έχω θα με κουράσει μια 70αρα? Ελπίζω να πείτε όχι γιατί είμαι άνθρωπος της υπερβολής.
Αλλά μην μας κουράσει κιόλας με δεξιά αριστερά το βλεμα, όχι τόσο για μένα όσο για την γυναίκα μου να μη μου τη βαράει στο κεφάλι

Βασικά η ερώτηση μου είναι στα 3 μέτρα θέασης που έχω θα με κουράσει μια 70αρα? Ελπίζω να πείτε όχι γιατί είμαι άνθρωπος της υπερβολής.
Αλλά μην μας κουράσει κιόλας με δεξιά αριστερά το βλεμα, όχι τόσο για μένα όσο για την γυναίκα μου να μη μου τη βαράει στο κεφάλι
Αν έχεις σκοπό να βλέπεις και τηλεοπτικό, κατά τη προσωπική μου άποψη , θα είναι χάλια η ποιότητα της εικόνας οπότε και θα κουράσει αφάνταστα. Αν μιλάμε μόνο για ταινίες ή τέλος πάντων υλικό υψηλής ανάλυσης ( FullHD ) πιστεύω ότι θα είναι οριακό. Προσωπικά αν είναι όντως 3μ και όχι παραπάνω, δε θα πήγαινα πάνω από 65 ίντσες το πολύ. Πάντως ξαναλέω , αν η τηλεόραση ( αλήθεια για ποια λες ; ) είναι καλή ποιοτική η εικόνα της, τότε καλά είναι και οι 70 ίντσες, αν και οριακά.

Αν βλέπεις πολύ τηλεοπτικό πάρε μια τηλεόραση μέχρι 60" το πολύ κατά προτίμηση FullHD, αν βλέπεις πολύ 1080p/Bluray τότε νομίζω ότι 65" (ίσως και 70" οριακά) κάνει για την απόσταση σου. Ίσως μάλιστα να είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που θα σου πρότεινα να πας σε UHD/4K καθώς θα έχεις μεγάλη διαγώνιο και θα κάθεσαι κοντά οπότε μπορείς να επωφεληθείς μελλοντικά από την αυξημένη ανάλυση.

70" στα 3μ. μεταφράζεται σε γωνία θέασης 29°. Η προτεινόμενη γωνία θέασης για ταινίες είναι 36°, ή αλλιώς θέαση της 70άρας από τα 2,4μ. Για 4K ούτε να το συζητάς, αφού τα 2,8μ είναι η μέγιστη απόσταση θέασης ώστε να επωφεληθείς πλήρως από Full HD στην 70άρα, κι εσύ θα είσαι στα 3μ. Πάρε την 70άρα και κάτσε και λίγο πιο κοντά άμα θες, δεν τρέχει κάτι. ;)

a2ff0203_viewingdistrance.png

Δες και μόνος σου:
http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancecalculator.html

εαν η ερωτηση σου ειναι εαν κουραζει τοτε ναι θα σε κουραζει ειτε βλεπεις τηλεοπτικο ειτε hd..εγω σε 55αρα σε 2,7μ ειμαι οριακα και ναι σε πολυωρη θεαση με κουραζει ελαχιστα..βεβαια ειναι και αναλογα τον οργανισμο..στα 3 μετρα εισαι αναμεσα σε 55αρα με 60αρα

Κατά τη γνώμη μου για σε κουράσει 70άρα από τα 3 μ θα πρέπει να έχει υψηλή φωτεινότητα, αλλά αυτό είναι κάτι που ρυθμίζεται εύκολα.

Σε 2,80 μ έχω 51" τηλεόραση και 102" προβολέα....ταινίες HD και αθλητικά SD (τηλεοπτικό), βλέπω επί το πλείστον στο προβολέα (με αναλογία περίπου 35%-65%), χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα (και όσοι βλέπουν παρέα με μένα).

Κατά τ' άλλα δεν είσαι υπερβολικός, υπάρχουν και χειρότερα....εδώ μέσα είναι παρα πολλοί που είναι πιο "υπερβολικοί" από σένα (και παντρεμένοι :flipout: ).

Έχει παρατεθεί και ένα πινακάκι πιο πάνω που κάτι λέει μόνο του.

Υ.Γ.: 46" vs 102" / 2,80 μ.....(οι φωτό είναι παλιές πριν βάλω την 51" στη θέση της 46άρας).

Τηλεοπτικό....

attachment.php
HD......

attachment.php

attachment.php

Re: Απάντηση: στις70" πια η πιο κοντινή απόσταση θέασης?

Κατά τη γνώμη μου για σε κουράσει 70άρα από τα 3 μ θα πρέπει να έχει υψηλή φωτεινότητα, αλλά αυτό είναι κάτι που ρυθμίζεται εύκολα.

Όντως. Πιο πιθανό είναι να σε κουράσει μια μικρή οθόνη με μεγάλο κοντράστ χωρίς κανένα bias light, παρά μια που καλύπτει μεγαλύτερο μέρος του οπτικού σου πεδίου. Απλά θυμηθείτε ότι σε ένα THX certified cinema η τελευταία σειρά έχει 36° γωνία θέασης, αλλά δε νομίζω κανείς να κουράζεται στη θέαση. Και αυτό το "κουράζεται το μάτι καθώς κινείται από τη μια άκρη της οθόνης στην άλλη" δεν ισχύει και πολύ. Σε νορμάλ περιεχόμενο οι κρίσιμες πληροφορίες είναι πάντα στο κέντρο και το μάτι δεν έχει λόγο να ψάχνει στις γωνίες. Ό,τι περιεχόμενο βρίσκεται στα άκρα είναι κυρίως για immersion. Και πάλι ένα υγιές μάτι δεν κουράζεται ακολουθώντας ένα αντικείμενο. Κουράζεται πολύ εύκολα όμως όταν πρέπει συνεχώς να αλλάζει το μέγεθος της κόρης.

( αλήθεια για ποια λες ; )

Αυτή λέω μιας και είναι η πιο φτηνή 70αρα: http://www.skroutz.gr/s/4765895/LG-70LB650V.html Αλλά αυτή τη σκέφτηκε η κούτρα μου αυθαίρετα. Από εδώ μου προτείνατε αυτή: https://www.skroutz.gr/s/4782295/Sony-KDL-60W855B.html η σόνυ είναι πιο φτηνή και με βολεύει αλλά φοβάμαι μήπως δεν μου κάνει σε καμιά βδομάδα.

Αυτή λέω μιας και είναι η πιο φτηνή 70αρα: http://www.skroutz.gr/s/4765895/LG-70LB650V.html Αλλά αυτή τη σκέφτηκε η κούτρα μου αυθαίρετα. Από εδώ μου προτείνατε αυτή: https://www.skroutz.gr/s/4782295/Sony-KDL-60W855B.html η σόνυ είναι πιο φτηνή και με βολεύει αλλά φοβάμαι μήπως δεν μου κάνει σε καμιά βδομάδα.

απο εμενα η σονυ πιο καλη σε εικονα.η αποσταση θεασης σου στα 3 μετρα δεν δικαιολογει να πας στις 70 ιντσες και να πεσεις σε ποιοτητα

Ουπς. Αυτό που λέει ο φίλος hxostil ξεκαθαρίζει λίγο τα πράγματα δυστηχώς για μένα προς τα κάτω. Δηλαδή μέχρι τα 2.300 ευρώ που έχω πείσει την γυναίκα μου για tv δεν παίζει κάτι ανάλογο σε ποιότητα με τη σόνυ αλλά 70'' ? Να παω σε 65'' δεν είναι κρίμα ένα χιλιάρικο πάνω από τη σόνυ για 5'' ?

στα 2,10 ειναι ακριβως μια 50αρα...

Αφού όπως έχεις πει..... στα 2,10 είναι ακριβώς η 50άρα οθόνη.

Αναρωτιέμαι αν η θέση θέασης πάει 90 cm πιο μακριά από την οθόνη, οι 50" της διαγωνίου πόσες θα γίνουν και θα είναι πάλι ακριβώς?....

Είναι δεδομένο ότι η γωνία θέασης δεν αλλάζει (αριστερά/δεξιά ή πάνω/κάτω),

Υ.Γ.: Κανένας μαθηματικός βρε παιδιά? :chinscratch:

Ουπς. Αυτό που λέει ο φίλος hxostil ξεκαθαρίζει λίγο τα πράγματα δυστηχώς για μένα προς τα κάτω. Δηλαδή μέχρι τα 2.300 ευρώ που έχω πείσει την γυναίκα μου για tv δεν παίζει κάτι ανάλογο σε ποιότητα με τη σόνυ αλλά 70'' ? Να παω σε 65'' δεν είναι κρίμα ένα χιλιάρικο πάνω από τη σόνυ για 5'' ?

Υπάρχει αυτή μέσα στο budget σου http://www.skroutz.gr/s/4639784/Samsung-UE65H6400.html που είναι μιά χαρά τηλεόραση
και αυτή λίγο πιό πάνω http://www.skroutz.gr/s/4690119/Samsung-UE65H8000.html που θα σου πρότεινα να πάρεις

η διαφορα 5 ιντσες απο 60 σε 65 πληρωνεις παρα πολλα ...δυστυχως...απο εμενα δεν εξιζει ...δεν καθεσαι και στα 4 μετρα για να σκας ομως...

Αφού όπως έχεις πει..... στα 2,10 είναι ακριβώς η 50άρα οθόνη.

Αναρωτιέμαι αν η θέση θέασης πάει 90 cm πιο μακριά από την οθόνη, οι 50" της διαγωνίου πόσες θα γίνουν και θα είναι πάλι ακριβώς?....

Είναι δεδομένο ότι η γωνία θέασης δεν αλλάζει (αριστερά/δεξιά ή πάνω/κάτω),

Υ.Γ.: Κανένας μαθηματικός βρε παιδιά? :chinscratch:

50άρα από 2,10μ. ισοδυναμεί με 71" στα 3μ.

το ερωτημα του ειναι εαν κουραζει οχι ιδανικη αποσταση θεασης...και επειδη δεν ειναι μονος του βγαζω μια αποψη στο γενικο συνολο και οχι μονο για εμας τους "καμμενους".το αλλο θεμα ειναι να θυσιασει ιντσες για ποιοτητα οπως στην περιπτωση του...εγω θα το εκανα στην δικια του περιπτωση...προτιμω 60 ιντσες σε σονυ παρα 70 σε lg..δεν διαφωνω να παρει 70 ιντσες αλλα οχι οτι να ναι..ιδιαιτερα σε led πανω απο 55 ιντσες ειμαι παρα πολυ επιφυλακτικος!!!!!!ποσο μαλλον για 70"

Καθένας έχει τις προτεραιότητές του κατά την αγορά μιας TV, αλλά σχετικά με το ερώτημα του αρχικού post, 70 ίντσες στα 3 μέτρα, όχι, δεν κουράζουν, όταν η τελευταία θέση στο σινεμά έχει ακόμη μεγαλύτερη γωνία θέασης...

Απάντηση: Re: Απάντηση: στις70" πια η πιο κοντινή απόσταση θέασης?

Το ξέρω φίλτατε....για άλλον ήταν η τριγωνομετρία ;)

το ερωτημα του ειναι εαν κουραζει οχι ιδανικη αποσταση θεασης...και επειδη δεν ειναι μονος του βγαζω μια αποψη στο γενικο συνολο και οχι μονο για εμας τους "καμμενους".το αλλο θεμα ειναι να θυσιασει ιντσες για ποιοτητα οπως στην περιπτωση του...εγω θα το εκανα στην δικια του περιπτωση...προτιμω 60 ιντσες σε σονυ παρα 70 σε lg..δεν διαφωνω να παρει 70 ιντσες αλλα οχι οτι να ναι..ιδιαιτερα σε led πανω απο 55 ιντσες ειμαι παρα πολυ επιφυλακτικος!!!!!!ποσο μαλλον για 70"

Το θέμα αγαπητέ hxostill είναι ότι, όσο "κουράζει" μια 50άρα στα 2,10 μ (που όπως εσύ έχεις πει είναι, μια χαρά)....

στα 2,10 ειναι ακριβως μια 50αρα...

....το ίδιο ακριβώς "κουράζει" και μια 70άρα στα 3 μ (που όπως εσύ έχεις πει, δεν είναι μια χαρά)......

εαν η ερωτηση σου ειναι εαν κουραζει τοτε ναι θα σε κουραζει ......στα 3 μετρα εισαι αναμεσα σε 55αρα με 60αρα

....οπότε για το ίδιο θέμα κατέθεσες δύο αντίθετες απόψεις.

Αυτό ήταν που με μπέρδεψε λίγο, κατά τ' άλλα αυτός που θα αποφασίσει είναι ο φίλος Nikosgus.

Απλά όλα αυτά τα χρόνια θυμάμαι πάρα πολλά μέλη να μετανιώνουν, επειδή δεν πήραν μεγαλύτερη.....

.....ενώ δεν θυμάμαι κανέναν να λέει ότι έπρεπε να πάρει μικρότερη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: στις70" πια η πιο κοντινή απόσταση θέασης?

και συνεχίζέχω 55 στα 2,7μάτια. Είμαι ακριβώς και θα πήγαινα και σε 60. Όμως με κουράζει και η 55 αρα σε πολύωρη θέαση. . Μην γράψετε για υψηλή φωτεινότητα γιατί είνα πολύ χαμηλά ..μια Χαρά είχα γράψει για σωστή θέση αλλά σε πολλούς ανθρώπους μπορεί να κουράσει. ..εάν διαλεγες czoun στα 3 μ μια 60 άρα Sony855 η την 70αρα lg650? Γενικά κριτήρια

Να πω και εγώ την γνώμη μου;
Η απόσταση θέασης είναι τα τρία μέτρα και είσαι διατεθειμένος να δώσεις 2300 για 1080p
Γιατί δεν κοιτάς σε oled μεριά;
Π.χ lg 55 ec930v...