και συνεχίζέχω 55 στα 2,7μάτια. Είμαι ακριβώς και θα πήγαινα και σε 60. Όμως με κουράζει και η 55 αρα σε πολύωρη θέαση. . Μην γράψετε για υψηλή φωτεινότητα γιατί είνα πολύ χαμηλά ..μια Χαρά είχα γράψει για σωστή θέση αλλά σε πολλούς ανθρώπους μπορεί να κουράσει. ..εάν διαλεγες czoun στα 3 μ μια 60 άρα Sony855 η την 70αρα lg650? Γενικά κριτήρια
Αγαπητέ hxostill, δεδομένης της δυσκολίας του γραπτού λόγου, πιθανόν να μην έγινα αντιληπτός....
..... και για να προλάβω πιθανές παρεξηγήσεις, δεν τίθεται θέμα προσωπικής αντιπαράθεσης.
Όπως όλοι μας, κατέθεσα την άποψη μου σχετικά με το θέμα απόστασης-διαγωνίου και ανέφερα την προσωπική μου εμπειρία από τα "ιντσάζ" που έχω στο σαλόνι μου, σε περίπου ίδια απόσταση με τον φίλο που έθεσε το ερώτημα. Όμως σε καμία περίπτωση, δεν θα μπορούσα να προδικάσω το αν θα κουράσει ή όχι η θέαση τον φίλο, με κριτήριο το τι κουράζει ή όχι, εμένα.
Ασφαλώς καθένας μας είναι διαφορετικός και μέχρι κάποιον βαθμό οι απόψεις που καταθέτουμε είναι υποκειμενικές, αλλά έλα που υπάρχουν κάποια δεδομένα που έχουν εκτιμηθεί (σε μεγάλο βαθμό ορθώς), πριν από μας για μας και κάποια στιγμή έρχονται αυτοί οι καταραμένοι αριθμοί και τοκ-τοκ μας χτυπάνε την καρκάλα και μας λένε ....εεεεππ είμαστε κι εμείς εδώ.
Όπως προείπα, η συμμετοχή μου στο νήμα, πέραν του πρώτου μηνύματος, δεν αφορούσε τόσο το αρχικό ερώτημα, αλλά περισσότερο τις απορίες που μου δημιουργήθηκαν, λόγω των διαφορετικών απαντήσεων σου επί των 2,10 μ/50" vs 3 μ/70", τα οποία θεωρητικά και πρακτικά, είναι σχεδόν ίδια.
Σχετικά με το ερώτημα σου στο τέλος, η απάντηση είναι προσωπική και ως εκ τούτου υποκειμενική, ήτοι...ΚΑΜΙΑ...και αυτό δεν έχει σχέση με την κατασκευάστρια εταιρεία. Πάνω-κάτω ξέρω τι θα συναντήσω σε ένα LED panel μεγαλύτερο από 60" και πόσες είναι οι πιθανότητες να εμφανιστούν οι ατέλειες της συγκεκριμένης τεχνολογίας, τις οποίες δεν θα μπορώ να κάνω πως δεν τις βλέπω.
Γι' αυτό το λόγο άλλωστε προτίμησα να στραφώ σε άλλη λύση και να αγοράσω κουρτίνες και ποπκορνιέρα....γούστα είναι αυτά (άσε που 100άρα δεν χώραγε να περάσει από την είσοδο).