Στησιμο δορυφορικης θεασης...

yiannisz3

New member
23 September 2007
75
Γεια σας παιδες πριν καμια εβδομαδα καταφερα και μετετρεψα το υπογειο σε playroom με σκοπο να βλεπω μονο ταινιες απο το e-great αλλα τελικα τρωγοντας ερχεται η ορεξη...Αφου συνδεσα και το PS3 και ενα HDD DVD-Recorder Sony για να βλεπω καναλια ελληνικα, τελικα εχω γραψει αρκετες ωρες ηδη στο προβολεα.Ο προβολεας ειναι OPTOMA HD65 720P.Στο θεμα μας τωρα...
Eπειδη το τηλεοπτικο σημα μου δεν ειναι καλο σκεφτομαι να βαλω δορυφορικη συνδρομη να βλεπω και μπαλλιτσα(ονομα πλατφορμας δεν ξερω ακομα :chinese:.... αλλα πιστευω καταλαβαινετε) και να βλεπω σε ολο το σπιτι που ειναι μεζονετα.
-Υπογειο (playroom)κατα προτιμηση δεκτης με HD χαρακτηριστικα να στελνω στον προβολεα
-Ισογειο (σαλονι)ενας απλος δεκτης
-1 οροφος (κρεβατοκαμαρα) ενας απλος δεκτης

Επειδη ειμαι παντελως αρχαριος σε εξοπλισμο για δορυφορικα θα ηθελα να μου προτεινετε καποια μοντελα για δεκτες τα οποια βεβαια θα μπορουν να κανουνε card sharing ακομα και της τελευταιας εκδοσης καρτα που λενε οτι θα βγαλουν καποιοι....
Με ενδιαφερει ο ενας ο δεκτης να ειναι καλος για τον προτζεκτορα ωστε καποια στιγμη να δω ισως και καποια HD καναλια και οι αλλοι 2 νορμαλ.Αυτο που με προβληματιζει πιο πολυ ειναι το sharing το οποιο σημειωνω οτι μπορω να το κανω και ενσυρματα.
Σορρυ για το μεγαλο ποστ και ευχαριστω προκαταβολικα για οσους απαντησουν
-bye-

Οτι αφορά τη μεταφορά δορυφορικού σήματος, αυτή μπορεί να γίνει με ένα τετραπλό lnb και η κάθοδος προς τον κάθε χώρο να συνδυαστεί με το σήμα της επίγειας κεραίας ώστε τελικά με ένα καλώδιο να μεταφέρεις επίγειο και δορυφορικό σήμα σε κάθε όροφο.

Αν έχεις φροντίσει και έχεις καλώδιο UTP σε όλους τους ορόφους, η λύση ακούει στο όνομα Dreambox 800HD για το υπόγειο και δύο DM500s για τους υπόλοιπους χώρους. Διαφορετικά ακολουθείς τη λύση ενσύρματου ή ασύρματου card splitter με δέκτες της αρεσκείας σου.

Re: Απάντηση: Στησιμο δορυφορικης θεασης...

Οτι αφορά τη μεταφορά δορυφορικού σήματος, αυτή μπορεί να γίνει με ένα τετραπλό lnb και η κάθοδος προς τον κάθε χώρο να συνδυαστεί με το σήμα της επίγειας κεραίας ώστε τελικά με ένα καλώδιο να μεταφέρεις επίγειο και δορυφορικό σήμα σε κάθε όροφο.

Αν έχεις φροντίσει και έχεις καλώδιο UTP σε όλους τους ορόφους, η λύση ακούει στο όνομα Dreambox 800HD για το υπόγειο και δύο DM500s για τους υπόλοιπους χώρους. Διαφορετικά ακολουθείς τη λύση ενσύρματου ή ασύρματου card splitter με δέκτες της αρεσκείας σου.

Eυχαριστω για τις απαντησεις αλλα εχω καποιες αποριες ακομα...
-Σε καθε περιπτωση το καθε μοντεμ πρεπει να ειναι συνδεμενο με το lnb?δεν γινεται η μεταδοση σηματος μεσω του card sharing?μονο οι κλειδαριθμοι?
-για να γινει μεσω του καλωδιου επιγειας κεραιας πρεπει να βαλω στην ταρατσα αναλογο σπλιτερ η κατι αναλογο και μετα να αλλαξω και τις μπριζες που χρειαζομαι?
-αν δεν παω για dreambox αλλα για κατι πιο φθηνο, παλι ενσυρματα τι καλωδιο θελω, παλι utp?cat5 πχ?

- Για χρήση χωρίς περιορισμούς, κάθε δέκτης πρέπει να είναι συνδεδεμένος απευθείας με το lnb.
- ένα combiner (ειδικός μίκτης - κόστος περίπου 6 ) στην είσοδο των καλωδίων και πριζα tv-sat στην κατάληξη.
-Για το ενσύρματο card slpitter χρειάζεσαι απλό τηλεφωνικό καλώδιο. Για το ασύρματο, κανένα καλώδιο.

οκ ευχαριστω για τις απαντησεις.:a0210:
θα τα βαλω ολα στο μυαλο μου να κανω ενα σχεδιασμο και αμα προκυψουν και αλλες αποριες θα ενοχλησω.
Αμα υπαρχει και καμια προταση για κανα μαγαζι μεσω pm για αναλογο εξοπλισμο απο καποιον δεν θα με χαλαγε...
Ευχαριστω και παλι για τον χρονο σου

Όλοι οι δέκτες που έχουν βάση το Linux και μπορουν να τρέξουν CCCam είναι ΟΚ. θα χρειαστείς δυκτύωση των χώρων με καλώδιο Cat5. `

Για HD, δεν παρέχεται απο Νova, και αν ζείς δυτικά, για αγγλόφωνα κανάλια θα χρειαστείς μεγάλο κάτοπτρο.

Ο πιο διαδεδομένος ΗD δέκτης για CardSharing, είναι ο Dreambox 800 HD.