Στήσιμο Foobar

συγνωμη...

εγω θελω απο το λαπτοπ....να παιξω μουσικη απο το foobar κατευθειαν στον ενισχυτη μεσω erthnet.

γινεται;

UPnP/DLNA Renderer, Server, Control Point

Media Server Browser (UPnP Browser):
- browse remote Media Servers for local playback or remote playback to an UPnP Renderer on the network

Να συνδέσεις την αναλογική είσοδο του ενισχυτή σου στην αναλογική έξοδο του UPnP renderer (media player).

Υποθέτω ότι δεν έχεις έναν ενισχυτή με Ethernet και υποστήριξη UPnP

Re: Απάντηση: Στήσιμο Foobar

....Υποθέτω ότι δεν έχεις έναν ενισχυτή με Ethernet και υποστήριξη UPnP

Έχει ... αλλά δεν λέει από την αρχή τι θέλει να κάνει!
Τι θα κάνουμε με αυτό το παιδί;

Το foobar μπορει να στειλει μουσικη μεσω erthnet oπως κανει το spotify? Oπως κανει το bubbleupnp? Oπως κανουν το media player των windows?

Πρέπει να εξηγήσεις τι θες να κάνεις ακριβώς όπως επίσης και τι λειτουργίες προσφέρει ο ενισχυτής σου.

Αν πχ (λέω εγώ τώρα) έχει ενσωματωμένο media player που παίζει μέσω DLNA, δεν χρειάζεται να του στείλεις ήχο από το foobar, χρειάζεται απλά να σηκώσεις έναν dlna server τον οποίον θα μπορεί να βλέπει o ενισχυτής και να παίζει τ αρχεία που του δίνει ο server.

εαν ειχε player ο ενισχυτης δεν θα παιδευομουν.προφανως δεν εχει player.

Ακόμα ένα ποστ που ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΣ με απλά ελληνικά το setup σου και άρα δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανείς με ουσιαστικό τρόπο, παρά μόνο μαντεύοντας.

O IK σου υπέδειξε το πρωτόκολλο upnp/dlna.

Λογικά ο ενισχυτής σου είναι upnp/dlna renderer. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον είναι μέρος του τοπικού σου δικτύου θα μπορέσει να δεχθεί υλικό όχι μόνο από το foobar αλλά από οποιοδήποτε σύστημα υποστηρίζει το πρωτόκολλο αυτό.

μα δεν λες πως θα ορισω το foobar να στειλει μουσικη μεσω erthnet.

Μου λες αυτονοητα πραγματα. Απο την στιγμη που το foobar εχει output την καρτα ηχου εαν πατησω play θα στειλει ηχο στην καρτα ηχου. Εκει λοιπον δεν βλεπω να διαλεξω την επιλογη erthnet.εγω θελω μεσω erthnet.

Δε σου λέω τίποτε αυτονόητο.

Και παω να σε βοηθήσω και έχεις και ύφος.

Καλό ΣΚ.

οχι ρε φιλος δεν θελει να βοηθησει.εχει κατι μερες που μου το παιζει ιστοριας.

γραφω για κατι που ψαχνω και το παει στο προσωπικο.ποια βοηθεια λες και εσυ;ανοιξε τα ματια σου.

Ρε Νικ πως τα καταφέρνεις κάθε φορά και στα νήματα που ανοίγεις γίνεται μια μικρή έκρηξη δεν το ξέρω. Στο προκείμενο τώρα...

Λοιπόν ο ενισχυτής του Νίκου έχει ενσωματωμένο DAC το οποίο εκτός από τις γνωστές εισόδους USB/spdif εκεί και μια είσοδο ethernet. Στο manual αναφέρει ότι είναι για airplay ή upnp. Ο Νίκος δεν διατεθεί κάποια airplay συσκευή όποτε αυτό το ξεχνάμε. Θέλει λοιπόν να παίξει μέσω upnp. Αυτό δεν μπορεί να καταφέρει.
Πως θα δει ο υπολογιστής του ή και το Raspberry (που αυτή τη στιγμή τρέχει Archphile αν δεν κάνω λάθος) την "upnp είσοδο" του ενισχυτή.

Αυτός είναι ο ενισχυτής (νομίζω)
https://www.hegel.com/products/integrated/h190

Αλήθεια Νίκο το λινκ που έχει στη σελίδα του ενισχυτή "how to use Bubble upnp" το έχεις δει;

το bubble upnp ειναι για κινητο. Εψαξα για laptop δεν βρηκα να υπαρχει.

εχω καταφερει να δω και το rsp και το hegel απο το media player ομως. Στο foobar δεν ξερω πως γινεται ή εαν γινεται.

Ρε Νικ πως τα καταφέρνεις κάθε φορά και στα νήματα που ανοίγεις γίνεται μια μικρή έκρηξη δεν το ξέρω. Στο προκείμενο τώρα...

Λοιπόν ο ενισχυτής του Νίκου έχει ενσωματωμένο DAC το οποίο εκτός από τις γνωστές εισόδους USB/spdif εκεί και μια είσοδο ethernet. Στο manual αναφέρει ότι είναι για airplay ή upnp. Ο Νίκος δεν διατεθεί κάποια airplay συσκευή όποτε αυτό το ξεχνάμε. Θέλει λοιπόν να παίξει μέσω upnp. Αυτό δεν μπορεί να καταφέρει.
Πως θα δει ο υπολογιστής του ή και το Raspberry (που αυτή τη στιγμή τρέχει Archphile αν δεν κάνω λάθος) την "upnp είσοδο" του ενισχυτή.

Αυτός είναι ο ενισχυτής (νομίζω)
https://www.hegel.com/products/integrated/h190

Αλήθεια Νίκο το λινκ που έχει στη σελίδα του ενισχυτή "how to use Bubble upnp" το έχεις δει;

Εννοείται ότι με το BubbleUpnp γίνεται η δουλειά, αφού είναι εξαιρετικός διαμεσολαβητής/remote control ανάμεσα σε UPNP/DLNA servers και UPNP/DLNA renderers.

Παράδειγμα:

Εδώ έχω διαλέξει ως renderer το Archphile και ως upnp server (Library) το ddwrt (minidlna server στο router μου).

Με την ίδια λογική θα μπορούσα να έχω διαλέξει ως renderer τον Hegel και ως server οποιονδήποτε dlna server θα είχα σηκώσει στο windows laptop μου.

Screenshot_2018-04-28-20-10-30-390_com.bubblesoft.android.bubble.png

Αλλά μια που ο nickvas19 δε θέλει τη βοήθειά μου, σταματώ εδώ!

UPnP/DLNA Renderer, Server, Control Point

Media Server Browser (UPnP Browser):
- browse remote Media Servers for local playback or remote playback to an UPnP Renderer on the network

Να συνδέσεις την αναλογική είσοδο του ενισχυτή σου στην αναλογική έξοδο του UPnP renderer (media player).

Υποθέτω ότι δεν έχεις έναν ενισχυτή με Ethernet και υποστήριξη UPnP

To foobar component ονομάζεται foo_upnp.fb2k-component.
Μόλις το φορτώσεις το foobar θα πρέπει να δει το Hengel upnp (renderer).
Θα πας στα settings του foobar και θα επιλέξεις ως κάρτα ήχου (output) το Hengel upnp.

Στα tools υπάρχει και το menu για τις ρυθυμίσεις του πρωτοκόλλου upnp.

Ελπίζω να δουλέψει με τον ενισχυτή Hengel, διαφορετικά πάρε τηλέφωνο τον Αντώνη στην Srepcom να σε βοηθήσει με το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Καλό ΣΚ

Το εχω βαλει αυτο το component πλην ομως δεν αναγραφει κατι στο output για hegel. Ηταν οπως ειχε.

Το μηχάνημα είναι στο δίκτυο; Οι ρυθμίσεις του είναι σωστές; είναι στο ίδιο υποδικτυο;

Σήμερα είχα το ίδιο πρόβλημα με εκτυπωτή. Ήταν σε άλλο δίκτυο σε σχέση με το WiFi που είχαμε στα κινητά μας.

ενα δικτυο εχω.

Στα σιγουρα θα μου εδειχνε κατι αλλο στο output?!