Στήσιμο Foobar

προσπαθώ να εγκαταστήσω το drakone όμως μου βγαζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να το περάσει γιατί λείπει το waveform seekbar

τι κάνω; έχω κολλήσει

Τα columns τα έχεις περάσει κανονικά,έτσι;
To Waveform Seekbar είναι εδώ στην τελευταία του έκδοση.

Κανονικά δεν έπρεπε να λείπει αλλά κατέβασε το,πέρασε το και ξαναπροσπάθησε.
Περίεργο πάντως...

Απάντηση: Re: Στήσιμο Foobar

ok ευχαριστώ κάνω δοκιμή

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αυτό ήταν έπαιξε

ευχαριστώ για την βοήθεια

:a0210:

Δυο λόγια για τις επιλογές στο παράθυρο του foo dsd asio.

Όπως βλέπετε στην φώτο,το πρώτο που ορίζουμε είναι ο οδηγός του dac μας.
Αμέσως από κάτω ορίζουμε την μέθοδο όπως μας το λέει ο κατασκευαστής του.(DoP,Native,κλπ)

Οι επιλογές δίπλα στα DSD to DSD και PCM to DSD είναι φίλτρα,μπορείτε να παίξετε για να δείτε ποιο σας πάει.
Το δεύτερο δε μετατρέπει κι όλα τα pcm σε dsd (επομένως ΜΗ προτεινόμενο,κάθε μετατροπή έχει και τις απώλειες της,οπότε καλύτερα στο none )

Τα φίλτρα είναι αντίστοιχα με τα φίλτρα που προσφέρουν ως επιλογές πολλά ντακ κι είναι ολόκληρο κεφάλαιο το πως λειτουργεί το καθένα.
Επίσης,αναλόγως του φίλτρου υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κι αύξηση στην χρήση του επεξεργαστή,κλπ.

Δίπλα ακριβώς από τα φίλτρα,στο μικρό πλαίσιο που λέει fs μπορούμε να κάνουμε upsampling ή downsampling.
Από DSD64 σε DSD512 πχ ή από DSD256 σε DSD64 κοκ.Τα πάντα θα παίζουν πάντως στην δειγματοληψία που θα οριστεί εκεί ανεξαρτήτως της αρχικής τους. (Επίσης μη προτεινόμενο,μετατροπή κι αυτό,κλπ. )

Τέλος,στο DSD/PCM transition ορίζουμε την καθυστέρηση από το ένα φορμά στο άλλο μιας και κάποια ντακ χρειάζονται κάποιο χρόνο για να ενεργοποιήσουν το κύκλωμα του mute και να μην έχουμε ενοχλητικά κλικ στο ενδιάμεσο.

Καλό είναι πάντως να ορίσουμε μόνο τις δυο πρώτες επιλογές και να μην πειράξουμε τίποτα άλλο κατά την γνώμη μου.

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.PNG

Last edited:
Re: Απάντηση: Στήσιμο Foobar

Χρησιμοποιώ 2 χρόνια το player με πολύ καλά αποτελέσματα,εννοώ ότι τα ripped με eac ,cds ,παίζουν ακόμα και με το σχετικά φτηνό da 300 καλά ,ώστε ετοιμάζομαι για αναβάθμιση dac,από την αγορά ανώτερου cdp (μεγάλο μπέρδεμα οι leizers) ..όμως αν και το έστησα όπως περιγράφετε ακριβώς,δεν βλέπω πληροφορίες για τα cds,εξώφυλλα ή φωτό του album..)
Φαίνονται να έχουν μπει κατά σειρά τα adds ,όπως.γράφετε..τι δεν κάνω καλά ?

παρομοιο προβλημα και για μενα, αν τα εξωφυλλα ειοναι αποθηκευμενα σε εναν φακελο με ονομα πχ covers...αν ειναι χυμα μαζι με τα τραγουδια, τα βλεπει

Ναι,το έχω πει και στην αρχή.
Εξώφυλλα,οπισθόφυλλα,cd photo,πρέπει να είναι στο φάκελο του άλμπουμ.
Και μάλιστα με συγκεκριμένο όνομα,όχι με του καλλιτέχνη,δηλ.:

front.jpg (ή .png,το ίδιο ισχύει και για τα επόμενα ) για το εξώφυλλο
back.jpg για οπισθόφυλλο
cd.jpg για εικόνα του φυσικού δίσκου
artist.jpg για να εμφανίζεται η εικόνα του καλλιτέχνη δεξιά σαν διαφάνεια.

Αυτά ισχύουν για το darkone skin που βλέπουμε στις φώτο.

Re: Απάντηση: Στήσιμο Foobar

εγω εχω βαλει στις ρυθμισεις την επιλογη *.jpg και ετσι ασχετως ονοματος διαβαζει τα εξωφυλλα. ομως αν ειναι μεα σε φακελο , δεν...ελεγα μπας και υπαρχει καποια εντολη σαν τη δικια μου

Προσθέστε στο foobar -> preferencies -> display και άλλα ονόματα αρχείων.
Στο παράδειγμα που παραθέτω: Για τα άλμπουμ με περισσότερα από ένα CD που είναι σε directories CD1 CD2 έχω προσθέσει και το ..\thumb.jpg
Αντίστοιχα προσθέστε και το ..\thumbnail.png κ.ο.κ.
Εάν θέλετε να ψάχνει και σε subdirectory covers , δοκιμάστε να προσθέσετε και το .\cover\thumb.jpg κ.ο.κ.

Attachments

• covers.png
    covers.png
    12.1 KB · Views: 588
Έκανες αυτό που λέμε στο πρώτο ποστ κατ' αρχήν;
Που δυσκολεύεσαι;

Τα βήματα είναι,κατέβασμα>αποσυμπίεση>μετονομασία>εγκατάσταση>εισαγωγή.
Βοηθάει πολύ και το αναλυτικότατο .pdf που κατεβαίνει μαζί.
Το οποίο φυσικά είναι και καλός οδηγός για μόντες για όποιον έχει όρεξη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η εισαγωγή γίνεται όπως φαίνεται εδώ.

Re: Απάντηση: Re: Στήσιμο Foobar

καλησπέρα σας!
μια ερώτηση... Μπορώ κάπως, να βάλω στις ρυθμίσεις του SACD 192000 στο samplerate?
γιατί όταν βάζω 1760000, μου εμφανίζει μήνυμα ότι η συσκευή δεν υποστηρίζει το samplerate.
Όταν όμως βάλω στο output αντί του "ASIO: CAUSBAudio ASIO Driver" το "DS......" παίζει κανονικά και το 176000 (απλά στο dac ανάβει η 192 ένδειξη).
Ποια η διαφορά του ASIO από DS??

Το SACD plug-in λειτουργεί μόνο σε ακέραια πολλαπλάσια του 44.1 (και σωστά) .
Όταν παίζεις με DS έξοδο,ότι κι αν παίξεις κι ανεξαρτήτως της δειγματοληψίας του παίζει στην fixed δειγματοληψία που έχεις ορίσει στο mixer των windows.

Αυτό που μπορείς να κάνεις για να παίξεις όπως λες είναι να ορίσεις 176.4Κ και με την χρήση του resampler να το πηγαίνεις 192Κ.
Πολλές οι μετατροπές βέβαια όπως καταλαβαίνεις και το όφελος του DSD σίγουρα μηδαμινό.
Καλύτερα παίζε τα flac σου μέχρι και αν αποκτήσεις DSD dac.

Υπενθυμίζω στους φίλους να ρίχνουν ματιές για αναβαθμίσεις στα λινκ του πρώτου ποστ.
Το SACD πχ έχει φτάσει αισίως στην 0.9.7 του.

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.jpg1ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.jpg

Το παρακάτω είναι για όσους φίλους έχουν προβλήματα στην αναπαραγωγή DSD (αφορμή είναι οι κουλοί οδηγοί του Aune αλλά μπορεί να φανεί χρήσιμο και σε άλλα dac )
Κατεβάζουμε λοιπόν την νεώτερη έκδοση (0.9.11 ) του SACD decoder η οποία προσθέτει την επιλογή DSD δίπλα στις συσκευές μας (εικόνα παρακάτω ) .

1ΓŽΒ§Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ.jpg

Η συγκεκριμένη επιλογή (στο AUNE τουλάχιστον ) παίζει μια χαρά (φυσικά πακέτο με τις κλασικές ρυθμίσεις που λέμε παραπίσω στο νήμα ) .
Επίσης δίνει την δυνατότητα για ξεχωριστές ρυθμίσεις σε κάθε δειγματοληψία (χωρίς επιλογή παίζει το κάθε αρχείο όπως είναι ).

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.jpg

Last edited:
Σωκ μόλις τέσταρα και με την amanero του buffalo. όλα οκ.

Να πω ότι το πρόβλημα και με τα δύο dacs παρουσιάστηκε μετά την τελευταία αναβάθμιση του sacd decoder, όταν έπαψε να ανταποκρίνεται o foo dsd στα devices.
Eπίσης να πω, για καλό και για κακό, όποιος ενδιαφέρεται να κάνει την αναβάθμιση, να ξανατρέξει και το asioproxy (δεν περιλαμβάνεται πλέον στο πακέτου του νέου decoder, αλλα αρκεί να τρέξει αυτό που έχει κρατήσει από την προηγούμενη έκδοση. ο 8.3 είναι. Εσύ που βρήκες 0.9.2 βρε?)

thanks Σωκ!

Πριτς, τώρα που παίζει? :ADFADF1:

Δοκίμασε ο φίλος μας στο aune και με τον 9.2 δεν... με τον παλιό όλα καλά.
Μπορεί να ήταν και τυχαίο, θα δοκιμάσω και γω και βλέπουμε.

Από feedback του φίλου μας ούτε το pioneer u05 παίζει. μάλλον θέλει και αυτό το παιγνίδι του.
Αρχίζω και πιστεύω ότι ο ρώσος διόρθωσε decoder. Ίσως να μην ήταν το πρόβλημα στους drivers τελικά.