Στήσιμο Foobar

Καλημερααααα...και εγω μια ερωτηση.....
Στριμαρω μεσω του Foobar σε Denon 3200...και ροτω...πως μπορω να μ διχνει στην οθονη ο ενυσχ το ονομα καλιτεχνη και ονομα τραγουδιου?Γινετε?
Ευχαριστωωω!!

- expose the foobar2000 Media Library, playlists and "what is currently playing" (still experimental)-
Δεν?
Καλα καταλαβα??

Δοκίμασε το,στριμάρει κι αυτά που θέλεις,το "experimental" απλώς δηλώνει πως είναι πολλές ακόμα οι συσκευές που δεν έχουν δοκιμαστεί κι είναι χρόνια εκεί.
Δεν χάνεις και τίποτα στο κάτω-κάτω,αν δεν κάνει το αφαιρείς κι ησυχάζεις...

Εχεις δικιο.......το ριχνω μια και επανερχομαι!!
Ευχαριστω για τα γρηγορα αντανακλαστικα :firstprize:
Επανερχομαι :violent-smiley-030:

Το παρακάτω είναι για όσους φίλους έχουν προβλήματα στην αναπαραγωγή DSD (αφορμή είναι οι κουλοί οδηγοί του Aune αλλά μπορεί να φανεί χρήσιμο και σε άλλα dac )
Κατεβάζουμε λοιπόν την νεώτερη έκδοση (0.9.11 ) του SACD decoder η οποία προσθέτει την επιλογή DSD δίπλα στις συσκευές μας (εικόνα παρακάτω ) .

View attachment 131858

Η συγκεκριμένη επιλογή (στο AUNE τουλάχιστον ) παίζει μια χαρά (φυσικά πακέτο με τις κλασικές ρυθμίσεις που λέμε παραπίσω στο νήμα ) .
Επίσης δίνει την δυνατότητα για ξεχωριστές ρυθμίσεις σε κάθε δειγματοληψία (χωρίς επιλογή παίζει το κάθε αρχείο όπως είναι ).

View attachment 131859

Με το νέο Asio Proxy δεν βλέπω επιλογή για playback method (ASIO Native, DoP, DCS κλπ). Είναι αυτόματη ή επιλέγεται με κάποιον τρόπο;

Πάντως, αφήνοντάς το όπως είναι, παίζει κανονικότατα και μάλιστα έχω και visualisations σε DSD υλικό.

Όλα αυτά από σύνδεση του DAC σε δύο υπολογιστές (το φορητό με τα παλιά asio proxy και decoders και το brix με τα νέα)

Έκτορα,αν παίζει σωστά δεν εχει σημασία η μέθοδος,αστο όπως ειναι αρκεί να είσαι σίγουρος πως όντως δεν κάνει μετατροπή σε PCM.
Οταν επιστρέψω θα ανεβάσω και τον τρόπο που δεν χρειάζεται ο ASIO proxy για να παίξει και να δοκιμάσει οποίος θελει.

Έκτορα,αν παίζει σωστά δεν εχει σημασία η μέθοδος,αστο όπως ειναι αρκεί να είσαι σίγουρος πως όντως δεν κάνει μετατροπή σε PCM.
Οταν επιστρέψω θα ανεβάσω και τον τρόπο που δεν χρειάζεται ο ASIO proxy για να παίξει και να δοκιμάσει οποίος θελει.

Στο μυαλό μου ήσουν,θα περιμένω

Αν ο Dac τα δείχνει σωστά είμαστε μια χαρά,δεν χρειάζεται τιποτα άλλο.

Στήσιμο Foobar - Εγκατάσταση Darkone Skin

Για αρχή,κατεβάζουμε όλα τα παρακάτω.

-....-Το Darkone skin (προαιρετικό)

Εγκαθιστούμε τα πάντα με την σειρά.
(Σε περίπτωση που βγαίνουν νεώτερες εκδόσεις,θα παρακολουθούμε και θα διορθώνονται τα link).

Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει εκτελέσιμο αρχείο (.exe) ,απλώς αντιγράφουμε το αρχείο που κατεβάζουμε (αυτό που έχει κατάληξη .dll) στο φάκελο components,στο φάκελο εγκατάστασης του foobar που συνήθως βρίσκεται στα Αρχεία εφαρμογών εκτός και κάποιος έχει επιλέξει διαφορετικό φάκελο κατά την εγκατάσταση.

Στην περίπτωση δε του Darkone,θα πρέπει να αποσυμπιέσουμε το αρχείο που κατεβάσαμε και να μετονομάσουμε την κατάληξή του.

Δηλαδή το αρχείο θα πρέπει να μετονομαστεί από DarkOne40build20130603.bck σε DarkOne40build20130603.exe.
Δεξί κλικ επάνω του > μετονομασία > διαγραφή του bck,γράφουμε exe > enter.Θα μας ζητηθεί επιβεβαίωση,οπότε πατάμε "yes" και μετά κάνουμε την εγκατάσταση.

Καλημέρα σε όλους.

Προσπαθώ να κατεβάσω (και να εγκαταστήσω, φυσικά) το Darkone Skin, αλλά το link με βγάζει κάπου, που απλά παρουσιάζεται το εν λόγω Skin, ενώ δεν βρίσκω πουθενά κάποιο download link. Που μπορεί να είναι κρυμμένο και δεν το βρίσκω ή τέλος πάντων τι κάνω λάθος ή τι δεν βλέπω;

Επίσης, όσο κι αν προσπάθησα μέσω του Control Panel > Hardware & Sound > Autoplay, δεν κατάφερα να βρω και να σετάρω καμιά αναπαραγωγή μουσικού αρχείου ή γενικά μουσικής σε σύνδεση με το foobar. Το μόνο που έκανα ήταν να πάω πάλι στο Control Panel και να σετάρω το foobar πάνω σε μερικά είδη αρχείων, σύμφωνα με το είδος του extension (.flac κλπ.). Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο σε ότι αφορά το Autoplay, όσο και σε ότι αφορά την επιλογή όλων (των βασικών) extensions των αρχείων, με τα οποία θα πρέπει το foobar να αντιστοιχηθεί, θα το εκτιμούσα δεόντως.

Ευχαριστώ.

Last edited:
Εκεί ειναι,επάνω δεξιά.
Υπάρχει και η νεώτερη έκδοση παραδίπλα,την εχουμε παρουσιάσει.
Παναγιώτη,ο εύκολος τρόπος για να συσχετίσεις αρχείο στα win10 είναι δεξί κλικ επάνω στο αρχείο ήχου>άνοιγμα με> κι εκεί επιλέγεις το πρόγραμμα και παράλληλα τικάρεις την επιλογή να ανοίγει πάντα με αυτό.
Απο μια φορά στα .flac,.mp3,κλπ αρκεί.

Πως μπορει καποιος να ειναι αιγουρος οτι δεν μετατρεπει σε pcm με το κανουργιο asio drivrer?

Πριν 2 ημέρες παρέλαβα ένα USB DAC Douk Audio με δυνατότητα DSD(έως 256 native)/PCM(έως 384). Το παρέλαβα αλλά καθώς τα drivers ήταν σε CD και δεν είχα το δικό μου laptop κατέβασα drivers XMOS από internet. Έτσι έστησα το foobar και έπαιζε έως 128 DSD τα 256 δεν... Οπότε επικοινωνόντας με την εταιρία μου λένε θα έπρεπε να παίζει 254 και μου στέλνουν drivers με email. Έτσι αποφασίζω και απεγκατιστώ το foobar και το0 ξαναστήνω με τα drivers της εταιρίας. Να όμως που τώρα δεν DSD... Αν του βάλω DSD τα μετατρέπει σε PCM παρά την ρύθμιση σε DSD στο TOOLS->SACD->output mode DSD.

Σας παραθέτω screenshoot

Components
compon10.jpg

Device
device10.jpg

Asio drivers
asio_d10.jpg

Όταν κλικάρω foo_dsd-asio μου βγάζει αυτό και μπορώ να διαλέξω μεταξύ 2023 και 3004

double10.jpg

Στο SACD οι ρυθμίσεις

sacd10.jpg

Ο 3004 δεν παίζει (Could not initiate driver) ο 2023 μετατρέπει τα DSD σε PCM 192.

Γενικά τα καταφέρνω με υπολογιστές αλλά αυτή τη φορά τα έχω βρει μπαστούνι...

Στο παράθυρο "device" (δεύτερη φωτογραφία που έβαλες), να επιλέξεις αντί για "ASIO: foo_dsd_asio" το "DSD ASIO: foo_dsd_asio"

Στο δικό μου dac (Opera Don Curzio) δούλεψε κανονικά.

Εδώ θα έλεγα επίσης πως στην τελευταία φωτογραφία οι επιλογές ήταν παλιότερα δύο : PCM και DSD.

Τώρα, με νεώτερα foo_dsd είναι τρεις: PCM, DSD και PCM+DSD. Δοκίμασα και την δεύτερη και την τρίτη και παίζουν κανονικά. Η μόνη διαφορά που είδα είναι πως στην τρίτη έχω visualisations (spectrum) όταν παίζει υλικό DSD ενώ στην δεύτερη δεν έχω.

Last edited:
Πράγματι με "DSD ASIO: foo_dsd_asio" παίζει αλλά πάλι παίζει μέχρι DSD128...