Στήσιμο Foobar

Έχω την εντύπωση πως με το xmos τα DSD 256 παίζουν native ενώ τα χαμηλότερα DSD παίζουν DoP

(Προσοχή, όταν λέω DoP εννοώ DSD over PCM όχι μετατροπή σε PCM.)

Πάντως, κάνε και την εξής δοκιμή μήπως ...

Στο παράθυρο SACD γύρνα για λίγο το output mode σε PCM.

Μετά πήγαινε στο PCM Samplerate και κάντο 705600 ή 768000.

Μετά ξαναγύρνα το output mode σε DSD.

Και δοκίμασε ξανά με DSD256.

Βέβαια, το πιο πιθανό είναι να μην παίξει αλλά δεν πειράζει να δοκιμάσεις.

Μόλις διαπίστωσα πως με τη νέα version του foo_input_sacd (1.07) δεν χρειάζεται πια το asio proxy.

Οπότε στο μενού των ρυθμίσεων Playback > Output > Επιλέγουμε στο pull down menu "Device" > DSD : ASIO : XXXX (Όπου XXX το ASIO Driver του DAC αντί για το foo_dsd_asio).

Το δοκίμασα με το ASIO driver του Geek Out που έχω στο φορητό και δουλεύει κανονικά. Με το ASIO driver του XMOS από το Don Curzio θα το δοκιμάσω μόλις βρω ευκαιρία.

Δεν έκανα άλλες ρυθμίσεις. Και δεν γνωρίζω αν χρειάζεται.

Re: Απάντηση: Στήσιμο Foobar

Έχω την εντύπωση πως με το xmos τα DSD 256 παίζουν native ενώ τα χαμηλότερα DSD παίζουν DoP

(Προσοχή, όταν λέω DoP εννοώ DSD over PCM όχι μετατροπή σε PCM.)

Πάντως, κάνε και την εξής δοκιμή μήπως ...

Στο παράθυρο SACD γύρνα για λίγο το output mode σε PCM.

Μετά πήγαινε στο PCM Samplerate και κάντο 705600 ή 768000.

Μετά ξαναγύρνα το output mode σε DSD.

Και δοκίμασε ξανά με DSD256.

Βέβαια, το πιο πιθανό είναι να μην παίξει αλλά δεν πειράζει να δοκιμάσεις.

Νομίζω δεν έχει επιλογή PCM Samplerate 705600 ή 768000

Από εδώ (πίνακας 1) φαίνεται η αντιστοιχία sample rates ανάμεσα από PCM και DSD.

Για DoP φαίνεται ότι χρειάζεται 705600 για DSD 256.

Αν δεν υποστηρίζει τέτοιο sample rate, τότε DSD256 μπορεί να παίξει μόνο σε native mode.

Κάτι τέτοιο γράφει και η douk audio σε αυτό το ebay listing

"It can play PCM, DSD64, DSD128, <Native DSD256> format music"

Προσπάθησε να παίξεις χωρίς το foo_dsd_asio όπως έγραψα στο post 102.

Αλλιώς θέλεις κάποιο "native driver" για το XMOS (αν υπάρχει).

Γεια σας,
ερώτηση: έχω κάποια αποθηκευμένα albums (σε DSD μορφή) στον εξωτερικό σκληρό δίσκο που χρησιμοποιω σαν default στο foobar, στα οποία όλη η μουσική πληροφορία εμπεριέχεται σε ένα και μοναδικό αρχείο ISO...Όταν πηγαίνω στα περιεχόμενα του δίσκου βρίσκω τον φάκελλο, τον ανοίγω και παίζω το αρχείο ISO με το foobar...το πρόβλημα είναι ότι όταν ανοίγω το foobar, στην βιβλιοθήκη του δεν τα βλέπω αυτά τα album..Ρωτώ λοιπόν πως γίνεται να τα προσθέσω στην βιβλιοθήκη ώστε να μην χρειάζεται να τα ανοίγω από τον σκληρό δίσκο;

Μπορείς να προσθέσεις τον συγκεκριμένο δίσκο σε αυτούς που το foo κάνει monitoring οπότε και θα εμφανίζεται αυτόματα.
(Φυσικά θα είναι καλό να ορίσεις μόνο το directory που σε ενδιαφέρει,όχι όλο τον δίσκο εκτός και περιέχει αποκλειστικά μουσική που θέλεις να παίζεις )

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.PNG

Μπορείς να προσθέσεις τον συγκεκριμένο δίσκο σε αυτούς που το foo κάνει monitoring οπότε και θα εμφανίζεται αυτόματα.
(Φυσικά θα είναι καλό να ορίσεις μόνο το directory που σε ενδιαφέρει,όχι όλο τον δίσκο εκτός και περιέχει αποκλειστικά μουσική που θέλεις να παίζεις )

View attachment 141356
Το αναφερω στην αρχή...τον συγκεκριμένο σκληρό δίσκο τον έχω προσθέσει στο Monitoring.....ενώ όμως βλέπω μέσα στο foobar ¨ολα τα albums που έχω στον σκληρό....ΔΕΝ φαίνονται στην βιβλιοθήκη μόνο 4-5 που η μουσική τους πληροφορίαα βρίσκεται σε αρχείο ISO....θέλω λοιπόν να βλέπω και αυτά κατ´ευεθείαν από το foobar ...να μην χρειάζεται δηλαδή να τα ανοίγω μέσω του σκληρού δίσκου

Περιεχόμενα σκληρού: βλέπετε ότι υπάρχει ο φάκελλος Esoteric 90143-48 6 Queens of Jazz
18673281_1195967290531529_5428911587581247925_o.jpg

ενώ στην βιβλιοθήκη του foobar που είναι με αλφαβητική σειρά δεν τον δείχνει τον φάκελλο στο γράμμα E
18739121_1195967277198197_4263427516394833505_o.jpg

Μάλλον έχεις 10άρια,έχει αλλάξει το πως συσχέτιζαν τα αρχεία και είναι θέμα κάποιες φορές.
Δοκίμασε να πας στις ρυθμίσεις των win >εφαρμογές>προεπιλεγμένες εφαρμογές και στο κάτω μέρος "επιλογή προεπιλεγμένων εφαρμογών ανα τύπο αρχείου.
Εκεί συσχετίζεις το .ISO με το foobar οπότε λογικά θα στα εμφανίσει.

Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις δεξί κλικ σε οποιοδήποτε .ISO >άνοιγμα με > 'επιλέξτε άλλη εφαρμογή' και στο παράθυρο που ανοίγει ορίζουμε το foo και παράλληλα τικάρουμε την επιλογή να ανοίγει πάντα με αυτό.

*Αποκλειστικά για τους φίλους που παίζουν με Darkone skin*​

Οι φίλοι λοιπόν που χρησιμοποιούν το παραπάνω skin,έχουν δει πως όταν παίζουν με πολύ υψηλές αναλύσεις το 5o ψηφίο του bitrate δεν εμφανίζεται.
Ρώτησα λοιπόν τον Tedgo για λύση και έτοιμο το fix.

Επειδή όμως η διόρθωση είναι λίγο πολύπλοκη να εφαρμοστεί,το έκανα εγώ,έσωσα το config. αρχείο και όποιος φίλος το θέλει ας μου στείλει το mail του να του την στείλω έτοιμη μαζί με 2 απλές οδηγίες πως να την εφαρμόσει.

Το αποτέλεσμα θα είναι αυτό.

View attachment 119316

Ερώτηση: γίνεται στην κονσόλα του darkone που φαίνεται στην φωτό σου, αντί για το bitrate να δείχνει την ένδειξη: 24bit/96KHz δηλαδή τσ bits και τον εκάστοτε ρυθμό δειγματοληψίας;
Και μια δεύτερη ερώτηση: γιατί μερικές φορές όταν ξεκινάει να παίζει ένα album μέσω του foobar aακούγεται ένα τσακ ή κλικ στα ηχεία; Το οποίο αν κλείσω την ένταση του προενισχυτή σταματα να ακούγεται.....κάτι αντίστοιχο με όταν πέφτει η βελόνα της κεφαλής πάνω στο βινύλιο και εχεις ξεχάσει το ποτενσιόμετρο στην ένταση που ακουγες...

Last edited:
Στην πρώτη ερώτηση,από όσο θυμάμαι όχι (παίζω πλέον με το νέο Darkone,δεν έχουν μεγάλες διαφορές βέβαια)
Τα αναφέρει όμως αριστερά όπως βλέπεις (στο συγκεκριμένο είναι 32/352.8 )
Το δεύτερο δεν μου έχει τύχει να σου πω την αλήθεια.Θυμάμαι κάποιες πολύ παλιές συζητήσεις που φίλοι ανέφεραν το ίδιο πρόβλημα κατά την αλλαγή δειγματοληψίας,συνέβαινε όμώς σε μηχανάκια ιδιαίτερα παλιά κι αδύναμα.
Παίζεις με ASIO ή WASAPI;

Έχω Windows 10, foobar (τελευταία έκδοση...ουσιαστικά πριν 1 μήνα προσχώρησα στην ακρόαση μουσικής υψηλής ανάλυσης), σε laptop με επεξεργαστή i5 και 6GB RAM, έχω βάλει buffer 1GB, WASAPI (event), και μεταφορά από την USB έξοδο σε M2Tech hiFACE με ομοαξονικό καλώδιο στην SPDIF είσοδο του DAC (το οποίο είναι το T+A Media Player)......βασικά δεν παρατηρώ κάποιο πρόβλημα στην αναπαραγωγή...τα πάντα ακούγονται υπέροχα, η ροή δεν επηρεάζεται ακόμη και αν χαζεύω στο internet, επεξεργάζομαι photos στο photoshop και κατεβάζω και κανένα torrent! Αλλά μερικές φορές (σε κάποια album) όταν ξεκινά η αναπαραγωγή και δεν έχω κατεβάσει το volume στον προενισχυτή ακούγεται ένα τσικ στα ηχεία.....μια μέρα ακούστηκε όταν έκανα ασφαλή κατάργηση του hiFace ενώ είχα ανοιχτό το foobar....

Από υπολογιστή μια χαρά,ούτε συζήτηση.
Κάπου στην υπόλοιπη αλυσίδα υπάρχει κάποιο θεματάκι μάλλον,το οποίο μπορεί να είναι και το τίποτα κι όμως να επηρεάζει.
Έχεις παρατηρήσει σε ποια αρχεία ακριβώς το κάνει και αν υπάρχουν αλλαγές format ή δειγματοληψίας,κλπ εκείνη την στιγμή;

Άντε άλλη μια ερώτηση: πως μπορώ στον foobar-darkone v.4 να βλέπω όλη την βιβλιοθήκη με την μορφή εικονιδίων όπως π.χ τα δείχνει ο JRiver; Αν είναι εφικτό μπορείτε να το ποστάρετε βήμα-βήμα με εικόνες;
Ευχαριστώ

Πατάς τα σημειωμένα με κόκκινο,κάτω δεξιά στην πρώτη,επάνω δεξιά στην δεύτερη, αν εννοείς κάτι τέτοιο.
Thub.jpg

thub2.jpg

So simple! Ευχαριστώ......και κάτι άλλο...στην αριστερή στήλη στα φίλτρα, πως μπορώ να προσθέσω και 4ο φίλτρο: Composer;

Την βοήθειά σας άλλη μια φορά....γιατί κάποιες φορές νομίζω (ή μάλλον είμαι σχεδόν σίγουρος) οτι όλα τα αποθηκευμένα αρχεία μου (σε 24bit αναφέρομαι) παίζουν σε χαμηλότερη στάθμη και με εμφανή συμπίεση των δυναμικών τόσο στο foobar όσο και στο jriver; (μια φορά έκανα αυτή την δοκιμή)....όταν θα κλείσω τον υπολογιστή και τον ανοίξω π.χ την άλλη μέρα 'ολα παίζουν πάλι κανονικά...αυτό το καταλαβαίνω από την θέση του ποτενσιόμετρου του προ (όταν παίζουν κανονικά το ποτενσιόμετρο στην 9η ώρα δίνει πολύ καλά δυναμικά/γεμάτο ήχο κ.λ.π ενώ όταν εμφανίζεται το "πρόβλημα" χρειάζεται να το πάω στην 11η ή 12η ώρα και παλι δεν έχω την ίδια αίσθηση δυναμικών από όταν παίζουν κανονικά....έχετε καμμιά ιδέα; Είναι θέμα του foobar; Ή του υπολογιστή;

Περίεργο πάντως.
Θέμα του foobar πάντως δεν είναι σε καμιά περίπτωση.
Υποψιάζομαι κάποια ρύθμιση στο υπολογιστή,τσεκάρισε λίγο το mix των win μήπως η έξοδος ήχου που χρησιμοποιείς δεσμεύεται και από τίποτα άλλο (συσκευή επικοινωνίας πχ,κλπ )