στήσιμο hifi συνόλου για αρχή

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

sand00

New member
3 November 2013
7
Καλησπέρα σας,
Ειμαι αρχάριος και ενδιαφέρομαι να στήσω ένα σύνολο (δικάναλο ενισχυτή, ηχεία και tuner) γύρω στα 1.000 ευρώ.. Ο χώρος είναι 30τμ. Η μουσική που ακούω είναι κυρίως ηλεκτρονική αλλά και ποπ, ροκ, jazz. Επιπλέον, θα ήθελα να το χρησιμοποιώ και για home cinema..
Όποιες προτάσεις και συμβουλές θα ήταν καλοδεχούμενες για μια σωστή έρευνα και επιλογή συσκευών.
Σας ευχαριστώ.
S.

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,462
Ραφήνα
Αφού το θέλεις το σύστημα και για home cinema ο δικάναλος δεν σου κάνει. Χρειάζεσαι έναν ενισχυτή AV.

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,462
Ραφήνα
Ο ενισχυτής AV μπορεί να δεχτεί και τα έξι ηχεία (5.1) που απαιτούνται για την σωστή ηχητική αναπαραγωγή των ταινιών.

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,456
Αθήνα, Ηλιούπολη
Καλώς όρισες στην παρέα! :smile:

Τι έχει για σένα προτεραιότητα; Ο κινηματογραφικός ήχος με τα εφφέ του (π.χ. τα ελικόπτερα και οι σφαίρες να γυρίζουν γύρω-γύρω), ή η μουσική;

Αν σ' ενδιαφέρει η μουσική και όχι τα κινηματογραφικά εφφέ, Home Cinema μπορείς να στήσεις και δικάναλο, με καλύτερη ποιότητα όμως ως προς τη μουσική αναπαραγωγή. Η επιλογή δική σου.

Έχει σημασία επίσης, τι είδος μουσικής ακούς, αν ήδη διαθέτεις κάποια δισκοθήκη, ή μουσική βιβλιοθήκη κλπ.
Δώσε κάποιες πληροφορίες, ώστε να μπορούν τα μέλη να βοηθήσουν καλύτερα... -bye-

sand00

New member
3 November 2013
7
Καλώς όρισες στην παρέα! :smile:

Τι έχει για σένα προτεραιότητα; Ο κινηματογραφικός ήχος με τα εφφέ του (π.χ. τα ελικόπτερα και οι σφαίρες να γυρίζουν γύρω-γύρω), ή η μουσική;

Αν σ' ενδιαφέρει η μουσική και όχι τα κινηματογραφικά εφφέ, Home Cinema μπορείς να στήσεις και δικάναλο, με καλύτερη ποιότητα όμως ως προς τη μουσική αναπαραγωγή. Η επιλογή δική σου.

Έχει σημασία επίσης, τι είδος μουσικής ακούς, αν ήδη διαθέτεις κάποια δισκοθήκη, ή μουσική βιβλιοθήκη κλπ.
Δώσε κάποιες πληροφορίες, ώστε να μπορούν τα μέλη να βοηθήσουν καλύτερα... -bye-

Σημασία για μένα έχει περισσότερο η ποιότητα της μουσικής και όχι τα κινηματογραφικά εφέ. Η μουσική όπως προανέφερα είναι κυρίως ηλεκτρονική και προέρχεται κυρίως από ηλεκρονική δισκοθήκη.. Υπάρχει και η αναλογική δισκοθήκη αλλά δεν είναι προτεραιότητα η χρησιμοποίηση της στη παρούσα φάση.. Για τα χρήματα που περίπου διαθέτω (500-600 ευρώ max) έχει μεγάλη διαφορά στη ποίοτητα ένας δικάναλος ενισχυτής και ένας δέκτης ξεχωριστά από ενα Ραδιοενισχυτή AV? Για ηχεία υπολογίζω μια δαπάνη γύρω στα 300 - 400 ευρώ max.. Αν πάρω ραδιοενισχυτή AV προσανατολίζομαι σε μια λύση ηχομπάρας/subwoofer για πρακτικούς λόγους. Διαφορερικά 2 κλασικά ηχεία (δαπέδου?)..

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,653
Θεσσαλονίκη
Πες κατι παραπανω. Σκοπευεις στα δαπεδου να προσφερεις τις ανεσεις που χρειαζονται (1μ απο πισω και 1μ απο πλαγιους τοιχους); αν βγαινουν χωροταξικα θεματα μαλλον καλυτερα σε βασης με οχταρι woofer. Αλλιως δαπεδου δαγκωτο!
Τωρα για τοθεμα δικαναλου η πολυκαναλου θα σου προτεινα εφοσον εισαι χωρις καποια πηγη στο συγκεκριμενο budget και με δεδομενες τις ανησυχιες homecinema να πας σε πολυκαναλο τυπου denon 2313(παλιο μοντελο αλλα εχει ισχυ,δεν υστερει σε δυνατοτητες και θα συνδεεται και σε δικαναλο μελλοντικα)

sand00

New member
3 November 2013
7
Μαλλον χωροταξιακα δεν εχω τη δυνατοτητα για ηχεια δαπεδου.. Και εγω μαλλον σε λυση πολυκαναλου προσανατολιζομαι.. Με συμπαθεια λογω οικογενειακης παραδοσης εχω κοιταξει καποια μοντελα marantz τα οποια ποιοτικα δεν πρεπει να υστερουν απο αλλες μαρκες φανταζομαι.. Το μονο που θελω ειναι μια επιλογη ενισχυτη στα χρηματα που εχω να διαθεσω 500 - 600 ευρω ο οποιος να ειναι ποιοτικος και να αντεξει στο χρονο.

ampalaeos

AVClub Enthusiast
15 January 2008
1,134
Αθήνα
Εγω θα προτεινα να πας να ακουσεις πως ακουγεται ενας δικαναλος των 300-350 ευρο και πως ενας πολυκαναλος των 600 (με τα ιδια ηχεια) ωστε αρχικα να αποφασισεις τι θες.. Αυτο μπορεις να το κανεις πανευκολα σε κανα media markt. Στο λεω γιατι ειπες οτι κατα κυριο λογο σε ενδιαφερει η ποιοτητα της μουσικης.. Νομιζω πως δεν υπαρχει συγκριση και μαλλον θα το καταλαβεις και μονος σου. Και εγω για 5,1 ξεκινησα αλλα τελικα κατελειξα σε δικαναλο και ακομα πανηγυριζω.. Επισης με 1000 ευρο φτιαχνεις φοβερο δικαναλο συστημα.

leo1964

AVClub Fanatic
12 May 2010
10,381
Νησί των Φαιάκων
Θα αφιερώνεις περισσότερο χρόνο για μουσική ή για προβολές;
Αν η απάντηση είναι προβολές πας σε πολυκάναλο,σε διαφορετική περίπτωση σε δικάναλο.

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,726
Αθήνα
Μια πολύ καλή περίπτωση είναι ο AS700 της Yamaha στο άνω όριο των χρημάτων που θες να δώσεις για εν/τη αλλά νομίζω αξίζει!
Επίσης η NAD βγάζει οικονομικά μηχανάκια και με αρκετή ισχύ ....

Οπως κ να έχει πρέπει να ξεκινήσεις απο τα ηχεία που θα καλύψουν τον χώρο σου!!!

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,153
Αθήνα
Απάντηση: Re: στήσιμο hifi συνόλου για αρχή

Εγω θα προτεινα να πας να ακουσεις πως ακουγεται ενας δικαναλος των 300-350 ευρο και πως ενας πολυκαναλος των 600 (με τα ιδια ηχεια) ωστε αρχικα να αποφασισεις τι θες.. Αυτο μπορεις να το κανεις πανευκολα σε κανα media markt. Στο λεω γιατι ειπες οτι κατα κυριο λογο σε ενδιαφερει η ποιοτητα της μουσικης.. Νομιζω πως δεν υπαρχει συγκριση και μαλλον θα το καταλαβεις και μονος σου. Και εγω για 5,1 ξεκινησα αλλα τελικα κατελειξα σε δικαναλο και ακομα πανηγυριζω.. Επισης με 1000 ευρο φτιαχνεις φοβερο δικαναλο συστημα.

αν σε ενδιαφέρει η μουσική πρωτίστως όπως λες πρέπει να πάρεις δικάναλο εν/τη!!!!

+1

ΗiFi σύστημα κάνεις μόνο με HiFi Eνισχυτή._

Μερικές παρατηρήσεις και σκέψεις.
1) Ανέφερες, χωροταξικό πρόβλημα και μάλλον όχι ηχεία δαπέδου. Υπολόγισες το κόστος των βάσεων στα 1000Ε που διαθέτεις?
2) Home Cinema με δικάναλο ήχο σου αρκεί?
3) Μεταχειρισμένα σε ενδιαφέρουν (δεν πουλάω - δεν προωθώ :)
4) Ενεργά ηχεία σε ενδιαφέρουν (δηλ. ηχεία με ενσωματωμένο ενισχυτή και εκτός απο το καλώδιο του σήματος απο την πηγή να τρέχει και καλώδιο ρεύματος προς αυτά)
5) Ποιες οι προτιμήσεις σου στις ακροάσεις? Χαμηλές / Υψηλές εντάσεις... ανάλυση ή μαλακός/εύπεπτος ήχος... και ότι αλλο θεωρείς χρήσιμο
6) Ποιά θα είναι απόσταση ακρόασης απο τα ηχεία και δυνατή απόσταση μεταξύ τους?

Σε κάθε περίπτωση ένα σχεδιάγραμμα (έστω πρόχειρο) του χώρου με διαστάσεις και σημεία τοποθέτησης, θα βοηθούσε.

sand00

New member
3 November 2013
7
Ευχαριστω πολύ για τις συμβουλές.. τις διαβάζω προσεκτικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλω να βιαστώ στην επιλογή. Έχω σκοπό να επισκεφτώ μαγαζιά για να ακούσω και να αρχίσω να διαμορφώνω άποψη.. To home cinema δεν είναι προτεραιότητα. Μια καλύτερη ποιότητα στη μουσική νομίζω θα καλύψει και τις ανάγκες μου για καλύτερο ήχο σε μια ταινία.. Οι αποστάσεις των ηχείων είναι 3 μέτρα περίπου μεταξύ τους και η θέση ακρόασης περίπου άλλα τόσα.. Τα μεταχειρισμένα δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα.

Cosmic Wonder

AVClub Addicted Member
24 October 2012
2,854
Nα σου πώ την αλήθεια φίλε ''sand00'',δεν έχω κανένα πρόβλημα να συνδέσω πάνω στον ενισχυτή το λάπτοπ,και να βλέπω ταινίες.....ο ήχος με ικανοποιεί και με το παραπάνω.Βέβαια έχω πάρει γεύση και απο Home Cinema στο παρελθόν,αλλά δεν με αγγίζει! :smile:

sand00

New member
3 November 2013
7
Για την ιστορία, αγόρασα τελικά ενισχυτή τον NAD D 3020 και ηχεία τα MAGNAT SUPREME 202.Για πηγή χρησιμοποιώ έναν macbook. Είμαι ικανοποιημένος από το σύνολο, η μοναδική μου ένσταση είναι αν είναι λίγο μικρός για το χώρο των 30 τμ. που τον ακουώ. Ευχαριστώ και καλή χρονιά σε όλους.