Στήσιμο home cinema 5.1

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στήσιμο home cinema 5.1

Εδω δειχνει πως εχει. http://www.pioneerelectronics.com/StaticFiles/PUSA/Files/VSX-818V-K Back Panel.jpg
Αλλά και παλι. Δεν θα αξιζε τα τοσα λεφτα σε bluray που να εχει αναλογικες εξοδους (συν οτι θα ειχε ποσα καλωδια απο πισω).

Νομιζω πως για 100 (συν ποσο θα βγει το τηλεχειριστηριο) αξιζει να τον κρατησει τον ενισχυτη και να δωσει λιγο περισσοτερα χρηματα για να παρει καλυτερα ηχεια, αντι γι`αυτα τα κουτακια.

Τι κουτάκια ρε παιδιά , μπορεί να μην ξέρω και πολλά αλλά η Bose δεν είναι και τυχαία εταιρία. Η σχέση τιμής-μεγέθους-απόδοσης νομίζω είναι ιδανική για μένα. Τώρα σίγουρα μπορώ να βρώ με 300-400 κάτι που να είναι εξαιρετικό αλλά μπορεί να μην μου κάνει το μέγεθος λόγω του μικρού σαλονιού μου. Σίγουρα δεν υπάρχει το ιδανικό για κανέναν αλλά πιστεύω ότι είναι αξιόλογη αγορά...Και μην ξεχνάμε ότι πριν 10 μέρες να πήγαινα 1000 θα μου ζητούσαν απλά έτυχε να αλλάζει ο χρόνος και θεωρείται προηγόυμενη σειρά.

Ελπίζω να το στήσω σύντομα και να σας πω εντυπώσεις.

Στο ειπα και πριν.
Αφου σου αρεσουν μην ζητας γνωμες. Οταν αγορασουμε κατι δεν ρωταμε αν ειναι καλο ή οχι.
Πριν αγορασουμε ρωταμε.
Επειτα κλεινουμε τα ματια μας και απλα απολαμβανουμε την αγορα μας.

Παντως αφου ρωτησες (κακως) να ξαναπω πως κουτακια ειναι. Οκτω ποντων...
Ετσι κιολας τα ονομαζει και η ιδια.
Και αντε, η Bose εχει και καλα ενα ονομα. Πουλαει και τρελα και τα βαζει σε αστρονομικη τιμη.
Και τι παει να πει αυτο;
Συγκρινονται με ενα σετ απο ηχεια βιβλιοθηκης ~150 (ζευγος) + 100 κεντρικο + 200 sub?

Και αντε και μας κανει "χαρη" ενα καταστημα και κανει "εκπτωση" 500 ολοκληρα ευρω...
Και τι παει να πει αυτο;
Μαλλον οτι η τιμη ειναι αστρονομικη και μαζι της ηταν και το κερδος...

Πηγαινε στο site της και βρες τα τεχνικα χαρακτηριστικα.
Θα βρεις διαστασεις και βαρος. Μεχρι εκει...

Ναι βρε 8 πόντων είναι , δεν έιπα ότι έχουν κανένα θόλο 10 λίτρων μέσα , απλά όπως ανέφερες, με 450 θα έιχα 2.1 σύστημα με επιπλέον κεντρικό και θα ήταν και γομαράκια στην καλύτερη. Τώρα έχω 5.1 διακριτικά και με έναν ήχο που απορείς πως τον βγάζουν.

Τα έχεις ακούσει να παίζουν ;

Ελπίζω να με καταλαβαίνεις ότι τιμη-μέγεθος-απόδοση είναι το πακέτο που αγόρασα και όχι κουτάκια 8 πόντων που λέει και η Bose :-)

Το καταλαβαινω.
Σιγουρα το μεγεθος, η ευκολια τοποθετησης - και ισως και καλυτερης τοποθετησης σε ιδιομορφους χωρους - αλλά και το οτι ειναι "πακετο" (δηλαδη ταιριασμενο σετ) ειναι το θετικο τους.
Αν βαλω και το οτι τα πηρες σε καλη τιμη (σε συγκριση με τον εαυτο τους χωρις να εξετασουμε κατι αλλο) τοτε ανεβασες και τον δεικτη τιμης - αποδοσης.

Οποτε το μονο που μενει, οπως ειπες, να μπουν επανω και να αρχισει η απολαυση ταινιων.
:a0210:

ΥΓ. Παντως στο προηγουμενο μηνυμα εννουσα δυο ζευγη ηχειων αλλα οριοθετησα τιμη ζευγους. Μαλλον οντως δεν το διατυπωσα σωστα.

Re: Απάντηση: Στήσιμο home cinema 5.1

Οποτε το μονο που μενει, οπως ειπες, να μπουν επανω και να αρχισει η απολαυση ταινιων.
:a0210:.

Ελπίζω!! Το καλό είναι ότι με ξεστραβώσατε κάπως και αύριο θα πάω να αλλάξω τον ενισχυτή με τον 820 ή κάποιον άλλο που να έχει υποστήριξη hd φορμά ήχου.

Ελπίζω να βρώ και ένα ζεύγος βάσεων τοίχου για τα πίσω και ίσως ένα ζεύγος stand για τα μπροστά.

Last edited:
Εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι με την αλλαγή ενισχυτή και κρατώντας τα Bose Acoustimass 6 series III θα μπορέσεις να ακούσεις διαφορές μεταξύ dts και true HD....Δεν πιστεύω ότι τα ηχεία σου μπορούν να αποδώσουν την διαφορά

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στήσιμο home cinema 5.1

VSX-818V-K%20Back%20Panel.jpg

Μπορείς να μου πεις που βλέπεις τις πολυκάναλες εισόδους (multichannel in) στον VSX-818?

Εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι με την αλλαγή ενισχυτή και κρατώντας τα Bose Acoustimass 6 series III θα μπορέσεις να ακούσεις διαφορές μεταξύ dts και true HD....Δεν πιστεύω ότι τα ηχεία σου μπορούν να αποδώσουν την διαφορά
+1
Αν ειναι να μην αλλαξεις και τα ηχεια μην μπεις σε εξτρα εξοδα αλλαγης ενισχυτη.
Σαν κιεσενα την ειχα πατησει κιεγω πριν καιρο, αγοραζοντας εναν ενισχυτη της yamaha τον οποιο βρηκα σε προσφορα. Τον συνδυασα με ηχεια δορυφορους της sony τα οποια ηταν και ακριβα. 800 ευρω το 2004.
Οταν μπηκα στο φορουμ και εγραψα για την αγορα του ενισχυτη ολοι πεσαν και με επεισαν να τον αλλαξω λογο μη υποστηριξης των hd φορμά, οπως και εκανα μεσα σε 1 μηνα απο την αγορα του.
Τον αντικατεστησα με τον 1910 της denon και οταν τον ακουσα με τα ιδια ηχεια βαραγα το κεφαλι μου και ελεγα τι μ#@$$%ες μου ελεγαν. Οταν ομως τα ηχεια αντικατασταθηκαν με καινουρια (δαπεδου μπροστα, βιβλιοθηκης πισω, και μεγαλο κεντρικο) τοτε καταλαβα τι δεν ακουγα με τα μικρα ηχεια. Και μαλιστα μεχρι τοτε ελεγα κιεγω τι φοβερα ηχεια που ειχα με τοσο μικρο μεγεθος. Ειδικα στην ακροαση μουσικης..... ΑΣΤΟ!!!
Οποτε ή κρατας το πακετο που αγορασες απο τη στιγμη που σε ικανοποιει ή τα πουλας και πας για νεα αγορα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στήσιμο home cinema 5.1

Μπορείς να μου πεις που βλέπεις τις πολυκάναλες εισόδους (multichannel in) στον VSX-818?

Πολυκαναλες εισοδους εχει.
Πολυκαναλες εξοδους δεν εχει (για χρηση σαν αποκωδικοποιητης/προενισχυτης με τελικους για καθε καναλι).

VSX-818V-K Back Panel.jpg

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στήσιμο home cinema 5.1

Πολυκαναλες εισοδους εχει....

Εχεις δίκιο. Οπως τις έχει όμως τοποθετημένες μπορεί να την πατήσεις αν δεν κοιτάξεις προσεκτικά.... :a0210:

Αγοράστηκε ο 820 παίδες...

Βρήκα και κάτι βάσεις της omnimount η σειρά 5 που έχει μπάλα στο βραχίονα και μάλλον θα τις πάρω 30 το ζευγάρι για τα πίσω και τα μπροστά ελπίζω να βρω κάποιο διακριτικό stand ή αλλιώς δεξιά ,αριστερά στο έπιπλο της tv

Καλοριζικος!
Σκέφτομαι και εγώ να τον αγοράσω, περιμένουμε εντυπώσεις!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στήσιμο home cinema 5.1

Εχεις δίκιο. Οπως τις έχει όμως τοποθετημένες μπορεί να την πατήσεις αν δεν κοιτάξεις προσεκτικά.... :a0210:

Το κακο ειναι οτι δεν εχει εξοδους.

Οπως εχει ο δικος μου ο Yamaha RX-V795aRDS. Παλιος αλλα κομπλε. Βεβαια τοτε ηταν κορυφαιο μοντελο απο τους πολυκαναλους ραδιοενισχυτες. Και δεν το μετανιωσα ποτε που ειχα δωσει περισσοτερα χρηματα.
Χρησιμο αν καει καποια εξοδος ή αν θελουμε να οδηγησουμε δυσκολα ηχεια, οπως 4Ω (στο μεσσαιο και στα πισω, μιας και για μπροστα μπορει να οδηγησει 4Ω).

Τωρα τελευταια, και ενω ο ενισχυτης εχει πολυ μικρη χρηση, το ενα καναλι πισω δεν επαιζε...
Πολλοι θα νομιζαν οτι καηκε...
Τον ανοιξα και βρηκα τον ενοχο...
Ο ρελες (προστασια POP) ειχε ψιλοχαλασει (και ενω ειναι made in Japan... )
Τον καθαρισα, του στραβωσα λιγο τα ποδαρακια και ειναι κομπλε. Με 0 σαν καινουριος.
Αν δεν μπορουσα να τον φτιαξω απλα θα εβαζα εναν Tripath να οδηγει τα πισω...

Αυτα ως προς τις εισοδους/εξοδους.

Για το θεμα αυτο καθ`αυτο νομιζω πως ο ενισχυτης που ειχε παρει αρχικα θα τον ικανοποιουσε.
Αν και καλυτερος ο νεος και φυσικα νεος (καινουριος/αχρησιμοποιητος). Εχει και τηλεχειριστηριο...

Last edited:
Γεια σας και παλι!!!Θελω να σας ρωτησω 2 πραγματακια πριν ξεκινησω τις ακροασεις μου στα μαγαζια.Ο χωρος ο οποιος θα στησω το hc μου εχει διαστασεις 3.80 και πλατος 2.70/Συγκεκριμενα η θεση θεασης θα ειναι στην φωτο που θα ανεβασω!απλα θαλω να μου προτεινεται ηχεια 5.1 με budjet 550 europoula!!Δεν εχω προβλημα αν ειναι βασεις ή δαπεδου απλα επειδη μενω σε πολυκατοικια με νοιαζει πιο πολυ η ποιοτητα παρα τα watt σε αυτα τα χρηματα!ο ενισχυτης θα ειναι ο pioneer 520 ή ο 820!!

Attachments

• IMAGE_072.jpg
    IMAGE_072.jpg
    43 KB · Views: 15