Στήσιμο Home Theater σε νέο σπίτι

X-ray7

New member
5 July 2012
93
Καλησπέρα στο Forum,
Σε λίγους μήνες θα μπω με το καλό σε νέο σπίτι. Έχω ήδη αρχίσει να ψάχνω πως θα στήσω το σαλόνι ώστε να μπορώ να βλέπω ταινίες με την οικογένεια και μπάλα με τους φίλους.

Σκέφτομαι να παντρέψω τα δύο παρακάτω :

TV: Sony KDL-50W685
Home Cinema: BDV-N8100W.html

Το Budget υπολογίζεται γύρω στα 1.500 ευρώ.

Υ.γ. Δεν ξέρω αν έκανε μπαμ αλλά είμαι φιλosonyακός. ;)
Γι´ αυτό και οι επιλογές θα είναι κατά πάσα πιθανότητα Sony.

Καλησπέρα στο Forum,
Σε λίγους μήνες θα μπω με το καλό σε νέο σπίτι. Έχω ήδη αρχίσει να ψάχνω πως θα στήσω το σαλόνι ώστε να μπορώ να βλέπω ταινίες με την οικογένεια και μπάλα με τους φίλους.

Σκέφτομαι να παντρέψω τα δύο παρακάτω :

TV: Sony KDL-50W685
Home Cinema: BDV-N8100W.html

Το Budget υπολογίζεται γύρω στα 1.500 ευρώ.

Υ.γ. Δεν ξέρω αν έκανε μπαμ αλλά είμαι φιλosonyακός. ;)
Γι´ αυτό και οι επιλογές θα είναι κατά πάσα πιθανότητα Sony.

βαλε αλλες 5 ιντσες πας 55 και εισαι αρχηγος..εκτος και αν πας σε f6500 samsung

Βγαίνω πολύ εκτός budget δυστυχώς με 55άρα. Για 50άρες θεωρείς κάλο το πάντρεμα?

Αν πάω σε 55άρα και διάλεξω αυτή KDL-55W805A ή KDL-55W807?

Last edited:
Βγαίνω πολύ εκτός budget δυστυχώς με 55άρα. Για 50άρες θεωρείς κάλο το πάντρεμα?

Αν πάω σε 55άρα και διάλεξω αυτή KDL-55W805A ή KDL-55W807?
οσο και αν σου φαινεται παραξενο ειναι καλυτερη σε εικονα η σειρα 6 απο την 8 λογω πανελ αλλα η κινηση 50 hz..θα σου προτεινα παντως σειρα f6500 samsung...ειναι πιστευω απο τις καλυτερες επιλογες στα χρηματα τους

οσο και αν σου φαινεται παραξενο ειναι καλυτερη σε εικονα η σειρα 6 απο την 8 λογω πανελ αλλα η κινηση 50 hz..θα σου προτεινα παντως σειρα f6500 samsung...ειναι πιστευω απο τις καλυτερες επιλογες στα χρηματα τους

Την πήρε ένας φίλος. Θα την δω από κοντά και θα καταλήξω αν και πολύ δύσκολα θα ξεφύγω από τη Sony.

Εγώ στην θέση σου δεν θα έδινα 600Ε για all-in-one σύστημα οικιακού κινηματογράφου. Θα έκανα υπομονή και θα το έπαιρνα σε διακριτά κομμάτια.
Για ποιο λόγο? Οικονομικό?

Της Sony οι συσκευές έχουν στα συν τους ότι συγχρνίζονται μεταξύ τους και θεωρώ πιο εύχρηστο να έχεις ένα τηλέχειριστηριο για όλα παρά να πρέπει να αλλάζω για κάθε συσκευή.
Π.χ. Αυτή τη στιγμή με μια παλιά Sony έχω συγχρονίσει το PS3 και τα χειρίζομαι με ένα τηλέχειριστηριο.

Last edited:
Για ποιο λόγο? Οικονομικό?

Της Sony οι συσκευές έχουν στα συν τους ότι συγχρνίζονται μεταξύ τους και θεωρώ πιο εύχρηστο να έχεις ένα τηλέχειριστηριο για όλα παρά να πρέπει να αλλάζω για κάθε συσκευή.
Π.χ. Αυτή τη στιγμή με μια παλιά Sony έχω συγχρονίσει το PS3 και τα χειρίζομαι με ένα τηλέχειριστηριο.

Δεν είναι ευέλικτο / με προοπτική αναβάθμισης στο μέλλον. Πχ σε περίπτωση βλάβης του player βγαίνει off όλο το σύστημα και αν στο μέλλον θες να αλλάξεις player δεν μπορείς να χρησημοποιήσεις τα υπόλοιπα ηχεία...

Οι νεες 50w805b ειναι πλεον με auo panel, πολυ καλυτερες απο τις περσυνες και αυτη ειναι η προταση μου.

Με πολύ κόσμο όμως στο σαλόνι, θα είναι πρόβλημα οι γωνίες θέασης. Εκτός αν γίνει επιλογή κάποιας με IPS panel όπως η W805/W807, αλλά θα είναι υποδεέστερη σε αντίθεση σε σχέση με τις άλλες που έχουν αναφερθεί. Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική σε plasma. Γενικά πάντως, αν η απόσταση θέασης είναι στα τρία μέτρα ή παραπάνω καλύτερα να γίνει επιλογή κάποιας στις 55" ή μεγαλύτερης.

Δεν είναι ευέλικτο / με προοπτική αναβάθμισης στο μέλλον. Πχ σε περίπτωση βλάβης του player βγαίνει off όλο το σύστημα και αν στο μέλλον θες να αλλάξεις player δεν μπορείς να χρησημοποιήσεις τα υπόλοιπα ηχεία...

Επειδή με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο καλύτερα να ρωτήσω 2-3 πράγματα παραπάνω.

1. Σε περίπτωση βλάβης, όπου δεν είναι εφικτή η επιδιόρθωση και πρέπει να αλλάξω Player, γιατί δεν μπορώ να χρησισμοποίησω τα ηχεία? Αφού έχει HDMI In.
Γιατί δεν με καλύπτει;

2. Αναβάθμιση σε τι ακριβώς? Δεν θεωρείς ότι μπορεί να με καλύψει για τουλάχιστον 5(και βάλε) χρόνια με τα specs που έχει?
Αυτά που κοίταξα είναι να υποστηρίζει κάποια επιπλέον πράγματα από τα "βασικά" όπως π.χ. Dolby True HD.

Επειδή με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο καλύτερα να ρωτήσω 2-3 πράγματα παραπάνω.

1. Σε περίπτωση βλάβης, όπου δεν είναι εφικτή η επιδιόρθωση και πρέπει να αλλάξω Player, γιατί δεν μπορώ να χρησισμοποίησω τα ηχεία? Αφού έχει HDMI In.
Γιατί δεν με καλύπτει;

2. Αναβάθμιση σε τι ακριβώς? Δεν θεωρείς ότι μπορεί να με καλύψει για τουλάχιστον 5(και βάλε) χρόνια με τα specs που έχει?
Αυτά που κοίταξα είναι να υποστηρίζει κάποια επιπλέον πράγματα από τα "βασικά" όπως π.χ. Dolby True HD.

Γιατί η μονάδα του player έχει και ενσωματωμένο τον ενισχυτή. Οπότε αν χαλάσει η κεντρική μονάδα, πώς θα χρησημοποιήσεις τα ηχεία χωρίς ενισχυτή? HDMI in έχει για να συνδέσεις άλλη μια ψηφιακή πηγή, πχ cable satellite decoder ή κάτι τέτοιο. Επίσης τα πίσω ηχεία είναι wireless και δεν ξέρω κατα πόσον δεν θα έχεις διακοπές στο σπίτι που ήδη θα έχεις wi-fi σύνδεση. Ακόμα, αν για κάποιο λόγο το μικρό καθώς παίζει ρίχνει κάτω ένα ηχείο, πόσο εύκολο είναι να το επιπσκευάσεις/αντικαταστήσεις;;

Για τα επόμενα 5(και βάλε) χρόνια τίποτα δεν μπορεί να σε καλύψει διότι ακόμα το τοπίο είναι πολύ ρευστό. Εδώ συζητάνε σε 2 χρόνια να βγεί το 8κ!

Αν έχει κάποιος γνωστός σου τέτοιο σύστημα, πήγαινε άκουσέ το. επίσης αν έχει κάποιος ένα σύστημα με διαφορετικά εξαρτήματα, άκουσε το επί´σης και συνέκρινέ τα μεταξύ τους (κάτι σαν αυτό + αυτό + αυτό δλδ).

Μα γι' αυτό θα πάρω Sony, για να μη μου καεί ο ενισχυτής :silly:
Χωρίς πλάκα, ευχαριστώ για τις συμβουλές και θα κοιτάξω την λύση με τα σπασμένα κομμάτια αν και δεν είμαι fan των πολλών τηλεχειριστηρίων όπως είπα.

Σχετικά με τα ασύρματα πάντως επειδή το έψαξα, με 5,8ghz transceiver δεν παίζει να έχουν θέμα τα ηχεία.