Στήσιμο HTPC

Θάνο ευχαριστώ!
Έχω αυτήν την κάρτα: http://www.msicomputer.co.uk/Products.aspx?product_id=703683&cat_id=190 με τα media center.
Θα δοκιμάσω όντως τους τελευταίους drivers.

Κάτι άλλο, η σύνδεση με vga είναι υποδεέστερη της hdmi? Εννοώ το PC με την TV.

Ξέρετε κάποιο eshop που να έχει αθόρυβα ανεμιστηράκια 6cm? Ενώ όλο το σύνολο είναι αρκετά αθόρυβο, τα 2 ανεμιστηράκια που έχει πίσω κάνουν θόρυβο. Έστω κάποιο τρόπο π.χ με αντιστάσεις ώστε να μειώσω τις στροφές λειτουργίας τους.

Last edited:
Τα ανεμιστήρια 6εκ. ή δεν θα φυσάνε ή δεν θα ακούγονται. Και τα δυο μαζί με τίποτα. Αντι να τους δίνεις 12βολτ μπορείς να τους δώσεις 7 ή 5 να δείς συμπεριφορά. 5 βολτ παίρνεις απο το βύσμα για τις συσκευές δίσκων (κοκκινο-μαυρο-μαυρο-κιτρινο) απο το κόκκινο καλώδιο και το μαύρο του. 7 αν βάλεις το 12 (κίτρινο) κανονικά και το 5(κοκκινο) για γείωση αντι του μαύρου. Δοκίμασε και δές.

τη συγκεκριμένη δεν την ξέρω για να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες...
για τα ανεμιστηράκια, αυτό που σου λέει ο Κυριάκος αξίζει να το δοκιμάσεις...
πες μας πώς πήγε...

Για διαχείρηση ανεμιστήρων κλπ, χρησιμοποιεί κανείς κάποιο άλλο (third-party) πρόγραμμα εκτός από αυτό που ενδεχομένως δίνει η μητρική του; Η asus παρέχει το pc-probe, το οποίο απλώς καταγράφει, δεν ελέγχει.

Για την TV tuner το πρόβλημα λύθηκε με την εγκατάσταση συγκεκριμένου driver για τα media center από το site της MSI.

Για τα ανεμιστηράκια θα το δοκιμάσω και θα σας πω.

Απάντηση: Re: Στήσιμο HTPC

Για διαχείρηση ανεμιστήρων κλπ, χρησιμοποιεί κανείς κάποιο άλλο (third-party) πρόγραμμα εκτός από αυτό που ενδεχομένως δίνει η μητρική του; Η asus παρέχει το pc-probe, το οποίο απλώς καταγράφει, δεν ελέγχει.

Ελεγχο των ανεμιστηρων κανω απο το τροφοδοτικο (bequiet) που εχει τροφοδοσιες ανεμιστηρων . Ρυθμιζει αναλογα τη θερμοκρασια (???) κι επισης τους κραταει αναμενους κι αφου σβησεις το πισι για καποιο χρονο !

Τα ανεμιστήρια 6εκ. ή δεν θα φυσάνε ή δεν θα ακούγονται. Και τα δυο μαζί με τίποτα. Αντι να τους δίνεις 12βολτ μπορείς να τους δώσεις 7 ή 5 να δείς συμπεριφορά. 5 βολτ παίρνεις απο το βύσμα για τις συσκευές δίσκων (κοκκινο-μαυρο-μαυρο-κιτρινο) απο το κόκκινο καλώδιο και το μαύρο του. 7 αν βάλεις το 12 (κίτρινο) κανονικά και το 5(κοκκινο) για γείωση αντι του μαύρου. Δοκίμασε και δές.

Με την τροφοδότηση με 5V, τα 6αράκια έγιναν πραγματικά διακριτικά! :SFGSFGSF:
Φυσάνε τόσο ώστε χρειάζεται, ελπίζω στο μέλλον να μην έχω πρόβλημα με θερμοκρασίες.

Το μόνο που ενοχλεί τώρα (αφού όλα τα άλλα τα καθησυχάσαμε) είναι ο σκληρός δίσκος. Δεν είναι τόσο ότι κάνει θόρυβο όσο το ότι προκαλεί κραδασμούς στο ρακ που πατάει και κατά συνέπεια στο υπόλοιπο κουτί με αποτέλεσμα να ακούγεται ένας ελαφρύς βόμβος.
Καμιά ιδέα γι'αυτό?

Ο σκληρός δίσκος, πειράζει αν είναι στον "αέρα"?
Σκέφτηκα να τον αναρτήσω με λαστιχάκια, υπάρχει πρόβλημα αν δεν είναι σταθερά βιδωμένος κάπου?

Σκέφτηκα να τον αναρτήσω με λαστιχάκια, υπάρχει πρόβλημα αν δεν είναι σταθερά βιδωμένος κάπου?

Βάλε λαστιχάκια, πολλά κουτιά καλής ποιότητας έχουν απο ''μαμά'' λαστιχάκια στα σημεία στήριξης των δίσκων. Το οτι κάνει κραδασμούς ο δίσκος (άν είναι ο δίσκος και δεν μπερδεύεσαι με κάτι άλλο) δεν μου ακούγεται νορμάλ, μιας και η κατασκευή του δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο.

στη σελίδα silentpcreview.com, αναρτούν δίσκους 2,5'' (για φορητούς) από λαστιχένια κορδόνια. Θυσιάζουν βέβαια θέσεις για σκληρούς και χωρητικότητα, αλλά προφανώς είναι το απολύτως αθόρυβο. Και του δικού μου ακούγονται κραδασμοί (και είναι και της νέας αθόρυβης σειράς της WD τρομάρα του) αλλά ροδέλες σιλικόνης για να παρεμβληθούν ανάμεσα σε αυτόν και το σασί δεν βρίσκω. Έχει κανείς καμιά ιδέα?

Δεν ξερω αν σε βολεψουν κατι ελαστικα αυτοκολλητα σε μεγεθος κεφαλιου πινεζας που βαζουν στα συρταρια για να μην χτυπανε οταν κλεινουν. Αυτα εχουν παχος 2mm-3mm και μπορεις να τα τρυπησεις ωστε να περασει η βιδα απο μεσα.

Ελεγχο των ανεμιστηρων κανω απο το τροφοδοτικο (bequiet) που εχει τροφοδοσιες ανεμιστηρων . Ρυθμιζει αναλογα τη θερμοκρασια (???) κι επισης τους κραταει αναμενους κι αφου σβησεις το πισι για καποιο χρονο !

μιλαμε για την κορυφαια μαρκα αθορυβων ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τροφοδοτικων !!!!!:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Σας δείχνω την πατέντα που έκανα με τον σκληρό δίσκο.
Δεν ήταν ακριβώς κραδασμοί αυτό που ακουγόταν αλλά το γνωστό κροτάλισμα που κάνει ο σκληρός όταν διαβάζει και που προκαλούσε συντονισμό στο υπόλοιπο κουτί με αποτέλεσμα να ακούγεται ένα χαμηλό "κρακ-κρακ-κρακ".
Όμως, όταν όλα τα άλλα είναι αθόρυβα, και το παραμικρό σε ενοχλεί.

Τώρα, είναι πλήρως αθόρυβο πάντως και δουλεύει απροβλημάτιστα. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Απομένει να βρω άκρη με τα φίλτρα και τους players.

HTPC01.jpg

HTPC02.jpg

HTPC03.jpg

HTPC04.jpg

HTPC05.jpg

Τελεια απομονωση των κραδασμων. Μετα τους κρεμαστους κηπους εχουμε τωρα και τους κρεμαστους δισκους :hanged:.
Προσεξε μονο γιατι με τον καιρο και τις θερμοκρασιες τα λαστιχακια θα ξεραθουν και μπορει να κοπουν σε μια στιγμη με πoλυ ασχημα αποτελεσματα .

Με ελαστικά κορδονάκια γίνεται κανονικά. Αλλά τι γίνεται στα κουτιά όπου οι δίσκοι μπαίνουν κάθετα, όπως στο δικό μου?

Σας δείχνω την πατέντα που έκανα με τον σκληρό δίσκο.
Δεν ήταν ακριβώς κραδασμοί αυτό που ακουγόταν αλλά το γνωστό κροτάλισμα που κάνει ο σκληρός όταν διαβάζει και που προκαλούσε συντονισμό στο υπόλοιπο κουτί με αποτέλεσμα να ακούγεται ένα χαμηλό "κρακ-κρακ-κρακ".
Όμως, όταν όλα τα άλλα είναι αθόρυβα, και το παραμικρό σε ενοχλεί.

Τώρα, είναι πλήρως αθόρυβο πάντως και δουλεύει απροβλημάτιστα. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Απομένει να βρω άκρη με τα φίλτρα και τους players.

Το άλλο το νεύρο του κουτιού, δεν χωράει πια με την υπερψύκτρα που εχεις?

Και εγώ τα ίδια θα σου ελεγα παντως για τα λάστιχα, ξερένονται και κόβονται...

Re: Απάντηση: Στήσιμο HTPC

Τελεια απομονωση των κραδασμων. Μετα τους κρεμαστους κηπους εχουμε τωρα και τους κρεμαστους δισκους :hanged:.
Προσεξε μονο γιατι με τον καιρο και τις θερμοκρασιες τα λαστιχακια θα ξεραθουν και μπορει να κοπουν σε μια στιγμη με πoλυ ασχημα αποτελεσματα .

+1....
και θα σκάσει ο δίσκος πάνω στη μητρική και θα έχεις γλέντια.

Last edited:
Τώρα δεν ξέρω εάν είναι σωστό που το ρωτάω στο παρόν θρεντ ή θα έπρεπε να ανοίξω ιδιαίτερο:

Το speedfan το τρέχει κανείς; Freeware είναι, που ρυθμίζει αυτόματα τους ανεμιστήρες. Στο pc μου δείχνει δύο θερμοκρασίες, αυτή του σκληρού και αυτή του πυρήνα της cpu. Του σκληρού κυμαίνεται γύρω στους 35-36 βαθμούς, αλλά για τον πυρήνα μήπως λέει χαμηλές τιμές; Με θερμοκρασία δωματίου 22-23 βαθμούς δίνει τιμές πυρήνα το πολύ μέχρι 28 βαθμούς, οι οποίοι πέφτουν στους 22-23 όταν ενεργοποιεί περιστασιακώς τον ανεμιστήρα της ψύκτρας της cpu.

Το pc probe της asus, μου δίνει τιμές θερμοκρασίας της μητρικής γύρω στους 41-42 βαθμούς -για κανονική χρήση μιλάμε πάντα, πχ με πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και 2-3 παράθυρα στον firefox, όχι idle, ούτε στα όρια δηλαδή- και θερμοκρασία επεξεργαστή -λέει "cpu", όχι "core"- γύρω στους 42-44 βαθμούς. Η τελευταία αγγίζει και τους 48 πρόσκαιρα για να ξανακατέβει, όταν τρέξει κάτι πιο βαρύ. Βέβαια το pc probe έχει τον ανεμιστήρα της ψύκτρας στις 1300-1800 στροφές, οπότε και ακούγεται, όχι τρομερά, πάντως αθόρυβο δεν μπορείς να το πεις. Αντίθετα με το speedfan, εάν για παράδειγμα το έχω να κατεβάζει τπτ από το νετ, δεν ακούγεται τπτ, πρέπει να πλησιάσω στο ένα μέτρο για να διακρίνω τον θόρυβο του υπολογιστή από αυτόν του περιβάλλοντος.

Ξέχασα να πω ότι ο επεξεργαστής είναι ο AMD 4800+, διπύρηνος, ο καινούργιος των 65w.

Last edited:
Δηλαδή τι λέτε να κάνω? Να βάλω λάστιχο ρούχων? Σκέφτεστε κάτι άλλο?

@send: εγώ θα εμπιστευόμουν το πρόγραμμα της Asus. Ποιο λογικές μου φαίνονται οι θερμοκρασίες που δίνει για Amd.

Δηλαδή τι λέτε να κάνω? Να βάλω λάστιχο ρούχων? Σκέφτεστε κάτι άλλο?

Ποιο ασφαλες μου φαινεται το λαστιχο ρουχων.
Αν θες για σιγουρια βαλε κι ενα σχοινακι ποιο χαλαρο που θα κρατησει τον δισκο σε ενδεχομενο ατυχημα.

@ Send: σε μενα συμπιπτουν οι ενδειξεις του pcprobe και του speedfan. Παντως αν εχεις Amd μου φαινονται πολυ λιγοι οι 25 - 28 βαθμοι. Για Intel δεν ξερω πως πανε απο θερμοκρασιες.