Στήσιμο ηχοσυστήματος στο εξοχικό...

rem2gr

Established Member
22 February 2008
161
Serres/Greece
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να στήσω ένα σύστημα για να ακούω μουσική στο εξοχικό. Πράγμα που σημαίνει ότι δε θα είναι υψηλών απαιτήσεων, ωστόσο όμως κάτι αξιοπρεπές. Αυτή τη στιγμή έχω διαθέσιμο έναν δικάναλο ενισχυτή SONY 2x70W και ένα ζευγάρι ηχεία βιβλιοθήκης Indiana Line HC204 που δε τα χρησιμοποιώ.Το θέμα είναι ότι δεν έχω κάποια πηγή διαθέσιμη. Κυρίως θα χρειαζόμουνα ένα απλό DVD player (έστω και Bluesky) για να παίζει και δισκάκια mp3 και ένα απλό tuner κατά προτίμηση ψηφιακό. Δεν έχω πρόβλημα να είναι μεταχειρισμένο το tuner (για το dvd δε το συζητώ, 30ευρώ κάνει ένα καινούριο). Ο χώρος που πρέπει να καλύψει το ηχοσύστημα δεν είναι μεγάλος.

Από την άλλη βλέπω ότι η Philips πχ δίνει το PHILIPS HTS3154 σαν σετ Home Cinema με 150ευρώ περίπου, στο οποίο σου δίνει 5.1 ήχο με τα αντίστοιχα ηχεία, DVD, tuner, USB θύρα για απευθείας αναπαραγωγή από φλασάκια, τηλεχειριστήριο κλπ. Μήπως δεν αξίζει τον κόπο να αγοράσω τις δύο πηγές που προανέφερα, που σίγουρα θα κοστίσουν πάνω από 150ευρώ και δε θα έχουν και θύρα USB που τη βρίσκω πολύ χρήσιμη; Είναι αξιοπρεπή αυτά τα συστήματα home cinema ή όχι;

Δεδομένα πάντως ότι 1) με την αγορά ενός τέτοιου Philips πχ, μένουν αναξιοποίητα ο SONY και τα Indiana Line και δε θα ήθελα να τα έχω να κάθονται 2) δε θέλω να ρίξω χρήματα για το σύστημα στο εξοχικό. Έριξα αρκετά για το σύστημα στο σπίτι, δε θέλω να φτιάξω κάτι αντάξιο στο εξοχικό δεν αξίζει τον κόπο, απλώς να βγάζει ευχάριστο ήχο και να μπορώ να το δυναμώσω λίγο χωρίς να τρίζει, 3) σκέφτομαι το ενδεχόμενο του subwoofer στο 5.1 μήπως γίνεται ενοχλητικό στα διπλανά σπίτια που υπάρχουν και τελικά δε μπορώ να σηκώσω καθόλου ένταση προκειμένου να μην ενοχλήσω; (μιλάω για λογικές εντάσεις ακρόασης, όχι για εντάσεις party), 4) δεν είμαι φαν των ταινιών DVD για να καίγομαι για ήχο surround

Αυτή είναι η κατάσταση ολοκληρωμένη.Θα ήθελα να μου πείτε τις απόψεις σας. Τι να κάνω; Περιμένω με ενδιαφέρον προτάσεις για την καλύτερη, κατά τη γνώμη σας και την εμπειρία σας, λύση με βάση τα παραπάνω.

Last edited:
Λυπάμαι που το λέω, αλλά η ποιότητα που θα πάρεις από το Philips θα υπολείπεται πολύ ηχητικά, θα κερδίσεις μόνον σε ευκολίες ....

Το εξοχικό το παλεύουμε για να μην έχουμε (κοντο)-γείτονες... Πως κατάφερες το αντίθετο ;;;

Εχω ξοδεψει 2 φορες χρηματα για all-in-one 5.1 συστηματα της κλασης που περιγραφετε. Πεταμενα λεφτα, κατα την αποψη μου. Τα χαρισα και τα δυο (ντρεπομουν να τα βαλω και αγγελια).

Χιλιες φορες 2 καλα ηχεια, παρα 6 κατσαρολακια που σερνονται γυρω στο σαλονι (με τα χαρακτηριστικα καλωδιακια των 10 μετρων). Και για ταινιες, ακομη - ποσο μαλλον για μουσικη.

Μηπως μπορειτε να βρειτε ενα φτηνο DVD με ραδιοφωνο? (απο αγγελια ισως?) Εαν ο SONY μπορει να "τρεξει" τα Indiana... ε, καντε το!

Οσο για τους γειτονες, τσικι-τσικι-ΜΠΟΥΜ θα ακουνε με το 5.1 - σε αντιθεση με μουσικη απο το Sony. Βρειτε τα στο στυλ της μουσικης και ολα θα πανε καλα!!

Δυστυχώς, στο θέμα του ήχου, μπορείς να κάνεις υποχωρήσεις μέχρις ενός σημείου. Εάν θέλεις να στήσεις ένα, έστω και στοιχειώδες home cinema, προχώρα με το Philips. Εάν όμως ενδιαφέρεσαι για ήχο, όπως λες και στο μήνυμά σου, τότε ξέχνα το. Ακόμα κι ένα Tivoli μονοφωνικό θα σε ικανοποιήσει περισσότερο. Σε αντίστοιχη περίπτωση με τη δική σου, είχα στήσει ένα Philips 5.1 για home cinema και προτιμούσα να ακούω ραδιόφωνο από ένα Telefunken λαμπάτο αντίκα (1965 με αλλαγμένες λάμπες) μονοφωνικό. Για έτοιμες λύσεις θα πρότεινα τα καινούργια mini stereo της Philips (με λάμπες και τύπου Ribbon tweeter - έχω βάλλει ένα στο γραφείο και με λίγη προσοχή μπορεί να παίξει...)

Σωστές οι παρατηρήσεις σας και διαφωτιστικές. Σε πρώτη φάση ξεκαθαρίζω ότι παρά τη δελεαστική τιμή και τις ευκολίες τους, τα 5.1 συστηματάκια μάλλον πεταμένα λεφτά είναι, όπως μου είπατε.

Έτσι αρχίζω να προσανατολίζομαι σε ένα dvd player των 30 ευρώ και αν μπορέσω να βρω ένα μεταχειρισμένο tuner. Μ αυτόν τον τρόπο, αξιοποιώ και το SONY που άνετα οδηγεί τα Indiana Line.

Aπο κει και πέρα σκέφτομαι το εξής: Αν δε βρω μεταχειρισμένο tuner, 1) να πάρω ένα καινούριο μεγαλύτερων αξιώσεων πχ της DENON που θα το χρησιμοποίησω στο ηχοσύστημα του σπιτιου και το tuner της SONY ST-SE520 που ήδη έχω να το πάω στο εξοχικό, 2) αν είναι να δώσω 100-150 ευρώ για ένα απλό tuner καινούριο, να πάρω ένα ραδιοενισχυτή 5.1 της SONY STR-DG510 ή της YAMAHA RX-V361 με 200-240 ευρώ για το εξοχικό που θα οδηγήσουν τα Indiana Line. Αυτοί στοιχειωδώς μπορούν να παίξουν καλά; Ή πάλι προσανατολίζομαι σε λάθος μονοπάτια; Δε θέλω στο κάτω κάτω και τις εκπληκτικές αποδόσεις εκει.

Το θέμα είναι ότι αυτή την περίοδο δε θα ήθελα να ρίξω ιδιαίτερα λεφτά, απλώς να καλύψω τις ανάγκες ακρόασης. Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας. Μου ξεκαθάρισαν αρκετά τα πράγματα. Όσο για το γείτονα, θα του προσφέρουμε τουλάχιστον δωρεάν ποιοτική μουσικη:)