Στησιμο pc για χρηση media player και music transport.

Re: Απάντηση: Στησιμο pc για χρηση media player και music transport.

Να μην έχει και λίγο χώρο να πετάξει και τραγουδάκια μέσα έτσι για δοκιμή,εκτός του εξωτερικού;

Σωκράτη δυστυχώς από τον ssd ακούγονται καλύτερα. Και σκέψου ότι έχω ενεργοποιήσει την αναπαραγωγή από τη μνήμη και όχι από το σκληρό.
Βάλε ότι και τα wav παίζουν γενικά καλύτερα απότι τα flac καθώς πάνε απευθείας χωρίς επεξεργασία... Άντε να φτηναίνουν οι ssd να δούμε άσπρη μέρα.

Σωκράτη δυστυχώς από τον ssd ακούγονται καλύτερα. Και σκέψου ότι έχω ενεργοποιήσει την αναπαραγωγή από τη μνήμη και όχι από το σκληρό.
Βάλε ότι και τα wav παίζουν γενικά καλύτερα απότι τα flac καθώς πάνε απευθείας χωρίς επεξεργασία... Άντε να φτηναίνουν οι ssd να δούμε άσπρη μέρα.

Ακούγονται καλύτερα,δυστυχώς όπως λες...για αυτο και επέμενα...
Καλοακουστο και καλές μουσικές!
(Άτιμα κινητά,μου σπάνε τα νεύρα όταν ειναι να γράφω)

αντιμετωπίζω πρόβλημα βόμβου. Ευτυχώς για κάποιο λόγο δεν προκύπτει όταν χρησιμοποιώ κατά τις μουσικές ακροάσεις ως έξοδο ήχου το dac. Υπάρχει όμως έντονο όταν ως έξοδος ήχου χρησιμοποιείται το hdmi στον avr. Για παράδειγμα τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, όταν scrollαρω πάνω κάτω στο internet και δυστυχώς όταν παίζει ταινία.
Έχω πειραματιστεί με το καλώδιο Hdmi και με δύο καλώδια συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Δε φταίει ο ραδιοενισχυτής καθώς από το blue ray / semi media player δεν υπάρχει ο βόμβος ακόμα και στην ίδια είσοδο με το pc. Καμία ιδέα?
Χαζά και αβάσιμα συμπεράσματα που μπορεί ίσως να βοηθήσουν:
Όταν γράφω ο βόμβος υπάρχει στο πάτημα κάθε πλήκτρου. Στο συνεχές σκρολάρισμα ακούγεται έντονα και ο ήχος ας πούμε ότι χρονικά συνδέεται με την ταχύτητα και τυχόν σπασίματα της κίνησης του ειδώλου που κατεβαίνει προς τα κάτω. Όταν δε παίζει ταινία είναι σα να ακούω μέσα από τα ηχεία ένα βόμβο που τρόπον τινά είναι συνιφασμένος με κάποιον ανεμιστήρα (πιθανότερα αυτόν του τροφοδοτικού).

πειραματιζόμενος, έχοντας ανοιχτό τον avr αλλά ορισμένο το dac ως πηγή και με τον προενισχυτή χωρίς passthrough, από τα main η απόλυτη σιωπή, αλλά ο βόμβος συνεχίζει να υπάρχει στο κεντρικό (πιθανότατα και στα surround αν και δεν το τσέκαρα).

Το παλιό κόλπο της μόνωσης της γείωσης ,το δοκίμασες φαντάζομαι...
(Μόνο για δοκιμή όμως,οκ;Ακόμα κι αν σταματήσει ο βόμβος,δεν κάνει να μείνει χωρίς γείωση κι ας λένε πολλοί το αντίθετο,εγώ το φοβάμαι.)

Πάντως,αν είναι ανεμιστήρας (που δεν νομίζω),πιο ύποπτος μου φαίνεται αυτός στο πίσω μέρος του κουτιού δίπλα από τον επεξεργαστή παρά του τροφοδοτικού.
Δοκίμασες να τον βγάλεις εκτός λειτουργίας;
Από ότι περιγράφεις πάντως,ακούγεται για πρόβλημα της γείωσης.
Και δυστυχώς τέτοιο πρόβλημα λύνεται είτε δύσκολα μετά από πολύ trial and error,είτε μόνο του ως δια μαγείας κάποιες φορές αφού δεν είναι πρόβλημα αποκλειστικά του υπολογιστή αλλά όλων των συσκευών που η μεταξύ τους σύνδεση κάνει αυτό το loop και με το που αποσυνδέουμε κάποια από αυτά τα πάντα ησυχάζουν.
Επίσης πολύ συχνά ο υπαίτιος σε τέτοιους θορύβους είναι το δίκτυο/router,αποσυνδέεις και βλέπεις λοιπόν (αν έχεις συνδεδεμένο λέμε..)
Από κει και πέρα,ακόμα και κάτι χαζό μπορεί να το λύσει,γυρνώντας το φις ανάποδα,πχ..
Ο Θεός βοηθός...

αντιμετωπίζω πρόβλημα βόμβου. Ευτυχώς για κάποιο λόγο δεν προκύπτει όταν χρησιμοποιώ κατά τις μουσικές ακροάσεις ως έξοδο ήχου το dac. Υπάρχει όμως έντονο όταν ως έξοδος ήχου χρησιμοποιείται το hdmi στον avr. Για παράδειγμα τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, όταν scrollαρω πάνω κάτω στο internet και δυστυχώς όταν παίζει ταινία.
Έχω πειραματιστεί με το καλώδιο Hdmi και με δύο καλώδια συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Δε φταίει ο ραδιοενισχυτής καθώς από το blue ray / semi media player δεν υπάρχει ο βόμβος ακόμα και στην ίδια είσοδο με το pc. Καμία ιδέα?
Χαζά και αβάσιμα συμπεράσματα που μπορεί ίσως να βοηθήσουν:
Όταν γράφω ο βόμβος υπάρχει στο πάτημα κάθε πλήκτρου. Στο συνεχές σκρολάρισμα ακούγεται έντονα και ο ήχος ας πούμε ότι χρονικά συνδέεται με την ταχύτητα και τυχόν σπασίματα της κίνησης του ειδώλου που κατεβαίνει προς τα κάτω. Όταν δε παίζει ταινία είναι σα να ακούω μέσα από τα ηχεία ένα βόμβο που τρόπον τινά είναι συνιφασμένος με κάποιον ανεμιστήρα (πιθανότερα αυτόν του τροφοδοτικού).

Μια από τα ίδια και εδώ. Οταν παίζει ο δικάναλος με το ντακ (σύνδεση usb) ακρα του τάφου. Οταν παίζει ο πολυκάναλος και ο δικάναλος οδηγεί τα 2 μπροστινά έχω βόμβο από τα 2 μπροστινά. Ακούγεται και ο δίσκος. Σύνδεση και με οπτική και με hdmi. Όταν συνδεθεί το wd live 3 με οπτική και hdmi το πρόβλημα δεν υπάρχει. Άλλαξα το καλώδιο που συνδέει τον δικάναλο με τον πολυκάναλο και θέση στις πρίζες χωρίς να λυθεί το πρόβλημα.

Το κουτί πίσω έχει 2 ανεμιστήρες 8άρηδες. Θέλω να τους ξηλώσω να δώ αν αλλάζει κάτι αλλά το αμέλησα γιατί όταν βλέπω ταινίες στον προβολέα παίζει το wd και δεν με απασχόλησε περαιτέρω.

Re: Απάντηση: Στησιμο pc για χρηση media player και music transport.

Το παλιό κόλπο της μόνωσης της γείωσης ,το δοκίμασες φαντάζομαι...
(Μόνο για δοκιμή όμως,οκ;Ακόμα κι αν σταματήσει ο βόμβος,δεν κάνει να μείνει χωρίς γείωση κι ας λένε πολλοί το αντίθετο,εγώ το φοβάμαι.)
Οποιος φοβαται παει και ..κοιμαται!!!:ernaehrung004:

Και μενα με κραζουν που το κανω, αλλα :
1) Επι 8 χρονια δεν εχω κανενα προβλημα και,
2)Πολλα λαπτοπια ΔΕΝ εχουν πριζα σουκο απο μαμα....αυτα λαθος ειναι????

Απάντηση: Re: Απάντηση: Στησιμο pc για χρηση media player και music transport.

Οποιος φοβαται παει και ..κοιμαται!!!:ernaehrung004:

Και μενα με κραζουν που το κανω, αλλα :
1) Επι 8 χρονια δεν εχω κανενα προβλημα και,
2)Πολλα λαπτοπια ΔΕΝ εχουν πριζα σουκο απο μαμα....αυτα λαθος ειναι????

Ναι βρε Μιχάλη μου,αλλά τα λαπτόπια δεν έχουν 850άρια τροφοδοτικά,άλλο πράγμα,ένα πακάκι έχουν.
Για δοκιμή δεν λέω,κι εγώ θα το έκανα,δεν τρέχει τίποτα.
Απλώς όμως δεν θα το παράταγα έτσι μετά,αν βεβαιωνόμουν πως είναι η γείωση,θα έσκαβα όρυγμα και θα το γείωνα μια και καλή.:flipout::Banane0:

Σωστα τα λες τοτενες, Σωκ.
Εγω αναφερομουν σε λαπτοπια μονο....αλλη ιστορια τα pc με τα θηριωδη τροφοδοτικα!!

status update:
Ήρθε η ψύκτρα! Μπόρεσε να χωρέσει στο κουτί αλλά στο τσαφ. Μάλιστα δε χρειάστηκε να βγάλω τη μητρική.
Μαζί με την ψύκτρα ήρθε και ο JL. Είδαμε το hobbit 1 για να πάμε στο καπάκι να δούμε το hobbit 2 στο σινεμά (σε 4Κ προβόλι παρακαλώ). Αν όλα πάνε κατ ευχήν το Σάββατο θα έχουμε το καλιμπράρισμα της samsung f6500. Οι μετρήσεις θα αναρτηθούν στο σχετικό νήμα στις τηλεοράσεις. Τα νέα όμως δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα. Δεν τον κόβω να πολυασχολείται με το καλιμπράρισμα από πλευράς πισι. Είναι αρκετά κουκουρούκου απότι φαίνεται η φάση. Πρότεινε να δώσω ένα 80άρι και να πάρω ένα WD χεχεχε :) Το τροφοδοτικό που λέω να πάρω πρέπει να τοποθετηθεί με τις γρίλιες επάνω. Η απόσταση του τροφοδοτικού με την παθητικής ψύξης κάρτα γραφικών δε με γεμίζει με πάρα πολλή εμπιστοσύνη. Άρχισα να προσανατολίζομαι πάλι προς το τελείως μινιμαλ. Ειδικά με το γομάρι την ψύκτρα ο "αέρας" στο κουτί έχει περιοριστεί αρκετά. Μάλλον wd λοιπόν και το κουτί καθαρά για audio απομακρύνοντας την κάρτα γραφικών και τοποθετώντας το στο παλιό πισί που θα τελεί χρέη server ενώ απότι φαίνεται θα παίζει και τα όποια 3d αρχεία δε μπορεί να παίξει το wd. Στόχος είναι να κρατήσω το κουτί όσο πιο άδειο γίνεται ώστε να το λειτουργήσω με ένα και μόνο ανεμιστηράκι απαγωγής. Αυτό που βρίσκεται πίσω. Έχει και θέση ψηλά για 15άρι ανεμιστήρα που είναι επίσης πολύ tempting.

Από πλευράς θερμοκρασιών με τι benchmark κάνω τον έλεγχο και σε τι θερμοκρασίες αρχίζω να πανικοβάλλομαι αν πάω για ψύκτρα χωρίς τον ανεμιστήρα επάνω?

Με 20 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία,καλά θα ήταν να είχες γύρω στους 35-38 το πολύ σε idle.
Στους 30 εξωτερική βέβαια,δεν θα είναι αντίστοιχα 45-48,αλλά αρκετά πιο ψηλά.(Κάπου είχα έναν πίνακα αλλά μετά την υδρόψυξη με τους 25-30 στην χαμηλή ταχύτητα σε idle,δεν ξανασχολήθηκα και ούτε ξέρω που τον έχω.)
Θερμοκρασία πανικού σε idle θα θεωρούσα τους άνω των 45 βαθμών σε idle τώρα τον χειμώνα.
Και μην ξεχνάς πως όταν ανεβαίνουν πολύ οι θερμοκρασίες,ακόμα κι αυτός ο μοναδικός ανεμιστήρας θα ακούγεται.
Κράτα το λοιπόν όσο πιο απλό και άδειο μπορείς για αρχή και στην συνέχεια βλέπεις τι αέρα έχεις για να προσθέσεις και οτιδήποτε άλλο.

Εδώ για να παρακολουθείς.
Απλό και ελαφρύ.

Ελληνική πραγματικότητα:

Πριν από κανα μήνα αξιώθηκα να παραγγείλω το 460άρι fanless τροφοδοτικό από seasonic από το ιντερνετομάγαζο coolbytes.

Μετά από κανένα δεκαπενθήμερο έφτασε το τροφοδοτικό αλλά δεν... Δε μπουτάριζε το πισι. Έβαλα το παλιό πίσω και όλα καλά λειτουργούσαν. Τους το έστειλα πίσω για Dead On Arrival. Μου εξήγησαν απλά και "πολιτισμένα" ότι το DOA κάποια μαγαζιά το τηρούν και κάποια όχι (προφανώς αυτοί ανήκαν στη δεύτερη κατηγορία). Οπότε θα έπρεπε να σταλεί το τροφοδοτικό πίιιιισω στον έμπορα στη Γερμανία που με τη σειρά του θα το ελέγξει και αν κατάλαβα θα το στείλει και στη seasonic ώστε η ίδια η εταιρία να εγκρίνει την αντικατάσταση (ή επιδιόρθωση) και να μου το στείλουν πίσω. Στην αρχή μου λέγανε ότι η διαδικασία θα πάρει κανένα μήνα. Φρίκη! Σήμερα μάλιστα μου διευκρίνησαν ότι ένα μήνα θα πάρει για να έχουν αυτοί την απάντηση, όχι εγώ το τροφοδοτικό...

Γιατί δεν δοκιμάζεις να επικοινωνήσεις με τη seasonic εξηγώντας την κατάσταση και να ζητήσεις να στείλεις απευθείας το τροφοδοτικο σε αυτούς?

Αν ενοείς την coolbytes παρτο πίσω και στείλτο εσύ. Ούτως ή άλλως το τροφοδοτικό σου έχει 5 χρόνια εγγύηση οπότε αν χαλάσει μετά τα 2 θα πρέπει έτσι κ αλλιώς να το στείλεις σε αυτούς γιατί κανένα μαγαζί εδώ δεν θα δεχτεί την εγγύηση.

Χρωστάω μερικές φωτογραφίες από το εσωτερικό μετά την τοποθέτηση της ψύκτρας, του fanless τροφοδοτικού και της αφαίρεσης της κάρτας γραφικών. Επίσης να ενημερώσω ότι πλέον η μουσική είναι σε ένα wd red 3tb ο οποίος στα 2μ από τη θέση ακρόασης δε μπορώ να πω ότι ακούγεται.

pc2_zps8736429d.jpg
[/URL][/IMG]

pc1_zpscc890b2b.jpg
[/URL][/IMG]

Από ανεμιστήρες, πέραν του μαμίσιου 12άρη της ψύκτρας έχω αντικαταστήσει τους μαμίσιους τριπινους με τετράπινους noctua. Προς το παρόν τζάμπα λεφτά έδωσα (κοντά στο πενηντάρι) καθώς από το πρόγραμμα fan expert 2 της μητρικής έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. Το καλοκαίρι θα δούμε αν τελικά άξιζε η όλη φαση. Αν και από τα τεστ που έτρεξε το πρόγραμμα της asus καθώς και από τη βασική silent λειτουργία της μητρικής στην οποία λειτουργούσαν και οι τρεις ανεμιστήρες τα νέα είναι πολύ ευχάριστα καθώς αν κάτι ακούγεται (στους 30 πόντους με απόλυτη ησυχία) αυτό είναι οι συντονισμοί και συμβαίνουν πολύ μεγάλα μήκη κύματος οπότε ακούγονται ελάχιστα. Τώρα που λειτουργεί μόνο ο ανεμιστήρας της ψύκτρας δεν ακούγεται πραγματικά τίποτα. :a0210: