Στησιμο pc για χρηση media player και music transport.

Re: Απάντηση: Re: Στησιμο pc για χρηση media player και music transport.

4 γκίγκα πολλά μου φαίνονται...Με 2 είσαι οκ προς το παρόν νομίζω και βλέπεις.

Ας το δοκιμάσω...

Ακούς συμφωνική και όπερες κρυφά βρε;

Νόουπ.

Απάντηση: Re: Στησιμο pc για χρηση media player και music transport.

Προσπαθώ να αντιληφθώ Δημήτρη... οπότε για μένα δεν είναι Γιάννης, ούτε Γιαννάκης.

Αν το "memory allocated for tracks preload" είναι το buffer, ποιά η χρησιμότητα/διαφορά με το "Use max I/O buffer size"?

:bigcry:

Αυτό που λες είναι το ποσό της μόνιμα δεσμευμένης μνήμης που είναι διαθέσιμο.Δεν είναι το buffer.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στησιμο pc για χρηση media player και music transport.

Ας το δοκιμάσω...

Νόουπ.

Στο κάτω μέρος της μπάρας σου λέει και τα λεπτά που μπορείς να έχεις προφορτωμένα στην κάθε ανάλυση με το συγκεκριμένο μέγεθος δεσμευμένης ram.

για μένα και τα δυό buffers είναι
με διαφορετική ονομασία και μέγεθος.

Cache και buffer είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα. Δυο δεξαμενές δεδομένων που τις κρατάμε γεμμάτες.

Με 8GΒ μια χαρά θα είσαι μην ανησυχείς, αργότερα άμα θες βάζει και άλλη.

Ένα ssd για το λειτουργικό θα τον εκτιμήσεις μιας και είσαι σε HTPC.

Υδροψηξη δε χρειάζεσαι, απλά διάλεξε στιβαρό ευρύχωρο κουτί – είναι το πιο σημαντικό. Τους ανεμιστήρες του τους αλλάζεις με καλύτερης ποιότητας αν ακούγονται περισσότερο από του τροφοδοτικού.

Μια ψήκτρα επεξεργαστή υπολόγισε όρθια εννιάρα ή ξάπλα με 12αρι (σε ξάπλα ‛desktop’ κουτί – πρόσεξε να χωράει στο κουτί σου).

Το δίκτυο καλύτερα gigabit Ethernet και τα αρχεία μουσικής φέρνετα από το δίκτυο / NAS.

για κουτί κοιτούσα αυτό: http://www.coolermaster.com/product/Detail/case/mid-tower/silencio-550.html
Έρχεται με δύο 800άρια αναμιστηράκια. Δεν ξέρω όμως αν υποστηρίζεται η λειτουργία thermal radar 2 που παρέχει η μητρική που κοιτάζω: http://www.asus.com/Motherboards/GRYPHON_Z87/
Η μητρική είναι micro atx, αλλά σκεφτόμουν μεγάλο κουτί για σκληρούς δίσκους.
Το θέμα δικτύου / nas θέλω να το αποφύγω. Απλά θα χρησιμοποιώ το λαπτοπ που καίει και λίγο ρεύμα για κατεβαστήρι μόνιμα συνδεδεμένο με τη μπαταρία εκτός. Πιθανότατα με κανονικό πληκτρολόγιο και εξωτερική οθόνη αυτή που τώρα έχω για άνεση στο χειρισμό. Από το δίκτυο θα τραβάω ότι θέλω στο πισι μια και καλή και μετά θα το σβήνω από το λαπτοπ ως προς τη μουσική. Ως προς τις ταινίες που βγάζουν και μεγάλα αρχεία, μέχρι να πάρω 1000άρι switchάκι μάλλον θα μεταφέρονται μέσω εξωτερικού σκληρού για την ώρα της προβολής ... :(
Από μνήμες μάλλον σε kingston hyperx 2χ4 για αρχή.
Τροφοδοτικό απότι φαίνεται είμαστε εντάξει με το corsair.
Για επεξεργαστή κοιτούσα τον intel core i5 4430 που έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών την Intel® HD Graphics 4600.
Λέτε να μπορώ να βολευτώ χωρίς την 7750 για αρχή ως προς την αναπαραγωγή hd υλικού?
Και φυσικά αν έχετε να αντιπροτείνετε κάποιο σεταπ feel free :)

Τους ανεμιστήρες της coolermaster μπορεί και να τους αλλάξεις (εγώ συνήθως τους CM δε τους κρατούσα)

Οι μεγάλοι σκληροί 3,5” ειδικά αν είναι και πολλοί πιθανά να ακούγονται – περισσότερο από τα ανεμιστιράκια και τις ψήκτρες.

Για την τελευταία 4600 ινετλ νομίζω διάβασα ότι κλειδώνει στα 23.976 καρέ , αλλά ρίξε μια καλύτερη ματιά να το επιβεβαιώσεις – είναι σημαντικό – και μπορεί να γλυτώσεις και τα έξοδα της έξτρα κάρτας.

Gigabit switch , θα βρεις την υγεία σου που λεέι :-)

όοοοονειράααα πουλιά μου ταξιδιάααρικάαα... Το budget αλλάζει.............. Πάμε μάλλον για i3 και για μαζεμένη σε τιμή μητρική micro itx με Η87 (χέσε την gigabyte amp up, τους βαρέθηκα) και για 8 gb μνήμη σε πρώτη φάση. Για αρχή θα παίξει το υπάρχον τροφοδοτικό και στο εγγύς μέλλον πάμε για fanless. δίσκοι πέρα του ssd άντε βαριά βαριά να μπούνε δύο 3,5άριδες green 3tb για αντίγραφα ασφαλείας κυρίως και αυτοί μελλοντικά. Κάρτα γραφικών είτε 7750 fanless είτε 7770 με μεγάλο ανεμιστήρα και 150w κατανάλωση (μάλλον στη fanless θα καταλήξω λόγω ησυχίας). Όχι ιδιαίτερα μεγάλου μήκους αλλά η πιθανότερη λύση της fanless θα τσιμπάει λίγο παραπάνω σε μήκος μάλλον. Για πείτε κανένα κουτάκι τετραγωνίζον σε ασημί χρώμα σωποδήποτε και καμία λύση για την ψύξη του επεξεργαστή στο κουτί αυτό. Θα πρέπει να υποστηρίζει στάνταρ τροφοδοτικό και αν πρέπει να αλλάξω τα ανεμιστηράκια στην πρόταση σας ρίξτε και καμία οικονομική ιδέα για να αποκτήσω εικόνα από το συνολικό πραγματικό κόστος του κουτιού. Στο rack έχει χώρο για κουτί πλάτους 36cm, βάθους 40cm και ύψους 30cm και ίσως μέχρι 50 cm αλλά προτιμώ να το κρατήσω χαμηλά. Κύριος στόχος η ησυχία και η απρόσκοπτη λειτουργία.

Ευχαριστώ :operator:

Θαναση βλέπω να είσαι κοντά στο 500άρικο.
Με αυτά τα χρήματα παίρνεις μτχ mac mini mid 2011 (i5, 8GB, ssd128, hdd 500, ati 6670)...
Με dual boot (boot camp windows) έχεις εύκολα και γρήγορα το περιβάλλον και γούστα των δύο κόσμων σε ένα κουτι ~20x20x4, αθόρυβο στο ένα μέτρο.
Θεωρώ ότι θα παίξεις απροβλημάτιστα οποιοδήποτε αρχείο (μουσική ή ταινία), αλλά όχι παιγνίδια και αμφιβάλλω για το fi.

Αν έχεις υπομονή, σε καμιά δεκαριά μέρες θα τελειώσω τα σεταρίσματα και δοκιμές σε ένα i7, 8GB, ssd250, hdd500GB, ati6630
(πάρα πολλά τα προβλήματα στην αρχή, αλλά ξεπερνιούνται ένα ένα - παρότι είμαι και άσχετος!).

Το υλικό προτείνω σε δίκτυο 1000άρι... Για οικονομία στην αρχή μπορείς να κάνεις τη δουλειάς σου με κάποιο docking station.

(call for info ;-)

Σκεφτομουν να το περασω στα εξοδα οποτε ελεγα για καινουργιο μηχανημα Νικο. Μη πληρωνουμε μονο τα τελη επιτηδευματος για τη ριμαδα την εναρξη...

Νέο Antec ISK600 ->
www.tomshardware.com/news/antec-isk600-mini-itx-case,25224.html

antec-isk600-mini-itx,3-L-412257-3.jpg

ωραίο... :-)

Και ένα φρέσκο που εντόπισε ο lykman :-)

Απάντηση: Re: Στησιμο pc για χρηση media player και music transport.

Σκεφτομουν να το περασω στα εξοδα οποτε ελεγα για καινουργιο μηχανημα Νικο. Μη πληρωνουμε μονο τα τελη επιτηδευματος για τη ριμαδα την εναρξη...

Kατάλαβα.

Σε αυτή τη περίπτωση προτείνω να εστιάσεις σε μικρής κατανάλωσης επεξεργαστή και fanless τροφοδοτικό και κάρτα γραφικών.
Eπίσης ένα κουτί με καλή συμπεριφορά στην αποβολή θερμοκρασίας.
imo, oι επιδόσεις μάλλον παίζουν δεύτερο ρόλο σε αυτό που θέλεις να κάνεις (αν συμβιβάζεσαι με την έλλειψη fi και games).

Aν δε μου κόλλαγε η εμμονή με το mac θα κοίταζα προς ι5 haswell με s1150 να κουμπώσει σε μια Gigabyte GA-Z87N-WIFI 2GLan, dual HDMI (εντός - εκτός μαύρο για βέλτιστα αποτελέσματα...)

Για κάρτα γραφικών δοκιμάζεις σε δεύτερη φάση αν δεν σου κάνουν τη δουλειά οι haswell (που θα στην κάνουν μάλλον).
ssd 120 φτάνει (και 60άρης φτάνει) + ram 4άρα (και προσθέτεις αργότερα αν χρειαστεί (που δε νομίζω)

Είδα πρόσφατα και ένα ωραίο htpc στις παρουσιάσεις χωρίς φουρφούρια στον επεξεργαστή (δεν μπορώ να το εντοπίσω τώρα).
τελειώνεις με seasonic Χ 400άρι PSU (δεν ξέρω αν το βρεις σε λογική τιμή εδώ όμως!)

...και δίσκοι απ'έξω σε δίκτυο ή docking station, imo.

Περίπου 550E + το κουτί. Χωρίς τον ΦΠΑ κάπου στα 450 ... και είσαι για μια τετραετία καλυμμένος πολύ καλά νομίζω.