Στησιμο συστηματος μετρησεων και αποριες

Re: Απάντηση: Στησιμο συστηματος μετρησεων και αποριες

ok, απο οτι βλεπω δεν υπαρχει αλλος δρομος εκτος απο το να δαμασουμε τον χωρο και το T60.
Ο χρονος ειναι το προβλημα και αυτο δεν λυνεται ευκολα παρα μονο για μια συγκεκριμενη ενταση.
http://www.acoustilog.com/eq_myth.html

The T60) of the bass is two seconds, and the T60 of the treble is one second. If we equalized down the bass 30 dB, it would start at an initial amplitude of 70 dB and fall 30 dB in the same time that the high frequencies would fall from 100 dB to 40 dB. Therefore both tones would again become inaudible simultaneously. But we have made the reverberation tonal balance correct at one point only, at 40 dB, which is useless because since the decay times are different at low and high frequencies. The tonal balance is changing throughout the decay period. Also, the direct sound is now totally non-flat.

Ενι γουει, θα το ξεπερασουμε και αυτο! :BDGBDGB53:

Γιώργη, εαν έχεις κέφι για διάβασμα σχετικό στείλε μου ένα e-mail.

ok, απο οτι βλεπω δεν υπαρχει αλλος δρομος εκτος απο το να δαμασουμε τον χωρο και το T60.
Ο χρονος ειναι το προβλημα και αυτο δεν λυνεται ευκολα παρα μονο για μια συγκεκριμενη ενταση.
http://www.acoustilog.com/eq_myth.html

The T60) of the bass is two seconds, and the T60 of the treble is one second. If we equalized down the bass 30 dB, it would start at an initial amplitude of 70 dB and fall 30 dB in the same time that the high frequencies would fall from 100 dB to 40 dB. Therefore both tones would again become inaudible simultaneously. But we have made the reverberation tonal balance correct at one point only, at 40 dB, which is useless because since the decay times are different at low and high frequencies. The tonal balance is changing throughout the decay period. Also, the direct sound is now totally non-flat.

Ενι γουει, θα το ξεπερασουμε και αυτο! :BDGBDGB53:

Με μερικα notch εστωσε ο ηχος, οσο αφορα το μπουμαρισμα και το καπως αργοσυρτο μπασσο. Τουλαχιστον σε ενα σχετικα καλο ευρος εντασης.
Σιγουρα δεν ειναι ΟΤΙ καλιτερο η σωστοτερο αλλα νομιζω οτι για οσους ΔΕΝ εχουν την δυνατοτητα να επεμβουν στο χωρο, ειναι μια .... παρηγορια! :a0210:

XENYX 802,
παρελήφθη προ μίας ώρας,

μαζί με το behringer 8000 και το arta μάλλον θα έχει φαν το ΣΚ (και διάβασμα βεβαίως βεβαίως...)

XENYX 802,
παρελήφθη προ μίας ώρας,

μαζί με το behringer 8000 και το arta μάλλον θα έχει φαν το ΣΚ (και διάβασμα βεβαίως βεβαίως...)

Καλοριζικο Jim !!!
Για πες λιγα παραπανω και πως συνεργαζεται με το ΑΡΤΑ?

το arta είναι software

ο μίκτης (xenyx 802) θα εκτελέσει χρέη προενισχυτή μικροφώνου για το behringer 8000 και θα συνδεθεί στο laptop

Το γνωριζω το arta αν και δεν το εχω δουλεψει ποτε.
Βασικα εχω αυτο με το δικο του μικροφωνο αλλα δεν κανει μετρησεις και μονο διορθωνει.
Στο δικο σου θα κουμπωνει αυτο το mic?
To deq2496 που εχω στο σπιτι θα φυγει γιατι ειναι δανεικο και ψαχνω τροπο να κανω μετρησεις.

το arta είναι software

ο μίκτης (xenyx 802) θα εκτελέσει χρέη προενισχυτή μικροφώνου για το behringer 8000 και θα συνδεθεί στο laptop

προσοχή:
(τα ξερεις βεβαια αλλα τα γραφω για τον φοβο των ιουδαιων)

1) στο "line in" (δηλαδή στο mic in) των laptops, ειναι συχνά πολύ φτηνιάρικα και ακατάλληλα για μετρήσεις λόγω περιορισμένου bandwidth υψηλου θορύβου,παραμορφώσεων κτλ

2) εφόσον μιλάμε για ακουστικές μετρήσεις με laptop, χρειάζεται usb κάρτα ηχου με asio drivers οπωσδήποτε για χαμηλό & σταθερο latency.

προσοχή:
(τα ξερεις βεβαια αλλα τα γραφω για τον φοβο των ιουδαιων)

1) στο "line in" (δηλαδή στο mic in) των laptops, ειναι συχνά πολύ φτηνιάρικα και ακατάλληλα για μετρήσεις λόγω περιορισμένου bandwidth υψηλου θορύβου,παραμορφώσεων κτλ

2) εφόσον μιλάμε για ακουστικές μετρήσεις με laptop, χρειάζεται usb κάρτα ηχου με asio drivers οπωσδήποτε για χαμηλό & σταθερο latency.

αυτό είναι το επόμενο βήμα ...

πρώτα θα παίξω με αυτά και ένα παλιολάπτοπ που έχω, να μάθω το arta και να εξοικοιωθώ με το όλο θέμα και μετά προχωράμε ...., προς το παρόν είμαι στο στάδιο της εκπαίδευσης ...