Στησιμο (very) low budget hifi!

Άρα τώρα μόνο από τον υπολογιστή μπορείς να ρυθμίζεις την ένταση.. δεδομένου ότι από τα ηχεία αν έχουν ποτ πίσω δεν βολεύει!

Επίσης μας πω πως δεν είμαι σίγουρος αν είναι σωστό να στέλνεις σήμα line κατευθείαν στα ηχεία! Pre out θα έπρεπε να είναι!

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Αν μιλαμε για ενεργα..ναι .. η ενταση ψαξε να βρεις τη χρυση τομη μεταξυ προστασια απο υπεροδηγηση ~ υποοδηγηση ~παραμορφωση , πασπαρτου λυση βαλε την ενταση τους στα 3/4 .οτι κανεις ομως δοκιμασε!!

ο θορυβος οφειλεται στο οτι το ηχειακι ειναι μικρο , και δεν παιζει ρολο ο τροπος προενισχυσης, πας απο τα γουφερακια να αναπαξεις χαμηλες υψηλης σταθμης :violent-smiley-030:

Πολλά ενεργά έχουν και στάδιο προενισχυσης και στις προδιαγραφές γράφουν ποια είναι η επιθυμητή στάθμη του σήματος εισόδου για βέλτιστη απόδοση.
Συνήθως δουλεύουν καλά από 1volt έως 2volt.

Αν μιλαμε για ενεργα..ναι .. η ενταση ψαξε να βρεις τη χρυση τομη μεταξυ προστασια απο υπεροδηγηση ~ υποοδηγηση ~παραμορφωση , πασπαρτου λυση βαλε την ενταση τους στα 3/4 .οτι κανεις ομως δοκιμασε!!

ο θορυβος οφειλεται στο οτι το ηχειακι ειναι μικρο , και δεν παιζει ρολο ο τροπος προενισχυσης, πας απο τα γουφερακια να αναπαξεις χαμηλες υψηλης σταθμης :violent-smiley-030:
Το φιιο λεω
Εχει μηπως και main in για να εχει pre out....?
Ενα φορητό ενισχυτακι ακουστικών ειναι.
Line out το λένε 50 χρονια τώρα.

Επίσης τα περισσότερα monitor είναι σχεδιασμένα να έχουν σταθερά ρυθμισμένο το πίσω ποτ το οποίο είναι συνήθως gain ώστε η ρύθμιση της έντασης να γίνεται από την κονσόλα ή τον υπολογιστή.

Το φιιο λεω
Εχει μηπως και main in για να εχει pre out....?
Ενα φορητό ενισχυτακι ακουστικών ειναι.
Line out το λένε 50 χρονια τώρα.
Line out δεν περνάει από το ποτενσιόμετρο έντασης.
Pre out περνάει..

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Στησιμο (very) low budget hifi!

Και????
Καλυτερα ή χειροτερα??
Γιατι σε μερικες καρτες ηχου, ειναι το ιδιο ακριβως πραγμα.

Δεν μπορώ να πω ότι είδα ιδιαίτερη διαφορά, μόνο που τώρα τρίζει περισσότερο το δεξί κανάλι από το αριστερό (και μιλάμε πάντα στο 100% των ηχείων και σε volume συστήματος άνω του 80%).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στησιμο (very) low budget hifi!

Δεν μπορώ να πω ότι είδα ιδιαίτερη διαφορά, μόνο που τώρα τρίζει περισσότερο το δεξί κανάλι από το αριστερό (και μιλάμε πάντα στο 100% των ηχείων και σε volume συστήματος άνω του 80%).
Στις εντάσεις αυτες πρεπει να τριζουν αφόρητα και τα δυο.
Συνεπώς κανένα προβλημα.
Υπολόγιζε οτι έχεις παρει ηχειακια τριών ιντσων και οχι ΡΑ

Κι όμως δεν τρίζουν γενικά αφόρητα, αλλά μόνο κατά περίπτωση (ανάλογα με τις απαιτήσεις του μπάσου)...

Δεν έχω απαιτήσεις έντασης, απλά ήθελα να σιγουρευτώ ότι δεν πρόκειται για κάποιο ελάττωμα... Κατά τα άλλα, όσο ακούω (είτε χαμηλά είτε και αρκετά δυνατά, για τα δεδομ'ενα ενός μέτριου δωματίου) ξανα-ανακαλύπτω τη μουσική μου... ;)

Θα τα ξεκάνω σίγουρα στις ώρες χρήσης :D Στην ένταση υπόσχομαι να προσέχω :)

Re: Απάντηση: Στησιμο (very) low budget hifi!

... Κατά τα άλλα, όσο ακούω (είτε χαμηλά είτε και αρκετά δυνατά, για τα δεδομ'ενα ενός μέτριου δωματίου) ξανα-ανακαλύπτω τη μουσική μου... ;)

Φίλε έχεις πιάσει το νόημα. Μπράβο.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και την εποικοδομητική συζήτηση.

Re: Απάντηση: Στησιμο (very) low budget hifi!

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και την εποικοδομητική συζήτηση.
Ελπιζουμε να μην ανοιξεις και χρειαστεις την βοηθεια μας σε τοπικ "επισκευες γουφερ σε fostex":flipout:
Καλες ακροασεις να εχεις (και προσεκτικα το volume!)

Απάντηση: Re: Στησιμο (very) low budget hifi!

Έχω πάθει πλάκα με το "παράθυρο" που μου ανοίξαν τα fostex στον ήχο... Ακούω σήμερα το Satisfaction από τους Socrates και στο solo των drums σχεδόν μεταφέρομαι στην εποχή που έπαιζα με φιλους σε studio: ξεχωρίζει κάθε τύμπανο και πιατίνι, καταλαβαίνω τι παίζει ο drummer, σχδόν νιώθω πόσο... τεντωμένς είναι οι μεμβράνες του! :music-smiley-005:
Με "κοινά" ηχεία το σύνολο έβγαινε ένα μπουκωμένο μπάσο σύνολο...

https://www.youtube.com/watch?v=xefI5pXd3-c#t=6m40s