Στο χαλαρό καμία άποψη για kef ref

Προφανώς επιδρά ο χώρος. Όλα τα σπίτια θέτουν τους περιορισμούς τους εκτός εάν διαθέτει κάποιος dedicated χώρο.
Πάντως τα ATC λόγω κλειστής καμπίνας φημίζονται για την εύκολη τοποθέτησή τους στο χώρο ακόμα και κοντά σε τοίχο. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση παραμένοντας στον ήχο της εταιρείας που τόσο σου αρέσει.

αλλο κοντα σε τοιχο, αλλο τα στασιμα και οι ακυρωσεις που εχει ο κωστας στον σαλονι του.

Το πρόβλημα είναι στο χώρο Κωστή...Οτι ηχείο και να
βάλεις, ο χώρος θα έχει τη δική του άποψη και θα την επιβάλει μέχρι να
τον τιθασεύσεις!!
Μήπως μπορείς να επέμβεις
με κάποιες μπασοπαγίδες?...Καλύτερα θα ήταν βέβαια να έρθει κάποιος
τεχνικός να μετρήσει, αλλά αυτό συνεπάγεται και κάποιο κόστος.

σοφα μιλησες γεροντα...
κατι σκεφτομαι... α ναι, βρε εγω δεν εχω ενα xtz room analyzer?
θα μετρησουμε....

κωστα ακου μουσικη, ακου τα κεφ, και παρασκευη βραδυ εαν σε βολευει ερχομαι και μετραμε...

στην απιθανη περίπτωση που δεν κανεις πλάκα,

πες μου τι πίνεις να πάρω το καλύτερο που υπάρχει να εχω να σε κεράσω

ασε ρε, ξερεις, 20 λεπτα θα εχω στη διαθεση μου, μετα παντοοοφλα
(απο την κορη, αντε ολοι σας αμεσως...)

Κώστα αν κάνετε τη μέτρηση Παρασκευή μπορώ να σου φέρω τα basstraps να δεις με και χωρίς.

Ο Νίκος είναι γαμώ τα παιδιά ... δεν κάνει πλάκα με κάτι τέτοια ...

Έχε κανένα Λαγκαβούλιν στην καβάτζα ...

ρε τι του λετε του παιδιου, τον γνωρισα οταν του πηγα τα kef, ειναι σοβαρο παιδι, μην τον χαλασουμε και αυτον......
(ειχα παει ενα single malt στον μιχαλη που τα tidal τα ακουγαμε σαν b&w!!)

Κώστα αν κάνετε τη μέτρηση Παρασκευή μπορώ να σου φέρω τα basstraps να δεις με και χωρίς.

ωχ αλλος απο εκει, μας βλεπω για ολοκληρωμενο project...

ωχ αλλος απο εκει, μας βλεπω για ολοκληρωμενο project...

Ακριβώς, ολοκληρωμένο project, διάγνωση και θεραπεία. Του τό χω υποσχεθεί άλλωστε του Κώστα από το καλοκαίρι. Αν και είμαι σίγουρος ότι αν δεν αλλάξει θέση στα ηχεία, δε θα κάνουν τίποτα τα basstraps. Εγώ άλλαξα δωμάτιο για να καταφέρω ξεφορτωθώ ένα φρικτό mode στους 70-80 κύκλους (και να μεταφεθεί δυστυχώς στους 40 αλλά ευτυχώς όχι τόσο έντονο).

Ωπ τι γινετε εδώ,

πράγματα και θαυματα

απο που να το πιάσω

ας το πιασω απο το σημαντικότερο:
αυτό το λαγκαβ...πως το λένε ουίσκι είναι σωστά? Σόρρυ δεν τα γνωρίζω, προτειμώ ρακούλα. Εχω ένα gold Τζόνι. Μας καλύπτει? Εχω και σπιτική ρακούλα από Σητεία για πιο παραδοσιακές καταστάσεις.

Αδερφέ dapost φυσικά και είμαι οκ με το να περάσεις. Δεν ξέρω αν ο Νίκος θα έχει χρόνο να μετρήσουμε πριν και μετά. Χθες μου ήρθε με την ψυχη στο στόμα ο καψερός. Μετα βίας τον έπεισα να ανέβει πάνω για 5 λεπτά.
Μιλάμε αυριο να δουμε σε τι φάσει είναι και ο Νικ. Ασχετα πάντως από Νικ και XTZ και μετρήσεις πριν και μετά κλπ είσαι καλοδεχούμενος.

Πωπω ήθελα να γράψω τώρα καμια κριτική για το πως μου φάνηκαν τα kef σε σχέση με τα atc αλλά νυστάζω λιγο (εχω πιει και κανα δυο μην λέω ψέματα).
Αλλα δεν είναι σωστό, θα πω έστω και 2 πράγματα σχετικά με την μερολυπτική άποψη που έχω για τα kef.

To ηχείο ειναι καλό και απρόσμενα μουσικό. Σε σχέση με τα ATC μου άρεσε πολύ το twetter. Το mid ήταν διαφορετικό σε σχέση με αυτό που έχω και σε σχέση με αυτό που έχω συνηθίσει να μου αρέσει. Οχι τόσο άμεσο και αποκαλυπτικό σε σχέση με το ATC αλλά υπέροχα μουσικό και με μεγάλη καρδιά (ήξερε να συγχωρεί). Το γούφερ ψαρωτικό για ηχείο βάσης.

Εν κατακλείδι: ωραίο ηχείο, σε καμία περίπτωση καθαρό monitor, αλλά ούτε και υπερβολικά καλήφωνο. Κάπου στην μέση θα το έβαζα. Αν σου κάνει ο ήχος του (η χρυση τομή για αρκετους απο εμάς) είσαι άρχοντας.

Last edited:
Α ναι ρε παιδιά, το ηχείο ειναι πανέμορφο οπτικά. Ξεχασα να το πω. Οι φωτο του VetNik το αδικούν.

Επιβεβαιώνω τα λεγόμενα του VetNik οτι θέλουν watt αλλά εντάξη, δεν ειναι και για απελπισία νομίζω.
Δεν επιβεβαιώνω τα λεγόμενα του VetNik ότι δεν παίζουν καλά σε χαμηλές εντάσεις. Μια χαρά ήταν και πριν λίγο που έκλεισα τον ενισχυτή.

Καλά ρε τσόγλανε είχες σπτική ρακή και με πότιζες μπύρα;:bigcry:
Που θα μου πάς... θα σε φτιάξω...:rifle:-bye-

εαν ενοεις διπολα, κανεις μεγαλο λαθος.
νωμιζω εχεις ασχοληθει αρκετα με αυτα.. μην λες τετοια πραγματα...
Ευχαριστω για την συμβουλη.Θα βαλω πιπερι στο στομα μου,εν αναγκη και φιμωτρο.Αφηνω λοιπον τον Κωστα στα εμπειρα χερια σου.

Ευχαριστω για την συμβουλη.Θα βαλω πιπερι στο στομα μου,εν αναγκη και φιμωτρο.Αφηνω λοιπον τον Κωστα στα εμπειρα χερια σου.

ρε φιλε, δεν ειναι επι του προσωπικου...
και δεν ειμαι εμπειρος,απειρος που πειραματιζεται ειμαι...
αλλα σε παρακαλω για να μαθω και εγω, μπορεις να μου πεις πως ενα διπολο θα λυσει τις ακυρωσεις στο συγκεκριμενο δωματιο?
τι θα γινει με το πισω "κυμα"?
η αποσταση τοιχο τοιχο ειναι μικρη (3? 4μετρα?) σε τι αποσταση θα παιξουν τα διπολα?
εαν μπορεις επειδη εχω και εγω αναλογο σαλονι, πες δυο λογια...

ρε φιλε, δεν ειναι επι του προσωπικου...
και δεν ειμαι εμπειρος,απειρος που πειραματιζεται ειμαι...
αλλα σε παρακαλω για να μαθω και εγω, μπορεις να μου πεις πως ενα διπολο θα λυσει τις ακυρωσεις στο συγκεκριμενο δωματιο?
τι θα γινει με το πισω "κυμα"?
η αποσταση τοιχο τοιχο ειναι μικρη (3? 4μετρα?) σε τι αποσταση θα παιξουν τα διπολα?
εαν μπορεις επειδη εχω και εγω αναλογο σαλονι, πες δυο λογια...
βρε Νικ,ουτε σε ξερω,ουτε με ξερεις,ολοι συμβαλουμε με την γνωμη μας,που μπορει να ειναι λαθος,αλλα δεν γινεται επιτηδες γιατι δεν εχουμε τιποτε να κερδισουμε.Ο Kωστας κατα την γνωμη μου επρεπε να αλλαξει αμεσως τα ηχεια.Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω πως τοσο καιρο ακουει κατι που δεν τον ικανοποιει,γιατι δεν μπορω να δεχθω οτι καποιος κραταει ενα ηχειο επειδη του αρεσει το τουιτερ,και υπομενει το συνεχες μπουμαρισμα.Επετρεψε μου να σου πω οτι εχω ακουσει ηχεια να μπουμαρουν εν τω μεσω ιδανικων δωματιων
επιδειξης,οπως επισης μεγαλα ηχεια οπως το Amazon,να αποδιδουν αψογα,σε χωρο μεγεθους κοτετσιου.Δεν νομιζω οτι ο Κωστας τυχαια επεσε πανω στα Kef,απλα ψαχνει για αλλο ηχειο.Το εχω πει πολλες φορες,τα atc ειναι καλα ηχεια υπο προυποθεσεις,και επειδη αποδειδουν ΜΟΝΟ σε ρεαλιστικες εντασεις,δυσκολα τιθασευονται.Οσο για τα διπολα, 90 εκ απο τον πισω τοιχο ειναι αρκετα.Ας δοκιμασει πχ ενα Μag 1.2,δεν ξερεις βρε παιδι μου,μπορει να αποφυγει την επιστροφη στην εποχη του equalizer.Αληθεια βρε Νικ,εχεις ακουσει πανελ να μπουμαρει?

..Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω πως τοσο καιρο ακουει κατι που δεν τον ικανοποιει,γιατι δεν μπορω να δεχθω οτι καποιος κραταει ενα ηχειο επειδη του αρεσει το τουιτερ,και υπομενει το συνεχες μπουμαρισμα....

Κανεις λάθος. Με το midrange εχω χάσει το μυαλο μου.

Τα πράγματα δεν ειναι τόσο τραγικά. Ο ήχος απο το σύστημα μου, με ικανοποιεί σε ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό. Ειλικρινά δεν θα ζήταγα τίποτα περισσότερο αυτό που είχα αν δεν υπήρχαν αυτές οι καταραμένες στιγμές που το μπουμάρισμα κάνει την εμφάνιση του. Και εκείνη την στιγμή ξενερώνω. Και δεν έχω δώσει ένα σκασμό λεφτα για να ξενερώρω στο που και που. Ο λόγος που μέχρι τώρα δεν έκανα τίποτα ειναι διότι έχω ακόμα δύο δόσεις για τον ASR. Ομως τελειώνουν σιγα σιγά και από τώρα σχεδιάζω το επόμενο μου βήμα.

...Δεν νομιζω οτι ο Κωστας τυχαια επεσε πανω στα Kef,απλα ψαχνει για αλλο ηχειο...
Ενα απο τα πράγματα που έχω μάθει είναι οτι σε ένα πρόβλημα υπάρχουν πολλές λύσεις και οφείλω να τις εξετάσω όλες και να επιλέξω την καλύτερη.

....Οσο για τα διπολα, 90 εκ απο τον πισω τοιχο ειναι αρκετα...
Καλέ μου φίλε αν ειχα 90 εκ από τον πίσω τοίχο, είναι αρκετά πιθανό τίποτα από όσα έχουν γραφτεί σε αυτό το θέμα να μην είχαν γραφτεί ποτέ. Δυστυχώς το στενόμακρο σαλονάκι μου έχει φάρδος κάτι τι περισσότερο από 3 μέτρα.

..Ας δοκιμασει πχ ενα Μag 1.2,δεν ξερεις βρε παιδι μου,μπορει να αποφυγει την επιστροφη στην εποχη του equalizer.Αληθεια βρε Νικ,εχεις ακουσει πανελ να μπουμαρει?
Ευστοχο το τελευταίο ερώτημα φίλε μου. Και ειλικρινά δεν γουστάρω καθόλου την ιδέα της ψηφιακής ισοστάθμισης. Μagnepan δεν εχω ακούσει ποτέ. Εχω ακούσει κάποια ML και την 1η φορά έπαθα ταράκουλο αλλά την 2η φορά που τα ξανάκουσα πιο προσεχτικά δεν μου τα ειπαν και πολύ.
Αλλα οπως είπα οφείλω να εξετάσω όλες τις εναλλακτικές οπότε γιατι όχι. Αν και δεν τρέφω ελπίδες οτι ο αντιπρόσωπος θα εχει demo και μαλιστα θα το δίνει και για ακρόαση σπίτι. Μακάρι να κάνω λάθος. Μια ερώτηση μιας και πιασαμε τις μεβράνες: η Audio Technologies τι λέει? Επειδή ειναι ελληνική ρωτάω και μόνο. Οι τιμές παλεύονται ή είναι αστείες?