Στο χαλαρό καμία άποψη για kef ref

δεν ειναι ευστοχο κωστα, αστοχο ειναι.
τα πανελ δεν μπουμαρουν γιατι ΚΑΝΕΙΣ πουθενα στον κοσμο δεν τα στηνει σε μικρο χωρο. ΠΟΤΕ!
ειχα πανελ(υβριδικα) και γυριζα στα φορουμ τους για καιρο.
σε μικρους χωρους καποιοι τρελαμενοι εκαναν τεραστιες προσπαθεις με συνδυασμο διαχυσης με αποροφηση.
τελος παντων, το "μπουμαρισμα" ειναι χαρακηριστικο του χωρου (διαστασεις-υλικα).
καποια ηχεια τον διεγειρουν με διαφορετικο τροπο απο αλλα, ΑΛΛΑ το συγκεκριμενο προβλημα θα υπαρχει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ του ειδους του ηχειου.
βασικη ακουστικη, αν θελετε ποιο αναλυτικα τα συζηταμε...

Αγαπητε Κωστα,ο Λογοθετης το 2008 ειχε τα Audio technologies esl-12 σε ενα δωματιο 15 τμ,χωρις κανενα προβλημα.Πηγαινε να ακουσεις τα ηχεια του,αλλα περισσοτερο πηγαινε να μιλησεις μαζι του,πιστευω οτι θα φυγεις με τις απαντησεις που θελεις.

μετρησαμε.

πριν μπλε καμπύλη...

μετα 2 bass traps στις γωνιες και μια στον τοιχο, πρασινη καμπύλη....

kostasjpg.jpg

ακουω σχόλια....

μετρησαμε.

πριν μπλε καμπύλη...

μετα 2 bass traps στις γωνιες και μια στον τοιχο, πρασινη καμπύλη....

kostasjpg.jpg

ακουω σχόλια....

Δοκιμάστε και άλλες θέσεις για τις μπασοπαγίδες Νίκ και ξαναμετρήστε..

Μπορεί να εκπλαγείτε!

Στο δικό μου χώρο, αλλάξαμε πολλές θέσεις στις μπασοπαγίδες, με τον τεχνικό...
Εννοείται ότι γινόταν μέτρηση μετά από κάθε αλλαγή, ώσπου στο τέλος πετύχαμε
ένα αποτέλεσμα εξαιρετικά κοντά( απόκλιση 6%) από το ιδανικό...

Last edited:
δυσκολα καπτεν, ουτε στις γωνιες μπορει να τις βαλει μονιμα, οποτε το ενδιαφερον ειναι θεωρητικο.
παντως πισω απο τα ηχεια θα μπορουσε, αλλα ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ το μεγαλυτερο "κερδος" υπαρχει στα σημεια "συναντησης" δυο ή καλυτερα τριων τοιχων (γωνιες)

Στο διάγραμμα είναι εμφανές γιατί ο φίλος αντιμετωπίζει τόσο μεγάλο πρόβλημα, εμφανίζεται τουλάχιστον διπλασιασμός της έντασης σε συγκεκριμένες συχνότητες! Δεν νομίζω ότι με μπασοπαγιδες μπορείς να διορθώσεις τόσο μεγάλο πρόβλημα, μάλλον μόνο με ισοσταθμιση?

δυσκολα καπτεν, ουτε στις γωνιες μπορει να τις βαλει μονιμα, οποτε το ενδιαφερον ειναι θεωρητικο.
παντως πισω απο τα ηχεια θα μπορουσε, αλλα ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ το μεγαλυτερο "κερδος" υπαρχει στα σημεια "συναντησης" δυο ή καλυτερα τριων τοιχων (γωνιες)

Συγγνώμη βρε Νικ, αλλά που τις τοποθετήσατε?

Στις γωνίες δεν τις βάλατε, πίσω από τα ηχεία όχι...Τότε?

Λοιπόν, εγω νομιζω ότι τα περίπου 10db βελτίωση σε μια δύσκολη περιοχή (κάτω απο τα 80hz), με broadband absorbers που θεωρητικα δεν δουλεύουν πολυ χαμηλά και με πρόχειρη τοποθέτηση ειναι Παρά πολυ καλο αποτέλεσμα.
Posted via Mobile Device

στις γωνιες τις βαλαμε, δεν μπορει να τις εχει μονιμα.
ΟΙ λυσεις ειναι αρκετες...
πχ
α)ηχεια που δεν διεγείρουν τον χώρο τοσο πολυ, πχ πανελ η μικρα ηχεια βασης.
Για μπάσο πρεπει να συνοδευονται απο σαμπ σωστα τιουναρισμενο/τοποθετημενο απο ειδικο. Πολυ δουλεια.
β) μπασσοπαγιδες.ΠΟΛΛΕΣ.
το αποτελεσμα ηταν παραπανω απο ικανοποιητικο με μια προχειρη τοποθετηση τριων παγιδων. Με προσεχτικη επιλογη/μετρηση/σχεδιαση το αποτελεσμα θα ειναι ικανοποιητικοτατο. θελει ομως ΠΟΛΛΕΣ.
γ)
δ)
κλπ κλπ

Λοιπόν, εγω νομιζω ότι τα περίπου 10db βελτίωση σε μια δύσκολη περιοχή (κάτω απο τα 80hz), με broadband absorbers που θεωρητικα δεν δουλεύουν πολυ χαμηλά και με πρόχειρη τοποθέτηση ειναι Παρά πολυ καλο αποτέλεσμα.
Posted via Mobile Device

μαζι γραφαμε.
συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ

Οκ, δεν είναι 10 (το έβλεπα από κινητό) αλλά πρέπει να είναι 7-8 αθροιστικά, ανέβηκε το dip στους 40 κατέβηκε το peak στους 60.

Τι εννοείς απέχει πιο πολύ από το να έρθει σωστά;

Re: Απάντηση: Στο χαλαρό καμία άποψη για kef ref

Ισως να δοκιμαζες κατι τετοιο ?

http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/default.asp?static=243&Product=98162

http://www.krksys.com/krk-ergo.html

Ειναι με τον αλγοριθμο της Lyngdorf αλλα πετσοκομενο μεχρι τα 500hz και οχι για ολο το φασμα αλλα και στο 1/10 της τιμης.
Απο εξω μπορεις να το βρεις ακομη φθηνοτερα.

Ειχα ενα και εκανε δουλεια αλλα δυστυχως το εχω δωσει για να στο δανειζα.

Να ρωτήσω: αφού έκανε δουλειά γιατι το έδωσες? Πήρες αλλο καλύτερο?

Να ευχαριστήσω θερμά τον VetNik και τον dapost για την παρέα και το ενδιαφέρον που έδειξαν και τον κόπο που έκαναν να μεταφέρουν την πραμάτια τους και άλλα πολλα.

Σχετικά με το σημερινό εγχείριμα, οι μετρήσεις έδειξαν ότι δεν κάνω την τρίχα - τριχιά και όντως έχω ένα θέμα
ακόμα ένδειξαν ότι μια πιθανή λύση θα μπορούσε να είναι φροντίδα του χώρου μιας και η σχεδόν τυχαία τοποθέτηση των ηχοαπορροφητικών έκανε καποια δουλίτσα. Ποσο μάλλον αν βάζαμε αλλα tuned στις συχνότητα που έχω το μεγαλύτερο πρόβλημα και τα δοκίμαζα σε διάφορες θέσεις.
Αν ειμαι σε φάση να μπλέξω με τετοια ειναι άλλο θέμα.

Last edited: