Στο δρόμο ...

Ερώτηξις.
Ποιός διαλύτης ειναι ο "καλός" ?
Δηλαδή, αν θέλουμε να ξεκολλήσουμε ΧΩΡΙΣ να σφάξουμε.....

Φαντάζομαι ότι εξαρτάται από τα υλικά που θες να ξεκολλήσεις.
Συνήθως δεν υπάρχει πανάκεια και αυτό δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη :-)

Φαντάζομαι ότι εξαρτάται από τα υλικά που θες να ξεκολλήσεις.
Συνήθως δεν υπάρχει πανάκεια και αυτό δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη :-)

Ας πούμε, το surround και το spider απο το σασί χωρίς να κάνουμε ζημιά.??

Για πλαστικό φοαμ φαντάζομαι οποιοδήποτε διαλύτη, αλλά με προσοχή μη στάξει αλλού – δηλαδή δύσκολο.
Λίγο βρεγμένο βαμβάκι για να μαλακώνεις ότι θές. Αλλά στην τελική μια λεπίδα, ένα ξυράφι ή ένα σουγιαδάκι ή κάποιο γυαλόχαρτο, σύρμα-κουζίνας θα το βάλεις. Πιθανά να αρκεί η μηχανική δουλειά και να μη χρειαστείς υποχρεωτικά χημικά.

Για πλαστικό φοαμ φαντάζομαι οποιοδήποτε διαλύτη, αλλά με προσοχή μη στάξει αλλού – δηλαδή δύσκολο.
Λίγο βρεγμένο βαμβάκι για να μαλακώνεις ότι θές. Αλλά στην τελική μια λεπίδα, ένα ξυράφι ή ένα σουγιαδάκι ή κάποιο γυαλόχαρτο, σύρμα-κουζίνας θα το βάλεις. Πιθανά να αρκεί η μηχανική δουλειά και να μη χρειαστείς υποχρεωτικά χημικά.

Θενκς Τάσο.
Επόμενη ερώτηση (εδώ θα φάω ξύλο)
Άς πούμε οτι πήραμε στο χέρι το σύστημα κώνος, σπάιντερ, πηνίο κλπ.
Ποιός διαλύτης (αν υπάρχει) μπορεί να βγάλει τα βερνίκια απο το φόρμερ και να το αφήσει άθικτο?
Υπόψην, δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι υλικό έιναι.
(Αλουμίνιο, χαρτί κλπ...

Απο εδω και περα θα σκαναρω τους καδους στη γειτονια... :Banane0:
Τωρα αν η γειτονισα πεταει κανενα βινυλιο ξεροντας οτι δεν τα γουσταρεις θα ειναι χαρα μου να σε βοηθησω να τα ξεφορτωθεις :Banane0:

Θενκς Τάσο.
Επόμενη ερώτηση (εδώ θα φάω ξύλο)
Άς πούμε οτι πήραμε στο χέρι το σύστημα κώνος, σπάιντερ, πηνίο κλπ.
Ποιός διαλύτης (αν υπάρχει) μπορεί να βγάλει τα βερνίκια απο το φόρμερ και να το αφήσει άθικτο?
Υπόψην, δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι υλικό έιναι.
(Αλουμίνιο, χαρτί κλπ...

Εσυ απο την αλλη, καποιο κακο σκοπο εχεις στο μυαλο σου και ζητας τετοιες ιατροδικαστικου περιεχομενου ερωτησεις...:ernaehrung004:

Απο εδω και περα θα σκαναρω τους καδους στη γειτονια... :Banane0:
Τωρα αν η γειτονισα πεταει κανενα βινυλιο ξεροντας οτι δεν τα γουσταρεις θα ειναι χαρα μου να σε βοηθησω να τα ξεφορτωθεις :Banane0:

Εσυ απο την αλλη, καποιο κακο σκοπο εχεις στο μυαλο σου και ζητας τετοιες ιατροδικαστικου περιεχομενου ερωτησεις...:ernaehrung004:

Απο μικρός ήθελα να γίνω χειρουργός, αλλά δεν έκατσε :grinning-smiley-043.
Υπάρχει πάντως ένα μεγάφωνο στο οποίο θα ήθελα να πειραματιστώ ....

Το καθαρό ασετόν είναι εξαιρετικός διαλύτης και δεν αφήνει υπολλείματα όταν εξατμιστεί το έχω δοκιμάσει 2-3 φορές σε μεγάφωνα με καλά αποτελέσματα. Επίσης για μαλάκωμα της κόλας του dustcap πολύ καλή δουλειά κάνει και το σεσουαρ, δηλαδή ζεσταίνουμε τοπικά την κόλλα που μετά από λίγη ώρα γίνεται σαν μέλι τουλαχιστον στα Tannoy Monitor που το έχω δοκιμάσει.

Για κόλλα δες λίγο τα χαρακτηριστικά της LOCTITE 480.Είναι και μαύρη.