Στο ψάξιμο για καινούργια τηλεόραση

protergia

New member
11 December 2013
27
Καλησπέρα στην ομάδα,

Θα ήθελα την γνώμη σας για την sony XR55X93J. Αξίζει? Έχει κάποια διαφορά από την sony XR55X93K εκτός από το έτος κατασκευής?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα στην ομάδα,

Θα ήθελα την γνώμη σας για την sony XR55X93J. Αξίζει? Έχει κάποια διαφορά από την sony XR55X93K εκτός από το έτος κατασκευής?

Δεν θεωρώ ότι οι διαφορές στην πράξη κάνουν τόση διαφορά για να δικαιολογούν την διαφορά στην τιμή.

Η Χ90Κ/93Κ σε σχέση με την X90J/X93J έχει περισσότερες ζώνες ελέγχου του οπίσθιου φωτισμού και λίγο πιο φωτεινή σε HDR.
Λίγο αναβαθμισμένος στο λογισμικό του ο επεξεργαστής και λίγο πιο δυνατά ηχεία.
Επίσης έρχεται με 2 τηλεχειριστήρια ,και δεν έχει έξοδο 3.5mm mini jack ήχου/ακουστικών.

Ακόμη μπορείς να διαβάσεις ένα συγκριτικό X90J με την Χ90Κ όπως το παρακάτω
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-x90j-vs-sony-x90k/21562/31221?usage=1&threshold=0.10

----

αν θέλετε,πείτε και δύο λόγια για τα παρακάτω:

Απόσταση κύριας θέασης :

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) :

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Απαιτήσεις άλλες:

προϋπολογισμός :

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις: Samsung UE46D7000

---------------

Όταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ..

• Like
Reactions: wasteland
Τι γνώμη σας θα ήθελα για την συγκεκριμένη τηλεόραση :

Turbo-X TXV-Q5590 .

Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξης:
είμαι στο ψάξιμο για καινούργια τηλεόραση.
Η τηλεόραση παίζει συνολικά τη μέρα περίπου 16 ώρες συνεχόμενα.
Λίγο η γυναίκα λίγο τα παιδιά λίγο εγώ δεν θέλει και πολύ.
Τι μου προτείνετε πχ. "QLED" LCD , OLED...
Το λέω από άποψη burn in.
Ποιο είναι ο κατάλληλος τύπος πάνελ για τόση ώρα ανοικτή τηλεόραση?

------

Αν θέλετε,πείτε και δύο λόγια για τα παρακάτω:

Απόσταση κύριας θέασης :

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):

Συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) :

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

Απαιτήσεις άλλες:

προϋπολογισμός :

προηγούμενη τηλεόραση :
Samsung UE46D7000

---------------

Όταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ..

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξης: είμαι στο ψάξιμο για καινούργια τηλεόραση. Η τηλεόραση παίζει συνολικά τη μέρα περίπου 16 ώρες συνεχόμενα. Λίγο η γυναίκα λίγο τα παιδιά λίγο εγώ δεν θέλει και πολύ. Τι μου προτείνετε πχ qled , oled... Το λέω από άποψη burn in. Ποιο είναι ο κατάλληλος τύπος πάνελ για τόση ώρα ανοικτή τηλεόραση? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αμα παιζει τοσες ωρες, μακριά απο OLED.

Η τηλεόραση μπορεί να παίζει πολλές ώρες, αλλά δεν είναι είναι σταθερή σε ένα κανάλι. Πάλι πρόβλημα μπορεί να έχω?

Η τηλεόραση μπορεί να παίζει πολλές ώρες αλλά δεν είναι είναι σταθερή σε ένα κανάλι. Πάλι πρόβλημα μπορεί να έχω?

Κανείς δεν ξέρει εαν και πότε θα πάθεις burn in, αλλα οι συνθήκες χρησης που περιγράφεις αυξάνουν την πιθανότητα κατά πολύ.
Αν θες να πάρεις OLED (η καλύτερη ποιότητα εικόνας απο όλες και ειδικά στο σκοτάδι), καλύτερα παρε OLED LG, πληρώνε και 5ετη επέκταση εγγύησης που καλύπτει και burn in, να έχεις το κεφάλι σου ισυχο για μία 5ετια τουλάχιστον.
Τήρησε και κάποια βασικά προστασίας burn in (να κλείνει για λίγο καθε 4 ώρες) και θα είναι καλύτερα τα πράγματα.

Αλλη επιλογή, που δεν κινδυνεύει από burn in, παρε tv με VA panel LCD, mini led LCD, full array local dimming και θα είσαι αρκετά κοντά στην ποιότητα της OLED, αλλά για κατι καλο σε αυτή την κατηγορία δε θα είναι φθηνότερο ιδιαίτερα απο OLED.
Που κατά τη γνώμη μου γι αυτο υπάρχουν τα φόρουμ όπως αυτό, εκει είναι που θέλει ψάξιμο.
OLED οτι και να πάρεις, γουρούνι στο σακί να πάρεις, δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές ποιότητας, και η εικόνα είναι εξαιρετικη.
Αλλα υπάρχει πιθανότητα burn in.
Διαλέγεις και παίρνεις.

• Like
Reactions: Xzibit
Κανείς δεν ξέρει εαν και πότε θα πάθεις burn in, αλλα οι συνθήκες χρησης που περιγράφεις αυξάνουν την πιθανότητα κατά πολύ.
Αν θες να πάρεις OLED (η καλύτερη ποιότητα εικόνας απο όλες και ειδικά στο σκοτάδι), καλύτερα παρε OLED LG, πληρώνε και 5ετη επέκταση εγγύησης που καλύπτει και burn in, να έχεις το κεφάλι σου ισυχο για μία 5ετια τουλάχιστον.
Τήρησε και κάποια βασικά προστασίας burn in (να κλείνει για λίγο καθε 4 ώρες) και θα είναι καλύτερα τα πράγματα.

Αλλη επιλογή, που δεν κινδυνεύει από burn in, παρε tv με VA panel LCD, mini led LCD, full array local dimming και θα είσαι αρκετά κοντά στην ποιότητα της OLED, αλλά για κατι καλο σε αυτή την κατηγορία δε θα είναι φθηνότερο ιδιαίτερα απο OLED.
Που κατά τη γνώμη μου γι αυτο υπάρχουν τα φόρουμ όπως αυτό, εκει είναι που θέλει ψάξιμο.
OLED οτι και να πάρεις, γουρούνι στο σακί να πάρεις, δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές ποιότητας, και η εικόνα είναι εξαιρετικη.
Αλλα υπάρχει πιθανότητα burn in.
Διαλέγεις και παίρνεις.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου και ήσουν πολύ διαφωτιστικός.

• Like
Reactions: sosimple
Καλησπέρα στην ομάδα και χρόνια πολλά με υγεία,

Θελω να προχωρήσω στην αγορά νέας τηλεόρασης 55",αλλά θέλω την βοήθειά σας στο εξής:

η τηλεόραση παίζει περίπου 14 ώρες την μέρα σχεδόν συνεχόμενα.
Τι τεχνολογία πρέπει να πάρω για να μην έχω προβλήματα με burn in;
Αν βοηθάει προτιμώ κάτι σε LG,TCL και Sony.

Θελω να προχωρήσω στην αγορά νέας τηλεόρασης 55",αλλά θέλω την βοήθειά σας στο εξής:

1ον δεν αναφερεις προυπολογισμο για την 55'
2ον δεν γραφεις αν ειναι ηλιολουστο το μερος που θα τοποθετηθει;
3ον αν καθονται ακριβος απεναντι ή κι πλαγια
4ον αν παιζουν παιχνιδια η οχι
5ον αν βλεπουν πολλα αθλητικα
6ον αν βλεπουν μονο καναλια τηλεοπτικα
7ον αν βλεπουν το βραδυ με φως η σκοτεινα.
8ον αν παρακολουθουν συχνα ή οχι περιεχομενο 4K HDR και sd (standard definition).
9oν αν εχουν συνδρομιτηκα καναλια

Και μετα να προτινουμε, αλλιώς δεν μπορουμε να προτεινουμε αυτο που ψαχνεται.

8ον αν παρακολουθουν συχνα ή οχι περιεχομενο 4K HDR και sd (standard definition).

Έχεις απόλυτο δίκαιο.
Ο προϋπολογισμός είναι περίπου 700 με 800 ευρώ το πολύ.
Η τηλεόραση είναι δίπλα σε μπαλκονόπορτα .
Κάθομαι ακριβώς απέναντι και δεν παίζω παιχνίδια.
Βλέπω τα πάντα από αθλητικά αρκετά μέχρι παιδικά για τα παιδιά.
Και όλα αυτά μέσω συνδρομητικής.
Δεν παρακολουθούμε κάτι συγκεκριμένο.
Και εννοείται θέλω να βλέπω και 4κ κάτι που τώρα δεν μπορώ λόγο τηλεόρασης.
Βράδυ και σκοτεινά θα δω καμία ταινία με την γυναίκα μου για χαλάρωση.

τωρα αφου απαντηθηκαν οι αποριες σου γιατι δε προτεινεις καποια τηλ?διαβασες την ερωτηση του φιλου η απλα γραφεις ....?

χρονια πολλα κ σε σενα φιλε...θεμα burn in δε θα εχεις παρα μονο αν πας σε OLED κ αυτο δυσκολα πια στα νεα μοντελα..μηπως σε παιρνει για 65 γιατι το μεγεθος μετραει κ μεσα στο μπατζετ σου ειναι η tcl c805 ?αψογη τηλεοραση σε καθε ειδους χρηση σε ολες τις "συνθηκες"

• Like
Reactions: protergia
Έχεις απόλυτο δίκαιο.
Ο προϋπολογισμός είναι περίπου 700 με 800 ευρώ το πολύ.
Η τηλεόραση είναι δίπλα σε μπαλκονόπορτα .
Κάθομαι ακριβώς απέναντι και δεν παίζω παιχνίδια.
Βλέπω τα πάντα από αθλητικά αρκετά μέχρι παιδικά για τα παιδιά.
Και όλα αυτά μέσω συνδρομητικής.
Δεν παρακολουθούμε κάτι συγκεκριμένο.
Και εννοείται θέλω να βλέπω και 4κ κάτι που τώρα δεν μπορώ λόγο τηλεόρασης.
Βράδυ και σκοτεινά θα δω καμία ταινία με την γυναίκα μου για χαλάρωση.
Η τιμη που αναφερεις 700-800 ειναι για 55αρα ?
Αν ναι η λυση Oled δεν μπορει να υπαρξει λογο baget
Αρα η επομενη πιο κοντα σε εικονα oled ειναι η mini led
Απο mini led η ποιο προσιτη και διαθεσημη ειναι η tcl 55 c805 (584 στο best price)
Καλα θα ειναι να εχει κι 5ετη εγγυηση για να εχεις το κεφαλη σου ησυχο για 5ετη.
Ποια ειναι τα (+)
mini led foul arrey
Baθυ μαυρο

2.1 θυρες για παιχνιδια (αχρειαστο για σενα )
Smart google play
Netflix
Cosmote eon
Tιμη
(-)
Το αντανακλαστικο φιλτρο δεν ειναι κι το καλυτερο(τραβαμε κουρτινες)
Η γωνιες θεασης δεν ειναι πολυ ανοιχτες βλεπουμε καλα απεναντι απο την τν, αν παμε πλαι αλοιονετε η εικονα (αυτο συμβαινι σ ολες τις tv που ειναι va.
H κινηση σε πολυ γρηγορες σκηνες μπορει να εχει φαινομενο με ειδολα (ρυθμιζεται με ρυθμησεις σε ενα βαθμο)
Υπαρχει το φαινομενο blooming (φωτοστεφανο (οχι σε μεγλο βαθμο).
Για περισσοτερα δες στο trend του c805 στο site.
Oσο για τον κυριο που μου την ειπε γιατι αργησα να απαντησω δεν το ξερα οτι πρεπει να ειμαι πικο απικο πανω απο τον υπολογιστη 24/24 ωρο να απανταω στα ερωτηματα σαν help desc .
Αυτη ειναι μια δραστηριοτητα που την κανω ΔΩΡΕΑΝ γιατι μαρεση να δινω βοηθεια ( κι να περνω αν χρειαστη) κι την κανω οπωτε ευκαιρω .

Ζηταω συγνωμη για το υφος μου φιλε ηταν κ περιεργη η ωρα ..απλα εχουμε τη ταση στο φορουμ να θελει ενας ανθρωπος μια ‘καλη’ τηλ ,συμφωνα με το μπατζετ του παντα, για απλη καθημερινη χρηση κ να του κανουμε ανακριση πρωτου βαθμου χαχα!κ σε καμια ερωτηση να μην ειχε απαντησει παλι την c805 (ισως κ καμια σονυ )θα του προτειναμε στη πιο μεγαλη διασταση π μπορει να παρει!anyway κ παλι συγνωμη καλη χρονια να εχουμε με υγεια..

• Like
Reactions: Panoramix
Ζηταω συγνωμη για το υφος μου φιλε ηταν κ περιεργη η ωρα ..απλα εχουμε τη ταση στο φορουμ να θελει ενας ανθρωπος μια ‘καλη’ τηλ ,συμφωνα με το μπατζετ του παντα, για απλη καθημερινη χρηση κ να του κανουμε ανακριση πρωτου βαθμου χαχα!κ σε καμια ερωτηση να μην ειχε απαντησει παλι την c805 (ισως κ καμια σονυ )θα του προτειναμε στη πιο μεγαλη διασταση π μπορει να παρει!anyway κ παλι συγνωμη καλη χρονια να εχουμε με υγεια..
Συγνωμη δεκτη αν κι δεν θ πρεπε να πιεζουμε καποιον να απαντηση σε κατι που εχει να κανει με την διαχειρηση του χρονου που εχει διαθεσιμο , απλα δεν μπορω ναμε πανω σε pc για να ενημερωσω κι μαλιστα Κυριακη απογευμα που ειναι ρεπω ακομη κι για τα help desc που πληρωνοντε .

Τωρα οσο αφορα την διασταση δεν εχει αναφερει αποσταση θεασης γιατι εξαρχης ζητουσε 55' .
Α) Δεν ξερουμε αν του το επιτρεπει ο χορος και
Β) Ποια ειναι η αποσταση θεασης (απο 2,3+ προεινο 65 αρα )
Αν αποφασισει για 65' αρα η 65c805 mporei να τou βγει κοντα στα 800€ μαζι με 5ετη εγγυηση.
Ας μας πει ο ιδιος.
Δεν τον βλεπω να απαντα στις προτασεις .

• Like
Reactions: Panoramix
Συγνωμη δεκτη αν κι δεν θ πρεπε να πιεζουμε καποιον να απαντηση σε κατι που εχει να κανει με την διαχειρηση του χρονου που εχει διαθεσιμο , απλα δεν μπορω ναμε πανω σε pc για να ενημερωσω κι μαλιστα Κυριακη απογευμα που ειναι ρεπω ακομη κι για τα help desc που πληρωνοντε .

Τωρα οσο αφορα την διασταση δεν εχει αναφερει αποσταση θεασης γιατι εξαρχης ζητουσε 55' .
Α) Δεν ξερουμε αν του το επιτρεπει ο χορος και
Β) Ποια ειναι η αποσταση θεασης (απο 2,3+ προεινο 65 αρα )
Αν αποφασισει για 65' αρα η 65c805 mporei να τou βγει κοντα στα 800€ μαζι με 5ετη εγγυηση.
Ας μας πει ο ιδιος.
Δεν τον βλεπω να απαντα στις προτασεις .
Δυστυχώς δεν μπορώ πάνω από 55" λόγο επίπλου. Η απόσταση είναι λίγο παρακάτω από τα 2 μέτρα. Άρα πιστεύω 55" είναι μια καλή επιλογή. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την μάρκα της τηλεόρασης. Απλά έλεγα μήπως μια lg ή sony είναι πιο αξιόπιστες.

τωρα αφου απαντηθηκαν οι αποριες σου γιατι δε προτεινεις καποια τηλ?διαβασες την ερωτηση του φιλου η απλα γραφεις ....?

χρονια πολλα κ σε σενα φιλε...θεμα burn in δε θα εχεις παρα μονο αν πας σε OLED κ αυτο δυσκολα πια στα νεα μοντελα..μηπως σε παιρνει για 65 γιατι το μεγεθος μετραει κ μεσα στο μπατζετ σου ειναι η tcl c805 ?αψογη τηλεοραση σε καθε ειδους χρηση σε ολες τις "συνθηκες"
Η απόσταση είναι κάτι λιγότερο από 2 μέτρα. Και λόγο επίπλου είμαι καλά πιστεύω με τις 55". Το μόνο που με φόβιζε ήταν η αξιοπιστία της εταιρίας. Αλλά άμα την προτείνετε εσείς που ξέρετε καλύτερα σε σχέση με εμένα πάω πασο.

Δυστυχώς δεν μπορώ πάνω από 55" λόγο επίπλου. Η απόσταση είναι λίγο παρακάτω από τα 2 μέτρα. Άρα πιστεύω 55" είναι μια καλή επιλογή. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την μάρκα της τηλεόρασης. Απλά έλεγα μήπως μια lg ή sony είναι πιο αξιόπιστες.

Η απόσταση είναι κάτι λιγότερο από 2 μέτρα. Και λόγο επίπλου είμαι καλά πιστεύω με τις 55". Το μόνο που με φόβιζε ήταν η αξιοπιστία της εταιρίας. Αλλά άμα την προτείνετε εσείς που ξέρετε καλύτερα σε σχέση με εμένα πάω πασο.
Ξεκινησες τον Νοεμβριο ζητοντας τη γνωμη μας για μια sony x90j που κανει 1200€ !
Υποθεσουμε οτι το baget κατεβηκε προσφατα στ 700-800 αρα με 580€ περνεις 55' c805 που ειναι η καλυτερη λυση για αυτο το baget με προυποθεση 5ετη εγγυηση για να εχεις το κεφαλη σου ησυχο(+80€ για επιπλεον 3ετη εγγυηση στο skroutz και τα 2 πρωτα της αντιπροσωπιαςσυνολο 5ετη )
Αν δεν την διαζεσε βλεπεις τον αντικαταστατη του c805 τον c765 που προς το παρον ειναι ιδιιτερα ακριβο για αυτα που προσφερει (899€!!!! Μονο στον Κωτσοβολο.)

Last edited:
  • Like
Reactions: protergia