Στοχευμένες τοπικά διαφημίσεις Google

Voreios

Supreme Member
18 January 2007
4,750
Ηθελα να ρωτήσω αν συμβαίνει και σε σας και γενικά αν το έχετε παρατηρήσει.
Εδω και μιά εβδομάδα (ίσως 10 μέρες) σε όποια ιστοσελίδα μπαίνω που έχει διαφήμιση του Google βλέπω ...την φάτσα του κυρίου Γιάννη Παπαιορδανίδη, υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με το ΠΑΣΟΚ! Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, αλλά μετά σκέφτηκα πως δεν ειναι δυνατόν να διαφημίζεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πρόκειται προφανώς για στοχευμένη διαφήμιση που εμφανίζεται μόνο σε όσους μπαίνουν με ΙΡ Δυτικής Μακεδονίας.
Εσείς βλέπετε αντίστοιχες τοπικές διαφημίσεις όπου υπάρχουν διαφημίσεις της Google?
Φυσικά σε περιοχές όπως Αθήνα ή Θεσσαλονίκη οι διαφημίσεις θα είναι πολλές και θα εναλλάσσονται, στην Δυτική Μακεδονία...μάλλον δεν υπάρχει άλλος διαφημιζόμενος ή πρόκειται για διαφήμιση προτεραιότητας!
Δεν ξέρω πως σκέφτεται ο πολύς ο κόσμος, αλλά σε ότι με αφορά είμαι λίγο ανάποδος! Την ψήφο μου ΔΕΝ την παίρνει όποιος με ενοχλεί παντοιοτρόπως, είτε γεμίζοντας το γραμματοκιβώτιό μου με φυλλάδια, είτε βρωμίζοντας τον τόπο με αφίσες, είτε ...εμφανίζοντάς μου την αφεντομουτσούνα του στις μισές απο τις ιστοσελίδες που επισκέπτομαι!
Ιδου κι ενα παράδειγμα της διαφήμισης, στο δεξιό της σελίδας

Uploaded with ImageShack.us

Οχι μονο στοχευμενες διαφημισεις, αλλα και στοχευμενη αρθρογραφια... η ιδια η google, ή μπορει να ηταν και η yahoo αλλα ειναι το ιδιο, διαφημιζε, οτι τα αρθρα της στις αρχικες σελιδες, πολλες φορες προερχονται με βαση τα search των χρηστων... πχ. αν πολλοι χρηστες ψαξουν για ενοικιαζομενα σπιτια, σε λιγο καιρο, ετοιμο το σχετικο αρθρο "τι να προσεξεις οταν ψαχνεις να νοικιασεις σπιτι"....