Stranger Things 4 [Netflix]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 25 64.1%
  • Πολύ Καλή

Votes: 6 15.4%
  • Καλή

Votes: 4 10.3%
  • Μέτρια

Votes: 2 5.1%
  • Κακή

Votes: 2 5.1%

• Total voters
    39
Καλησπερα.
Το βρηκα στο netflix μπροστά μου και ξεκινησα τον 4ο κυκλο. Βασικα δεν καταλαβα οτι υπάρχουν άλλοι τρεις καθως το εβαλα ψιλοβιαστικά για να περάσει λίγο η ωρα μου.... Έφτασα στο 4ο επεισόδιο. Να σταματήσω και να το βαλω απο την αρχη;
Δεν καταλαβα οτι μου λείπει κάτι. Αυτοτελής δεν ειναι ο κυκλος;
Δε μπορω να πω οτι εχω τρελαθει μεχρι τωρα παντως
Να το δεις οπωσδήποτε από την αρχή, χάνεις πολλά αν το δεις από τον 4ο. Άσε που ο πρώτος κύκλος είναι εξαιρετικός, έγραψε τηλεοπτική ιστορία.

Είδα και το τέλος..

Τώρα πρέπει να αφήσουν τους παραγωγούς να "ξεσαλώσουν" και στην τελευταία σεζόν! :cool:

Stranger Things [Season 4]

stranger-things-season-4-every-ending-ha

https://www.imdb.com/title/tt4574334/episodes?season=4

Μετα τις απλα καλες 2/3 σεζον οι αδερφοι Duffer ερχονται να δωσουν τον καλυτερο τους εαυτο και να δημιουργησουν κατι ανεπαναληπτο. Η σεζον ξεκιναει απο εκει που τελειωνει η τριτη και δεν αργει να δειξει τον κεντρικο της σατανικο villain αν και καπως εισαγωγικα τα πρωτα 3 επεισοδια ωστε να μπουμε στο κυριως πιατο. Μεσα απο τοσους βασικους χαρακτηρες οι αδερφοι Duffer εχουν καταφερει να κανουν τον θεατη να νοιαζεται για τον καθενα και να εχει αγωνια καθε φορα που καποιος απο αυτους παει να παθει κατι. Εχουν καταφερει να βγαλουν τις μεγιστες δυνατοτητες του καθε χαρακτηρα αριστοτεχνικα κανεις δεν ειναι κομπαρσος και η χημεια μεταξυ τους μετα απο 4 σεζον μοναδικη. Οι νεοι χαρακτηρες που μπηκαν οπως ο Hey Dude Argyle η ο Heavy Metal Eddie η ο Γιουρι αφηνουν τη δικη τους νοτα στη σειρα. Στα του μυστηριου του ολου lore και του villain και του upside down μαθαινουμε τοσα πραγματα οι αποκαλυψεις ειδικα στο 7ο επεισοδιο το οποιο ειναι ενα απο τα καλυτερα επεισοδια σειρας που εχω δει τρομερες και σκηνοθετικα ηταν τοσο αρτιο που ο θεατης μπαινει σε φαση trance κατι σαν αυτο που μπαινουν τα θυματα του Vecna. Η αλλαγη παραστασεων μια στο Χοκινς μια στην καταπαγωμενη Ρωσια μου αρεσαν ηταν κατι διαφορετικο για να σπαει η μονοτονια. Το τελος λιγακι με χαλασε και εννοω το τελευταιο 20λεπτο δεν ξερω περιμενα καποια πραγματα να γινουν διαφορετικα και εχουμε και ενα μεγαλο κενο στην ιστορια αλλα πιστευω οτι θα εξηγηθουν τα παντα στην 5η και τελευταια σεζον. Μεγαλειωδης σεζον συνολικα με ενα μεγαλο ταξιδι περιπου 12.5 ωρων μιας και το καθε επεισοδιο κραταει πανω απο ωρα με το τελευταιο 140 λεπτα το δεσιμο του θεατη με τους χαρακτηρες ανεβαινει ο villain ειναι τρομερος το production value στα υψη και η σκηνοθεσια σε συνδιασμο με τη μουσικη επενδυση απο μουσικα κομματια του 80s οργασμικη. 9.4/10

Last edited by a moderator:
Καλησπερα.
Το βρηκα στο netflix μπροστά μου και ξεκινησα τον 4ο κυκλο. Βασικα δεν καταλαβα οτι υπάρχουν άλλοι τρεις καθως το εβαλα ψιλοβιαστικά για να περάσει λίγο η ωρα μου.... Έφτασα στο 4ο επεισόδιο. Να σταματήσω και να το βαλω απο την αρχη;

Πισω ολοταχως.

απαραιτητως η πρωτη σαιζον που ειναι και η γροθια στο στομαχι και ακολουθως 2 και 3 για να τελειωσεις με την αριστουργηματικη 4η σαιζον.

• Like
Reactions: ggeorge and vadergr

"Το δεύτερο μέρος της σεζόν, το οποίο κυκλοφόρησε την Παρασκευή 1η Ιουλίου, έριξε το Netflix τη στιγμή
που βγήκε online στην πλατφόρμα. Το Netflix δέχτηκε μέσα σε λίγα λεπτά πάνω από 13.000 παράπονα,
αλλά κατάφερε να διορθώσει το πρόβλημα αμέσως."

.

Εν τω μεταξύ, να επιβεβαιώσω για το sound design, από το TENET είχα να ακούσω το σύστημα μου να απογειώνεται έτσι, μεγάλωσε το σύμπαν γύρω μου, σε ύψος, βάθος, πλάτος και ένταση!
Και είναι και κατακαημένο συμπιεσμένο DD…

Είδα το 8, το πιο ψόφιο της σαιζον (μετά την αποκάλυψη, δεν υπήρχε εξέλιξη και απλά έπιανε το μπλα μπλα με τους χαρακτήρες, κανοντας κοιλιά)

Φαντάζομαι το τελευταιο θα έχει κλαπατσιμπαλα…Ελπίζω όχι μόνο αυτά αλλά και κάτι από story….

Εξαιρετικός αυτός ο κυκλος απλα απίστευτος και η σκηνή με την κιθάρα που μπαίνουν οι μεταλλικα φοβερή.
Κραταω μια πισινή για τον επόμενο κύκλο αμα το απογειώσει και άλλο

ua

Θα μπορουσε να βαλει και λιγο μεταλ σαουντρακ μια και μεσουρανουσε στην εποχη και ταιριαζει με το ειδος περα απο εναν μαλλια μεταλλα χαρακτηρα...
Πλέον δεν πρέπει να έχεις παράπονο....Master of Puppets και μια B.C.Rich "Rich Bich" πρώτη μούρη. 🤘

Χορταστικότατο φινάλε,ωραίες οι κινηματογραφικές αναφορές,καλογραμμένοι διάλογοι,μαστόρικη σκηνοθεσία,γενικώς το φχαριστήθηκα..

• Like
Reactions: takisot
Κινηματογραφικά μιλώντας θεωρώ κι εγώ ότι ήταν καλύτερη από την πρώτη. Θεματικά ίσως κέρδιζε η πρώτη σε ενδιαφέρον λόγω του απροσδόκητου νοσταλγικού σοκ. Γενικά πάντως ενθουσιάστηκα. Εντάξει, το στόρυ είναι λίγο ξεχειλωμένο (με την έννοια ότι δεν ξέρω κατά πόσο σηκώνει μια ακόμα σεζόν), ωστόσο το πως το έστησαν όλα τα υπόλοιπα την κάνει εξαιρετική.

• Like
Reactions: takisot
Γαμώτο,εδώ που είμαι δεν περνάει ο ήχος της τηλεόρασης από τον ενισχυτή (του 2012 είναι ) και το Netflix παίζει μόνο από το ηχείο της τηλεόρασης και δεν θέλω να χάσω το μεγαλείο που διαβάζω εδώ.
Πρέπει να περιμένω τον Αύγουστο που θα είμαι Αθήνα για να το απολαύσω.
Στα συν της Αθήνας είναι και η έλλειψη γειτόνων !!! (που εδώ είμαι στριμωγμένος)

Νομιζω οτι ηταν καλυτερη και απο την πρωτη σεζον. Απολαυση indeed...Και επεισοδια με χρονικη διαρκεια ταινιας!

Kαλυτερη δεν θα το ελεγα γιατι η πρωτη οπως και να το κανουμε ειχε το hype της πρωτης φορας......και της γνωριμιας με τον αλλο κοσμο......

αλλα εδω ειχαμε στην ουσια την αιτιολογια και την εμβαθυνση σεναριακα ολου του ιστορικου και του τι εγινε και τι τα προκαλεσε ολα αυτα (σχεδον ξερουμε πλεον) συν την αριστη σκηνοθεσια και δουλεια πανω στην σαιζον

νομιζω ισοδυναμες ειναι για εμενα .

παρ`οτι ειμαι φαν της σειρας,θα ηθελα να τελειωσει με το τελευταιο 2μιση ωρων επεισοδιο,που ηταν γεματο και τα ειχε...ολα.
δεν μας ελειψε τιποτε,δεν μας εμεινε καμια απορια,χορτασε το ματι μας και το αυτι μας δραση,ηχο,εικονα.
εχω την εντυπωση οτι μετα απο ενα τοσο αψογο φιναλε σεζον,η επομενη εχει πολυ λιγες πιθανοτητες να πετυχει.
μακαρι να κανω λαθος.

Από τις λίγες φορές που δεν έκανα "παράλειψη εισαγωγής"!
Μπράβο στα αδέρφια Duffer για την ποιότητα της 4ης σαιζόν. Θα την ξαναδώ σίγουρα μες στο καλοκαίρι..

Και που λέτε το βραβείο της πιο άκυρης κριτικής της 4ης σεζόν πηγαίνει στον: https://www.athensvoice.gr/epikairo...nMxHJcuAEqVppIZUU7BxbDUmqpifbgEYwF2EMnNDjxx8M
Λεει ότι δεν του αρεσει η 4η γιατι εχει λεει πολυ κλαμα και δραμα ενω η 3η ηταν πιο καλη γιατι ηταν πιο ''απλή'' (aka ηταν μονο χαζο μπλα μπλα και δεν γινοταν τπτ).

Μαλλον εμπλεξε τις σαιζον :LOL:

Αν οχι, μαλλον απλά τον πειραξε το horror (που ειναι και τηλεοπτικού επιπέδου, μαλιστα - που να δει δλδ κανα ''κανονικό''....) και παει να το ''πιασει'' απο αλλου.

Τεσπα, βιτσια ειναι αυτα... :LOL:

Ενταξει, υποκειμενικά τα παντα, εννοείται....Αλλα εδω δεν μιλαμε για τπτ ''ιδιαίτερο'' που καποιους ''ακουμπα'' και καποιους οχι. Απλο τηλεοπτικό φαν ειναι.

• Like
Reactions: superfly