Στρατευση στα 18

Βλάσση ,ο επαγγελματικός στρατός σε μιά χώρα σαν την Ελλάδα,με αρκετά ανοικτά θέματα,δεν ξέρω εάν βοηθάει.Δεν συνορευουμε με τίς Κάτω Χώρες.
Δεν κάνει κακό να εκπαιδευονται οι νέοι στα οπλικά συστήματα.Εμείς είχαμε ήδη αρθριτικά όταν μαθαίναμε.:flipout:

ειμαι ΚΑΤΑ της στρατευσης γενικως........

στο θεμα τωρα ... ειμαι 100% ΚΑΤΑ της στρατευσης των Γυναικων !!!!!!!!!!!!

Οι γυναικες ειναι για αλλα πραματα ........

ας μας πουν οι φιλοι γιατροι του φορουμ : πολλες γυναικες οταν εχουν περιοδο δεν μπορουν να κουνηθουν .....
θα κανουν και γυμνασια η τρεχαματα ;;;;;

ασε που ολες οσες εχω δει εγω που πανε φανταροι μου μοιαζουν πιο πολυ προς ... Σουγκλακο παρα σε Γυναικα ...........

για τους Αντρες δεν με ενοχλει στα 18 ισα ισα ξεμπελιαζεις ....

Re: Απάντηση: Στρατευση στα 18

Bασίλη υπάρχουν παιδιά που κυνηγάνε υψηλόβαθμες σχολές και χάνουν την εισαγωγή για λίγο.
Εξακολουθώ να πιστεύω οτι η στράτευση στα 18 θα πρέπει να συνδυαστεί με αναθεώρηση του τρόπου εισαγωγής.
Δεν ξέρω ακριβώς εάν οι Κύπριοι είχαν μεριμνήσει για κάτι τέτοιο,που απο πολύ παλιά έκανα νωρίς-νωρίς την θητεία τους.

+5% μόρια σε όσους εθελοντικά πάνα στα 18 τους, άνδρες/γυναίκες. Είτε στις εξετάσεις που μόλις έδωσαν είτε σε αυτές που θα δώσουν μετά την αποστράτευσή τους. Είναι υπέρ αρκετά για να κάνουν τη διαφορά στις υψηλόβαθμες σχολές. Το 18 το κάνουν σχεδόν 19.

Τα σημερινά οπλικά συστήματα απαιτούν αρκετό χρόνο για εκμάθηση και αρκετή εξάσκηση για συντονισμό μεταξύ των μονάδων. Δεν ξέρω αν οι 18άρηδες μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι χειριστές. Στις μονάδες που υπηρέτησα η τάση ήταν όλες τις θέσεις υπευθυνότητας και σοβαρότητας να τις δίνουν σε κληρωτούς μεγάλης ηλικίας και όχι σε πιτσιρικάδες. Π.χ. το χειρισμό των τηλεπικοινωνιακών συστήμάτων, τη σκόπευση, την ανίχνευση εδάφους, κλπ.

Για τις επιφυλάξεις που αναφέρες για τους επαγγελματίες οπλίτες μάλλον δεν συμφωνώ. Άλλωστε δεν πρόκειται για άλλους. Ουσιαστικά οι επαγγελματίες είναι ίδιοι με αυτούς που υπηρετούν τώρα ως κληρωτοί στο στρατό, απλώς έχουν καλύτερη εκπαίδευση και μεγαλύτερες δεσμεύσεις. Αρα είναι και πιο αποτελεσματικοί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Στρατευση στα 18

Δεν έχουν πρόβλημα αυτοί... Αν δεν περάσουν στην Κύπρο, περνούν στην Ελλάδα χωρίς εξετάσεις...LOL

Πόσο σίγουρος είσαι γι' αυτό; Αυτό που λες ίσχυε μέχρι το 1986. Από το 1987 και μετά οι Κύπριοι δίνουν εξετάσεις για να έρθουν στα εδώ πανεπιστήμια. Και επίσης αυτό δεν έχει σχέση με το αν δεν περάσουν στην Κύπρο. Και εκεί διαλέγουν σχολές (Ελλάδας και Κύπρου) όπως και στο εδώ μηχανογραφικό.

Νομίζω ότι έχει δίκιο ο Βλάσης. Επαγγελματικός στρατός δεν σημαίνει μισθοφορικός, δηλαδή να δέχεται οποιονδήποτε (ακόμα και άλλης εθνικότητας) στις τάξεις του.

Μια χαρα τα καταφέρνουν οι 18άρηδες στα οπλικά συστήματα και στα τηλεπικοινωνιακά. Τα είδα και τα έζησα γιαυτο το λέω.
Εξάλλου τα πολυ ακριβά πράγματα τα χειρίζονται επαγγελματιες.

Και αν επίσης δεν ειναι υπευθύνοι ειναι η ώρα τους να γίνουν...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στρατευση στα 18

Πόσο σίγουρος είσαι γι' αυτό; Αυτό που λες ίσχυε μέχρι το 1986. Από το 1987 και μετά οι Κύπριοι δίνουν εξετάσεις για να έρθουν στα εδώ πανεπιστήμια. Και επίσης αυτό δεν έχει σχέση με το αν δεν περάσουν στην Κύπρο. Και εκεί διαλέγουν σχολές (Ελλάδας και Κύπρου) όπως και στο εδώ μηχανογραφικό.

Εχεις δίκιο...έχει αλλάξει. Παρ'όλα αυτά

5.3.2005 - Η Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Μαριέττα Γιαννάκου δήλωσε ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν συμφωνήσει να αυξηθεί στο 8%, από το 7% που υπήρχε μέχρι σήμερα, το ποσοστό των Κυπρίων φοιτητών που θα εισέρχονται με το νέο σύστημα στα ελληνικά πανεπιστήμια ούτως ώστε ''να μπορούν να ικανοποιηθούν περισσότεροι φοιτητές''.

Το οποίο σημαίνει αν το δεις πληθυσμιακά, αλλά και τις άλλες ομάδες που προστίθενται στο 8% (παλινοστούντες, πολύτεκνοι, ειδικών αναγκών, αλλοι αλλοδαποί κλπ) οτι ο Κυπριος χρειάζεται πολύ λιγότερα μόρια γιά να εισαχθεί σε σχολή στην Ελλάδα...

Last edited:
Υπερ στα 18, όσο νωρίτερα ο απογαλακτισμός τόσο καλύτερα

Υπέρ και στην στράτευση γυναικών, αρκεί να υπηρετούν σε γραφεία . Είναι αδικία άλλο να υπηρετούν σε π.χ υπασπιστήρια και να κάνουν 3 υπηρεσίες τον μήνα και άλλοι στα σύνορα να παντρεύονται τις σκοπιές. Κανένας φαντάρος δεν θα έπρεπε να κάνει δουλειά γραφείου (εκτός από κάτι Ιάδες που ίσως να μην μπορούν)....

Βασικώς πριν από όλα τα ανωτέρω θα έπρεπε να συζητούμε για μία ριζική αναδιοργάνωση του στρατού. Είναι απίστευτη η γραφειοκρατεία και απίστευτο το μέγεθος ανθρωπίνων πόρων που απαιτείται για να έχει κάθε τάγμα διοικητική αυτοτέλεια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στρατευση στα 18

Εχεις δίκιο...έχει αλλάξει. Παρ'όλα αυτά

5.3.2005 - Η Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Μαριέττα Γιαννάκου δήλωσε ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν συμφωνήσει να αυξηθεί στο 8%, από το 7% που υπήρχε μέχρι σήμερα, το ποσοστό των Κυπρίων φοιτητών που θα εισέρχονται με το νέο σύστημα στα ελληνικά πανεπιστήμια ούτως ώστε ''να μπορούν να ικανοποιηθούν περισσότεροι φοιτητές''.

Το οποίο σημαίνει αν το δεις πληθυσμιακά, αλλά και τις άλλες ομάδες που προστίθενται στο 8% (παλινοστούντες, πολύτεκνοι, ειδικών αναγκών, αλλοι αλλοδαποί κλπ) οτι ο Κυπριος χρειάζεται πολύ λιγότερα μόρια γιά να εισαχθεί σε σχολή στην Ελλάδα...

Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να ακολουθήσω το συλλογισμό σου. "Πολύ λιγότερα μόρια" από ποιον; Νομίζω θα βγούμε off topic και αν θες το συζητάμε σε άλλο thread. Δε θέλω να χαλάσω το θέμα και δε θα συνεχίσω, απλώς το μόνο που είπα είναι πως μη λες πως ο Κύπριος μπαίνει έτσι εύκολα και χωρίς εξετάσεις στα εδώ πανεπιστήμια, γιατί αυτό έχει αλλάξει εδώ και 20 χρόνια. Υπήρχε πολιτικός/ πολιτισμικός/ εθνικός λόγος για να μπαίνουν εδώ οι Κύπριοι χωρίς εξετάσεις και αυτό άλλαξε σε συνδιασμό και με τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι εξετάσεις στη Κύπρο είναι αρκετά δύσκολες, λαμβάνοντας πάντα υπόψη πως η δυσκολία είναι πράγμα σχετικό. Οι Κύπριοι συναγωνίζονται Κύπριους για να μπουν, όχι Ελλαδίτες (Έλληνες). Τώρα, αν πριν από 2 χρόνια για κάποιο λόγο το ποσοστό εισαγωγής (Ελλήνων) Κυπρίων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια αυξήθηκε κατά 1%, το οποίο γνωρίζω πως το ήθελε πολύ η Κυπριακή πλευρά, δε νομίζω πως είναι και τόσο τρομερό και δεν χρειαζόταν να μου το απαντήσεις. Έκανα απλώς μια διόρθωση, ένα update στα τωρινά δεδομένα, για να μη μείνει στους υπόλοιπους συμμετέχοντες (π.χ. νομίζω ο Κος Σούρλας) αυτή η λανθασμένη ιδέα να αιωρείται...

Κοιτάξτε, αν μπουν οι γυναικες στο στρατό σίγουρα οι 18άρηδες θα τρέξουν να στρατευτουν στην ώρα τους....
Επίσης ειμαι σίγουρος θα δημιουργηθεί χάος και θα χάσει τον χαρακτήρα της η στρατευση.
Εαν πρέπει να "υπηρετήσει" το ωραίο φύλλο θα μπορούσε να γίνει με άλλη μορφή και οχι καθαρά "στρατευσιμη" η οποια θα μπορούσε να φέρει πολλες αντιδράσεις και προβλήματα.
Τι εννοώ? θα μπορουσε πχ να δημιουργηθει κάποιο σώμα το οποιο θα απασχολουσε τις γυναικες σε μικρές ιατρικές μονάδες μέχρι και στο τελευταιο κατσικοχώρι της Ελλάδας.... Εκπαιδευση φυσικά σε θέματα ειδικότητας και έπειτα βοηθοι επαγγελματιών.... λέω εγω τώρα.

Last edited:
Από τους ελλαδίτες φοιτητές εννοώ φίλε doros.
Μα δεν κακίζω κανέναν... Φυσικά και πρέπει να βοηθείται η Κύπρος και οι Κύπριοι... Απλά αριθμητικά ευνοούνται έναντι των υπολοίπων... Πληθυσμιακά είναι το 1/20 σε σχέση με την Ελλάδα και στους φοιτητές είναι περίπου 1/10 σε σχέση με τους Ελληνες χωρίς να λάβουμε υπ'όψιν τους φοιτητές του κυπριακού πανεπιστημίου... Αλλωστε ό πληθυσμός των Ελληνοκυπρίων είναι όσο είναι ο Δήμος Περιστερίου... Αλλα όντως βγήκαμε off topic...

Last edited:
Απάντηση: Re: Στρατευση στα 18

Από τους ελλαδίτες φοιτητές εννοώ φίλε doros.
Μα δεν κακίζω κανέναν... Φυσικά και πρέπει να βοηθείται η Κύπρος και οι Κύπριοι... Απλά αριθμητικά ευνοούνται έναντι των υπολοίπων... Πληθυσμιακά είναι το 1/20 σε σχέση με την Ελλάδα και στους φοιτητές είναι περίπου 1/10 σε σχέση με τους Ελληνες χωρίς να λάβουμε υπ'όψιν τους φοιτητές του κυπριακού πανεπιστημίου... Αλλωστε ό πληθυσμός των Ελληνοκυπρίων είναι όσο είναι ο Δήμος Περιστερίου... Αλλα όντως βγήκαμε off topic...

Νομίζω πως τα ποσοστά είναι λίγο διαφορετικά, κάτι σε 1/14,5 ή 0,69/10 ο πλυθυσμός και κάτι σε 0,8/10 (χωρίς το πανεπιστήμιο κύπρου). Άρα το παλιό 7% που ίσχυε 18 χρόνια ήταν το (ας πούμε) σωστό. Το +1% είναι η διαφορά μας και όχι κάτι παραπάνω. Τέλοσπάντων, δεν είπα ότι κακίζεις κάποιον.:grinning-smiley-043

-bye-

Συγνώμη που ενοχλώ, αλλά τί σχέση έχει η στράτευση στα 18 με την εισαγωγή των Κυπρίων στα ΑΕΙ της Ελλάδας; Αν θέλετε να το συζητήσουμε, ας ανοίξουμε ένα καινούριο θέμα. -bye-

Απάντηση: Re: Στρατευση στα 18

Συγνώμη που ενοχλώ, αλλά τί σχέση έχει η στράτευση στα 18 με την εισαγωγή των Κυπρίων στα ΑΕΙ της Ελλάδας; Αν θέλετε να το συζητήσουμε, ας ανοίξουμε ένα καινούριο θέμα. -bye-

Νομίζω πως σε πολλά thread στην cafe, προκύπτουν συχνά μικρότερα υπο-threads, από κάτι που έγραψε κάποιος και κάποιος άλλος παρεξήγησε ή θέλησε περισσότερες διευκρινήσεις κλπ.

Και οι 2 (και ο BIOS) συμφωνήσαμε πως είναι off topic, είπαμε ό,τι είπαμε, για να διευκρινιστεί και για τυχόν άλλους που μπορεί να πήραν μια λάθος πληροφορία, και έληξε.

Αυτά...

-bye-

Κοιτάξτε, αν μπουν οι γυναικες στο στρατό σίγουρα οι 18άρηδες θα τρέξουν να στρατευτουν στην ώρα τους....

Κοιτα... Θα υπάρξουν πολλά καλά...
1) Κατ'αρχήν θα μειωθούν οι λιποτάκτες και οι Ι5..
2) Μετά το απολυτήριο, θα πηγαίνουμε γιά μετεκπαίδευση αδιαμαρτύρητα και μάλιστα κατόπιν αιτήσεώς μας (θα βάζουμε και μέσο)...
3) Θα αυξηθεί η τουριστική κίνηση στις εκτός αστικών κέντρων περιοχές (η μαμά κάθε σαββατοκύριακο κοντά στον κανακάρη της ή ο μπαμπάς για να επιβλέπει την κορούλα του)
4)θα αποκτήσουν τα στρατόπεδα επιτέλους καθαρές τουαλέτες
5) Θα βελτιωθεί κι άλλο το φαγητό
6) Οι φαντάροι θα πλένονται πιό συχνά
7) Θα ελαχιστοποιηθεί το ενοχλητικό τρίξιμο στο απο πάνω ή απο κάτω κρεββάτι
8)Θα λιγοστέψουν οι καθημερινές κοπάνες από το στρατόπεδο

Θα υπάρξουν όμως και τα άσχημα...
1) Το ΚΨΜ θα αποκτήσει πορτιέρη με τον κίνδυνο να φας πόρτα
2 Στον οπλοβαστό εκτός από όπλα μπορεί να βρείς να κρέμμεται και κανα πιστολάκι γιά τα μαλλιά
3)Δίπλα στο ΚΨΜ μπορεί να ανοίξει beauty shop
4)Διπλοβάρδιες στην σκοπιά (για παρέα στην φίλη)
5)Αγορά ΙΧ γιά μετακίνηση έξω από το στρατόπεδο (αλλοιώς δεν λέει)
6)κομμένο το λετσέ ντύσιμο εντος της μονάδας

κι άλλα πολλά..

Ολα τα παραπάνω είναι άξια συζητήσεως και σκέψεως πραγματικά.
Ευτυχώς το χιούμορ δεν μας λείπει και το θέμα από μόνο του προσφέρεται γι αυτό.

Βέβαια υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο.
Πολλά "αγόρια" να τακιμιάσουν με τις γυναίκες το τάγματος ("χρυσή μου το ρουζ αυτό είναι καταπληκτικό και διακριτικό.Θα μου το δώσεις γιατί το βράδυ έχω έξοδο ?")
Η να σκοτωθούν για τα μάτια του καψιμιτζή.:flipout:

Τεσπα, αν λυθεί το θέμα εισαγωγής στα ΑΕΙ δεν με ενοχλεί η ηλικία στράτευσης.
Εγώ υπηρέτησα στα 27 και πέρασα καταπληκτικά.Δεν ξέρω στα 18 πως θα το αντιμετώπιζα αλλά άλλοι καιροί και διάρκεια τότε και άλλο τώρα.
Προσωπικά δεν θα με χάλαγε να πήγαινα και στα 18.Δεν είχα ποτέ στρατοφοβία.Και τώρα να με καλούσαν πάλι θα πήγαινα..

Last edited: