Streamer χωρίς dac???

maxpain

AVClub Enthusiast
10 March 2014
760
Καλησπέρα σας,

Εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ ως streamer το zen stream και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να γίνει μια αναβάθμιση καθώς το ifi έχει τις δυσκολίες του και τα προβλήματα του...

Επιλογές υπάρχουν πάρα πολλές...το θέμα είναι ότι εγώ θέλω να είναι μόνο streamer...δεν θέλω να έχει πάνω dac θέλω να είναι μόνο streamer...

από τα νέα μοντέλα της ifi μέχρι τα wiim μέχρι τα eversolo ότι βλέπω είναι σε φιλοσοφία streamer/dac κτλπ

Τα λεφτά που θα ήθελα να δώσω είναι μέχρι 400-500ε....ξέρει κάποιος προς τα που πρέπει να κοιτάξω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Προσωπικά έχω το wiim pro.
Το δουλεύω αποκλειστικά ως streamer με dac το volumio preciso και το επέλεξα λόγω χαμηλής τιμής. Μελλοντικά θα του προσθέσω ένα linear power supply.
Έχω ακούσει καλά λόγια για το Cambridge Audio MXN10, χωρίς προσωπική εμπειρία, το οποίο το βρίσκεις στα 400 Ελλάδα.
Αν και αυτό έχει dac επίσης.
Κάποιο σαν το SMSL N100 από Ε.Ε. το οποίο τρέχει Volumio.
Το είχα δει όταν έψαχνα αλλά κατέληξα στο πιο οικονομικό wiim.
Άλλα μέλη με μεγαλύτερη εμπειρία θα σε βοηθήσουν.

Last edited:
To Cambridge Audio MXN10 το έχω δει αλλά δεν είναι σκέτο streamer ο λόγος που δεν θέλω είναι ότι θα κάθομαι να κάνω δοκιμές με το δικό μου dac αν είναι καλύτερο κτλπ..δεν θέλω να μπω σε διαδικασίες τέτοιες...

Αυτό της Allo δεν το ήξερα...δεν έχω θέμα με coax έχω και το zenstream στο RME με coax οπότε δεν έχω πρόβλημα, πλέον το zen dac το έχω παροπλίσει.

Το Allo υποστηρίζει Tidal connect?

Για ποιό λόγο δεν σε καλύπτει το ZEN Stream?
Με καλύπτει,

αλλά εδώ και χρόνια έχει κάποιο θέμα με την είσοδο του τροφοδοτικού...το κάνεις power off και ανάβει μόνο του....οπότε το αφήνω ανοιχτό συνέχεια...

Επίσης κατά περιόδους τρώει σκαλώματα και εκεί που παίζει κάνει reboot μόνο του....

το έχω καμιά 5ετία...καιρός για αναβάθμιση...(αν το έβγαζαν ακόμα θα το ξανά αγόραζα)

Κατανοητό, για εμένα δεν υπήρχε το δίλημμα ποιο dac για να διαλέξω.
Σε ολλανδικό κατάστημα πάντως υπάρχει το iFi Audio ZEN Stream, με αγορά με paypal ή κάρτα.
Κοιτούσα εκεί για το ifi can signature hf για την αναλογική γωνιά του δωματίου και όπως είδα φαίνεται αξιόπιστο.

Με καλύπτει,

αλλά εδώ και χρόνια έχει κάποιο θέμα με την είσοδο του τροφοδοτικού...το κάνεις power off και ανάβει μόνο του....οπότε το αφήνω ανοιχτό συνέχεια...

Επίσης κατά περιόδους τρώει σκαλώματα και εκεί που παίζει κάνει reboot μόνο του....

το έχω καμιά 5ετία...καιρός για αναβάθμιση...(αν το έβγαζαν ακόμα θα το ξανά αγόραζα)
Μα... βγαίνει ακόμα!

Last edited:
Κατανοητό, για εμένα δεν υπήρχε το δίλημμα ποιο dac για να διαλέξω.
Σε ολλανδικό κατάστημα πάντως υπάρχει το iFi Audio ZEN Stream, με αγορά με paypal ή κάρτα.
Κοιτούσα εκεί για το ifi can signature hf για την αναλογική γωνιά του δωματίου και όπως είδα φαίνεται αξιόπιστο.
το είχα και το zen dac και το zen can signature μια χαρά ήταν για τα λεφτά τους ειδικά ο ενισχυτής

το Ολλανδικό κατάστημα εννοούσα.
Το signature το θέλω για να ακούω βινύλιο με ακουστικά και όταν κάθομαι στον καναπέ με ακουστικά.
Μικρό δωμάτιο, με περίεργη διαρρύθμιση.
Πάντως υπάρχει ακόμη από εξωτερικό, Ελλάδα δεν ξέρω

To Cambridge Audio MXN10 το έχω δει αλλά δεν είναι σκέτο streamer ο λόγος που δεν θέλω είναι ότι θα κάθομαι να κάνω δοκιμές με το δικό μου dac αν είναι καλύτερο κτλπ..δεν θέλω να μπω σε διαδικασίες τέτοιες...

Αυτό της Allo δεν το ήξερα...δεν έχω θέμα με coax έχω και το zenstream στο RME με coax οπότε δεν έχω πρόβλημα, πλέον το zen dac το έχω παροπλίσει.

Το Allo υποστηρίζει Tidal connect?
Αν βάλεις το moode OS νομίζω ότι γίνεται με κάποιο plug-in.

Έχω το if zen stream και εγώ, με γραμμικό τροφοδοτικό keces P3. Πάρε ένα καλό τροφοδοτικό και δε χρειάζεται να ψάξεις παραπάνω σε αυτά τα λεφτά.
Για να πας σε κάτι καλύτερο θεωρώ πάνω από 1000 ευρώ οι επιλογές είναι πολλές , lumin, melco κλπ.
Το eversolo δε με πείθει..

Σε λίγες μέρες έρχεται Zen Stream 3 , αναβαθμισμένο και με volumio3.

Αν θέλετε για προϊόντα IfI , μπορείτε να ρωτάτε στην Ελληνική αντιπροσωπεία (2103839399) Και Signature Zen Can υπάρχει κλπ…..
(πριν απευθυνθείτε στο εξωτερικό).