STREAMER DAC cOMBO εως 1000 1200 ΕΥΡΩ

Milosss1989

Established Member
26 November 2013
152
Piraeus Greece
Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ,

Είμαι σε αναζήτησή, Streamer/ Dac με οθονη για ευχρησια....
και δυνατότητα φυσικά για Spotify connect Tidal connect Airplay 2 κλπ κλπ.

Τα ηχεία μου Τriangle Australe ειναι στην Φωτεινη πλευρα υπεραναλυτικα,
οποτε ενα μηχανημα clinical οπως θα λεγαμε και χωρις ζεστο μεστο ηχο θα
τα έκανε τα πραγματα ακόμα χειρότερα.
Ενισχυτές προ και τελικός της Parasound. Καλωδια ηχειων Atlas..

Θα χαρώ να ακούσω τις γνώμες και τις απόψεις σας αν και έχω ήδη κάνα 2 μηχανάκια στο μυαλό μου.

Φιλικούς Χαιρετισμούς
Δινυσης Αργυρεας

Denon DNP-2000NE
Cambridge CXN100
Eversolo DMP-A6 ή A8

Αυτά παίζουν από τα 900 έως τα 2000 ευρώ. Budget δεν όρισες.
Ο τίτλος είναι ολα τα λεφτά που λένε .!
Και βασικά
2 you dac που είχα στο μυαλό μου είναι το απλό η το ΜE της eversolo ! Παρεπιμποτνως βρίσκω μεταχειρισμένο το μάστερ στα 950 και μετά το Cambridge και το 100 και το v2 με τα dual Wolfson και είμαι σε δίλλημα για το ποιο θα κάτσει καλύτερα με τα φωτεινά triangle !

οτι ανα παρεις που εχει sabre ψηλα θα υπερφωτιζει. αν τα δικα σου ηχεια ηδη στα ψηλα υπερφωτιζουν προσεχε μην τσιριζει εκει. ψαξε να βρεις κατι που εχει akm.

• Like
Reactions: Milosss1989
οτι ανα παρεις που εχει sabre ψηλα θα υπερφωτιζει. αν τα δικα σου ηχεια ηδη στα ψηλα υπερφωτιζουν προσεχε μην τσιριζει εκει. ψαξε να βρεις κατι που εχει akm.
Έχεις δίκιο αλλά είναι πολύ πιο ακριβά από όλα τα υπόλοιπα !!!!! Αυτό το καινούργιο το μικρό win pro plus !! Είναι ακμ και σε καλή τιμη

Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ,

Είμαι σε αναζήτησή, Streamer/ Dac με οθονη για ευχρησια....
και δυνατότητα φυσικά για Spotify connect Tidal connect Airplay 2 κλπ κλπ.

Τα ηχεία μου Τriangle Australe ειναι στην Φωτεινη πλευρα υπεραναλυτικα,
οποτε ενα μηχανημα clinical οπως θα λεγαμε και χωρις ζεστο μεστο ηχο θα
τα έκανε τα πραγματα ακόμα χειρότερα.
Ενισχυτές προ και τελικός της Parasound. Καλωδια ηχειων Atlas..

Θα χαρώ να ακούσω τις γνώμες και τις απόψεις σας αν και έχω ήδη κάνα 2 μηχανάκια στο μυαλό μου.

Φιλικούς Χαιρετισμούς
Δινυσης Αργυρεας
Gustard dac r26 (r2r dac + streamer)...1500https://hifigo.com/products/gustard-dac-r26-discrete-r2r

• Like
Ifi Neo Stream?
Δεν το έχω ακούσει.
Υποστηρίζει tidal/spotify connect, roon, upnp/dlna.
Έχει ενσωματωμένο DAC της Texas Instruments/Burr-Brown και άπειρες ψηφιακές εξόδους.

Άλλη λύση είναι ένα raspberry με οποιοδήποτε Dac της επιλογής σου.

Έχεις δίκιο αλλά είναι πολύ πιο ακριβά από όλα τα υπόλοιπα !!!!! Αυτό το καινούργιο το μικρό win pro plus !! Είναι ακμ και σε καλή τιμη

Αν θέλεις οθόνη, τότε μιλάς για το Wiim Ultra.

Βέβαια αυτά δεν είναι full size μηχανήματα, που σημαίνει ότι έχουν γίνει εκπτώσεις σε άλλα σημεία εσωτερικά. Οπτικά επίσης πάντα τα μικρά κουτάκια βρίσκονται υπό αίρεση στο σύστημα και μπαίνεις στη διαδικασία να είναι τα πρώτα που θα αλλάξεις.
Από την άλλη στα streamers το lifespan είναι μικρότερο έτσι κι αλλιώς.

Χρήσιμο θα ήταν να ακούσεις πάντως. Αυτό γιατί είναι βέβαιο ότι εκ πρώτης όψεως δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις τον ήχο ενός μηχανήματος. Εντάξει, από τα specs παίρνεις έναν μπούσουλα αλλά το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται και από άλλους παράγοντες.

• Like
Αν θέλεις οθόνη, τότε μιλάς για το Wiim Ultra.

Βέβαια αυτά δεν είναι full size μηχανήματα, που σημαίνει ότι έχουν γίνει εκπτώσεις σε άλλα σημεία εσωτερικά. Οπτικά επίσης πάντα τα μικρά κουτάκια βρίσκονται υπό αίρεση στο σύστημα και μπαίνεις στη διαδικασία να είναι τα πρώτα που θα αλλάξεις.
Από την άλλη στα streamers το lifespan είναι μικρότερο έτσι κι αλλιώς.

Χρήσιμο θα ήταν να ακούσεις πάντως. Αυτό γιατί είναι βέβαιο ότι εκ πρώτης όψεως δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις τον ήχο ενός μηχανήματος. Εντάξει, από τα specs παίρνεις έναν μπούσουλα αλλά το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται και από άλλους παράγοντες.
Αυτό το έχω σκεφτεί και με το eversolo a6 !!!! Γιατί μικρό κουτί που πιστευω ίσως κάπου να έχουν γίνει εκπτώσεις σε σχέση με μια full size συσκευή

το αποκαλυτπικο ξερεις τι σημαινει... ειναι ενας αλλο τροπος να πουμε οτι ψηλα φευγει...χαχα
οτι cabridge εχω ακουσει - στα δικα μου γουστα βεβαια - ψηλα ειναι "αποκαλυπτικο"... ξινει κοινως.

το ifi ειναι μια πολυ καλη περιπτωση κατα τη γνωμη μου. δεν εχει sabre και εχει πολλες ευκολιες.
αν βρεις κανενα (δευτερο χερι βεβαια ) μικρο της Lumin κοντα στο 1000αρικο με κλειστα ματια παρτο. ειναι καταπληκτικο.

εξετασε και το volumio το οποιο ειναι εξαιρετικο νομιζω για τα λεφτα και τις δυνατοτητες του . παρολο πο υφοραει Sabre καπως τα κατεφερνει και κρυβει τα αρνητικα χαρακτηρηστικα του τσιπ.

Last edited:
  • Like
το αποκαλυτπικο ξερεις τι σημαινει... ειναι ενας αλλο τροπος να πουμε οτι ψηλα φευγει...χαχα
οτι cabridge εχω ακουσει - στα δικα μου γουστα βεβαια - ψηλα ειναι "αποκαλυπτικο"... ξινει κοινως.

το ifi ειναι μια πολυ καλη περιπτωση κατα τη γνωμη μου. δεν εχει sabre και εχει πολλες ευκολιες.
αν βρεις κανενα (δευτερο χερι βεβαια ) μικρο της Lumin κοντα στο 1000αρικο με κλειστα ματια παρτο. ειναι καταπληκτικο.

εξετασε και το volumio το οποιο ειναι εξαιρετικο νομιζω για τα λεφτα και τις δυνατοτητες του . παρολο πο υφοραει Sabre καπως τα κατεφερνει και κρυβει τα αρνητικα χαρακτηρηστικα του τσιπ.
Ότι έχει sabre ειναι υπερανατλυτικο αυτο εχω δεο και φωτιζει ακομα τις υψηλες ειδικα αν τα ηχεια εχουν αυτην την ταση..
τα Cambridge θεωρω ειδικα με το Wolfson dac εχουν γλυκο ηχο αναλογικο.... και νομιζω το ιδιο ισχευ και για τα akm αν και σε αυτην την κατηγορια τιμης δεν βρισκεις ευκολα...

to lumin to τσεκαρα κοιτα τη φοραει

ANALOG OUTPUT STAGE:​

• Wolfson WM8741 DAC chips, 1 chip per channel οτι και το Cambridge.........

Μην κολλας με το μεγεθος , τα περισσοτερα full size ειναι αδεια μεσα απλα για να γινονται ποιο ομορφα stack με τα υπολοιπα της σειρας.

Απο αυτα που εχω διαβασει νομιζω το καινουργιο ifi neo stream και τα volumio primo, bluesound node X, eversolo A6 master και απλο με αυτη την σειρα νομιζω θα σου κανουν. Το CXN100 θελει ψαξιμο .
Φυσικα θα προσπαθουσα να ακουσω οσα περισσοτερα γινεται

• Like
Μην κολλας με το μεγεθος , τα περισσοτερα full size ειναι αδεια μεσα απλα για να γινονται ποιο ομορφα stack με τα υπολοιπα της σειρας.

Απο αυτα που εχω διαβασει νομιζω το καινουργιο ifi neo stream και τα volumio primo, bluesound node X, eversolo A6 master και απλο με αυτη την σειρα νομιζω θα σου κανουν. Το CXN100 θελει ψαξιμο .
Φυσικα θα προσπαθουσα να ακουσω οσα περισσοτερα γινεται
Nα σου πω να τα ακουσεις ειναι το καλυτερο και ειδικα το να τα ακουσεις στο συστημα σου γιατι κακα τα ψεματα παλιοτερα που πηγιανα για demo για να ακουσω επαιζαν τα μηχανηματα σε ειδικα διαμορφωμενους χωρους με ηχομοωντικα και εκοτς αυτου με interconnect και καλωδια ρευματος που κοστιζαν αλλο ενα συστημα...... ολα αυτα επηρεζουν το τελικο αποτελεσμα... Ωσοτοσο προσανταολιομαι πιο πολυ στο παλιο cambridge can v2 γιατι δεν φοραει sabre γεγονος που το κανει πιο γλυκοηχο αναλογικο... ειχα παρει επισης το ifs neo idsδ to εδωσα στον πατερα μου φοραει burr brown πολυ καλο που επι της ουσιας ειναι σαν το Neo steam χωρις το στρεαμερ...... αλλα τωρα ψαχνω dac streamer combo....

Nα σου πω να τα ακουσεις ειναι το καλυτερο και ειδικα το να τα ακουσεις στο συστημα σου γιατι κακα τα ψεματα παλιοτερα που πηγιανα για demo για να ακουσω επαιζαν τα μηχανηματα σε ειδικα διαμορφωμενους χωρους με ηχομοωντικα και εκοτς αυτου με interconnect και καλωδια ρευματος που κοστιζαν αλλο ενα συστημα...... ολα αυτα επηρεζουν το τελικο αποτελεσμα... Ωσοτοσο προσανταολιομαι πιο πολυ στο παλιο cambridge can v2 γιατι δεν φοραει sabre γεγονος που το κανει πιο γλυκοηχο αναλογικο... ειχα παρει επισης το ifs neo idsδ to εδωσα στον πατερα μου φοραει burr brown πολυ καλο που επι της ουσιας ειναι σαν το Neo steam χωρις το στρεαμερ...... αλλα τωρα ψαχνω dac streamer combo....
To καινουριο neo stream ειναι και dac οπως το θες δες το. Συν οτι εχει μαζι και μετατροπη του ethernet σε optical με καλη τροφοδοσια.
Μην κολλας στο τι εχει μεσα η υλοποιηση μετραει. Το δικο μου εχει 2 ess 9038 και δεν εχει σχεση με το ηχο που βγαζουν τα αντιστοιχα κινεζικα. καποιο το λενε και λιγο "ζεστο".

• Like
Για να αλλαξε η cambridge καποιο λογο θα ειχε. Αν δεν ειναι θεμα χρηματων τουλαχιστον παρε το cxn100 εχει βελτιωσεις, αν και το primo και το node X στα ιδια λεφτα ειναι με το v2

• Like
Για να αλλαξε η cambridge καποιο λογο θα ειχε. Αν δεν ειναι θεμα χρηματων τουλαχιστον παρε το cxn100 εχει βελτιωσεις, αν και το primo και το node X στα ιδια λεφτα ειναι με το v2
Σίγουρα έτσι είναι .... Το θέμα είναι και δεν μιλώ εδώ για το cambridge αλλα γενικοτερα καποιες φορες οι αναβαθμιεις δεν ειναι παντα καλες !!!! Ναι πιθανοτατα κλιενω προς το 100 και βλεπουμε. εξαλλου η διαφορα τιμης τους ειναι 150 ευρω.... ειναι μικρη.....

• Like
Reactions: VlassisK
Σίγουρα έτσι είναι .... Το θέμα είναι και δεν μιλώ εδώ για το cambridge αλλα γενικοτερα καποιες φορες οι αναβαθμιεις δεν ειναι παντα καλες !!!! Ναι πιθανοτατα κλιενω προς το 100 και βλεπουμε. εξαλλου η διαφορα τιμης τους ειναι 150 ευρω.... ειναι μικρη.....
Θα επιμεινω να σε παρoτρυνω να ακουσεις τουλαχιστον το ifi