Streamers της Χαμηλομεσαίας Κατηγορίας. Προτασείς.

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
10,110
Αθήνα, Ηλιούπολη
Τα Streamers έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, θέλουμε-δε θέλουμε.
Αφορμή για το παρόν νήμα ήταν η αναζήτηση οικονομικού, αλλά καλού Streamer, για χάρη φίλου.

Στην κατηγορία αυτή υποτίθεται ότι ο υποψήφιος διαθέτει ήδη ένα αρκετά καλό στερεοφωνικό σύστημα, όπου θα θα συνδέσει το Streamer και θα το χρησιμοποιεί από εκεί.

Υπάρχουν και λύσεις για εκείνους που ξεκινάνε εντελώς από την αρχή, που δεν έχουν κάν στερεοφωνικό και αποκτούν τώρα. Και γι' αυτούς υπάρχουν μηχανήματα, οικονομικότατα μάλιστα, που συνδυάζουν μαζί και ολοκληρωμένο ενισχυτή.

Γι' αυτά θα ήθελα να συζητήσουμε. Θα παρακαλούσα οι προτάσεις να είναι όσο γίνεται συγκεκριμένες. (Μηχανήματα, Reviews, συγκρίσεις, εντυπώσεις, εμπειρίες). Για όλα τα άλλα υπάρχει η γενική συζήτηση περί Streamers σε διπλανό νήμα.

Να βάλουμε ένα όριο;
Ας πούμε λοιπόν πως στην κατηγορία αυτή θα ορίσουμε ως άνω όριο τα 300 ευρώ (σημερινές τιμές)
Δεν είναι αυστηρό, αλλά ας το έχουμε υπ' όψη στις αναζητήσεις μας.

Για αρχή στην κατηγορία αυτή 0εντοπίζω:

Arylic S50 Pro+ Wireless Stereo Preamp With aptX HD & ESS 9023 DAC
Στα 250 ευρώ περίπου (τιμές Skroutz).
Εξοπλισμένο "σαν αστακός" συνδέεται σχεδόν με ότιδήποτε. Ιδανικό γιαπ όποιον θέλει να στήσει ένα δεύτερο σύστημα στο δωμάτιο ή στο εξοχικό.
Και για όποιον ξεκινάει εντελώς από την αρχή με ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία!

1_08e905d0-abb3-409c-b657-4298dc386065.jpg

3_b99028a2-8e6e-4887-81b3-49c0fbacd19f.jpg

Last edited:
  • Like
Reactions: nikfor
wiim ultra ηχητικά αξιοπρεπέστατο, κάνει πολλά παραπάνω από όσα οριζει η τιμή μεχρι και ψηφιακή ισοστάθμιση κάνει.
Πάντως ειρήσθω εν παρόδω θα είχε αρκετό ενδιαφέρον να γίνει ένα συγκριτικό μόνο σαν streamer σε ένα αξιοπρεπές συστημα
για να ανιχνεύσουμε τις πραγματικές διαφορές του μέσου.

Wimm pro, Wimm pro plus, το Ultra δεν το βάζω γιατί η τιμή του είναι πάνω από το όριο των 300 ευρώ που ορίσατε..
Το pro είναι λίγο κατώτερο ηχητικά από το pro plus λόγο ότι έχει φθηνό dac.
Αν έχουμε κάποιο εξωτερικό dac που μας αρέσει και δεν θέλουμε να το αλλάξουμε προτείνω το Wimm pro, η εφαρμογή του είναι άριστη, και γενικά είναι ωραίο ηχητικά ειδικά αν το αναβαθμίσεις αργότερα με ένα εξωτερικό γραμμικό τροφοδοτικό για να αντικαταστήσει το pack που έχει.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Συνεχίζουμε λοιπόν με τα πολύ δημοφιλή στο χώρο μας Streamers της Wiim.
Δύο μοντέλα:

WiiM Pro Streamer
Στα 180 ευρώ περίπου (τιμές Skroutz)

και το ακριβότερο

WiiM Pro Plus Streamer
Στα 240 ευρώ (τιμές Skroutz)
Ας το δούμε
xlarge_20230921121306_wiim_pro_plus_13025_streamer_mayro.jpeg

20230921121308_1e00c2a4.jpeg

xlarge_20230921121312_984dcdcf.jpeg

Εδώ η εταιρεία μας δίνει τις διαφορές ανάμεσα στο ακριβότερο και στο πιο οικονομικό μοντέλο.
Οι κυριότερες είναι:
Το ακριβότερο Pro Plus
  • Λειτουργεί και ως αυτόνομο DAC, όπου μπορείς να συνδέσεις άλλες ψηφιακές συσκευές, όπως CD/DVD/Blu-Ray Player, TV, κλπ.
  • Περιλαμβάνει και αναλογική είσοδο, καθώς διαθέτει και ADC στάδιο. Μπορούμε να συνδέσουμε αναλογικές συσκευές, όπως πικάπ, ραδιοφωνικό δέκτη, κλπ.
  • Διαθέτει καλύτερο DAC chipset. Σημαντικό, αν δεν έχουμε χωριστό DAC και επιθυμούμε να το λειτουργήσουμε ως αυτοτελές DAC.

Αν έχουμε κάποιο εξωτερικό dac που μας αρέσει και δεν θέλουμε να το αλλάξουμε προτείνω το Wimm pro, η εφαρμογή του είναι άριστη, και γενικά είναι ωραίο ηχητικά ειδικά αν το αναβαθμίσεις αργότερα με ένα εξωτερικό γραμμικό τροφοδοτικό για να αντικαταστήσει το pack που έχει.
Επειδή είναι πολύ δύσκολο να τα ακούσουμε κάπου όλα, -πολύ περισσότερο να τα συγκρίνουμε- γι' αυτό ακριβώς οι εμπειρίες των μελών είναι σημαντικές και ιδιαίτερα χρήσιμες! :)

Επειδή είναι πολύ δύσκολο να τα ακούσουμε κάπου όλα, -πολύ περισσότερο να τα συγκρίνουμε- γι' αυτό ακριβώς οι εμπειρίες των μελών είναι σημαντικές και ιδιαίτερα χρήσιμες! :)
Το Wimm pro plus το είχα και το γνωρίζω αρκετά καλά, είναι ένα ωραίο Streamer χαμηλής κατηγορίας με καλουτσικο ήχο αλλά με εξαιρετική εφαρμογή, δεν κολλάγε ποτέ και για κανένα θέμα, έκανε συχνά update η wiim με ότι καινούργιο θέλανε να προσθέσουν, το phono του είναι εντελώς απλό, έχει αρκετές εισόδους/εξόδους κλπ..
Εγώ το χρησιμοποιούσα σαν transport με αλλο dac.. του είχα προσθέσει και γραμμικό τροφοδοτικό και ήταν πραγματικά άξιο μηχάνημα για το κόστος του.
Το προτείνω άνετα..

• Like
@Sonus Naturalis

Πιστεύεις ότι υπάρχει λόγος για ξεχωριστό νήμα από την στιγμή που έχουμε νήμα για streamer;

Εγώ το χρησιμοποιούσα σαν transport με αλλο dac.. του είχα προσθέσει και γραμμικό τροφοδοτικό...
Πόσο καλό πιστεύεις ότι είναι ως Transport;
Πόσο κόστιζε το γραμμικό τροφοδοτικό;
Και πόσο βελτιωνόταν με το γραμμικό τροφοδοτικό;

Υποκειμενική εκτίμηση, βέβαια...

@Sonus Naturalis

Πιστεύεις ότι υπάρχει λόγος για ξεχωριστό νήμα από την στιγμή που έχουμε νήμα για streamer;

Όπως έγραψα στην αρχή ξεκίνησε σαν αναζήτηση για τις ανάγκες ενός φίλου.
Όμως η γενική συζήτηση μπορεί να απλωθεί τόσο πολύ που να χαθεί κάποιος, προπάντων οι αρχάριοι.
Ειδικά η χαμηλομεσαία κατηγορία που αφορά πάρα πολύ κόσμο, μάλιστα εκείνους που τώρα ξεκινάνε, ωφελείται αν περιορίσουμε κάπως το θέμα. Συγκεκριμένα μοντέλα μέχρι ορισμένο χρηματικό όριο, με εμπειρίες και συγκρίσεις μεταξύ τους.

Θα αντιληφθούν ακόμα καλύτερα τη λειτουργία ενός Streamer.

Πάντως ως Super Moderator, ή κρίση και η απόφαση ανήκει σε σένα, αν θεωρήσεις ότι πρέπει να τα ενοποιήσεις... -bye-

Πόσο καλό πιστεύεις ότι είναι ως Transport;
Πόσο κόστιζε το γραμμικό τροφοδοτικό;
Και πόσο βελτιωνόταν με το γραμμικό τροφοδοτικό;

Υποκειμενική εκτίμηση, βέβαια...
Σαν Transport είναι εξαιρετικό, ειδικά για το κόστος του και πολύ επάνω..
Αν δεν έπαιρνα το Eversolo, άνετα ζούσα μαζί του στο ηχητικό επίπεδο που το είχα φθάσει..
Εγώ το Wimm και το Eversolo A6 ME που έχω τα χρησιμοποιώ σαν Transport γιατι έχω ένα πολύ καλό dac..
Το κόστος του γραμμικού εξαρτάται από πόσα θέλουμε να διαθέσουμε και ανάλογα ανεβαίνει Καινή ηχητική ποιότητα του Wimm.
Μπορείς να του βάλεις ένα γραμμικό από την Audiophonics (έχει δικά της) με 79 ευρώ, θα παίξει πολύ καλά..
Το γραμμικό όπως ξέρουμε όλοι προσφέρει καλύτερη ησυχία, περισσότερα μικρό/μακριά δυναμικά, ανάλυση, ατάκα, αέρα, πιο 3D σκηνή, καλύτερα σώματα παντού, καλύτεροι διαχωρισμοί κλπ..
Δηλαδή, με ένα Wimm pro plus και ένα τροφοδοτικό σαν αυτό που αναφέρω από την Audiophonics χτίζεις ένα πολύ αξιόλογο άκουσμα, (ειδικά για την κατηγορία τιμής).
Αν θες παραπάνω, προσθέτεις ασφάλεια ρεύματος στο τροφοδοτικό και καλό καλώδιο ρεύματος..
Βάζεις και ένα ωραίο Coaxial cable, (φθηνή λύση ένα Canare), ακριβή λύση Neotech silver occ, και τους κάνεις όλους να χαζεύουν με τον ήχο που θα βγάλεις..😉
Όλα αυτά είναι δοκιμασμένα από εμένα..

• Like
Σα transport το eversolo δικαιολογεί την διαφορα κόστους σε σχέση με το wiim με δεδομένο οτι θα τροφοδοτεί dac?
Ναι, το Eversolo δικαιολογεί την διαφορά κόστους για χρήση Transport..
Γι' αυτό πήγα και εγώ από το Wimm σε Eversolo..
Δυο πράγματα γιατί παίζει καλύτερα το Eversolo από το Wimm: Καλύτερο σασί, καλύτερος επεξεργαστής, καλύτερη ηλεκτρονική σχεδίαση πλακέτας, καλύτερα ηλεκτρονικά υλικά, καλύτερα ρολόγια, καλύτερη τροφοδοσία, καλύτερα βύσματα, και διάφορα άλλα ακόμα..
Όλα αυτά δικαιολογούν τα παραπάνω χρήματα για καλύτερη απόδοση..
Το δικό μου Eversolo το έχω τερματίσει σε απόδοση είτε σαν χρήση Transport, είτε σαν Streamer/dac..
Χρησιμοποιώ την καλύτερη τροφοδοσία που μπορώ να του βάλω (εννοώ τροφοδοτικό), χρησιμοποιώ εξωτερικό ρολόι με δικό του εξαιρετικό τροφοδοτικό, (διότι το χρησιμοποιώ μόνο ως Transport) και θέλω το μέγιστο της απόδοσης του ώστε να δώσω τέλειο σήμα στο dac μου..
Δυστυχώς για να βγάλουμε καλό ήχο θέλει κόπο και χρήμα, δοκιμές, κλπ..
Να ξέρετε κάτι, το ψάρι πάντα ωριμάσει απο το κεφάλι, που σημαίνει για να έχουμε καλό ήχο η κεφαλή του συστήματος μουσικής που έχουμε πρέπει να έχει σοβαρές δυνατότητες παντού..

• Like
Reactions: Panoramix
Σα transport το eversolo δικαιολογεί την διαφορα κόστους σε σχέση με το wiim με δεδομένο οτι θα τροφοδοτεί dac?
Μονο στο πεδίο της "μαχης" μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα
Και όπως γράφει και πιο πάνω ο Βαγγέλης ,το ζητούμενο είναι να μπεί στην αλυσίδα ένα αξιόλογο ντακ ,για να κρίνουμε .

• Like
Reactions: Panoramix
Χρησιμοποιώ την καλύτερη τροφοδοσία που μπορώ να του βάλω (εννοώ τροφοδοτικό), χρησιμοποιώ εξωτερικό ρολόι με δικό του εξαιρετικό τροφοδοτικό, (διότι το χρησιμοποιώ μόνο ως Transport) και θέλω το μέγιστο της απόδοσης του ώστε να δώσω τέλειο σήμα στο dac μου..
Εξωτερικό ρολόι: Ποιό; Και πως συνδέονται;
"με δικό του εξαιρετικό τροφοδοτικό": Εννοείς του ρολογιού; Είναι κάποιο συγκεκριμένο ή DIY;
Είναι εύκολο να μας εξηγήσεις; :)

Εξωτερικό ρολόι: Ποιό; Και πως συνδέονται;
"με δικό του εξαιρετικό τροφοδοτικό": Εννοείς του ρολογιού; Είναι κάποιο συγκεκριμένο ή DIY;
Είναι εύκολο να μας εξηγήσεις;:)
Έξοδος usb Eversolo - Είσοδος Reclock - Έξοδος Reclock - Είσοδος usb στο Dac..
To Ρολοί είναι της Ideon, το οποίο παίρνει τροφοδοσία από DIY γραμμικό τροφοδοτικό.
Στην ουσία 3 ανεξάρτητες τροφοδοσίες Streamer, Reclock, Dac..
3 διαφορετικά καλώδια ρεύματος κλπ..
Και τα Usb cables που έχω 2 γιατί μπαίνει ανάμεσα το Reclock είναι ιδιοκατασκευές χάλκινα..

Εγώ πάντως θεωρώ ότι το streamer πρέπει να διαθέτει οθόνη πρώτον για να βλέπεις τα εξώφυλλα και να καταλαβαίνεις ποιό album ακούς και φυσικά οποιαδήποτε στιγμή να βλέπεις τεχνικές πληροφορίες. Σήμερα εν έτει 2025 οι γκαβές συσκευές είναι απαρχαιωμένες. Ακόμη και το phono ιδανικά θα ήθελα να μου δείχνει πληροφορίες (όχι ότι δεν υπάρχουν) για όλες τις εργασίες του καμπύλη, χωρητικότητες κλπ καθώς και να συνδέεται με το ιντερνετ και να μου δείχνει πληροφορίες για το αλμπουμ. ΙΜΗΟ

• Like
Reactions: petronik
Εγώ πάντως θεωρώ ότι το streamer πρέπει να διαθέτει οθόνη πρώτον για να βλέπεις τα εξώφυλλα και να καταλαβαίνεις ποιό album ακούς και φυσικά οποιαδήποτε στιγμή να βλέπεις τεχνικές πληροφορίες. Σήμερα εν έτει 2025 οι γκαβές συσκευές είναι απαρχαιωμένες. Ακόμη και το phono ιδανικά θα ήθελα να μου δείχνει πληροφορίες (όχι ότι δεν υπάρχουν) για όλες τις εργασίες του καμπύλη, χωρητικότητες κλπ καθώς και να συνδέεται με το ιντερνετ και να μου δείχνει πληροφορίες για το αλμπουμ. ΙΜΗΟ
Στα Streamer και να μην υπάρχει οθόνη δεν είναι θέμα..
Μέσο της εφαρμογής του player βλέπεις και κανείς τα πάντα λειτουργικά..

• Like
Η ύπαρξη οθόνης στα Streamers είναι θέμα προσωπικού γούστου. Ότι βολεύει τον καθένα είναι απολύτως σεβαστό.

Εδώ όμως, σε τούτο το νήμα συζητάμε για μηχανήματα χαμηλομεσαίας κατηγορίας. Η προσθήκη οθόνης στη σχεδίαση ενός μηχανήματος ανεβάζει το κόστος και ενδεχομένως πολύ την τελική τιμή. Μπορεί να γίνει απαγορευτική για τον υποψήφιο αγοραστή που μπορεί να μην έχει ή να μη θέλει να διαθέσει τα επιπλέον χρήματα.

Σε αυτή την κατηγορία είναι μάλλον προτιμότερο να κατευθυνομαστε προς ποιοτικά και προσιτά μηχανήματα χωρίς τις επιπλέον ευκολίες και χαρακτηριστικά που ανεβάζουν το κόστος.

Η ύπαρξη οθόνης στα Streamers είναι θέμα προσωπικού γούστου. Ότι βολεύει τον καθένα είναι απολύτως σεβαστό.

Εδώ όμως, σε τούτο το νήμα συζητάμε για μηχανήματα χαμηλομεσαίας κατηγορίας. Η προσθήκη οθόνης στη σχεδίαση ενός μηχανήματος ανεβάζει το κόστος και ενδεχομένως πολύ την τελική τιμή. Μπορεί να γίνει απαγορευτική για τον υποψήφιο αγοραστή που μπορεί να μην έχει ή να μη θέλει να διαθέσει τα επιπλέον χρήματα.

Σε αυτή την κατηγορία είναι μάλλον προτιμότερο να κατευθυνομαστε προς ποιοτικά και προσιτά μηχανήματα χωρίς τις επιπλέον ευκολίες και χαρακτηριστικά που ανεβάζουν το κόστος.
Πολύ σωστά..