Streaming από dreambox

axrst

Senior Member
18 November 2007
303
Ψάχνοντας πως θα αξιοποιήσω καλύτερα το ipad είδα, οτι μπορεί να αποδίδει streams από διάφορους servers. Αφού λοιπόν ο dreambox κάνει streaming (στο port 31344 νομίζω) αναρωτιέμαι αν ξέρετε κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να δείξει αυτό το stream. Για παράδειγμα στο pc το βλέπω (και στο mac) με vlc. Αν δεν κάνω λάθος, στο iphone/ipod σταμάτησε η διάθεσή του. Οπότε πρέπει να βρω κάτι άλλο. Το oplayer και το Air player free δεν είδα να μπορούν να κάνουν κάτι.

Βρήκα επίσης, μια dedicated εφαρμογή, αλλά είναι μόνον για enigma2 dreamboxes, εμένα φοράει enigma (είναι ο 7000). Θα ήταν μια καλή λύση για να βλέπουμε τηλεόραση έτσι στο ipad.

Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη.

Ναι, έχω δει αυτή τη λύση, αλλά απαιτεί χρήση pc για re-streaming, οπότε δεν με βολεύει. Ψάχνω κάτι που να πέρνει κατ' ευθείαν από τον dream. Ίσως παίζει και σημασία το λειτουργικό, εγώ τρέχω PLi. Είδα μια λύση σαν εξέλιξη αυτής, που δεν θέλει pc, αλλά είχε άλλο λειτουργικό και δεν μπορούσα να την εφαρμόσω.

Θα μελετήσω βέβαια καλύτερα όλα τα post στο link που μου έδωσες, μπας και βρω άκρη. Ευχαριστώ.

Γιατι δεν μπαίνεις στο ιντερνετ απο καποιον browser του ipad και δίνοντας την IP του ντρήμποξ να δοκιμάσεις μήπως δουλεύει στρημιγκ μέσω web inteface του ιματζ του δέκτη. Στο πισι βεβαια χρησιμοποιείται το vlc γι αυτήν την δουλειά, αλλά δεν ξέρω αν δουλεύει έτσι και στο iPad
Εγω έχω αγοράσει το dedicated πρόγραμμα που ανέφερες, το dreambox live και δουλεύει άψογα σε στρημιγκ (sd καναλιών) αλλά όντως είναι μόνο για enigma2

Μόλις διάβασα, οτι υποστηρίζει πλέον και enigma1. Οπότε, το βράδυ που πάω σπίτι, θα το αγοράσω και θα σας πω εντυπώσεις.
Official supported Enigma 1 devices are DM7000, DM7020, DM7025, DM600 and DM500

Στην έκδοση 1.4

Επίσης:
Enigma 1 limitations:
· Currently no EPG in the bouquet list
· Currently no progress indicator
· No time jumping for recordings (technically not possible)

Other limitations:
· HD-TV is currently not supported
· Streaming over 3G is currently not supported
· Minor video and sound shuttering may occur when zapping trough bouquets

Επιβεβαιώνω, ότι δουλεύει μια χαρά σε dreambox 7000 με PLi. Προσοχή στην πόρτα που δεν είναι η 8001 που έχει σαν default το Enigma 2 αλλά η 31344 που είναι default στα enigma 1 images.