Streaming audio. So far, so no good...

Αντώνης-Κ

AVClub Addicted Member
22 June 2007
2,277
Για ρίξε καμμιά ιδέα,ποια θεωρείς ότι είναι ποιοτική συσκευή??
Το Fritz 7590 ,που έχω λέει τίποτα?
Γιατί έτσι όπως παει το πράγμα και με την γυναίκα που έχω, μάλλον σε WiFi με βλέπω.😀

Τυχαία μα πολύ τυχαία ψάχνοντας για να σου δώσω απάντηση έπεσα πάνω σε αυτό.

Ξέρεις φαντάζομαι παρακολουθείς, ότι για διαφόρους δικούς μου λόγους ποτέ δεν πρότεινα αγορά σε κανένα οπόταν το μονό που μπορώ να κάνω είναι να σε παραπέμπω σε κάτι επώνυμο.

Τα υπόλοιπα μόντεμ ρουτερ δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία φτάνει να έχουν γρήγορο wifi 5 η 6 προτιμότερο το 6.

Από θέμα ταχύτητας μη μασάς, εδώ κάποιοι βλέπουμε και ακούμε 4κ 60p από YouTube από τηλεοράσεις και tv box και δεν έχουμε πρόβλημα ταχύτητας σιγά μη κωλώσει στο ασυμπίεστο τάχα Tidal.

Το μόνο ίσως θέμα ότι το wifi πρέπει να κοντά στα μηχανήματα για καλή λήψη. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο φέρνεις τον router κοντά και συνδέεσαι ασύρματα

• Like
Reactions: mdvq
Το φαντάστηκα αυτο. Δεν θέλω κάτι καινούργιο..αλλά παλιο😂.

Απλά για να μην διαβάζω 50 σελίδες κ 998 posts ( κ αμα ήταν 100 δηλαδη τι θα έκανα..😁) καθώς δεν πιστεύω πως θα είμαι ο πρώτος user που δεν συμμετείχε από το πρώτο ποστ…, ψάχνοντας μια απάντηση σε αυτο που διάβασα , κ έγραψα εδώ , ίσως μια λακωνική απάντηση συνοδευόμενη από μία μικρή πρόταση 5 λέξεων θα ήταν η καλύτερη επιλογή πιστεύω χωρίς να επανερχόμαστε παλι στα ίδια π έχουν ειπωθεί χαλώντας το thread κ καλα…Ή εστω μια παραπομπή από κάποιον κ γιατί οχι απο εναν moderatot περί τούτου…Για οχι? 😁

ΟΚ, πολύ συνοπτικά: το WiFi module που βρίσκεται μέσα στα streamers είναι κυριολεκτικά από τη φύση του μια γεννήτρια ηλεκτρομαγνητικού θορύβου. Το ethernet module από την άλλη είναι πολύ πιο ήσυχο.

Αυτά πάντα με την προϋπόθεση ότι και το υπόλοιπο σύστημα είναι σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορεί να αναδείξει τις διαφορές στον ήχο που προκαλούνται.

djmnv81

Established Member
5 July 2017
274
ΟΚ, πολύ συνοπτικά: το WiFi module που βρίσκεται μέσα στα streamers είναι κυριολεκτικά από τη φύση του μια γεννήτρια ηλεκτρομαγνητικού θορύβου. Το ethernet module από την άλλη είναι πολύ πιο ήσυχο.

Αυτά πάντα με την προϋπόθεση ότι και το υπόλοιπο σύστημα είναι σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορεί να αναδείξει τις διαφορές στον ήχο που προκαλούνται.
Ξεκαθαρος συνοπτικός και κατανοητός. Σ ευχαριστώ πολυ για την ενασχόληση κ απάντηση👌😊

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,604
Αθήνα
Κεραιούλα που μαζεύει σκουπίδι και λεπτό καλωδιάκι από αυτήν μέχρι το δικτυακό module. Κερκόπορτα στο επιχαλκωμένο σασί του AV10 σου δηλαδή. :p

ΟΚ, μη φοβάσαι, πιθανότατα δεν υπάρχει κανένα θέμα. Απλώς την αντίθεση σε πολλά πράγματα τονίζω.

• Like
Reactions: djmnv81

VlassisK

Established Member
29 May 2024
201
Προσωπικά μιλώντας για να έχω την κεφαλή μ ξέγνοιαστη κ ήσυχη , δεν κάνω επουδενί streaming για pure ακρόασεις κτλ. Παίζω από το εσωτερικό ssd 4άρι tb του εβερσολο κ άλλον ενα ίδιο σε χωρητικότητα εξωτερικό , την τεράστια συλλογή DSD ,64 , 128 , 256 and 512 and hi res flac/wave μουσικά αρχεία που έχω φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θέλω να μπλεξω με online streaming.

Απλά ρώτησα σε αυτο το thread , γιατι στο εβερσολο διάβασα πως το wifi is the best solution vs lan connection από άποψη εισαγωγής θορύβου .
Οταν διαβαζεις τον ssd σου παλι streaming κανεις και αν συνδεεται το streamer σου μεσω wifi στα ιδια προβληματα πεφτεις. Μου φαινεται περιεργο αυτο που λες για την eversolo να προτεινει δλδ wifi θα ηθελα να διαβασω το σκεπτικο τους. Δεν το εχω ξανακουσει για εταιρια. Κανε μια δοκιμη μονος σου να δεις

djmnv81

Established Member
5 July 2017
274
Οταν διαβαζεις τον ssd σου παλι streaming κανεις και αν συνδεεται το streamer σου μεσω wifi στα ιδια προβληματα πεφτεις. Μου φαινεται περιεργο αυτο που λες για την eversolo να προτεινει δλδ wifi θα ηθελα να διαβασω το σκεπτικο τους. Δεν το εχω ξανακουσει για εταιρια. Κανε μια δοκιμη μονος σου να δεις
Πως ακριβως κανω streaming οταν η σειρα ειναι η εξής :
Eversolo with ssd ---> through XLR at Marantz AV10 (at pure direct mode) ---> through XLR to Anthem amp or directly to Anthem without Marantz ενδιαμεσα. Θελω να πω τo wifi δεν χρησιμοποιείται / παρεμβαλλεται καπου στην δικια μ αλυσιδα κ ειδικα για μεταφορά ήχου.

img_2_1746097024315.jpg

Επίσης σχετικα με το τελευταιο π έγραψες , δεν το αναφερει η ιδια eversolo αλλα διαφοροι reviewers με μετρητικα δοκιμάζοντας κ τους δυο τροπους σύνδεσης. Θα το βρω κ θα το επισυναψω εδω έτσι για τα πρακτικα. 🙂

Δεν παίζει τόσο ρόλο από που τραβάς την μουσική που ακούς. Το σημαντικό είναι ότι το WiFi module (ή η ethernet πόρτα) είναι ενεργό, οπότε η ζημιά γίνεται.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι περνάνε data μουσικής από το WiFi (ή την ethernet) και "λερώνονται". Είναι ότι λειτουργεί γενικότερα το συγκεκριμένο περιφερειακό του streamer και "λερώνει".

djmnv81

Established Member
5 July 2017
274
Δεν παίζει τόσο ρόλο από που τραβάς την μουσική που ακούς. Το σημαντικό είναι ότι το WiFi module (ή η ethernet πόρτα) είναι ενεργό, οπότε η ζημιά γίνεται.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι περνάνε data μουσικής από το WiFi (ή την ethernet) και "λερώνονται". Είναι ότι λειτουργεί γενικότερα το συγκεκριμένο περιφερειακό του streamer και "λερώνει".
Ααα τωρα ψιλο καταλαβα... Αρα αν εχει η συσκευη την δυνατοτητα...πρεπει να τα κλείσω / απενεργοποιήσω εντελως και τα 2 φορμά.

Αλλιώς αν εβαζα audiophile lan καλωδιο με φιλτρα και τα συναφή παλι δεν θα επαιζε κ θα ηταν ενεργο το wifi εξακολουθώντας να βάζει θόρυβο ? Δεν ξέρω...ας γυρεύω την δουλεια μου!! 🤣

VlassisK

Established Member
29 May 2024
201
Πως ακριβως κανω streaming οταν η σειρα ειναι η εξής :
Eversolo with ssd ---> through XLR at Marantz AV10 (at pure direct mode) ---> through XLR to Anthem amp or directly to Anthem without Marantz ενδιαμεσα. Θελω να πω τo wifi δεν χρησιμοποιείται / παρεμβαλλεται καπου στην δικια μ αλυσιδα κ ειδικα για μεταφορά ήχου.

View attachment 251447

Επίσης σχετικα με το τελευταιο π έγραψες , δεν το αναφερει η ιδια eversolo αλλα διαφοροι reviewers με μετρητικα δοκιμάζοντας κ τους δυο τροπους σύνδεσης. Θα το βρω κ θα το επισυναψω εδω έτσι για τα πρακτικα. 🙂
Οκ δεν καταλαβα οτι μιλουσες για εσωτερικο δισκο ετσι οκ.
Ευτυχως που δεν το λεει η eversolo θα επεφτε στα ματια μου , με ενδιαφερει πολυ να διαβασω τα review με τα μετρητικα δεδομενα που μου λες....:unsure:

Ααα τωρα ψιλο καταλαβα... Αρα αν εχει η συσκευη την δυνατοτητα...πρεπει να τα κλείσω / απενεργοποιήσω εντελως και τα 2 φορμά.

Αλλιώς αν εβαζα audiophile lan καλωδιο με φιλτρα και τα συναφή παλι δεν θα επαιζε κ θα ηταν ενεργο το wifi εξακολουθώντας να βάζει θόρυβο ? Δεν ξέρω...ας γυρεύω την δουλεια μου!! 🤣

Αν μπορείς να κλείσεις / απενεργοποιήσεις το WiFi module είναι το ιδανικό, διαφορετικά αν συνδεθείς με ethernet αντί για WiFi, το δεύτερο δεν θα συνδεθεί σε access point οπότε θα είναι σχεδόν σα να είναι απενεργοποιημένο.

Αντώνης-Κ

AVClub Addicted Member
22 June 2007
2,277
Το wifi εγώ το σβήνω μόνο όταν κάνω καλαμπόκι στο φούρνο μικροκυμάτων επειδή κάνει παρεμβολές στην ίδια συχνότητα των 2.4 GHz του microwave και το καλαμπόκι βγαίνει ανάλατο.

• Haha
Reactions: bujinkan

bujinkan

AVClub Addicted Member
24 March 2009
2,145
Για ρίξε καμμιά ιδέα,ποια θεωρείς ότι είναι ποιοτική συσκευή??
Το Fritz 7590 ,που έχω λέει τίποτα?
Γιατί έτσι όπως παει το πράγμα και με την γυναίκα που έχω, μάλλον σε WiFi με βλέπω.😀
χαχαχα το λεγομενο waf δλδ.....

• Like
Reactions: mdvq

Th.ARvan

Established Member
24 May 2011
129
Δεν εχω περασει στο streaming αλλα παρακολουθω με ενδιαφερον αυτη τη συζητηση για το συστημα του μελλοντος.
Η ταπεινη συλλογη φυσικων μεσων ξεπεραστηκε με οδυνηρο τροπο αν και η συναισθηματικη της αξια αντιστεκεται.
Καταναλωνω ολη μου την ενεργεια ενιοτε και το χρημα, προσπαθωντας να κανω το δικαναλο να κελαιδησει,
κυριως να αποδωσει την ποιοτητα CD και βινυλιου που σας βεβαιωνω
δεν ειναι καθολου αμελητεες αντιθετα ειναι υπεραρκετες για τους περισσοτερους οταν αποκωδικοποιηθουν σωστα.

Ο μονος λογος που γραφω λοιπον ειναι για να επισημανω ποσο ουσιαστικο και θεμελιωδους σημασιας ειναι
το να κρατηθει το περιφημο emi και rfi στα χαμηλωτερα δυνατα επιπεδα με καθε μεσον.
Καλωδια, θωρακισεις, αποφυγη γειτνιασης, απορροφηση, απλοποιηση του συστηματος, καντε ο,τι χρειαζεται κατα περιπτωση.
Δεν ειναι μεθοδος voicing, δεν ειναι αναποφευκτο και δεν πρεπει να το βλεπουμε με ανοχη και συμπαθεια.
Εχει παντα καταστρεπτικη επιδραση υποβαθμιζοντας το σημα και το τελικο αποτελεσμα στα αυτια μας
γιατι διαπλεκεται σε ολο το ακουστικο φασμα.
Ειναι το περασμα απο το πολυ καλο στο εξαιρετικο.
Για παραδειγμα θα αναφερω οτι στην πραξη ειχα εξαιρετικα αποτελεσματα απο το "κακο" WiFi -Youtube- laptop-USB -DAC
μονο και μονο επειδη ειχα ριξει τα επιπεδα συνολικου θορυβου με διαφορες συνδιαστικες μεθοδους σε παροχες ρευματος, ενισχυτες, ηχεια, διασυνδεση χωρο κλπ.
Αυτες οι παραμορφωσεις προστιθενται στο τελος και η αφαιρεση απο ενα κρικο σου δινει περιθωρια ελευθεριας καπου αλλου...

Λάκης

AVClub Fanatic
26 September 2007
14,250
Είμαι παντού
Το wifi εγώ το σβήνω μόνο όταν κάνω καλαμπόκι στο φούρνο μικροκυμάτων επειδή κάνει παρεμβολές στην ίδια συχνότητα των 2.4 GHz του microwave και το καλαμπόκι βγαίνει ανάλατο.
Να δοκιμασεις να βαλεις και λαμπες φθορισμου ή λεντ στο ιδιο πολυμπριζο με το συστημα, θα σου βελτιωσουν τον ηχο.

• Haha
Reactions: djmnv81

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,760
127.0.0.1
Σήμερα λοιπόν μαζευτήκαμε και κάναμε και άλλες δοκιμές...
1) κατά πόσο η σύνδεση ενός δίσκου usb που παίρνει τροφοδοσία από το usb θα επηρεάσει τον ήχο.
Κάποιοι λένε ότι γενικά καλό είναι να αφήνουμε το rpi ήσυχο, να μην το απασχολούμε με άλλα πράγματα και ότι καλό είναι ότι παίρνει να το παίρνει από την ethernet.
Τελικά αλλαγή στον ήχο δεν ακούστηκε.
2) audio quest jitterbug.
Δοκιμάστηκε στην έξοδο προς το dac, κάτι ακούστηκε, αμφίβολο αν ήταν καλύτερο, μάλλον χαλούσε τον ήχο.
Δοκιμάστηκε μεταξύ του δίσκου και του rpi.
Εκεί φαίνεται να έδωσε κάποια βελτίωση.
3) 3r.
Προ router το συγκεκριμένο 3r έφερε πολύ καλή βελτίωση στον ήχο για αυτό και δοκιμάστηκε πάλι. Σήμερα είτε ήταν επάνω είτε όχι, δεν καταλάβαμε κάτι.

Από ότι φαίνεται λοιπόν, τουλάχιστον στο δικό μου σύστημα, οι βελτιώσεις έπιασαν ταβάνι με την αγορά ενός router και σωστές ρυθμίσεις.
Το streamer βρίσκεται σε μια θύρα μόνο του απευθείας επάνω στο router, σε δικό του vlan που κάνει drop τα πάντα από τα άλλα vlan εκτός από τις θύρες http/https, ώστε να επικοινωνεί το tablet με το streamer.

Όμως συνέβη και κάτι που μας συντάραξε.
Κάτι που ο αγαπητός συντονιστής θα πάρει βαριά, αλλά σαν φίλος δεν μπορώ να κρατήσω κρυφό και να βαραίνει την ψυχή μου.
@vlad66 ξέρω ότι έχεις επενδύσει σε αυτή τη σχέση, αλλά ο Ρίκο κάθισε να τον χαϊδέψει ο Δημήτρης.
Χωρίς να τον τσιμπήσει ούτε μια φορά!

Last edited:

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
10,047
Πειραιας
Δεν χρειάζεται πουλιά ο Vlad.
Έχει (σαν και μένα) μόνιμα τζιτζίκια, μέσα στο κεφάλι του.
Για μας είναι πάντα καλοκαίρι 😸🏊🏖️

• Like
Reactions: vlad66

bujinkan

AVClub Addicted Member
24 March 2009
2,145
εχω μπει στο νεο σπιτι απο 31 απριλιου
Εχω κανει αιτηση απο 5 απριλιου για μεταγορα γραμμης και συνδεση σε οπτικη ftth
εχω τραβηξει μονος μου την οπτικη απο τον οροφο εως το σπιτι μου μεσα και το εχω αναφερει στην αιτηση μου
Αρα το μονο που μενει ειναι να ερθει οτεχνικος με το ρουτερ να το συνδεσει και να γινει η συνδεση
Αναγκαστικα παιζω μεσω bluetooth ...γμιται η νοβα :ROFLMAO:
εχω ηδη αγορασει ενα switch tplink και εχω παραγγειλει 3 ethernet καλωδιααπο αμαζον γερμανιας ( διοτι τα προηγουμενα μου ηταν μεγαλα σε μηκος και τωρα δεν τα χρειζομαι ......και απλα περιμενω την νοβα
εννοειται καθε μερα τους παιρνω τηλ και τους πριζω τα συκωτια

• Haha
Reactions: Λάκης

Λάκης

AVClub Fanatic
26 September 2007
14,250
Είμαι παντού
Τελικα στο συμπερασμα που καταληγω μετα απο ολες αυτες τις δοκιμες με διαφορα παραφερναλια και αλλαγες, ολη τη ζημια την κανει
το ρημαδιασμενο το μοντεμ-ρουτερ, με το καταλληλο χεριασμα λυνονται ολα τα προβληματα και ειναι και ο πιο οικονομικος τροπος.