Streaming audio. So far, so no good...

Όπως το κάνουν σε τόσα άλλα προιόντα και γι' αυτό είναι όλα το ίδιο, σωστά;

Μόνο που δεν μέτρησες το αποτέλεσμα της χρήσης για το οποίο προορίζεται το γυαλί. Μέτρησες το ίδιο το γυαλί εδώ.

Για να το κάνω λίγο πιο κατανοητό, όταν θα συνδέσεις ένα καλώδιο σε μια αλυσίδα και προκύψει διαφορετικό αποτέλεσμα από εκείνο που θα πάρεις όταν συνδέσεις ένα άλλο καλώδιο, τότε το διαφορετικό αποτέλεσμα υπάρχει. Δεν μπορείς να μην δεχτείς ότι δεν υπάρχει.

Εάν κάνεις όμως το λάθος και μετρήσεις το καλώδιο εκτός της αλυσίδας αυτής μόνο του και βρεις ότι δεν υπάρχει διαφορά, έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό γιατί δεν έχεις μετρήσει το αποτέλεσμα ως προς ολόκληρη την αλυσίδα.

Έχει γραφτεί πολλές φορές στο νήμα ότι οι λόγοι που ένα εξάρτημα αλληλεπιδρά διαφορετικά σε ένα σύστημα επάνω σε σχέση με ένα άλλο εξάρτημα, μπορεί και να σου διαφεύγουν από τη μέτρηση με το εξάρτημα μόνο του.
Αναφέρομαι μόνο στη μεθοδολογία και πουθενά αλλού και έφερα ένα παράδειγμα απλό και κατανοητό για το πόσο εύκολο είναι να βγάλεις εντελώς λάθος συμπεράσματα κάνοντας ένα φαινομενικά πολύ απλό πείραμα.

Αναφέρομαι μόνο στη μεθοδολογία και πουθενά αλλού και έφερα ένα παράδειγμα απλό και κατανοητό για το πόσο εύκολο είναι να βγάλεις εντελώς λάθος συμπεράσματα κάνοντας ένα φαινομενικά πολύ απλό πείραμα.

Συμφωνώ. Κι αυτός εξ' άλλου συμφώνησε στο σημείο που είδε ότι οι διαφορές με το ίδιο καλώδιο μπορεί να υπάρχουν, έστω σε πολύ μικρότερο έως ανεπαίσθητο βαθμό.

Τις διαφορές αυτές σε σχέση με τα άλλα καλώδια όμως πως τις κρίνεις; Από τη λάθος μεθοδολογία προέκυψαν τόσο μεγάλες; Εάν ήταν έτσι τότε γιατί η ίδια λάθος μεθοδολογία έδειξε μικρές έως ανεπαίσθητες διαφορές στην επανάληψη της δοκιμής με το ίδιο καλώδιο και όχι να έχουν κι αυτές μεγάλη διαφορά;

Τελικώς αυτός έβαλε τα καλώδια επάνω σε ένα σύστημα και κατά την αλλαγή προέκυψαν διαφορές. Εάν λοιπόν θέλει κάποιος να τον αποδείξει λάθος, ας κάνει κι αυτός ένα ίδιο τεστ με ό,τι θεωρεί επιστημονικά πιο ορθό και ας μας πει τα δικά του ευρήματα.
Είδες να γίνεται τίποτε τέτοιο;

Μέτρησα με ένα μεταλλικό χάρακα ένα σωλήνα από πυρίμαχο γυαλί το πρωί.
Το ξανά μέτρησα και το μεσημέρι και η μέτρηση ήταν μικρότερη.
Έβγαλα συμπέρασμα πως το γυαλί δεν έχει σταθερό μήκος.
Είναι προφανές, όλοι θα συμφωνούσαν με αυτό, σωστά;

Το συμπερασμα σου με αυτο τον συγκεκριμενο τροπο που το διατυπωνεις,
δεν ειναι ουτε σωστο ουτε λαθος. Ειναι απλα ασαφες.
Αν εννοεις οτι η δικη σου γυαλινη ραβδος οταν την μετρας εσυ δεν εχει απολυτα σταθερο μηκος
αυτο ειναι θεωρητικα σωστο αν λαβει κανεις υπ οψιν διαστολες λογω θερμοτητας,, ανοχες του τροπου μετρησης κλπ.

Μέτρησα με ένα μεταλλικό χάρακα ένα σωλήνα από πυρίμαχο γυαλί το πρωί.
Το ξανά μέτρησα και το μεσημέρι και η μέτρηση ήταν μικρότερη.
Έβγαλα συμπέρασμα πως το γυαλί δεν έχει σταθερό μήκος.
Είναι προφανές, όλοι θα συμφωνούσαν με αυτό, σωστά;
Μπορει ο μεταλλικος χαρακας να μεταβαλε το μηκος του λογω διαφορας περιβαλλοντικης θερμοκρασιας.
Κι ετσι οι μετρησεις λογω του διαφορετικου μετρου να προέκυψαν διαφορετικες.

Οπότε : zyxel switch : check
Καλώδιο θωρακισμένο από switch μέχρι A8 : check
Τροφοδοτικο για zyxel : τσεκ

Ολα παραπάνω ακριβώς 120 ευρώ.

Δεν πρόκειται να κάνω συγκριτικά, θα τα κοτσαρω και τέρμα...θα έχω την ψυχολογική ικανοποίηση ότι έκανα ότι μπορούσα.

Και μια ερώτηση άσχετου... Ψάχνοντας τα ντουλάπια μου, βρήκα ένα πακακι ακριβώς 12v 1 a που είναι το αντίστοιχο του πακακίου του μοντεμ-ρουτερ που δίνει η νόβα στα 300μβπς οπτική... Μιλάμε ζυγίζει 5 φορές το βάρος του πακακιου της νόβα και είναι τριπλό σε μέγεθος...υποθέτω ότι έχει μέσα Μ/Σ και είναι γραμμικό. Μόνον που πρέπει να σφάξω τα καλώδια και των δύο για να βάλω το βύσμα του νόβα πακακιου στο παλιό. Η ερώτηση είναι αν αξίζει να ασχοληθώ, δεδομένου ότι έχω περιποιηθεί υποτίθεται το σωστό στάδιο ( switch ) πριν το Α8

Last edited:
Μα, πρέπει να δεις που θα το χρησιμοποιήσεις...

Πρέπει να κοιτάξεις τα χαρακτηριστικά του υπάρχοντος τροφοδοτικού και να παραγγείλεις τα ίδια βολτ...

Το ζιξελ ήταν 5 ν και πήρα το πενταβολτο

Εσύ μπορεί να έχεις άλλη ανάγκη

Μα, πρέπει να δεις που θα το χρησιμοποιήσεις...

Πρέπει να κοιτάξεις τα χαρακτηριστικά του υπάρχοντος τροφοδοτικού και να παραγγείλεις τα ίδια βολτ...

Το ζιξελ ήταν 5 ν και πήρα το πενταβολτο

Εσύ μπορεί να έχεις άλλη ανάγκη
χμμ οκ εχω το ρουτερ αλλα και ενα switch που εκει εχω τις συσκευες , ενισχυτη .στριμερ και τηλεοραση ....αν παρω θα το παρω για το switch που ειναι 12 volt

Δεν ξέρω (χμ...ναι...) για το "so no good" του ψηφιακου streaming ήχου, αλλά η ποικιλία, η ευκολία και, γιατί οχι;, η ποιότητα του είναι ανεκτίμητα. Ακούω εδώ και ώρα μια "συλλογη" μιας δισκογραφικης ACT με τίτλο " Jazz meets classical" : εξαιρετικη και ως επιλογές και ως ποιότητα ήχου. Κάτι που "αναλογικα" είναι αδύνατον- εκτός κι αν γράφεις κασέτες! Οπότε..." viva digitally"🥰

Το χόμπι μας πρακτικά έχει δύο παρακλάδια.
Τη μουσικοφιλία και τον χαϊφιντελισμό.
Μας αρέσει δηλαδή και η ποσότητα αλλά και η ποιότητα, κάτι που, όπου και να το ψάξεις, είναι ακριβό.
Το ότι η ποικιλία και η ευκολία (ειδικά στο spotify) είναι το όνειρο κάθε μουσικόφιλου είναι νομίζω δεδομένο.
Ε, το άλλο κομμάτι είναι που παλεύουμε. :)

Δεν πρόκειται να κάνω συγκριτικά, θα τα κοτσαρω και τέρμα...θα έχω την ψυχολογική ικανοποίηση ότι έκανα ότι μπορούσα.
Α γεια σου ρε Σπυρετο μου.
Ακριβώς την ίδια μεθοδολογία ακολουθώ και γω 🍻😀
Σιγά μην κάνω συγκριτικά πακακιων 🤗

Παίδες, οι ειδικοί απαντήστε αν μπορείτε σε αυτό ... να κάθομαι να σφάζω καλώδια ή ΄δεν υπάρχει λόγος :

....
Και μια ερώτηση άσχετου... Ψάχνοντας τα ντουλάπια μου, βρήκα ένα πακακι ακριβώς 12v 1 a που είναι το αντίστοιχο του πακακίου του μοντεμ-ρουτερ που δίνει η νόβα στα 300μβπς οπτική... Μιλάμε ζυγίζει 5 φορές το βάρος του πακακιου της νόβα και είναι τριπλό σε μέγεθος...υποθέτω ότι έχει μέσα Μ/Σ και είναι γραμμικό. Μόνον που πρέπει να σφάξω τα καλώδια και των δύο για να βάλω το βύσμα του νόβα πακακιου στο παλιό. Η ερώτηση είναι αν αξίζει να ασχοληθώ, δεδομένου ότι έχω πλέον περιποιηθεί το 'υποτίθεται' σωστό στάδιο : ήτοι το switch πριν το Α8

.....

Παίδες, οι ειδικοί απαντήστε αν μπορείτε σε αυτό ... να κάθομαι να σφάζω καλώδια ή ΄δεν υπάρχει λόγος :

....
Και μια ερώτηση άσχετου... Ψάχνοντας τα ντουλάπια μου, βρήκα ένα πακακι ακριβώς 12v 1 a που είναι το αντίστοιχο του πακακίου του μοντεμ-ρουτερ που δίνει η νόβα στα 300μβπς οπτική... Μιλάμε ζυγίζει 5 φορές το βάρος του πακακιου της νόβα και είναι τριπλό σε μέγεθος...υποθέτω ότι έχει μέσα Μ/Σ και είναι γραμμικό. Μόνον που πρέπει να σφάξω τα καλώδια και των δύο για να βάλω το βύσμα του νόβα πακακιου στο παλιό. Η ερώτηση είναι αν αξίζει να ασχοληθώ, δεδομένου ότι έχω πλέον περιποιηθεί το 'υποτίθεται' σωστό στάδιο : ήτοι το switch πριν το Α8

.....
Εσυ πρεπει να απαντησεις στο ερωτημα, να μαθουμε και οι υπολοιποι απ' την εμπειρια σου.

• Like
Reactions: Δημοκηδής