Streaming....βάλτε τα δυνατά σας να με πείσετε...

Άρα δεν κάνει τίποτε από αυτά που ρώτησα.

Ούτε καν Airplay 2.

Ευχαριστώ.

Όντως, αλλά τίποτα από αυτά που ρώτησες δεν ενδιαφέρουν τον OP, οπότε είναι όλα off topic.

Επίσης, ειδικά το AirPlay 2 που αναφέρεις, απ' ότι διαβάζω είναι εντελώς ακατάλληλο για σοβαρή χρήση με μουσική. Στις περισσότερες περιπτώσεις παίζει με lossy codec στα 256kbps και δεν πάει πάνω από 44.1/16. Μόνο για πρόχειρες εφαρμογές κάνει.

Γιατί να ασχοληθεί κανείς μαζί του, τη στιγμή που υπάρχει το UPnP που παίζει "παπάδες";

Επιτέλους κάποιος που με καταλαβαίνει

Μια χαρά σε καταλαβαίνω, αλλά μην υποτιμάς και την αξία των διάφορων connect.

Για μένα που γουστάρω να ακούω ενώ κάνω κάτι σε κάποιο υπολογιστή είναι μεγάλη υπόθεση που μπορώ και χειρίζομαι αυτά που ακούω από την εφαρμογή του Quobuz, στην οθονάρα μου.

Όντως, αλλά τίποτα από αυτά που ρώτησες δεν ενδιαφέρουν τον OP, οπότε είναι όλα off topic.

Επίσης, ειδικά το AirPlay 2 που αναφέρεις, απ' ότι διαβάζω είναι εντελώς ακατάλληλο για σοβαρή χρήση με μουσική. Στις περισσότερες περιπτώσεις παίζει με lossy codec στα 256kbps και δεν πάει πάνω από 44.1/16. Μόνο για πρόχειρες εφαρμογές κάνει.

Γιατί να ασχοληθεί κανείς μαζί του, τη στιγμή που υπάρχει το UPnP που παίζει "παπάδες";

Πρώτ' απ' όλα μπορεί να έχει apple music που είναι κι αυτό μια μουσική υπηρεσία και μπορεί αναλόγως συσκευής να έχει και mode για μουσική υψηλής ανάλυσης από εκεί.

Η συζήτηση βασικά είναι ρετρό και καταλήγει από εκεί που ξεκίνησε, ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για νέο streamer από τον OP.

Υπάρχουν και χειρότερα βέβαια. Μια φορά θυμάμαι κάποιον που ήθελε ένα φορητό ηχείο για το σκάφος του αλλά δεν ήθελε Bluetooth γιατί πίστευε ότι μπορεί να τον παρακολουθούν μέσω αυτού.

• Haha
Reactions: #@george@#
Μα δεν προσπαθούμε να σε πεισουμε να παρεις squeezebox.

Δεν θα μπορούσε να έχει χρήση καμία το squeezebox γιατί δεν έχει σύγχρονες δυνατότητες. Εκτός εάν είχα ήδη κάποιο και ήθελα από αυτό να κοντρολάρω ένα σύγχρονο streamer για συναισθηματικούς λόγους μόνο, γιατί η εμπειρία μάλλον θα θύμιζε παραβίαση όρων της συνθήκης της Γενεύης... 😅

Καμία άλλη εφαρμογή δεν βλέπω να μπορεί να έχει.

Εχμ... τα παιδάκια του squeezebox, όπως για παράδειγμα το gentoo player, σε hardware των 300-400€ παίζει να βιάζει όποιο streamer έχεις ακούσει...
Και εύκολα συνηθίζεις το UI του. Δεν χρειάζεται να ανοίγεις 2-3 εφαρμογές για να ακούσεις μουσική.

Εχμ... τα παιδάκια του squeezebox, όπως για παράδειγμα το gentoo player, σε hardware των 300-400€ παίζει να βιάζει όποιο streamer έχεις ακούσει...
Και εύκολα συνηθίζεις το UI του. Δεν χρειάζεται να ανοίγεις 2-3 εφαρμογές για να ακούσεις μουσική.

Αυτό ακόμα και ένα arylic το κατουράει σε ευκολία.

Ποιος σου είπε ότι χρειάζεται να ανοίγεις 2-3 εφαρμογές για να ακούσεις μουσική στα σύγχρονα streamers;

• Haha
Reactions: Tzimisce
Όλα αυτά που λέτε είναι εκτός θέματος..
Τσάμπα γράφετε ότι να 'ναι ο καθένας..

Τελικά ο άνθρωπος θέλει Νέας γενιάς Streamer; Αν όχι, όλα αυτά που αναφέρονται δεν έχουν καμία σημασία για αυτό το νήμα..
Προτάσεις έγιναν, είναι στην κρίση και στην προτεραιότητα του νηματοθετη να διαλέξει τι θα κάνει...

• Like
Reactions: economides
Μια χαρά σε καταλαβαίνω, αλλά μην υποτιμάς και την αξία των διάφορων connect.

Για μένα που γουστάρω να ακούω ενώ κάνω κάτι σε κάποιο υπολογιστή είναι μεγάλη υπόθεση που μπορώ και χειρίζομαι αυτά που ακούω από την εφαρμογή του Quobuz, στην οθονάρα μου.
Δεν ξερω αν υποννοεις οτι επιβαρύνει τη χρηση του υπολογιστή. Εχει δικο του μονο για το lms. Αλλα το πιο πιθανό ειναι να παω σε wiim που εχει μεγαλυτερη αποδοχή και οχι πχ αρυλικ, αλλα το μικρο ωστε να μπω στο πνευμα του χωρις να εχω θεμα να το ξεφορτωθώ μετα. Και ειτε θα μπει στο βουβάλι ειτε στο RME. Εκτος αν μπουμε σε λογικη στρημερ minimal κεντρο συστηματος ωστε να αντικαταστησει και προ και dac και ισως phono για το ενα πικαπ. Οποτε εκει παιζουν και λυσεις τυπου Cambridge audio, yamaha κλπ ωστε να εχω και ενίσχυση το καλοκαιρι και να παψει κι η αναζητηση φτηνου class d του αλλου νηματος

Δεν ξερω αν υποννοεις οτι επιβαρύνει τη χρηση του υπολογιστή. Εχει δικο του μονο για το lms. Αλλα το πιο πιθανό ειναι να παω σε wiim που εχει μεγαλυτερη αποδοχή και οχι πχ αρυλικ, αλλα το μικρο ωστε να μπω στο πνευμα του χωρις να εχω θεμα να το ξεφορτωθώ μετα. Και ειτε θα μπει στο βουβάλι ειτε στο RME. Εκτος αν μπουμε σε λογικη στρημερ minimal κεντρο συστηματος ωστε να αντικαταστησει και προ και dac και ισως phono για το ενα πικαπ. Οποτε εκει παιζουν και λυσεις τυπου Cambridge audio, yamaha κλπ ωστε να εχω και ενίσχυση το καλοκαιρι και να παψει κι η αναζητηση φτηνου class d του αλλου νηματος
Η βέλτιστη λύση για εσάς είναι η αγορά ενός Wimm pro με κλειστά μάτια, το αγοράζετε, το βάζετε πάνω στο Βουβάλι με ένα καλό coaxial cable η και στο RME, το μαθαίνετε (είναι πανευκολο) και στην τελική αν δεν σας κάνει το βάζετε αγγελία και την άλλη μέρα έχει φύγει..
Είναι περιζήτητο Streamer και όσα μπαίνουν αγγελία (λόγο αναβάθμισης) φεύγουν σε μια δυο μέρες...
Πιστεύω ότι θα σας καλύψει σε αυτά που θέλετε χωρίς κανένα πρόβλημα..
Απλά βάλτε του ένα καλό Γραμμικό τροφοδοτικό και καλής ποιότητας Ethernet και coaxial cable...
Μικρό κουτάκι, χωράει παντού και είναι άριστο σαν μηχάνημα..

Τροφοδοτικα εχει στο συρταρι σε αχρηστια απο αλλα προτζεκτ και γραμμικά και Salas shunt regulator...ορεξη ναχω....που δεν εχω γιατί προσφατα βαριέμαι πολυ και βαζω στον τοιχο ό,τι εχει η συσκευασία Ελευθέριε

Όχι, δεν μιλάω για επιβάρυνση κάποιου υπολογιστή. Ο LMS είναι αρκετά ελαφρύς για σχεδόν οποιονδήποτε σύγχρονο υπολογιστή.

Αυτό που λέω είναι ότι η μεγάλη βελτίωση στη ζωή σου με ένα σύγχρονο streamer θα είναι ότι θα το χειρίζεσαι από το native application του παρόχου stream, το οποίο είναι πάντα 1000 φορές πιο εύχρηστο από το καλύτερο app σε κινητό.

Και να συμπληρώσω
Παρα την οποια εξοικειωση εχω με το squeeze παντα θα ζω με τον εφιαλτη να ξυπνήσω ενα πρωι και να μπω παλι στο lyrion forum να δω τι αλλαγες πρέπει να κανω που σκαρφιστηκαν τα τζιμανια εκει για να του βαλουν νεες δυνατοτητες.

Τροφοδοτικα εχει στο συρταρι σε αχρηστια απο αλλα προτζεκτ και γραμμικα και Salas shunt regulator...ορεξη ναχω....που δεν εχω γιατι προσφατα βαριεμαι πολυ και βαζω στον τοιχο ο,τι εχει η συσκευασια Ελευθεριε
Εσύ ξέρεις καλύτερα τα θέλω σου..
Πάντως αν είχα τα Dac σου η λύση που θα έδινα στον εαυτό μου είναι αυτό που έχω αναφέρει..

Και να συμπληρώσω
Παρα την οποια εξοικειωση εχω με το squeeze παντα θα ζω με τον εφιαλτη να ξυπνήσω ενα πρωι και να μπω παλι στο lyrion forum να δω τι αλλαγες πρέπει να κανω που σκαρφιστηκαν τα τζιμανια εκει για να του βαλουν νεες δυνατοτητες.

Εντός δευτερολέπτων θα το ξεχάσεις το squeezebox και για πρώτη φορά δεν θα ξυπνάς ιδρωμένος.

Όταν θα μπαίνει ένα σημαντικό νέο feature (γιατί γενικώς γίνονται fw update ακόμα και για minor fixes) θα το μάθεις γιατί θα έχει βουίξει όλο το νετ και θα ανυπομονείς να το δοκιμάσεις.

Θα σε ενημερώνει το streamer αυτόματα.

Εγώ ως ντιούης θα έκανα κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον..

Πλακετούλα με ένα ESP32-WROVER μέσα στο Βουβάλι. Δίνει κατ' ευθείαν έξοδο I2S όπως την θέλει το βουβάλι, και θα φαίνεται σαν κανονικό Squeezebox στον LMS.

1781255076866.png

Κόστος αστείο σε σχέση με οποιοδήποτε streamer του εμπορίου, αλλά θέλει DIY και δεν θα έχεις καμία βελτίωση στην ευκολία χρήσης, σε σχέση με αυτό που κάνεις τώρα.

Προσωπικά βάζω από ένα τέτοιο μέσα σε κάθε dac που σχεδιάζω. Για γρήγορες και βρώμικες ακροάσεις, χωρίς να ανάψω το "κανονικό" streamer.

Αν και αγαπώ τον παλαιότατο συμπολεμιστή Σούπερσονικ, θεωρώ πράγματι την όποια συνέχεια στο παρόν νήμα παντελώς άχρηστη ...

Τα πράγματα είναι απλά, το κόστος ελάχιστο, ιδού η Ρόδος ... καλό το squeezebox όπως καλή ήταν και η Citroen DS ...

Αυτό ακόμα και ένα arylic το κατουράει σε ευκολία.

Ποιος σου είπε ότι χρειάζεται να ανοίγεις 2-3 εφαρμογές για να ακούσεις μουσική στα σύγχρονα streamers;

Ποιο; Το gentoo player; :ROFLMAO:
Δοκιμασμένα, το gentoo player με ένα dac των 300€ παίζει πολύ καλύτερα από το A6 master edition.
Στο 30% της τιμής του δηλαδή.

Όταν μιλάς για connect, δεν πρέπει να ανοίξεις το tidal για να παίξεις tidal, το qobuz για να παίξεις qobuz, το spotify για να παίξεις spotify και κάποιο radio για να παίξεις radio;
Δεν συζητάμε να έχεις και NAS.
Όταν θα παίξεις με connect πως θα ψάξεις σε όλα αυτά;