Streaming....βάλτε τα δυνατά σας να με πείσετε...

Θεωρητικά ναι.. στην πράξη προτιμώ να κάνω μια μετατροπή στο σασί του Α6.

Μου είναι πιο εύκολο (και σίγουρα πιο ευχάριστο)
έχει 3 κουμπιά, ένα για να επιλέξεις το αρχείο που θα εγγράψεις, ένα για να επιλέξεις που θα γράψεις το αρχείο, και ένα για να ξεκινήσει η εγγραφή. Πιο απλό δε γίνεται.

Ποια μειονεκτήματα; Ότι πρέπει να κατεβάσεις ένα αρχείο, να το αποσυμπιέσεις κάνοντας διπλό κλικ και να το φορτώσεις σε μια κάρτα μνήμης;

Ότι πρέπει να αγοράσεις ένα RPi, ένα κουτί για αυτό, ένα τροφοδοτικό, μια κάρτα SD, ίσως μια ψύκτρα για το RPi, να τα μοντάρεις, και μετά να αρχίσεις να δοκιμάζεις images για να δεις ποιο σου ταιριάζει.

Αν δεν το γουστάρεις έστω λίγο πιθανότατα δεν θα το κάνεις.

Αν το κάνεις βέβαια, θα ανταμειφτείς..

μετά να αρχίσεις να δοκιμάζεις images για να δεις ποιο σου ταιριάζει.
Μόνο και μόνο γι' αυτό, αξίζει όλο τον κόπο (του πεντάλεπτου μονταρίσματος).
Και σχετικά future proof είσαι (παίζω με τα ίδια rpi εδώ και 6-7 χρόνια) και κάθε φορά που αλλάζεις image, είναι σαν να παίρνεις καινούργιο μηχάνημα (στο ψυχολογικό κομμάτι τουλάχιστον).

Μόνο και μόνο γι' αυτό, αξίζει όλο τον κόπο (του πεντάλεπτου μονταρίσματος).
Και σχετικά future proof είσαι (παίζω με τα ίδια rpi εδώ και 6-7 χρόνια) και κάθε φορά που αλλάζεις image, είναι σαν να παίρνεις καινούργιο μηχάνημα (στο ψυχολογικό κομμάτι τουλάχιστον).
Έτσι ακριβώς είναι, συν ένα ακόμα θετικό, που τουλάχιστο για εμένα είναι σημαντικό... Αν πχ βάλω ένα budget 200 ευρώ για streamer, με αυτή τη λύση το budget θα πάει εκεί ακριβώς
που θέλω εγώ
και όχι 50% σε άχρηστα features και το υπόλοιπο σε αυτά που πραγματικά χρειάζομαι.

Ότι πρέπει να αγοράσεις ένα RPi, ένα κουτί για αυτό, ένα τροφοδοτικό, μια κάρτα SD, ίσως μια ψύκτρα για το RPi, να τα μοντάρεις,

Αυτά ο Βλαδίμηρος τα παίζει στα δάχτυλα, μη σου πω ότι μπορεί να φτιάξει δικό του κουτί από τιτάνιο, έτσι για την αλητεία.
και μετά να αρχίσεις να δοκιμάζεις images για να δεις ποιο σου ταιριάζει.
Αυτό δεν είναι απαραίτητο πλέον, σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο το software του Βρικόλακα, που θα είναι για τα images ότι ήταν το google για τις μηχανες αναζήτησης.

Στην χειρότερη περίπτωση ας αγγαρέψει τον Tzimiske και ας τον πληρώσει με τσίπουρα.

έχει 3 κουμπιά, ένα για να επιλέξεις το αρχείο που θα εγγράψεις, ένα για να επιλέξεις που θα γράψεις το αρχείο, και ένα για να ξεκινήσει η εγγραφή. Πιο απλό δε γίνεται.

Για αρχή θα πρέπει να αγοράσω νέο λάπτοπ για να μπορεί να γίνει αυτό.. μη ρωτήσεις γιατί ΔΕΝ αγοράζω νέο λάπτοπ (γιατί αυτό που έχω τώρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα από αυτά που λες..)

Τα 400-500€ που θέλει ένα απλό λάπτοπ προτιμώ να τα ρίξω σε ανταλλακτικά για τον τελικό, για το Α6, για το Thorens μου (άσε το Technics που θέλει τρελά λεφτά) και κάποια στιγμή επιτέλους να αλλάξω ρακ...

Ότι πρέπει να αγοράσεις ένα RPi, ένα κουτί για αυτό, ένα τροφοδοτικό, μια κάρτα SD, ίσως μια ψύκτρα για το RPi, να τα μοντάρεις, και μετά να αρχίσεις να δοκιμάζεις images για να δεις ποιο σου ταιριάζει.

Αυτά ο Βλαδίμηρος τα παίζει στα δάχτυλα, μη σου πω ότι μπορεί να φτιάξει δικό του κουτί από τιτάνιο, έτσι για την αλητεία.

Αυτό δεν είναι απαραίτητο πλέον, σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο το software του Βρικόλακα, που θα είναι για τα images ότι ήταν το google για τις μηχανες αναζήτησης.

Στην χειρότερη περίπτωση ας αγγαρέψει τον Tzimiske και ας τον πληρώσει με τσίπουρα.

Δηλαδή τώρα έμμεσα με ψήνετε να πάρω μέρος σε κατασκευή streamer ;;;;

Αν το δεχτώ,
1ον η κατασκευή θα είναι έως και πολύ ακριβή και
2ον θα πρέπει ηχητικά να διαλύσει (στην κυριολεξία) το Α6 μου.. όχι απλά να είναι καλύτερο όπως το Α6 του Λευτέρη με το τροφοδοτικό της PD creative ή το προηγούμενο rpi του Tzimisce..

Ακόμα και η ηχητική διαφορά από τα αγορασμένα άλμπουμς και ο εξοπλισμός του φίλου τεχνικού που ήρθε εδώ , δεν είναι σε θέση να με βάλουν στον κόπο να αλλάξω το Α6

ΥΣ..
Θα καθυστερήσω λίγο την μετατροπή στο Α6 μου γιατί πρώτα πρέπει να καταφέρω την επισκευή ενός μοτέρ από πικάπ sony PS-6750 για να μην αναγκαστεί ο κάτοχος να το πουλήσει για ανταλλακτικά..
Μετά θα πρέπει να έρθει από εδώ ο δράκουλας με το νέο του rpi αφού θα έχω τελειώσει την μετατροπή στο Α6 και να τα βάλουμε σε τεστ Α-Β

Αν το δημιούργημα του Tzimisce κάνει σκόνη και θρύψαλα το Α6 είτε κάνω την μετατροπή είτε όχι, τότε θα το σκεφτώ σοβαρά.

• Like
Reactions: dimmanoukas
To SP10+ δεν έχει internet radio; Στη σελίδα λέει ότι έχει δύο. Tune In και ένα άλλο (λογικά το vTuner).
Ο γιαραμπης να το καμνει ράδιο 😵‍💫
Να κοιτά τι έχει

Attachments

• Screenshot_2026-06-18-16-20-59-005_uni.UNI123F50F.jpg
    Screenshot_2026-06-18-16-20-59-005_uni.UNI123F50F.jpg
    90.1 KB · Views: 8
  • Screenshot_2026-06-18-16-21-09-923_uni.UNI123F50F.jpg
    Screenshot_2026-06-18-16-21-09-923_uni.UNI123F50F.jpg
    49.8 KB · Views: 8
  • Screenshot_2026-06-18-16-21-24-055_uni.UNI123F50F.jpg
    Screenshot_2026-06-18-16-21-24-055_uni.UNI123F50F.jpg
    128 KB · Views: 7
  • Screenshot_2026-06-18-16-26-53-827_uni.UNI123F50F.jpg
    Screenshot_2026-06-18-16-26-53-827_uni.UNI123F50F.jpg
    75.7 KB · Views: 11
Για αρχή θα πρέπει να αγοράσω νέο λάπτοπ για να μπορεί να γίνει αυτό.. μη ρωτήσεις γιατί ΔΕΝ αγοράζω νέο λάπτοπ (γιατί αυτό που έχω τώρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα από αυτά που λες..)

Τα 400-500€ που θέλει ένα απλό λάπτοπ προτιμώ να τα ρίξω σε ανταλλακτικά για τον τελικό, για το Α6, για το Thorens μου (άσε το Technics που θέλει τρελά λεφτά) και κάποια στιγμή επιτέλους να αλλάξω ρακ...
Εσύ ξέρεις, δικά σου λεφτά είναι. Απλά λέω ότι δεν είναι κάτι που θέλει φοβερές τεχνικές γνώσεις.

• Like
Reactions: vlad66
Και κυριολεκτικά 20 χρονών να είναι το laptop σου, μια χαρά μπορεί να γράψει μια SD.

Δεν είναι θέμα παλαιότητας αλλά θέμα λειτουργίας.

Έχει βλάβες που δεν φτιάχνονται (τουλάχιστον από μένα και από τον Τζιμάρα που το είδε κάποτε)

αυτός εδώ μήπως τα λέει πολύ εκλαϊκευμένα?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

αυτά θες?

Μετα είναι απαραίτητο το κινητό? Αν φύγει το κινητό σταματάει?
ή είναι connect?

αυτά θες?

ή είναι connect?

Είμαι σίγουρος ότι οι dim dim , Tzimisce και άλλοι γελάνε , εγώ έφυγα τρέχοντας.....

Είμαι σίγουρος ότι οι dim dim , Tzimisce και άλλοι γελάνε , εγώ έφυγα τρέχοντας.....
εσύ μπορεί να κατέχεις από πριόνι
εγώ όμως μ αυτά....τα καταφέρνω

(και έχω και καινούργιο λαπτοπ ;) )

Εντάξει παιδιά το raspberry δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα για κάποιον που δεν γνωρίζει καθόλου. Πριν 5-6 χρόνια έκανα το πρώτο βήμα με το pi 2 μόνο για kodi το είχα. Στην συνέχεια αγόρασα το pi 4.Πέρασα το moode και ήμουν πολύ ευχαριστημένος.
Είχα tidal - quboz - Spotify. Ε δεν γινόταν να έχω και τρεις οπότε μόλις έγινε το Spotify lossless αποφάσισα να κρατήσω μόνο αυτό μιας και είχα το family. Τζίφος όμως δεν υποστηρίζουν αυτά Spotify lossless οπότε τα έβγαλα από την πρίζα πήρα άλλο streamer και ησύχασα.

Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: supersonic

αυτά θες?

ή είναι connect?
Μια χαρά τα λέει ... Ως πρός την εγγραφή της SD κάνει ακριβώς ό,τι κάνουμε κι εμείς. Το setup και ο έλεγχος του εγχώριου streamer είναι πιο εύκολος από αυτό που είδα.
Αν το κινητό "κοιμηθεί" συνεχίζει να παίζει... Αν φύγει τελείως(πχ σβήσει λόγω μπαταρίας) λογικά σταματάει να παίζει. Μπορεί να επιβεβαιώσει ο @Tzimisce

Ο γιαραμπης να το καμνει ράδιο 😵‍💫
Να κοιτά τι έχει

Περίεργο. Γιατί στη σελίδα του S10+ λέει ότι έχει.

ΟΚ, άντε να κάνω την παλικαριά και να σου χαρίσω ένα Eversolo πω να δοκιμάσεις άλλο app που είναι η 4STREAM. Είναι η white label εφαρμογή της LinkPlay.
Φαντάζομαι τέτοιο chip έχει μέσα το Arylic. To tuneIn είναι μόνιμα εγκατεστημένο εκεί.

Θα σου θυμίσει βέβαια το περιβάλλον ένα άλλο streamer που είχες παλιότερα.

Δοκίμασε το και μας λες.