Streaming....βάλτε τα δυνατά σας να με πείσετε...

Πως παίζει με connect τα format που υποστηρίζει το tidal, το squeezbox;
τα παίζει. Εχει σοβαρή υποστήριξη είπαμε απο την κοινότητα.
Αφού έχουν φτιάξει και δικό τους σέρβερ.
Απλά χρειάζεται έναν υπολογιστή για να είναι στο δίκτυο και να παίζει και ράδιο.

Τσάμπα τόση συζήτηση ...

πάρε το wiim μινι, 100 ευρώ έχει, σύνδεσε το με οπτική σε κάποιο υπάρχον ντακ και τελείωσε η δουλειά ...

εξαιρετική η εφαρμογή του για το κινητό και δεν θα ξανασχοληθείς με τίποτε ... στις ηλικίες μας, είναι σημαντικό να μην μας τα πρήζει τίποτε ...
είσαι κοντά στο πνεύμα μου εσύ.
Αλλά μπορεί να φάμε και όλο το καλοκαίρι στο μπουρου μπούρου. Ξέρεις δουλειά δεν έχουν μερικοί...

• Haha
Reactions: mdvq
τα παίζει. Εχει σοβαρή υποστήριξη είπαμε απο την κοινότητα.
Αφού έχουν φτιάξει και δικό τους σέρβερ.
Απλά χρειάζεται έναν υπολογιστή για να είναι στο δίκτυο και να παίζει και ράδιο.

Δηλαδή βγάζεις το smartphone, ανοίγεις tidal εκεί και επιλέγεις το squeezbox να παίξει; Αυτό είναι το connect.

Αφού λοιπόν παίζει με connect - εσύ το λες, εγώ θεωρώ ότι αφού το έχεις θα το ξέρεις καλύτερα - τα MAX πως τα διαχειρίζεται;

Τίποτ' άλλο θέλει για να παίξει; Κανα δεύτερο pc ας πούμε; Ανοίγεις που ανοίγεις και δεύτερη συσκευή γιατί όχι και τρίτη;

Μες στην ευκολία βλέπω είναι...

• Haha
Reactions: mdvq
Αφού σκοτώνεις και συ την ώρα σου,να μια ευχάριστη απασχόληση 😸
Αυτό έχω

• Like
Reactions: supersonic
Δηλαδή βγάζεις το smartphone, ανοίγεις tidal εκεί και επιλέγεις το squeezbox να παίξει; Αυτό είναι το connect.

Αφού λοιπόν παίζει με connect - εσύ το λες, εγώ θεωρώ ότι αφού το έχεις θα το ξέρεις καλύτερα - τα MAX πως τα διαχειρίζεται;
smartphone? Τι είναι αυτά που λέτε ρε παιδιά.
αφού είναι αυτόνομο. Εχει δική του touch οθόνη, αλλά και remote.
Εχει plugin για tidal και κάνει connect κανονικά.
Max να υποθέσω εννοείς τα hires αρχεία.
Τα αναγνωρίζει και τα παίζει.
Αν κάπου κάνει τίποτα downsampling ούτε που ασχολήθηκα και δεν με ενδιαφέρει. Σας έχω πει με ενδιαφέρει στις πλατφόρμες το music scouting. ΣΚαλίζω βρίσκω κάτι ενδιαφέρον, το ακούω μια δυο φορές, σημειώνω και αγοράζω.
Με ενδιαφέρει το red book.

Και να υπενθυμίσουμε ότι το squeeze από usb υποστηρίζει το EDO για υψηλότερες αναλύσεις.

Εχω το squeeze 17 χρόνια και το έχω παρακολουθήσει σε όλες του τις αναβαθμίσεις και περιπέτειες.
Αν δεν το ξέρετε και δεν έχετε ασχοληθεί (ναι για τους περισσότερους είναι PITA) δεν υπάρχει λόγος για ειρωνίες.

Τίποτ' άλλο θέλει για να παίξει; Κανα δεύτερο pc ας πούμε; Ανοίγεις που ανοίγεις και δεύτερη συσκευή γιατί όχι και τρίτη;

Μες στην ευκολία βλέπω είναι...
ναι....έχω 6 πισί chain connected....😡

Με ένα τέτοιο κάνω τη δουλειά μου

smartphone? Τι είναι αυτά που λέτε ρε παιδιά.
αφού είναι αυτόνομο. Εχει δική του touch οθόνη, αλλά και remote.
Εχει plugin για tidal και κάνει connect κανονικά.

Είναι μια φορητή συσκευή το smartphone. Ή το tablet, ακόμα και το PC. Αυτά παίζουν με tidal connect προς το streamer. Μετά μπορείς και να τα κλείσεις ή να κάνεις κάτι άλλο με αυτά. Λειτουργεί ως remote control και υποστηρίζεται ό,τι έχει το tidal.

ΔΕΝ μιλάμε για plugin, ούτε για κάποιο διαφορετικό interface από εκείνο της ίδιας της υπηρεσίας.

Κλικ.

Όταν λες κάνει connect, εννοείς λοιπόν ότι έχει tidal connect; Δηλαδή επιλέγεις από την remote συσκευή το squeezbox για αναπαραγωγή;

Στο spotify connect παίζει lossless;

Τον Υπέρηχα τον καταλαβαίνω ,γιατί "πονέσαμε" πολύ με τα Duet -Touch ,ιδίως με τα πρώτα βήματα του duet ,που ο Μήτσος δεν τα πρόλαβε για μερικούς μήνες .
Και εγώ δεν μπορούσα να το αποχωριστώ ,είχα αρχίσει να ακούω Tidal μέσα από macbook pro [μόνο για μουσική ],με σκληρο κλπ ,ώσπου το πήρα απόφαση και πήρα το Wiim Ultra και δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή .Μικρό σε όγκο ,ευέλικτο σε εισόδους -εξόδους και ενα εξαιρετικό λειτουργικό περιβάλλον ,και φυσικά σε λογική τιμή .Τι θα ήθελα περισσότερο ; Ενα Wiim transport με i2s εξοδο και και καλύτερη υλοποίηση της usb .
Θα το δοκιμάσει ο Υπερηχας το Ultra και θα διαπιστώσει από πρώτο χέρι ,τις ευκολίες του .
Αλλα το Squeeze αποτέλεσε σταθμό .

Οι άνθρωποι που κάποτε δούλευαν στην slimdevices, έφτιαξαν δικό τους φόρουμ και περιβάλλον υποστήριξης για το μηχανάκι από την εποχή που ακόμα το υποστήριζε κανονικά η logitech.
Εμείς που το είχαμε παρακολουθούσαμε αυτές τις αλλαγές στενά και είμαστε, όσοι ακόμα ασχολούνται, ευχαριστημένοι που υπάρχει αυτή η υποστήριξη.

Δεν ξέρω πως ονομάζεται, αν είναι connect ή ξεκονέκτ. Το θέμα είναι οτι δουλεύει και δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο προς το παρόν.
Για μηχάνημα που υπάρχει από το 2010 μια χαρά θα έλεγα

Attachments

• 20260608_135616.jpg
    20260608_135616.jpg
    406.3 KB · Views: 12
  • 20260608_135914.jpg
    20260608_135914.jpg
    558 KB · Views: 11
  • 20260608_135458.jpg
    20260608_135458.jpg
    364 KB · Views: 11
  • 20260608_135641.jpg
    20260608_135641.jpg
    311.6 KB · Views: 12
Last edited:
Στο squeezebox πως γράφεις "Σταύρος Ξαρχάκος: αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο, συναυλία στο ωδείο Ηρώδου Αττικού"?
με το remote?
Στο ίδιο το touch σου βγάζει πληκτρολόγιο, όπως σε ένα κινητό.
Με το remote έχει ρόδα όπως τα πρώτα ipod και διαλέγεις γράμματα. Όχι ό,τι καλύτερο.
Αλλά για τέτοια επιλογή, δηλαδή εσύ πως το πληκτρολογείς το παραπάνω?
Εγώ συνήθως ζητάω όλα τα άλμπουμ και άν το έχει το τσιμπάω

Squeezebox is dead, long live the Squeezebox!
Όταν η Logitech εγκατέλειψε το squeezebox, η κοινότητα αποφάσισε ότι κακώς το τράβηξε από την πρίζα και συνέχισε να το αναπτύσει.
Οπότε, δημιούργησε το Squeezelite, που είναι ένα software που μιμείται ένα squeezebox.
Έκανε και αλλαγή στο όνομα από Logitech Music Server σε Lyrion Music Server για να κρατήσει τα ακρονύμια LMS και εγένετο φως.
Βασικά chief, αν δεις το Lyrion Music Server θα νιώσεις σαν το σπίτι σου.
μα προφανώς και το έχω δει.
Πως αλλιώς το δουλεύω και κάνω ό,τι κάνω ακόμα?

• Like
Reactions: Tzimisce
Οι άνθρωποι που κάποτε δούλευαν στην slimdevices, έφτιαξαν δικό τους φόρουμ και περιβάλλον υποστήριξης για το μηχανάκι από την εποχή που ακόμα το υποστήριζε κανονικά η logitech.
Εμείς που το είχαμε παρακολουθούσαμε αυτές τις αλλαγές στενά και είμαστε, όσοι ακόμα ασχολούνται, ευχαριστημένοι που υπάρχει αυτή η υποστήριξη.

Δεν ξέρω πως ονομάζεται, αν είναι connect ή ξεκονέκτ. Το θέμα είναι οτι δουλεύει και δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο προς το παρόν.
Για μηχάνημα που υπάρχει από το 2010 μια χαρά θα έλεγα

Άρα δεν έχει tidal connect, τα παίζεις όλα μέσα από ένα άθλιο interface. Ούτε βλέπω να δείχνει τα MAX.

Στο spotify δεν απάντησες για τα lossless. Τα παίζει; Κι αν ναι στα πόσα bit;

Spotify connect έχει κατ' αρχάς;

Το αν είναι μηχάνημα του 2010 δεν έχει να κάνει με το αν είναι μια χαρά. Για την ακρίβεια μέχρι στιγμής είναι μια χαρά και δυο τρομάρες ακόμα και αν το συγκρίνεις με πολύ οικονομικά streamer σημερινά.

Άρα δεν έχει tidal connect, τα παίζεις όλα μέσα από ένα άθλιο interface.

Στο spotify δεν απάντησες για τα lossless. Τα παίζει; κι αν ναι στα πόσα bit;

Spotify connect έχει κατ' αρχάς;
ναι
τα ακούω απο το άθλιο interface :p

ναι
τα ακούω απο το άθλιο interface :p

Ναι, τι ναι; Παίζει τα lossles του spotify; Για δείξε μου που το λέει στο interface του.

Πάντως από connect μια φορά στο tidal γιοκ. Δεν έχει. Ούτε και βλέπω κάπου να λέει στο interface την ένδειξη MAX.

Spotify connect έχει τουλάχιστον;

Αν πάλι, βρεθείς με τον Κακαλιό και έχεις RPI4, μπορεί να σου φέρει μία καρτούλα και να δοκιμάσεις και το δικό μου που είναι πιο "plug and play" από το Gentoo player, αλλά εκεί θα σε βασανίζει ο @ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ με τις ιδέες του και θα εμφανίζονται κουμπάκια που δεν θα καταλαβαίνεις τι κάνουν.
Ας πρόσεχες αγαπητέ, εσύ έχρισες τον Ζαγγογιάννη beta tester. Που να φανταζόσουν ότι θα κάνει...beta testing.

Βέβαια για να παίξει το arylic, πρέπει να έχεις στο κινητό (το οποίο χρησιμοποιείς σαν τηλεκοντρόλ) το παρακάτω application:
Όπως και σε όλα τα steamers που δεν έχουν touch screen οθόνη ή καθόλου οθόνη.
Το Eversolo παρόλο που έχει touch screen οθόνη, σπάνια την χρησιμοποιώ.
Σιγά μην σηκώνομαι από την καρέκλα να αλλάζω τραγούδια.
Άσε που αν σε δει μια ψυχή να ακουμπάς την οθόνη και να την λερώνεις,του 'ριξες μαχαιριά στην καρδιά 😀

Last edited:
Ναι, τι ναι; Παίζει τα lossles του spotify; Για δείξε μου που το λέει στο interface του.

Πάντως από connect μια φορά στο tidal γιοκ. Δεν έχει. Spotify connect έχει τουλάχιστον;
ναι=τα ακούω από το άθλιο interface.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι εσένα τι σε ενοχλεί.
Δεν τα ακούς εσύ. Εγώ τα ακούω.

έγραψα πιο πάνω και ΔΕΝ θες να το διαβάσεις

Αν κάπου κάνει τίποτα downsampling ούτε που ασχολήθηκα και δεν με ενδιαφέρει. Σας έχω πει με ενδιαφέρει στις πλατφόρμες το music scouting. ΣΚαλίζω βρίσκω κάτι ενδιαφέρον, το ακούω μια δυο φορές, σημειώνω και αγοράζω.
Με ενδιαφέρει το red book.

Με βάση τα παραπάνω, ξεκίνησα και την συζήτηση αυτή:
Να μου πείτε και να με πείσετε αν πρέπει να πάω σε ένα καλύτερο ή πολύ καλύτερο στρημερ, όπου θα πάρω αυτό και εκείνο και το άλλο καλύτερα απο αυτό που έχω και για τη χρήση που θέλω. (γιατί προφανώς μπορώ να το κάνω και με το κινητό)