streaming from pc( vista) to dm800

Για 8.6 γνωρίζω. απλά οι οδηγίες του φίλου dimfil πρέπει να είναι από την έκδοση 0.9.
Σε λιγο θα ποστάρω, screenshots από nabailo image.
Αναγκαστικά θέλει και το path του φακέλου.
Ευχαριστώ.

μια χαρα λειτουργει στον 800αρι μου

μια χαρα λειτουργει στον 800αρι μου

Στον 800 τι ενεργοποίησες?
Συγγνώμη για το πρήξιμο αλλά το Dreambox είναι σε σπίτι φίλου και πηγαινοέρχομαι στις δοκιμές.

Στο nabilo image δεν πήγες στο nabilo Mount Wizard?
Σε κάποια μάσκα ζητά το path για το folder απο το pc με τις ταινείες.
Επιπλέον streaming sto pc έχεις καταφέρει?

Και πάλι ευχαριστώ.

Στον 800 τι ενεργοποίησες?
Συγγνώμη για το πρήξιμο αλλά το Dreambox είναι σε σπίτι φίλου και πηγαινοέρχομαι στις δοκιμές.

Επιπλέον streaming sto pc έχεις καταφέρει?

Και πάλι ευχαριστώ.

οχι με το mount wizard πας στα plugins στο vlc video player και πατας το πρασινο κουμπι add server και εκει αλαζεις μονο την ip και βαζεις αυτη του pc σου streming στο pc τι ενωεις

οχι με το mount wizard πας στα plugins στο vlc video player και πατας το πρασινο κουμπι add server και εκει αλαζεις μονο την ip και βαζεις αυτη του pc σου streming στο pc τι ενωεις

Οκ ευχαριστώ. θα το τσεκάρω.

Streaming sto PC εννοώ, να παρακολουθούμε για παράδειγμα ένα κανάλι της NOVA στον υπολογιστή, σε άλλο δωμάτιο (τουλάχιστον αυτό γίνεται όσον αφορά τα dreambox με enigma1).

Επίσης εάν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται κόμματα και τελείες, γιατί το νόημα των posts αλλάζει απίστευτα !

Last edited:
ναι γινεται νομιζω ειναι οπως και στο enigma1 αλλα δεν ειμαι σιγουρος γιατι δεν ειχα dream με enigma1.Στο web interface του dream διπλα απο το ονομα του καναλιου εχει ενα εικονιδιο tv πατας επανω του και το ανοιγεις με το vlc ή πατας αποθηκευση και το ανοιγεις μετα

ναι γινεται νομιζω ειναι οπως και στο enigma1 αλλα δεν ειμαι σιγουρος γιατι δεν ειχα dream με enigma1.Στο web interface του dream διπλα απο το ονομα του καναλιου εχει ενα εικονιδιο tv πατας επανω του και το ανοιγεις με το vlc ή πατας αποθηκευση και το ανοιγεις μετα
Στα enigma1 απλά πατούσαμε την ip του dreambox στον internet explorer και σου άνοιγαν τα κανάλια με τα μπουκέτα. Επειτα παρούσαμε το webxtv και άνοιγε το καναλι μέσω VLC.
Στον 800 μάλλον είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα. Κάπου στο μενού του nabilo είχα δει το web interface. Θέλει ψάξιμο.

και στον 800 ετσι ειναι βαζεις την ip του dreambox στον internet explorer και σου άνοιγει τα κανάλια με τα μπουκέτα διπλα απο το ονομα του καναλιου εχει το εικονιδιο tv πατας επανω του και ειται το ανοιγεις αμεσα με το vlc ειται πατας αποθηκευση και το ανοιγεις μετα

Απάντηση: Re: streaming from pc( vista) to dm800

Δεν χρειάζεται πουθενά ο mount manager σε ότι αφορά το vlc plugin. Μην μπερδεύεσαι. Το μόνο που θες είναι η τοπική διεύθυνση του PC σου.
Επίσης, στο folder που περιέχονται οι ταινίες πρέπει να γράψεις ακριβώς αυτό! Το folder που περιέχονται! Δεν χρειάζεται ούτε sharing από windows ούτε τίποτε άλλο. Και για πιο ευκολία (δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να γράψεις ολόκληρο folder path με το remote control) βάλε αυτό το φάκελλο στο root του σκληρού σου, πχ C:/Movies ή D:/Movies κλπ.
Τέλος, οι δυο-τρεις κατευθυντήριες γραμμές που έδωσα αναφέρονται σε vlc 0.9.x αλλά η ουσία είναι η ίδια και σε 0.8.x : να βάλεις ως server port την κατάλληλη τιμή και να είναι ίδια και στο Vlc αλλά και στο vlc plugin.

Σε εμενα παιρνω error "no route to host" αν και μεσα απο το dream το βλεπω το pc.Βεβαια στις ρυθμισεις του vlc εχω βαλει στο πορτ 08080 αντι για 8080 μιας και δεν μπορω να καταλαβω πως σβηνει αν ξερει κανεις αστο το αναφερει

Με το 500αρι δουλευει μια χαρα το vlc.Οταν βαζω τον 800 παιρνω μυνημα no route to host και δεν εμφανιζει την λιστα.Οι ρυθμισεις στον 800 ειναι port 08080 ip pc 192.168.0.130 kai to path e:/dream
καμοια ιδεα κανεις?Στον 800 δεν υπαρχει αρχειακι που να μπορουμε να κανουμε edit με ftp?

Με το 500αρι δουλευει μια χαρα το vlc.Οταν βαζω τον 800 παιρνω μυνημα no route to host και δεν εμφανιζει την λιστα.Οι ρυθμισεις στον 800 ειναι port 08080 ip pc 192.168.0.130 kai to path e:/dream
καμοια ιδεα κανεις?Στον 800 δεν υπαρχει αρχειακι που να μπορουμε να κανουμε edit με ftp?

όντως το streaming στο 500άρι δουλεύει μια χαρά, είναι ένα θεματάκι κι αυτό για τον 800άρι αν υπάρχουν προβλήματα για μας τους "υποψήφιους" αγοραστές του...

Λοιπόν...
Κατάφερα να κάνω το 800 να δει κανονικά το directrory στο pc μου, αλλά μέχρι εκεί. Οταν επιλέγω κάποιο DVD για να δώ απλά δεν κάνει τίποτα. Προφανώς κάποιο setting χρειάζεται αλλά δεν ξέρω ποιό. Κάποιος άλλος φίλος μπορεί να το πάρει από εκεί και να το πάει παρακάτω.
Το setup μου: Vista home edition, DM 800, VLC 0.9.8a, Gemini 4.0. Οδηγίες:
- Κατέβάζεις το τελευταίο VLC player (0.9.8a)
- Κάνεις εγκατάσταση στο PC. ΠΡΟΣΟΧΗ κατά την εγκατάσταση τσεκάρεις - ενεργοποιείς το Mozila plugin και το ActiveX.
- Οταν τελειώσει η εγκατάσταση, πηγαίνεις στο Tools / Preferences / Input & Codecs και κάτω από την επιλογή Network / Server Default Port βάζεις την τιμή 8080. Κάνεις save
- Μετά, πάλι Tools / Add Interface / Web Interface
- Αφήνεις τον VLC ανοικτό
- πηγαίνεις στον browser (explorer ή firefox, δεν έχει σημασία), και δίνεις την διεύθυνση: http://localhost:8080
- Πρέπει να δεις το web interface του VLC. Εάν όχι, τότε... κάτι δεν έκανες καλά από τα παραπάνω, ή το firewall μπλοκάρει το VLC - έλεγξέ το.
- Εφόσον βλέπεις το web interface του VLC, τότε αφήνοντας το VLC ανοικτό (μπορέις φυσικά να κλείσεις τον browser) πηγαίνεις στο dreambox
- Κατεβάσεις και εγκαθιστάς το VLC plugin.
- Πατάς το πράσινο κουμπάκι και επιλέγεις το VLC plugin
- Στην οθόνη που σου βγάζει δίνεις add server
- Από την λίστα των επιλογών, πειράζεις μόνο ότι χρειάζεται: το ip και το directory. Δηλαδή για ip βάζεις το εκείνο του pc σου πχ 192.168.0.10 (προσοχή -όσο γελοίο και άν ακούγεται εγώ δεν πρόσεχα ότι από default σου δένει 192.168.1.0, οπότε άλλάζα το τελευταίο 0 σε 10 αλλά δεν γινόταν τίποτε διότι ο στραβός δεν έβλεπα το 1 αντί του 0 για την περίπτωσή μου).
- στην συνέχεια δίνεις το directory με τις ταινείες π.χ. e:/dvd
- πατάς το ΟΚ και βγαίνεις.

Θεωρητικά τελείωσες. Σε εμένα με την παραπάνω διαδικασία, μου βγάζει μια χαρά το directory με τις ταινίες μου, αλλά όταν επιλέγω κάποια μου μαυρίζει την οθόνη και δεν παίζει τίποτα (με exit ξαναγυρίζει αλλά... δεν κάνει... κούκου). Στο δε pc μου βγάζει μήνυμα λάθους ότι ο VLC δεν μπόρεί να ανοίξει το αρχείο χχχχχ κλπ. Δυστυχώς δεν έχω avi για να το δοκιμάσω. Προσπάθησα να ανοίξω VOB και mpg αρχείο χωρίς επιτυχία.

Κάποιος άλλος φίλος με περισσότερες γνώσεις ίσως μπορεί να το παρει από εκεί που το άφησα... και να το ολοκληρώσει

Μέρος δεύτερο: κατάφερα να δώ mp4 και ts αρχεία (αλλά όχι DVD).
επιπλέον των παραπάνω, πρέπει να κάνεις και τις ακόλουθες ρυθμίσεις
- Πηγαίνεις tools/preferences/interface/main interface και τσεκάρεις remote control interface.Μετά γράφεις http στην μπάρα κάτω από το skinable interfaces
- Μετά πηγαίνεις στο prefences/stream output and γράφεις http ως το default stream output chain.
- Σώσεις

Μπορεί να έχω και συνέχεια...

Μήπως γνωρίζει κάποιος που ακριβώς βρίσκεται το xml αρχείο του plugin στον 800άρη? (το ψάχνω αλλά... δεν το βρίσκω).

Μέρος δεύτερο: κατάφερα να δώ mp4 και ts αρχεία (αλλά όχι DVD).
επιπλέον των παραπάνω, πρέπει να κάνεις και τις ακόλουθες ρυθμίσεις
- Πηγαίνεις tools/preferences/interface/main interface και τσεκάρεις remote control interface.Μετά γράφεις http στην μπάρα κάτω από το skinable interfaces
- Μετά πηγαίνεις στο prefences/stream output and γράφεις http ως το default stream output chain.
- Σώσεις

Μπορεί να έχω και συνέχεια...

Αν εχεις την σειρα της TV LOST μπορεις να το δοκιμασεις οτι παιζει?Σε εμενα παιζουνε τα παντα εκτος απο την σειρα LOST.Ξεκιναει και στο 5-7λεπτο κλεινει

Παιδιά επειδή διαβάζοντας όλη την συζήτηση και επιχειρώντας να καταφέρω την σύνδεση με τον υπολογιστή μου έφτασα στο σημείο που βλέπει ο dreambox 800 τα αρχεία βίντεο αλλά όταν πατάω για να τα δώ κρασσάρει ο nabilo 11, χρησιμοποιώ το vlc το τελευταίο 1.0.1, μήπως δεν κανω κάτι καλά με τις ρυθμίσεις εάν μπορεί κάποιος να βοηθήσει.

Αλλάζοντας image βάζοντας Oozoon όλα καλά δούλεψε το vlc και με τους υπότιτλους τι γίνετε;