Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Status
Not open for further replies.
Και για καποιους οι οποιοι λενε οτι τα εχουν ακουσει και σε αλλα συστηματα εχω να τους πω: αλλο να μπεις μια φορα σε μια ferrari και αλλο να την οδηγας καθημερινα! Αν κατι δεν το ζησεις στο δικο σου συστημα το οποιο επιμενω οτι πρεπει να ειναι αξιωσεων για να ακουσεις τις οποιες διαφορες, στην φορα, στην φαση, και τα λοιπα τοτε καλυτερα να σιωπεις. Και εγω καποτε σε παλιοτερο hi-fi συστημα δεν ακουγα διαφορες ουτε οταν αλλαζα φαση στα ηχεια (υπερβολη) αλλα σε αυτο ακουω ακομη και το ρακ και την φαση και τα ρευματα και τα παντα.
Παρεπιπτωντως το συστημα του Μιχαλη ειναι απολυτως κορυφαιο και καλα ειναι οποιος δεν το εχει ακουσει να μην λεει λογια!

Ε καλά τώρα Γιάννη.Δεν γράφουν πρώτη φορά εδώ.Τι σχέση έχει αυτό με το θέμα;

Re: Απάντηση: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Αντώνης-Κ said:
Και για να κλείσω, ναι θέλω να λέω την διαφορετική μου άποψη όταν κάποιος προσπαθεί να περάσει κάποιες διαφορετικές απόψεις από τα πιστεύω μου. Και όχι ότι θέλω απλά να έχω παντού και πάντα άποψη. [/SIZE]

κοιταξε να λες την αποψη σου αλλα να προσπαθεις να πεις οτι οποιος ακουει καποια πραγματα στο συστημα του που δεν ακους εσυ εχει προβληματικο συστημα ειναι καπως τραβηγμενο ειδικα οταν πολλοι (μα παρα πολλοι ) με πολυ καλα συστηματα εχουν ακριβως την ιδια αποψη για το στρωσιμο. Εκτος εαν ειναι ολοι οι αλλοι οι μ...ες και συ ο μονος εξυπνος

Απάντηση: Re: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Οσο για τα καλωδια εαν ειναι καποιο καλο θα δειξει το 80-90% της αποδωσης απο την αρχη. Επειτα ισως αλλαξει συμπεριφορα αλλα δεν το εχω παρατηρησει σε ολα τα καλωδια.

Γιαννη ετσι ειναι...

Καλα Αντωνη δεν καθομαι να συζητησω μαζι σου εκπεμπουμε σε τελειως αλλο μηκος κυματος.

Πάντως υπάρχουν πάλι δύο οπτικές.
  • Η μια λέει ότι είτε καινούργια είτε στρωμένα παίζουν το ίδιο. Συμφωνούν όλοι.
  • Η άλλη λέει ότι παίζουν καλύτερα μετά από Χ ώρες.
Στην δεύτερη άποψη υπάρχουν και κάποιοι που λένε:
Μερικά στρώνουν - μερικά όχι.
Τεράστιες διαφορές έως μικρές.
Ότι στρώνουν μόνο τα καλά καλώδια και όχι τα φθηνά.
Ότι οι αλλαγές απαιτούν καλό σύστημα, για να τις ακούσεις.
...και μερικές άλλες που δεν θυμάμαι.

Η δεύτερη ομάδα μπορεί να συμφωνήσει σε κάτι συγκεκριμένο, άραγε ?

Μερικά στρώνουν - μερικά όχι.

Όλα στρώνουν. Σε μερικά όμως οι διαφορές στον ήχο είναι μικρές.

Τεράστιες διαφορές έως μικρές.

Οι διαφορές που θα σου δώσουν τα καλώδια είναι μικρές σε σχέση με άλλα κομμάτια του συστήματός σου. Το τεράστιες διαφορές εως μικρές μπορεί να υποδηλώνουν το ίδιο ακριβώς μέγεθος ανάλογα με το πως το βλέπει κανείς.

Ότι στρώνουν μόνο τα καλά καλώδια και όχι τα φθηνά.

Εχμ...
Εγώ μίλησα για καλώδια των 5 -10 ευρώ (belden)... Ε, για πιο φτηνά έλεος, όποιος τα πάρει δεν περιμένει να ακούσει και διαφορές προς το καλύτερο!

Ότι οι αλλαγές απαιτούν καλό σύστημα, για να τις ακούσεις.

Αυτό νομίζω είναι λογικό. Το κόστος των καλωδίων θα πρέπει να είναι ανάλογο με το κόστος του συστήματος! Δεν μπορείς να βάλεις καλώδιο των 500 ευρώ σε σύστημα των 2.000 ευρώ και να περιμένεις να βγάλεις συμπέρασμα. Διαφορές θα ακούσεις αλλά όχι τόσο καλές ώστε να αξίζουν τα λεφτά που έδωσες!

Η δεύτερη ομάδα μπορεί να συμφωνήσει σε κάτι συγκεκριμένο, άραγε ?

Η "δεύτερη ομάδα" μιλάει με εμπειρίες που έχει ζήσει, έχει ψάξει και έχει δώσει λεφτά για να κάνει τα πειράματά της. -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Διπλωματική απάντηση :grandpa: εύγε !!
.....
Η "δεύτερη ομάδα" μιλάει με εμπειρίες που έχει ζήσει, έχει ψάξει και έχει δώσει λεφτά για να κάνει τα πειράματά της. -bye-
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν βγει ασφαλή συμπεράσματα. (ΙΜΟ)

Kαι κανεις δεν μιλησε για τεραστιες διαφορες! Μην παραποιειτε εσκεμμενα τα λεγομενα μας για να δημιουργησετε εντυπωσεις. Timber το εκανες εσυ, το εκανες και καποιος αλλος κυριος πριν.

Last edited:
Απάντηση: Re: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Και για καποιους οι οποιοι λενε οτι τα εχουν ακουσει και σε αλλα συστηματα εχω να τους πω: αλλο να μπεις μια φορα σε μια ferrari και αλλο να την οδηγας καθημερινα! Αν κατι δεν το ζησεις στο δικο σου συστημα το οποιο επιμενω οτι πρεπει να ειναι αξιωσεων για να ακουσεις τις οποιες διαφορες, στην φορα, στην φαση, και τα λοιπα τοτε καλυτερα να σιωπεις. QUOTE]

+1000

.....
..... Ο ηχος εχει αλλαξει δραματικα, το αποτελεσμα ειναι απιστευτα μουσικο και οι υψηλες συχνοτητες εχουν ερθει σε πληρη ισσοροπια με το υπολοιπα φασμα. Για να προλαβω αυτους που θα πουν οτι απλα το εχω συνηθισει, θελω να πω οτι δεν μιλαμε για κατι τετοιο. Ο ηχος εχει αλλαξει παντελως.

.....
Οσο απιστευτο και αν ακουγεται ειναι σαν ακουω αλλο καλωδιο.
....
Χωρίς λόγια :rolleyes:

κοιταξε να λες την αποψη σου αλλα να προσπαθεις να πεις οτι οποιος ακουει καποια πραγματα στο συστημα του που δεν ακους εσυ εχει προβληματικο συστημα ειναι καπως τραβηγμενο ειδικα οταν πολλοι (μα παρα πολλοι ) με πολυ καλα συστηματα εχουν ακριβως την ιδια αποψη για το στρωσιμο. Εκτος εαν ειναι ολοι οι αλλοι οι μ...ες και συ ο μονος εξυπνος

Στρώσιμο είναι κατά την άποψη μου πάντα και όχι μόνο για καλώδια είναι, από το καλό να πηγαίνει στο καλύτερο, και όχι από το καλό στο χειρότερο και μετά με χίλια στο τέλειο. Αυτή είναι η άποψη μου. Αν ο Μιχάλης έλεγε κάτι τέτοιο ίσως να έλεγα ότι εντάξει κάτι μπορεί να άκουσε αλλά, η απόδοση ενός συστήματος να έχει πισωγυρίσματα τότε κάτι άλλο πρέπει να λέγεται και όχι στρώσιμο.

Και όταν του εξηγείς, ξέρεις μπορεί να φταίει το ρεύμα απαντά με σιγουριά όχι είναι το καλώδιο τότε εσύ τι συμπέρασμα βγάζεις?

Και εγώ ακούω διαφορετικά πράματα ρε γμτ κάθε μέρα, αλλά δεν το απέδωσα ποτέ σε κανένα στρώσιμο καλωδίου η κάτι αλλού. Το αποδίδω καθαρά στην ποιότητα του ρεύματος γιατί ξέρω από παρατηρήσεις χρόνια τώρα ότι άμα έρθει το σαββατοκύριακο η μέρες με αυξημένη ζήτηση σε ρεύμα (καλοκαίρι) η απόδοση βελτιώνεται θεαματικά.

Τώρα αν νομίζεις ότι όποιος λέει αυτά τα πράματα θεωρεί τους άλλους όπως εσύ τους απεκάλεσες δικαίωμα σου. Ίσως εγώ να τους θεωρώ άτομα με ακριβά συστήματα υπερτιμημένα και δίχως επαρκή εμπειρία να εξηγήσουν ορισμένα πράγματα και πολλές φορές να ψάχνουν το hi end το οποίο δεν ξέρουν τι είναι.

Τι να σου πω ρε Timbre?
Απο το παραπανω μηνυμα πουθενα δεν προκυπτει για μενα οτι οι διαφορες ειναι τεραστιες. Το οτι εχει αλλαξει παντελως δεν σημαινει οτι οι διαφορες ειναι τεραστιες. Ειναι διαφορες σε καιρια σημεια που μπορουν να κανουν σημαντικη διαφορα αλλα ο ηχος του καλωδιου δεν εχει αλλοιωθει.

Τι να σου πω ρε Timbre?
Απο το παραπανω μηνυμα πουθενα δεν προκυπτει για μενα οτι οι διαφορες ειναι τεραστιες. Το οτι εχει αλλαξει παντελως δεν σημαινει οτι οι διαφορες ειναι τεραστιες. Ειναι διαφορες σε καιρια σημεια που μπορουν να κανουν σημαντικη διαφορα αλλα ο ηχος του καλωδιου δεν εχει αλλοιωθει.
Τώρα μου κάνεις πλάκα , ε ?

Εγώ το παρέθεσα για να μην νομίζεις ότι παραποιώ εσκεμμένα.
Δες τι έγραψες:
Kαι κανεις δεν μιλησε για τεραστιες διαφορες! Μην παραποιειτε εσκεμμενα τα λεγομενα μας για να δημιουργησετε εντυπωσεις. Timber το εκανες εσυ, το εκανες και καποιος αλλος κυριος πριν.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν βγει ασφαλή συμπεράσματα. (ΙΜΟ)

Αν δεν τα ακούσεις δεν θα καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε...
Δεν χρειάζεται λεφτά, όρεξη χρειάζεται και μερικές κολλήσεις για να φτιάξεις ένα καλώδιο.
Αν δεν το έχεις δοκιμάσει αξίζει και μόνο για την εμπειρία. Στην τελική με 5-10 ευρώ θα έχεις ένα αξιοπρεπέστατο καλώδιο!

Τελος παντων, η συζητηση εξαντληθηκε, βαρεθηκα, ενταξει τα καλωδια δεν στρωνουν.

Τι μου θυμίζει να δεις... :flipout:

Τελος παντων, η συζητηση εξαντληθηκε, βαρεθηκα, ενταξει τα καλωδια δεν στρωνουν.

Κάτι τελευταίο.

Να έχεις πάντα υπόψη σου ότι ο πιο αδύναμος κρίκος στο σύστημα σου είναι η ακοή σου. Όχι ότι επειδή είσαι κούφος αλλά επειδή σου παίζει περίεργα παιχνιδάκια που ακόμη δεν αντιλαμβάνεσαι. Κατά τα αλλά μπορείς να σκορπάς τα λεφτά σου όπου εσύ νομίζεις σωστό αλλά μην προσπαθείς να περάσεις μηνύματα ότι αυτό είναι και δεν σηκώνω κουβέντα απλός επειδή το λέει το σύστημα μου. Γιατί περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες περί βαθμολογίας… -bye-

Τώρα μου κάνεις πλάκα , ε ?

Εγώ το παρέθεσα για να μην νομίζεις ότι παραποιώ εσκεμμένα.
Δες τι έγραψες:

Δεν σου κανω καθολου πλακα, αν δεν το ζησεις δεν μπορεις να καταλαβεις πως μπορεις μια μικρη διαφορα να εχει τεραστια σημασια και μια μεγαλη διαφορα ελαχιστη.

Κάτι τελευταίο.

Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες περί βαθμολογίας… -bye-

αααχ,....
αυτό τώρα ήταν ανάγκη...?:grinning-smiley-043

Τελικά ίσως να καταλήγει το φαινόμενο στην απροσδιοριστία του Heisenberg. Όσο ποιο πολύ το παρατηρείς, τόσο αλλοιώνεις το φαινόμενο.

Ή είναι πολύ απλά placebo.

Ερωτήσεις (για δυνατούς λύτες): Τα HDMI καλώδια στρώνουν; Τα utp στρώνουν; Τα τηλεφωνικά καλώδια στρώνουν;

Status
Not open for further replies.