Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Status
Not open for further replies.

Χιούστον

Supreme Member
19 November 2006
4,862
Δίπλα στον economides...
Οπως ισως καποιοι να ειχατε διαβασει, πριν απο περιπου δυο μηνες αντικατεστησα το καλωδιο ηχειων στο ηχοσυστημα μου με το Virtual Dynamics - Revelation.

Ειχα διαβασει διθυραμβικα σχολια σε ενα Αμερικανικο site και καποια στιγμη ειχε τυχει να το ακουσω, επιβεβαιωνοντας τα σχολια που ειχα ακουσει. Στο θεμα που ειχα διαβασει ολοι μιλουσαν για ενα κορυφαιο καλωδιο που ομως χρειαζοταν γυρω στις 200 ωρες στρωσιμο για να αρχισει να δειχνει τα δοντια του και περιπου 500-600 ωρες να σταθεροποιηθει ως προς το ηχητικο αποτελεσμα.

Μου ειχε φανει υπερβολικο. Ελεγα οτι αποκλειεται ενα καλωδιο να θελει τοσο πολυ χρονο να "στρωσει" παρολο που πιστευω στο στρωσιμο. Πιστευα οτι σε 50 περιπου ωρες το καλωδιο θα εδειχνε τον πραγματικο του χαρακτηρα.

Τελος παντων, οταν ειχα βαλει το καλωδιο ηταν εμφανεστατα καλυτερο απο το προηγουμενο που χρησιμοποιουσα! Πολυ μεγαλυτερα σωματα, μεγαλη αυξηση της "ενεργειας" του συστηματος, καλυτερη λεπτομερεια, καλυτερο μπασο. Γενικα ηταν πολυ καλυτερο σε καθε τομεα!

Παρολαυτα υπηρχε μια ελειψη μουσικοτητας και ροης της μουσικης, μια εμφανεστατη τονωση των υψηλων συχνοτητων και μια γενικη ασαφεια.

Αυτη την εβδομαδα ειμαι περιπου στις 160-170 ωρες. Ο ηχος εχει αλλαξει δραματικα, το αποτελεσμα ειναι απιστευτα μουσικο και οι υψηλες συχνοτητες εχουν ερθει σε πληρη ισσοροπια με το υπολοιπα φασμα. Για να προλαβω αυτους που θα πουν οτι απλα το εχω συνηθισει, θελω να πω οτι δεν μιλαμε για κατι τετοιο. Ο ηχος εχει αλλαξει παντελως.

Να τονισω οτι σε ολο το μεσοδιαστημα το καλωδιο μια μερα επαιζε απιστευτα και την αλλη ηταν απαραδεκτο.

Οσο απιστευτο και αν ακουγεται ειναι σαν ακουω αλλο καλωδιο. Παρολο που ηταν εντυπωσιακο απο την αρχη τις τελευταιες ωρες εχει "δεσει" ολο το συστημα. Το καλωδιο εχει παρουσιασει βελτιωση σε ολους τις επιμερους τομεις.

Πειτε μου. Ειναι για να τρελενεσαι η οχι?

Last edited:
Και γιατί να τρελαθείς δηλαδή?! Όπως στρώνουν οι συσκευές, στρώνουν και τα
καλώδια. Έχουν εκφραστεί αρκετές θεωρίες γιά το φαινόμενο, προσωπικά δεν
ξέρω κατά πόσο ισχύουν, αλλά το έχω παρατηρήσει και εγώ στην πράξη το
θέμα (και είμαι πολύ σίγουρος ότι δεν πρόκειται γιά placebo effect)!

ρε παιδια θα μας τρελλανετε,
σε λιγο θα μας βαλετε να κανουμε και στρωσιμο δωματιου-bye-

Ακούγεται τρελλό, αλλά πραγματικά αν τύχει και παρατηρήσεις το φαινόμενο,
θα δείς ότι τελικά κάτι υπάρχει, δεν είναι δημιούργημα της φαντασίας!
Ο Butthead πού είναι? :flipout:

Λένε ότι έχει να κάνει με την πιθανή πόλωση που δημιουργείται στους αγωγούς,
μετά από κάποια (πολύωρη) εφαρμογή σήματος σε αυτούς! Δεν έχεις δεί
καλώδια με σημαδεμένη φορά, τυχαίο λες ότι είναι?

Δεν στρωνει τοσο ο αγωγος αλλα το στρωσιμο αφορα περισσοτερο το διηλεκτρικο που τον περιβαλει ακριβως στο σημειο "επαφης" του με το συρμα. Ισως να εχεις προσεξει , οτι διδονται ανα κατασκευαστη διαφορετικες ωρες στρωσιματος , σε καλωδια που εχουν ιδιαιτερα διαφορετικη φιλοσοφια και κατασκευη διηλεκτρικης μονωσης, ( κοινο pvc πολλες ωρες, teflon λιγοτερες, tube and foam ελαχιστες, κλπ ) .

Η σημαδεμενη φορα μας δειχνει την προταση του κατασκευαστη και μας βοηθα να διατηρησουμε μια κατευθυντικοτητα σε καθε βαλε βγαλε ακριβως λογω της σημανσης αυτης.
Εαν το βαζαμε αναποδα απο την σημανση, μετα απο τον χρονο στρωσιματος του θα επαιζε ακριβως το ιδιο. Δεν πρεπει ομως να το βαλουμε υστερα ποτε "σωστα" διοτι θα χρειαστει τις διπλασιες απο τις αρχικες ωρες να "ερθει" παλι.

Last edited:
Ενδιαφέρουσα η παρατήρηση, μα και οι αγωγοί δεν έχουν όλοι την ίδια
κατασκευαστική σύσταση, ούτε και γεωμετρία!

Αυτη την εβδομαδα ειμαι περιπου στις 160-170 ωρες. Ο ηχος εχει αλλαξει δραματικα, το αποτελεσμα ειναι απιστευτα μουσικο και οι υψηλες συχνοτητες εχουν ερθει σε πληρη ισσοροπια με το υπολοιπα φασμα. Για να προλαβω αυτους που θα πουν οτι απλα το εχω συνηθισει, θελω να πω οτι δεν μιλαμε για κατι τετοιο. Ο ηχος εχει αλλαξει παντελως.

Μπράβο βρε! Άντε να κάνουμε τώρα καμία ακρόαση! Πολύ χαίρομαι για σένα τζιέρι μου! Επιτέλους άρχισε το σύστημά σου να παίζει σαν το δικό μου; :flipout:

Να τονισω οτι σε ολο το μεσοδιαστημα το καλωδιο μια μερα επαιζε απιστευτα και την αλλη ηταν απαραδεκτο.

Κλασική λαλακία ενός άστρωτου συστήματος...
Το σύστημά μου έκανε ακριβώς το ίδιο! Τη μία μέρα χάλια, την άλλη τέλεια, την άλλη απλά κάτι να παίζει...
Ευτυχώς αυτό είναι καθαρά φαινόμενο στρωσίματος... Αλλά μήπως έστρωσε και τίποτα άλλο στο σύστημά σου;

Εγώ το πιστεύω,όχι τόσο γιατί το ακούω-παραμονεύει και το πλασέμπο,όσο γιατί μέχρι και το πιό δύσκολο είδος,οι γυναίκες,στρώνουν μετά απο μερικές περαντζάδες:flipout:

Δεν είναι φαντασία αλλά πραγματικότητα το στρώσιμο των καλωδίων όπως και του συστήματος.
Αυτό που επίσης έχω παρατηρήσει είναι η πολύ καλή δουλιά που κάνει ο δίσκος του Cardas που 'καθαρίζει' το σύστημά μας και αποδίδει ηχητικά καλύτερα. Μια φορά την εβδομάδα λίγα λεπτά αρκούν. Λ.Σ.

Επετρεψε μου να πω Μιχαλη πως ειναι καθαρο φαινομενο της "τρελλας" ενος αστρωτου καλωδιου και μονο. Το θεμα ειναι οτι αυτη η συμπεριφορα ποικιλει απο συστημα σε συστημα ακριβως γιατι καθε ενα απο αυτα αποδιδει διαφορετικα στην τονικη του ισσοροπια κι ετσι ειναι λιγοτερο η περισσοτερο εμφανες.

@Macmod, αδιαφορο μας ειναι η ποιοτητα και η γεωμετρια ενος συρματος.
Το σημα δεν αναδιοργανωνει το μεταλλο , η ολη ιστορια βασιζεται στην αρχη του επιδερμικου φαινομενου πανω στον αγωγο και το πως αυτη "ψηνει" την εσω πλευρα του διηλεκτρικου. Η μονη ισως διαφορα βρισκεται στα μονοκλωνα με τα πολυκλωνα καλωδια.

Οι αγωγοί πολώνονται, κατά κάποιο τρόπο αναδιοργανώνονται!
Τίποτα δεν είναι αδιάφορο, όλα έχουν την την σημασία τους!
Μόνο τα υψηλής συχνότητας σήματα παρουσιάζουν επιδερμικό
φαινόμενο, οι χαμηλές συχνότητες όχι και γιά αυτό τον λόγο σε
ηχεία με δυνατότητα δικαλωδίωσης όταν χρησιμοποιούμε μονή
καλωδίωση, προτιμούμε να τοποθετούμε τα καλώδια στις μπόρνες
του κλάδου των υψηλών!

@Tzimisce, τι εγινε τελικα, ανακαλωδιωθηκε ο βραχιονας?
Σημειωσε οτι αυτα τα καλωδιακια δεν θελουν πανω απο 40 ωρες για να ερθουν στα ισα τους.

Πραγματικα ειχα αρχισει να απογοητευομαι με το καλωδιο. "Δεν παιζει, δεν κανει για το συστημα, το συστημα ειναι χαλια, ειμαι κουφος...:flipout: κτλ"..

Ξαφνικα μεσα σε μια εβδομαδα αλλαξε τελειως και το συστημα απογειωθηκε!

Απάντηση: Re: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Μπράβο βρε! Άντε να κάνουμε τώρα καμία ακρόαση! Πολύ χαίρομαι για σένα τζιέρι μου! Επιτέλους άρχισε το σύστημά σου να παίζει σαν το δικό μου; :flipout:

:flipout:

Oποτε θες αγορι μου...

Re: Απάντηση: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Οι αγωγοί πολώνονται, κατά κάποιο τρόπο αναδιοργανώνονται!
Τίποτα δεν είναι αδιάφορο, όλα έχουν την την σημασία τους!
Μόνο τα υψηλής συχνότητας σήματα παρουσιάζουν επιδερμικό
φαινόμενο, οι χαμηλές συχνότητες όχι και γιά αυτό τον λόγο σε
ηχεία με δυνατότητα δικαλωδίωσης όταν χρησιμοποιούμε μονή
καλωδίωση, προτιμούμε να τοποθετούμε τα καλώδια στις μπόρνες
του κλάδου των υψηλών!

Το φαινομενο αυτο παρατηρηται κι επιβαλεται μονο σε "μεγαλα" ηχεια και μονο για το ενδεχομενο "μπουμαρισματος", σε κανενα μικρο διδρομο δεν προτεινεται ακομα κι αν το διπωκαλωδιωσουμε.

Μονο στις υψηλες συχνοτητες ειναι ανιχνευσιμο, ( ακομα και δια αγγιγματος ) υπαρχει ομως παντου σε καθε ενναλασομενο σημα καθε συχνοτητος.

Eν τω μεταξυ στο αμερικανικο site που ειχα διαβασει το σχετικο θεμα, γυρω στα 20 ατομα ειχαν μιλησει για 200 ωρες. Μου φαινοταν παρα πολυ, το θεωρουσα υπερβολικο.

Status
Not open for further replies.