Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Status
Not open for further replies.
@Tzimisce, τι εγινε τελικα, ανακαλωδιωθηκε ο βραχιονας?

Άσε, ζω ένα δράμα...
Ο βραχίονας ανακαλωδιώθηκε αλλά
1) το armboard δεν είναι για Rega και
2) Ξεχάστηκε το παξιμάδι που βιδώνει τον βραχίονα στον Ιωνά...

Σήριαλ θα γίνει αυτό το πικάπ...

Απλα δεν σε πιστευω. Ξερω ενα παππα πολυ καλο σε τετοια φαινομενα.
Δεν περνας μια βολτα......

Re: Απάντηση: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Eν τω μεταξυ στο αμερικανικο site που ειχα διαβασει το σχετικο θεμα, γυρω στα 20 ατομα ειχαν μιλησει για 200 ωρες. Μου φαινοταν παρα πολυ, το θεωρουσα υπερβολικο.

Ενα οποιοδηποτε καλωδιο οποιασδηποτε διασυνδεσης εχει την εξης συμπεριφορα.
Την πρωτη πρωτη στιγμη που θα παιξει θα σου δωσει το 70% της τελικης του αποδοσης, φαινομενο που διαρκει περιπου 8 ωρες. Αν δεν διακοψεις την ακροαση ομως καμια αλλαγη δεν θα παρατηρησεις και με περισσοτερες ωρες.
Την αλλη μερα - φορα κι εφ οσον εχει διακοπει η τροφοδοτηση του θα παρεις αυτο που ονομαζουμε προβολικοτητα. Το φαιμομενο ειναι εντονο με πλαδαρο χαμηλο και μια πρωτοφανη αναλυση που εντυπωσιαζει και τις περισσοτερες φορες μας ευχαριστει κιολας.
Απο κει και μετα αρχιζει τρελλες λουπες ακαθοριστης συμπεριφορας που σταδιακα ισοροπουν γεμιζοντας σωμα το ακουσμα και ολα τα συναφη.
Οι ωρες που χρειαζονται τελικα στην πραξη ειναι τοσες οσες θα χρειαστει για να αποδοσει το χαμηλο και τον ογκο του ικανοποιητικα και σταθερα αναλειωτο, οσες κι αν ειναι αυτες ειτε συμφωνουν με τον κατασκευαστη ειτε με τους διαφορους χρηστες του.
Μετα αρχιζει η υπερβολη.

1) το armboard δεν είναι για Rega και

καλα βρε πηρες το πικαπ χωρις να παραγγειλεις το καταλληλο αρμποαρντ;
Ευτυχως που εχει η κλιαροντιο μια και βγαζει και ρεγκες βραχιονες με το ονομα της.

Ξεχάστηκε το παξιμάδι

βαλε φρυγανια-bye-

Από όσα καλώδια έχω δοκιμάσει δεν έχω βγάλει πόρισμα να μιλήσω με βεβαιότητα για τον αν στρώνουνε ή όχι.Μπορεί να τα συνηθίζει το αυτί μας μετά από λίγο.Το σίγουρο πάντως με βάση δικές μου εμπειρίες είναι ένα.Καλώδιο ή συσκευή που δεν έπαιξε στην αρχή καλά δεν έπαιξε ποτέ.Ακόμη περιμένω να στρώσουνε... :flipout:

Σαφεστατα, διοτι .........

Την πρωτη πρωτη στιγμη που θα παιξει θα σου δωσει το 70% της τελικης του αποδοσης,

Ευτυχως που εχει η κλιαροντιο μια και βγαζει και ρεγκες βραχιονες με το ονομα της.

Με rega armboard to είχα παραγγείλει μάναμ...

βαλε φρυγανια-bye-

Ουστ εξυπνάκια! Να δούμε τι θα σου βάλω σε λίγες ώρες που θα είσαι εδώ!
Τράβα κοιμήσου βρε! :flipout:

βαλε φρυγανια-bye-

:flipout:
Καλα σου λεει ο tzimisce:a0210:. Κοιμησου Θαναση, ξεκουρασου εχουμε πραγματα να κανουμε αυριο.-bye-

(ακους εκει βαλε φρυγανια:flipout:)

Αν δεν διακοψεις την ακροαση ομως καμια αλλαγη δεν θα παρατηρησεις και με περισσοτερες ωρες.

Δεν θα το έλεγα...
Επειδή φτιάχνω καλώδια, το πρώτο τέταρτο το ακούς να "στρώνει".
Βέβαια αυτό το φαινόμενο είναι ελάχιστο σε καλώδια εταιρίας!

Αυτό που έχει την πιο μεγάλη διαφορά στο στρώσιμο πάντως είναι η κόλληση!

Να τονισω οτι σε ολο το μεσοδιαστημα το καλωδιο μια μερα επαιζε απιστευτα και την αλλη ηταν απαραδεκτο.
Eιναι σιγουρο οτι ειναι το καλωδιο?
Ειχα παρατηρησει κατι τετοιο και στο δικο μου συστημα αλλα το απεδωσα σε θεμα ρευματος δικτυου.
Και καποιες φασεις το παρατηρω ακομα.

Απάντηση: Re: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Eιναι σιγουρο οτι ειναι το καλωδιο?
Ειχα παρατηρησει κατι τετοιο και στο δικο μου συστημα αλλα το απεδωσα σε θεμα ρευματος δικτυου.
Και καποιες φασεις το παρατηρω ακομα.

Nαι ειμαι σιγουρος οτι ειναι το καλωδιο γιατι το φαινομενο αρχισε να παρουσιαζεται μολις εβαλα το καλωδιο στο συστημα χωρις να εχω αλλαξει κατι αλλο.

Lemarchand εννοειται οτι το καλωδιο επαιζε απο την αρχη, απλα κατι σε ενοχλουσε το οποιο σε απετρεπε απο το να απολαυσεις τη μουσικη σου 100%.
Δεν ειπα οτι στην αρχη δεν μπορουσες να ακουσεις με τιποτα...

Οπως ισως καποιοι να ειχατε διαβασει, πριν απο περιπου δυο μηνες αντικατεστησα το καλωδιο ηχειων στο ηχοσυστημα μου με το Virtual Dynamics - Revelation.

Ειχα διαβασει διθυραμβικα σχολια σε ενα Αμερικανικο site και καποια στιγμη ειχε τυχει να το ακουσω, επιβεβαιωνοντας τα σχολια που ειχα ακουσει. Στο θεμα που ειχα διαβασει ολοι μιλουσαν για ενα κορυφαιο καλωδιο που ομως χρειαζοταν γυρω στις 200 ωρες στρωσιμο για να αρχισει να δειχνει τα δοντια του και περιπου 500-600 ωρες να σταθεροποιηθει ως προς το ηχητικο αποτελεσμα.

Μου ειχε φανει υπερβολικο. Ελεγα οτι αποκλειεται ενα καλωδιο να θελει τοσο πολυ χρονο να "στρωσει" παρολο που πιστευω στο στρωσιμο. Πιστευα οτι σε 50 περιπου ωρες το καλωδιο θα εδειχνε τον πραγματικο του χαρακτηρα.

Τελος παντων, οταν ειχα βαλει το καλωδιο ηταν εμφανεστατα καλυτερο απο το προηγουμενο που χρησιμοποιουσα! Πολυ μεγαλυτερα σωματα, μεγαλη αυξηση της "ενεργειας" του συστηματος, καλυτερη λεπτομερεια, καλυτερο μπασο. Γενικα ηταν πολυ καλυτερο σε καθε τομεα!

Παρολαυτα υπηρχε μια ελειψη μουσικοτητας και ροης της μουσικης, μια εμφανεστατη τονωση των υψηλων συχνοτητων και μια γενικη ασαφεια.

Αυτη την εβδομαδα ειμαι περιπου στις 160-170 ωρες. Ο ηχος εχει αλλαξει δραματικα, το αποτελεσμα ειναι απιστευτα μουσικο και οι υψηλες συχνοτητες εχουν ερθει σε πληρη ισσοροπια με το υπολοιπα φασμα. Για να προλαβω αυτους που θα πουν οτι απλα το εχω συνηθισει, θελω να πω οτι δεν μιλαμε για κατι τετοιο. Ο ηχος εχει αλλαξει παντελως.

Να τονισω οτι σε ολο το μεσοδιαστημα το καλωδιο μια μερα επαιζε απιστευτα και την αλλη ηταν απαραδεκτο.

Οσο απιστευτο και αν ακουγεται ειναι σαν ακουω αλλο καλωδιο. Παρολο που ηταν εντυπωσιακο απο την αρχη τις τελευταιες ωρες εχει "δεσει" ολο το συστημα. Το καλωδιο εχει παρουσιασει βελτιωση σε ολους τις επιμερους τομεις.

Πειτε μου. Ειναι για να τρελενεσαι η οχι?

Η πιθανότητα να στρώνουν τα αυτιά μας μετά από λίγο και να προσαρμόζονται στο νέο άκουσμα δεν παίζει?

Η πιθανότητα να στρώνουν τα αυτιά μας μετά από λίγο και να προσαρμόζονται στο νέο άκουσμα δεν παίζει?

Φιλε δεν αναφερομαι σε εσενα αλλα αυτο ειναι η μεγαλυτερη βλακεια που λεγεται κατα καιρους. Δηλαδη οταν κατι τσιριζει και μετα δεν τσιριζει εχει στρωσει το αυτι σου? Εκτος αν εχεις κουφαθει απο την πολλη τσιριδα...

ρε παιδια θα μας τρελλανετε,
σε λιγο θα μας βαλετε να κανουμε και στρωσιμο δωματιου-bye-

το αστρωτο ταβανι παιζει ρολο?

Γιατί μπρε, χαλιά δε στρώνεις στο δικό σου; :p

για τετοιο στρωσιμο μιλαμε ??

αν ειναι ετσι να ψαξω για καλο χρωμα τοιχου που "στρωνεται" ευκολα...:flipout:

Η Φυσική και η Χημεία τι λένε γι' αυτό;

Λένε ότι έχει να κάνει με την πιθανή πόλωση που δημιουργείται στους αγωγούς,
μετά από κάποια (πολύωρη) εφαρμογή σήματος σε αυτούς! Δεν έχεις δεί
καλώδια με σημαδεμένη φορά, τυχαίο λες ότι είναι?

κανα λινκ που να αποδεικνυει σε επιστημονικο επιπεδο αυτην την πιθανη πολωση υπαρχει?

κανα λινκ που να αποδεικνυει σε επιστημονικο επιπεδο αυτην την πιθανη πολωση υπαρχει?

Θεωρεις οτι υπαρχει επιστημονικη ομαδα που θα κατσει να ασχοληθει με τον αν ενα ηχοσυστημα ακουγεται 10% καλυτερο μετα απο το στρωσιμο η μη ενος καλωδιου?

Re: Απάντηση: Re: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Θεωρεις οτι υπαρχει επιστημονικη ομαδα που θα κατσει να ασχοληθει με τον αν ενα ηχοσυστημα ακουγεται 10% καλυτερο μετα απο το στρωσιμο η μη ενος καλωδιου?

θεωρω οτι αν μιλαμε για φυσικη και οχι για υποκειμενικη αποψη πρεπει να το τεκμηριωνουμε.

Re: Απάντηση: Re: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Φιλε δεν αναφερομαι σε εσενα αλλα αυτο ειναι η μεγαλυτερη βλακεια που λεγεται κατα καιρους. Δηλαδη οταν κατι τσιριζει και μετα δεν τσιριζει εχει στρωσει το αυτι σου? Εκτος αν εχεις κουφαθει απο την πολλη τσιριδα...
Mike δεν είναι βλακεία αυτό, έχει επιστημονική βάση. Εξηγείται τόσο με το placebo effect όσο και με αυτό που η βιολογία λέει: εξοικείωση του υποδοχέα. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα επί τούτου, είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίον συνηθίζεις μια άσχημη μυρωδιά όταν παραμείνεις αρκετή ώρα στον ίδιο χώρο.

Δεν μπορώ να αμφισβητήσω τι άκουσες.
Να σημειώσω μόνο ότι ούτε οι κατασκευαστές καλωδίων δεν συμφωνούν για το στρώσιμο αυτών (υπάρχουν σχετικές επιστολές), πόσο μάλλον για την κατευθυντικότητά τους. Δεν έχει αποδειχθεί τίποτα όσον αφορά στο στρώσιμο καλωδίων. Κάποιες θεωρίες για μεταλλουργικά φαινόμενα, μοριακά κενά και μπουρδουκλώνια του αζώτου είναι συγκεχυμένες και χωρίς να προσδιορίζουν το αποτέλεσμα, ήτοι την αλλαγή των χαρακτηριστικών του αγωγού. Περισσότερο "στρώνουν" αν θέλεις, οι επαφές στα βύσματα…
Οι θεωρίες για την κατευθυντικότητα του σήματος είναι σχεδόν μπούρδες. Το σήμα δεν έχει κατεύθυνση σε ένα καλώδιο, τα υπόλοιπα είναι μια μεγάλη απάτη ή έστω μαρκετίστικα κόλπα. Εξαιρείται η περίπτωση της γείωσης που χρειάζεται μια ένδειξη στο καλώδιο.

Ξαναλέω όμως… Δεν μπορώ να αμφισβητήσω τι άκουσες. -bye-

Status
Not open for further replies.