Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

:offtopic:

Eχει και το Cern τα προβληματά του!
Εκτός λειτουργίας ο LHC, δύο μήνες θα χρειαστούν για την επισκευή!:flipout:

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=939784&lngDtrID=252

Ε ευκαιρία τότε να τους το προτείνουμε:flipout:

Απάντηση: Re: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

...
....
Η σημαδεμενη φορα μας δειχνει την προταση του κατασκευαστη και μας βοηθα να διατηρησουμε μια κατευθυντικοτητα σε καθε βαλε βγαλε ακριβως λογω της σημανσης αυτης.
Εαν το βαζαμε αναποδα απο την σημανση, μετα απο τον χρονο στρωσιματος του θα επαιζε ακριβως το ιδιο. Δεν πρεπει ομως να το βαλουμε υστερα ποτε "σωστα" διοτι θα χρειαστει τις διπλασιες απο τις αρχικες ωρες να "ερθει" παλι.
Φαντάζομαι Kharmacoma να συμφωνείς με αυτή την άποψη, ε ?

Στα καλώδια ρεύματος δεν παίζει ούτως ή άλλος να τα βάλουμε ανάποδα.
Στα IC όπου είναι εύκολο να γίνει, η φορά είναι περισσότερα πράγματα από απλά το προς τα που θα πάει το ρεύμα.
Μπορεί πολύ απλά να είναι το γεγονός ότι από την πλευρά της πηγής έχει ενωθεί το μπλεντάζ ενώ από την πλευρά του ενισχυτή δεν έχει ενωθεί.

Από εκεί και πέρα...
Τα βύσματα θέλουν κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να έρθουν στα ίσια τους μετά τη σύνδεσή τους...
Οι κολλήσεις θέλουν 2-3 ημέρες μέχρι να έρθουν και αυτές στα ίσια τους...
Γιατί να μη θέλει και το ίδιο το καλώδιο το κατιτίς του;

Ίσως η μόνωση, ειδικά αν είναι θερμοσυστελόμενη με τη θερμότητα κάποια στιγμή να αγκαλιάζει καλύτερα το καλώδιο.

Μιλάμε για υλικά που αποδεδειγμένα η διηλεκτρική τους συμπεριφορά αλλάζει σύμφωνα με τη θερμοκρασία του χώρου.
Άρα ένα σύστημα θα έπρεπε να παίζει διαφορετικά το καλοκαίρι στους +45 βαθμούς και διαφορετικά το χειμώνα στους +20!
Μήπως ακόμη και αυτό δημιουργεί την αίσθηση ότι κάτι έστρωσε μιας και ολόκληρο το σύστημα δέχεται διαστολές και συστολές στα υλικά του, κάτι που λογικά θα έχει και αντίκτυπο στον ήχο του;

Λέμε τώρα... :flipout:

εχεις καποια σοβαρα χαρτια που να γραφουν αυτα που αναφερεις? Ειδικα για την σημασια της μονωσης στις ακουστικες συχνοτητες.

εχεις καποια σοβαρα χαρτια που να γραφουν αυτα που αναφερεις? Ειδικα για την σημασια της μονωσης στις ακουστικες συχνοτητες.

Από ότι βλέπεις γράφω ένα μεγάλο ίσως...

Ίσως η μόνωση, ειδικά αν είναι θερμοσυστελόμενη με τη θερμότητα κάποια στιγμή να αγκαλιάζει καλύτερα το καλώδιο.

Από εκεί και πέρα η μόνωση παίζει σημαντικό ρόλο στον ήχο ενός καλωδίου!
Το κατά πόσο αγκαλιάζει το καλώδιο χωρίς να αφήνει κενά αέρα δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά γιατί όχι;
Γενικά πιστεύω ότι η όποια μόνωση καλό είναι να μην αφήνει αέρα, έτσι ώστε να αποτρέπει τη συγκέντρωση οξειδίων στο μέταλο. -bye-

Ισως ειμαι ενας μεγαλος επιστημονας, παρτε το αξιωματικα, δεν χρειαζεται αποδειξη. Εξαλλου μου το λεει μια πολυ εμπιστη φωνη απο μεσα μου(την ακουω ποιο πολυ οταν κοιμαμαι, αλλα δεν εχει και μεγαλη σημασια)
Στην επομενη φραση σου γραφεις οτι η μονωση παιζει συμαντικο ρολο στον ηχο ενας καλωδιου, χωρις "ισως" συτην την φορα.

Ισως ειμαι ενας μεγαλος επιστημονας, παρτε το αξιωματικα, δεν χρειαζεται αποδειξη. Εξαλλου μου το λεει μια πολυ εμπιστη φωνη απο μεσα μου(την ακουω ποιο πολυ οταν κοιμαμαι, αλλα δεν εχει και μεγαλη σημασια)

Το "ίσως" μόνο αξιωματικά δεν εννοεί να πάρεις μία φράση.
Απλά ρίχνει μία ιδέα στο τραπέζι και όποιος θέλει μπορεί να το ψάξει.

Στην επομενη φραση σου γραφεις οτι η μονωση παιζει συμαντικο ρολο στον ηχο ενας καλωδιου, χωρις "ισως" συτην την φορα.

Ακριβώς. Γιατί σε αυτό δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης. Οι εξωγενείς παράγοντες όπως τα παράσιτα των τριγύρω καλωδίων ή του χώρου προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στο σήμα που μεταφέρεται μέσω του καλωδίου. -bye-

Το θέμα,είναι,ότι αμφισβητούνται ειδικώς και γενικώς,οι θεωρήσεις των κατασκευαστών καλωδίων είτε σαν αβάσιμες,είτε σαν παραπλανητικές προωθητικές ενέργειες,στην καλύτερη περίπτωση...

Οπότε απομένουν:
-Η προσωπική εμπειρία μέσω της ακοής(αμφισβητείται κι αυτή σαν επίδραση φαινομένου placebo).
-Συγκεκριμένη επιστημονική μελέτη-τεκμηρίωση απο ειδικούς επιστήμονες(δεν υπάρχει,γιατί απλά δεν ασχολούνται με τις δικές μας...ανησυχίες).
-Η ερμηνεία του φαινομένου-ων,μέσω της όποιας θεωρητικής κατάρτισης, έχει το κάθε μέλος.

Σε κάθε περίπτωση,η άποψή μου είναι-και το έχω γράψει πολλάκις-ότι μέχρι να το διερευνήσει κατάλληλα(δεν πρόκειται να συμβεί),κάποια εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα,απλά συζητάμε για να συζητάμε και κανένας δεν μπορεί να πείσει την αντίθετη πλευρά.

+1:flipout:

Εχεις καποια χαρτια που να λενε οτι τα παρασιτα στα γυρω καλωδια προξενουν ανεπανορθωτη ζημια στο σημα? Πρωυποθετω οτι δεν εννοεις παρασιτα μεταξυ 220 Βολτ και ενος ασθενικου σηματος, οπως απο μια πικαπ κεφαλη αν τα καλωδια ειναι πολυ κοντα και παραληλλα, αλλα γενικα απο κοσμικες ακτινοβολιες, τηλεφωνα κλπ. Ποσο % χαλανε το σημα αυτα τα παρασιτα? ποσο χαλαει ενα ηχειο το σημα που του βαζεις (παραμορφωση απο το ιδιο ηχειο) και ποσο αυτα τα ατιμα παρασιτα?
Νομιζεις οτι καποιος εδω μεσα η καπου αλλου μπορει να απαντησει σε αυτα τα ερωτηματικα? (με καποια επιστημονικη βαση βεβαια)
Αν ναι γιατι δεν τα βαζεις να τα διαβασουμε και εμεις? Αν οχι γιατι τα γραφεις? Για να περναει η ωρα? Χαβαλε? Αλλος λογος?

Εχεις καποια χαρτια που να λενε οτι τα παρασιτα στα γυρω καλωδια προξενουν ανεπανορθωτη ζημια στο σημα? Πρωυποθετω οτι δεν εννοεις παρασιτα μεταξυ 220 Βολτ και ενος ασθενικου σηματος, οπως απο μια πικαπ κεφαλη αν τα καλωδια ειναι πολυ κοντα και παραληλλα, αλλα γενικα απο κοσμικες ακτινοβολιες, τηλεφωνα κλπ. Ποσο % χαλανε το σημα αυτα τα παρασιτα? ποσο χαλαει ενα ηχειο το σημα που του βαζεις (παραμορφωση απο το ιδιο ηχειο) και ποσο αυτα τα ατιμα παρασιτα?
Νομιζεις οτι καποιος εδω μεσα η καπου αλλου μπορει να απαντησει σε αυτα τα ερωτηματικα? (με καποια επιστημονικη βαση βεβαια)
Αν ναι γιατι δεν τα βαζεις να τα διαβασουμε και εμεις? Αν οχι γιατι τα γραφεις? Για να περναει η ωρα? Χαβαλε? Αλλος λογος?

Αν ξέραμε σε τι ποσοστό χρωματίζουν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και αν αυτή η τιμή ήταν σταθερή δεν θα ασχολούμασταν τώρα με καλώδια και στρωσίματα. Αλλά δυστυχώς κάθε μηχάνημα και κάθε σύστημα που συνδέεται με το ρεύμα παίρνει αλλά και βγάζει τέτοιους θορύβους και δυστυχώς για μας δεν έχουν σταθερή τιμή και για αυτό την μια ακούμε έτσι και την άλλη αλλιώς, και για αυτό τα καλώδια την μια έχουν Α χαρακτήρα και την άλλη Ω.

Δεν ξέρω που θα τα βρεις γραμμένα αυτά αλλά είναι γενικός παραδεκτό ότι ο ηλεκτρονικός θόρυβος επηρεάζει κάθε αναλογικό σήμα audio-video.

Ποσο % χαλανε το σημα αυτα τα παρασιτα? ποσο χαλαει ενα ηχειο το σημα που του βαζεις (παραμορφωση απο το ιδιο ηχειο) και ποσο αυτα τα ατιμα παρασιτα?

Εως και 100%... Μέχρι σε σημείο να παίζεις την 9η του Μπετόβεν και να ακούς τους ταξιτζήδες της γειτονιάς.
Έχεις συνδέσει ποτέ ηλεκτρική κιθάρα με φτηνό καλώδιο χωρίς επαρκή μόνωση; Αν όχι...

γιατί βρίσκεσαι αντίθετος και εριστικός σε κάτι που δεν γνωρίζεις και δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ; Για να περνάει η ώρα; Χαβαλέ; Άλλος λόγος;

Απάντηση: Re: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

γιατί βρίσκεσαι αντίθετος και εριστικός σε κάτι που δεν γνωρίζεις και δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ; Για να περνάει η ώρα; Χαβαλέ; Άλλος λόγος;

Tην κουρτινα τρ(γ)ια!:flipout:

Το να έχει κανείς μιά διαφορετική άποψη σε ένα θέμα που έχει ασχοληθεί και
το γνωρίζει είναι θεμιτό, αλλά όταν η διαφορετική άποψη εκφράζεται μέσα
στα πλαίσια ειρωνικής διάθεσης, άγνιας ή δεν ξέρω γιά ποιούς άλλους λόγους,
το λιγότερο που μπορώ να πώ είναι ότι καταστρέφει το θέμα της συζήτησης
και κάνει κάποιους πού έχουν την διάθεση και ξέρουν κάποια πράγματα, να
μένουν σιωπηλοί! Με συγχωρείτε γιά την off topic παρατήρηση, αλλά δεν
αντέχω όταν βλέπω τέτοια φαινόμενα να διαδραματίζονται μπροστά μου, να
τα αφήνω ασχολίαστα!

τα αφήνω ασχολίαστα!

Mπραβο ρε φιλε ετσι ειναι τα πραγματα. Ο καθενας μπορει να γραψει την οποια αποψη εχει αλλα χωρις ειρωνιες. Αλλα απο τους ξερολες δεν γλυτωνεις ποτε...

Re: Απάντηση: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

τα αφήνω ασχολίαστα!

:a0210::a0210:

Re: Απάντηση: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Το να έχει κανείς μιά διαφορετική άποψη σε ένα θέμα που έχει ασχοληθεί και το γνωρίζει είναι θεμιτό...
Δεν νομίζω ότι είναι ορθή αυτή η προσέγγιση διότι δεν μπορεί κανείς καθώς φαίνεται, να καθορίσει τρόπο πιστοποίησης. Είναι θέμα εμπειρίας ή είναι θέμα γνώσης; Και αν δεν έχει κάποιος την γνώση πως μπορεί να καταλάβει τα αυτονόητα γι αυτόν που την έχει; Νομίζεις ότι μπορεί να του εξηγήσει; Και την εμπειρία ποιός την πιστοποιεί; Για μερικές χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι πίστευαν ότι η γη είναι επίπεδη γιατί... αυτό παρατηρούσαν.

Τα πράγματα είναι περισσότερο περίπλοκα και τελικά, στο όνομα της περιβόητης ελευθερίας λόγου, όπως δέχεσαι να διαβάζεις κοτσανολογίες διότι αυτές αποτελούν την άποψη κάποιου, έτσι ακριβώς είσαι υποχρεωμένος να δέχεσαι και την όποια ειρωνεία - κυνισμό - σάτιρα (βασικά στοιχεία του ελληνικού πνεύματος), χωρίς να κλαψουρίζεις (δεν αναφέρομαι προσωπικά σε κάποιον). Στο κάτω κάτω της γραφής, πιστεύει κανείς ότι αυτό το θέμα αφορά φυσιολογικούς ανθρώπους; Δηλαδή αν πει κάποιος στη μάνα του ότι τα καλώδια στρώνουν θα του φερθεί καλύτερα; Πως θα την αντιμετωπίσει με... ban;

Λετς γκρόου απ ρε γκάυς... -bye-

Αναλογα απο ποια σκοπια τα βλεπεις τα γραφωμενα macmod, εγω μπορει να μην εχω ασχοληθει, ΙΣΩΣ, αλλα μεχρι στιγμης, κανενας δεν εχει καταφερει να αποδειξει κατα καποιον σοβαρο τροπο αυτα που υποστηριζονται. Το επιπεδο ειναι καφενειου και μπετοβεν με ταξιτζηδες! Ποιος πραγματικα δεν ξερει?Ιδου η ερωτησις.

Έχει κανένας απόδειξη γιατί ο καινούργιος κινητήρας του αυτοκινήτου θέλει στρώσιμο??? Ή μηπως δε θέλει?? Και γιατί ο κινητήρας 'ανοίγει' όταν στρώσει??? Ή μήπως δεν 'ανοίγει'??? Και γιατί οι μηχανικοί και οι εταιρίες επιμένουν πως είναι πολύ σημαντικό το ροντάρισμα του νέου κινητήρα ???....

Αν έχουν κατεύθυνση τα καλώδια??? Και φυσικά μπορεί να έχουν αν έτσι επιλέξει ο κατασκευαστής...(Υπάρχουν μέταλλα που άγουν ΜΟΝΟ προς τη μια κατεύθυνση όπως το πυρίτιο...)

(Πάντως προσωπικά εγώ γουστάρω τους αμφισβητίες και γενικά αυτούς που θέτουν 'αρχέγονα' και μη ευκόλως απαντήσιμα ερωτήματα...Μ' αρέσει η αμηχανία που πέφτει και ο συναγερμός στις τάξεις των ερωτουμένων......)

Status
Not open for further replies.